Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#23001 Prețul ascuns al ratării acordului cu FMI: 1 mld. euro pierduți de la UE

2014-06-27 15:11

http://www.capital.ro/pretul-ascuns-al-ratarii-acordului-cu-fmi-1-mld-euro-pierduti-de-la-ue.html

luni, 23 iunie 2014

Guvernul pare decis să cânte prohodul acordului cu organismele financiare internaționale, anunțând noi măsuri electorale față de care FMI și Comisia Europeană ar putea avea reacții mai dure decât în cazul reducerii CAS. Ruperea oficială a acordului are însă și riscuri cu bătaie mai lungă.

Dacă măsura reducerii CAS, benefică pentru economie, dar decisă fără acordul organismelor financiare internaționale, nu a pus oficial capăt înțelegerii cu acestea, riscurile de rupere a acordului preventiv planând doar asupra anului viitor, alte măsuri luate de Guvernul Ponta pot grăbi sfârșitul. În special sporurile pentru militari, angajați ai serviciilor de informații și din penitenciare, deja aprobate prin ordonanță de urgență de Executiv, precum și veniturile suplimentare care ar putea fi oferite profesorilor riscă să afecteze situația bugetară chiar de anul acesta și să determine consemnarea oficială a ratării acordului.

Dacă acesta ajunge „off-track“, există și implicații mai ample decât blocarea accesării tranșelor de împrumut, de care oricum România nu avea nevoie, sau decât creșterea costurilor de împrumut pentru finanțarea deficitului bugetar, implicații despre care premierul și oficialii Guvernului au evitat până acum să vorbească.

Primele „victime colaterale“ ale ratării acordului sunt fondurile structurale acordate de Uniunea Europeană României. Conform înțelegerilor existente, cât timp ne aflăm în cadrul acordului, România trebuie să asigure cofinanțare doar pentru 5% din valoarea proiectelor. În afara acestuia, trebuie să putem acoperi 15% din cheltuieli. „Dacă acordul cu organismele financiare ar ajunge off-track, UE ne-ar restitui doar 85% din cheltuielile eligibile la fonduri structurale, față de 95% cât timp suntem în cadrul acordului“, a declarat, pentru Capital, Gheorghe Gherghina, secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice.

Câți bani putem pierde?

Din 2007 și până la finele lunii mai din acest an, plățile transmise la Comisia Europeană de țara noastră pentru programe strucrurale și de coeziune, au însumat 6,79 miliarde de euro. Până în 2015 am mai putea lua, teoretic, încă 12,4 miliarde de euro, în condițiile în care avem alocate 19,2 miliarde de euro pentru perioada 2007-2013, plus doi ani, dacă am reuși un grad de absorbție – foarte puțin probabil – de 100%. În cazul în care UE ne-ar restitui doar 85% din cheltuielile eligibile, față de 95% acum, cât timp suntem în cardul acordului preventiv, pierderea maximă potențială ar fi de circa un milliard de euro. Sumele vor fi în realitate, mai mici, din cauza absorbției precare, dar vor însemna oricum un efort financiar mai mare din partea statului, care are deja dificultăți de încadrare în deficitul bugetar stabilit, și ar putea determina blocaje în derularea proiectelor.

Acordul cu FMI și UE, tot mai apoape de colaps

Chiar dacă ultima misiune comună a FMI, Comisiei Europene și Băncii Mondiale a plecat mai repede decât era stabilit, fără un raport de evaluare, din cauza deciziei de reducere a contribuțiilor sociale, acordul preventive cu România nu a fost oficial nici suspendat, nici abandonat definitiv. Cât timp țintele de deficit bugetar pentru anul acesta nu sunt amenințate, acordul este încă „on-track“. Reducerea CAS ridică probleme doar pentru bugetul anului viitor, în 2014 existând suficiente venituri suplimentare din taxa pe construcțiile speciale (taxa pe stâlp) pentru a compensa pierderea de venituri. Astfel, din taxa pe stâlp colectată pentru întregul an 2014 Guvernul va strânge circa 1,5 miliarde de lei, mult peste cât estimase inițial, și va acoperi fără probleme o reducere a CAS cu 5 puncte procentuale la angajator din octombrie, care va avea impact bugetar efectiv doar pentru două luni, de circa 850 milioane de lei. Impactul negativ este însă calculat la 4,86 miliarde lei pentru anul viitor, la 5,2 miliarde lei pentru 2016, 5,5 miliarde lei atât pentru 2017, cât şi pentru 2018

„Dificultățile apar abia în 2015, când impactul bugetar al reducerii CAS va fi pe tot anul, mai ales că ar putea să scadă și încasările din taxa pe stâlp, în condițiile în care va trebui să fie modificat modul în care aceasta se aplică pentru diferite tipuri de construcții. Există sesizări din partea companiilor pentru multe tipuri de construcții, de la platforme betonate, la sonde, etc, și dacă se vor face modificările respective e posibil să scadă și încasările“, ne-a declarat secretarul de stat în Ministerul Finanțelor, Gheorghe Gherghina, precizând că „dacă nu se reușește o colectare mai bună va trebui, probabil, să fie reduse cheltuielile pentru a ne încadra în parametri conveniți cu organismele financiare internaționale“.

Sporuri electorale pentru militari și servicii de informații

Dacă reducerea CAS nu ridică riscuri de rupere a acordului decât din 2015, alte măsuri luate de Guvern după plecarea misiunii FMI reprezintă amenințări serioase. Săptămâna trecută, Guvernul a majorat sporurile acordate angajaţilor din armată, servicii de informaţii, penitenciare prin ordonanță de urgență și se au în vedere măsuri de suplimentare a veniturilor și pentru profesori, prin reducerea normei de ore, care ar însemna plăți mai mari în contul orelor suplimentare. Ordonanța de urgență deja amintită a fost adoptată la propunerea viceprim-ministrului pentru securitate națională, Gabriel Oprea, și stabilește că militarii, polițiștii și ceilalți angajaţi din instituţiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională vor putea fi plătiţi, de la 1 iulie 2014, pentru munca prestată în zilele libere legal, cu o majorare de 75% din salariul de bază, proporţional cu timpul efectiv lucrat în zilele respective, în cazul neacordării de timp liber corespunzător. Până în prezent, legislaţia permitea recuperarea muncii prestate în zilele nelucrătoare şi sărbătorile legale doar prin timp liber. „Se aplică doar anul acesta și nu este afectată legea salarizării unitare, dar pentru a nu afecta parametri bugetari conveniți cu partenerii internaționali va trebui ca unitățile care acordă sporurile respective să se încadreze în bugetul deja aprobat. Dacă ne uităm pe execuția bugetară, vedem că nu prea s-au putut face până acum economii. Rămâne de văzut cine își va permite să le acorde pentru că dacă ies din bugetul aprobat vine Curtea de Conturi, iar dacă ar mări Guvernul bugetele avem probleme cu partenerii internaționali“, spune Gheorghe Gherghina. Acordarea acestor sporuri în perioada electorală fără respectarea restricțiilor bugetare pe 2014 ar face ca acordul cu FMI să ajungă „off-track“ chiar de anul acesta, cu consecințe immediate pentru sumele care pot fi primate de România de la Comisia Europeană pe programe structurale._



Dacă acordul cu organismele financiare ar ajunge off-track, UE ne-ar restitui doar 85% din cheltuielile eligibile la fonduri structurale, față de 95% cât timp suntem în cadrul acordului.


Musafir

#23002

2014-06-27 16:07

Cernev este victima celor care l-au sos la inaintare ,daca era baiat destept nu musca moneala ,dar cum flamandul codri viseaza si-a luato ,oicum omul am inteles ca este extrem de manipulator si imbarligator si nu prea are nici mama nici tata cand vine vorba de interesele lu personale ,problema este ca noi contribuabili platim pensie unui om car nu a facut nimic bun in viata lui,.

Musafir

#23003

2014-06-27 16:24

Nu " este victima" altora. EL SI NUMAI EL A CONTRIBUIT DIRECT CA SI LA USG UNDE A FOST DAT AFARA  LA FEL CU INDISCIPLINA SI AICI LA OLTCHIM ACEEASI NEMERNICIE A APLICAT, A NENOROCIT OAMENI CU IMBARLIGATURILE LUI, VIATA SI SANATATEA OAMENILOR FARA SA-I CUNOASCA SAU SA II STIE, RANJETUL LUI DE SATISFACTIE ORIBILA LA NECAZUL ALTORA... SA RASPUNDA PENTRU FAPTELE LUI PUBLICE SI IN ACTE, CU CARE MILOGUL ASTA IMPUNEA EL DISPONIBILIZARI A 1020 DE SALARIATI........

*Stiti ca SVO (stampile si semnaturi ) n-are semnaturi pe CCM pentru ca NU EXISTA si toti salariatii OLTCHIM au beneficiat de aceleasi drepturi legale din CCM indiferent de liderii lor, conducerea nefacand diferente, pentru ca asa e normal, ori el comenta in numele oamenilor pe CCM, cu ce drept?????  Multi nu am fost la el in sindicat si peste tot discuta in numele tuturor din combinat.

LA NIVELUL TARII SUNT MULTI DERBEDEI DIN ASTIA CARE PENSIA O VOR PE MUNCA NEFACUTA DECAT CU GURA SI IMBARLIGATURA, CARE AU APLICAT-O.  IMPOSTORI.


Musafir

#23004 Re: 1020 DE NUME IN LISTE, ELE EXISTA, ELE EXISTA , DE CE SA NU O SPUNEM PUBLIC, TREBUIE DISCUTATE.

2014-06-27 16:27

#22995: - 1020 DE NUME IN LISTE, ELE EXISTA, ELE EXISTA , DE CE SA NU O SPUNEM PUBLIC, TREBUIE DISCUTATE....

DIGI 24 TV:

Liderul de sindicat Corneliu Cernev a spus că 1.020 de persoane îşi vor pierde locul de muncă.

URMARITI LINK SI IN JOS ARATA DECLARATIA LUI:

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/OLTCHIM+Peste+o+mie+de+angajati+dati+afara

POZA ARATA EXACT CAND SE JURA, REPETITIV.....(SE OBSERVA SATISFACTIA SI BUCURIA....!!!)

http://i.imgur.com/IhfBzp0.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UNDE SUNT BANII, CERNEV SPUNAND CA DISPONIBILIZATII PLEACA CU BANII  PLATILOR COMPENSATORII CONFORM CCM???????!!!!!!!!?????????????!!!!!!!!!!!!


*Stiti ca SVO (stampile si semnaturi ) n-are semnaturi pe CCM pentru ca NU EXISTA si toti salariatii OLTCHIM au beneficiat de aceleasi drepturi legale din CCM indiferent de liderii lor, conducerea nefacand diferente, pentru ca asa e normal, ori el comenta in numele oamenilor pe CCM, cu ce drept?????  Multi nu am fost la el in sindicat si peste tot discuta in numele tuturor din combinat.


REZULTATUL,

COMUNICAT ROMINSOLV DISPONIBILIZARI:

 

Reducerea de personal vizează 929 de salariaţi (602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) şi are ca scop realizarea unei economii lunare de aproximativ 1.200.000 euro (14,4 milioane euro anual). Demn de remarcat este procentul mare (peste 60%) de salariaţi care au solicitat benevol să fie acceptaţi pe listele de disponibilizări.

 

http://www.rominsolv.ro/comunicat-concediere-colectiva-oltchim/

 

DIGI 24 TV OLTCHIM:

 

http://www.digi24.ro/Utile/Search/?q=OLTCHIM

 


Musafir

#23005 BANUL DISPONIBILIZATILOR SI SALARIATILOR, URGENT OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!!!

2014-06-27 16:50

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:

Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

 

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

 

CONFORM SI LEGII INSOLVENTEI CARE SPUNE ACHITA SI MINIMIZEAZA DATORIILE CATRE CREDITORI, ACHITA URGENT!!!!!!!!

 

Legea insolventei: instrument de responsabilizare a debitorului si ajutor in continuarea activitatii

2014-06-27 10:18

#22896: un contribuabil care se simte umilit si batjocorit - Re: Legea insolventei: instrument de responsabilizare a debitorului si ajutor in continuarea activit



#22892 Legea insolventei: instrument de responsabilizare a debitorului si ajutor in continuarea activitatii

 

CU ACEEASI STIMA:

TIC-TAC PENTRU OLTCHIM

AI ACI http://m.bursa.ro/s=companii_afaceri&articol=240278.html , CONFIRMAREA CELOR DECLARATE CU PRECIZIE AZI IN TEXT 23.06.2014

"De asemenea, în 2-3 săptămâni, este posibil să fie aprobat şi tabelul final al creanţelor, după care va fi supus avizării şi planul de reorganizare"."

 

SI ATUNCI 18.06.2014, DUPA IESIREA DIN SALA DE JUDECATA, NU INAINTE http://www.economica.net/piperea-din-august-va-exista-un-plan-de-reorganizare-la-oltchim_82305.html

Piperea:Referitor la banii pe care îi so:licită disponibilizaţii de la Oltchim, avocatul Piperea spune că 'în secunda în care vor fi 9 milioane de euro în conturile societăţii, eventual din vânzarea Oltchim SPV, vor fi plătite sumele disponibilizaţilor'.

 

Secunda Piperea, SA NE DEA DREPTURILE NOASTRE. OBLIGATIE.

http://ultramall.ro/poze/1287772/2/ceas-desteptator-nostalgic-cu-doua-clopotele-...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Judecatorul-sindic Ramnicu Valcea ORDIN: ACHITATI BANII SI VENITI CU PLANUL DE REORGANIZARE.

De data asta are clepsidra domnul Piperea, pana acum a stat. Timpul curge...

SECUNDA LUI PIPEREA:

http://4.bp.blogspot.com/-W2INCJXiPCo/UBEs-MxII6I/AAAAAAAAAF8/WcPhMRZaB0o/s400/c...


Musafir

#23006

2014-06-27 17:49

Nu va mai luati de Cernev, el nu are nici o vina, vinovatii de serviciu sunt cei care i-au dat crezare si au facut listele dupa capul lui ! Nu Cernev a semnat deciziile de concediere, nu Cernev a promis bani. Despre partea cu datul afara s-ar putea sa fie vrajeala de Buftea !

Musafir

#23007 Re:

2014-06-27 17:56

#23006: -

Aloooo, proba video si audio de la digi 24 ti se pare ca e pacaleala, pai el este cu microfoanele si spune CLAR, ARE LISTE CU 1020 NUME, pentru  a discuta cu angajatorul sa trimita oameni acasa el si alti lideri de sindicat, DAR NUMAI EL A STRANS NUMELE ASTEA IN COMBINAT, PROBE VIDEO-AUDIO si e foarte coorent in ceea ce spune repetand "ELE EXISTA, ELE EXISTA"... acultati cu urechile si vedeti cu ochii dumneavoastra este link-ul de sus. FIRESC SI CONDUCEREA CAT SI MINISTERUL SI GUVERNUL ESTE IMPLICAT, DAR NICI CUM FACE EL, CA NU ESTE....ESTE, EXISTA SI A COMENTAT INNUMELE DISPONIBILIZATILOR CAT SI SALARIATILOR, CARE NU-I APARTIN SI N-ARE VOIE PRIN STATUT SA COMENTEZE.

DPB

#23008 Re: Pentru cel care gandeste

2014-06-27 17:57

#22919: -

Frumos gandit si obiectiv !

O minte diabolica sta in spatele autorului ,,Petitie".

De atat suntem in stare sa ne injuram unii pe altii.

Aceasta petitie se putea numi concurs de injuraturi.

Toata tara gandeste ca astia de aia am ajuns unde am ajuns!


Musafir

#23009 Re:

2014-06-27 17:59

#22928: -

Ce nu intelegi: l-a chemat la el, i-a pus in ceai un somnifer si apoi l-a prins !!!


Musafir

#23010 Re: Re: Pentru cel care gandeste

2014-06-27 18:01

#23008: DPB - Re: Pentru cel care gandeste

MAAA TOATA TARA, TOT CARTIERUL, TOT BLOCUL, TOT SATUL, TOATA SATRA.... BAAAA DAUNE ADUCETI VOI, VOI MAAA, VOI ASTIA CARE NENOROCITI TIMPUL, VIATA SI AERUL IN JURUL VOSTRU. CE ESTE FRUMOS CAND CERNEV EXECUTA 1020 OAMENI CU REPETITIE CA "EXISTA LISTE", " ACESTE LISTE EXISTA, O POT SPUNE PUBLIC", CINE LE-A FACUT EU...???? EL CA NICI NU LE PREZENTASE ANGAJATORULUI, MINISTERULUI SI GUVERNULUI. EL S-A OCUPAT PERSONAL DE LINSAJUL MEDIATIC, ESTE PESTE TOT, PUBLIC, EXCROCILOR, SUNTETI NISTE LIBIDINOSI..

 

 


Musafir

#23011 Re: bradu

2014-06-27 18:02

#22948: - bradu

Ce sa scriem, ne DICSTRAM cu voi cat de fraieri sunteti.

La noi e liniste si pace, e frumos, oamenii sunt fericiti, asteptam sa pornim Piroliza.


Musafir

#23012 Re: Re: Pentru cel care gandeste

2014-06-27 18:07

#23008: DPB - Re: Pentru cel care gandeste

NUMARA-I TOATE MICROFOANELE, PLUS REPORTOFOANE SI ALTI ZIARISTI, VEZI CATE PROBE SUNT CU ACEST CERNEV numai intr-o poza si video-audio digi 24 tv


Musafir

#23013 BANUL DISPONIBILIZATILOR SI SALARIATILOR URGENT OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!!!

2014-06-27 18:08


5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi  astazi  27.06.2014 din care 3 sunt cu si despre OLTCHIM, despre somerii de la OLTCHIM,  direct sau indirect.

Hotnews - Surse: Gazprom, in negocieri pentru achizitionarea unei participatii de aproape 25% la OMV, care controleaza Petrom. Gazprom (Rusia) se afla in negocieri cu fondul IPIC din Abu Dhabi pentru a cumpara o participatie de 24,9% in compania de petrol si gaze naturale OMV (Austria), a declarat o sursa apropiata discutiilor pentru Reuters. Zvonul apare dupa ce sefii Gazprom si OMV au semnat marti la Viena, in prezenta lui Vladimir Putin, un controversat contract pentru construirea gazoductului South Stream, Austria "sfidand" UE", dupa cum a comentat presa. In cazul in care negocierile au succes, acordul ar aprofunda relatiile deja controversate dintre Austria si Rusia. Amintim ca OMV este actionar majoritar Petrom.

ZF - Anomalia statistică a şomajului: De ce are România şomaj de 7% şi Spania de 26% când în ambele doar unu din trei locuitori lucrează. România are o rată a şomajului de doar 7% la o populaţie de 20 de milioane de persoane din care 6 milioane lucrează cu sau fără forme legale, în timp ce în Spania şomajul este de 26%, în contextul în care aproape o treime din populaţia Spaniei (14 din 46 de milioane de persoane) are statut de salariat. În Polonia, unde tot 31% din populaţia stabilă lucrează, şomajul este de peste 10%, în timp ce în Italia, care are o rată mai mică a populaţiei angajate, de 28% din totalul locuitorilor, şomajul depăşeşte 12%, potrivit datelor centralizate de ZF pe baza informaţiilor din 2013 publicate de Eurostat. Cum se explică şomajul scăzut din România, care cuprinde doar 700.000 de oameni, în contextul în care 2,6 milioane de persoane apte de muncă nu sunt nici şomeri, dar nici salariaţi?

Bursa -  Piperea: "Adunarea creditorilor a condiţionat împrumuturile pentru Oltchim". RCS&RDS vrea să împrumute Oltchim cu 1,5 milioane de euro. Creditorii Oltchim au respins, în adunarea din această săptămână, ofertele de creditare aduse de administratorii combinatului, ne-au spus mai multe surse din societate. Este vorba despre un împrumut de 15 milioane de euro acordat de companiile chineze interesate de Oltchim şi de încă 10 milioane de euro de la RCS&RDS, Alro şi Bulrom, conform surselor noastre. Avocatul Gheorghe Piperea, care este unul dintre administratorii combinatului, ne-a explicat: "Majoritatea creditorilor a dat vot pozitiv dar cu condiţii. Noi a trebuit să-l considerăm vot negativ conform legislaţiei în vigoare. Vom relua votul săptămâna viitoare, probabil pe miercuri-joi, pentru ca pre-contractele de împrumut să se adapteze la cerinţele creditorilor, iar AAAS să îşi ajusteze poziţia.

Read more: http://www.economica.net/5-stiri-business-pe-care-nu-trebuie-sa-le-ratezi-in-aceasta-dimineata-27-06-2014_82976.html#ixzz35re1yf88

Musafir

#23014

2014-06-27 18:11

http://www.economica.net/piperea-din-august-va-exista-un-plan-de-reorganizare-la-oltchim_82305.html

Piperea:Referitor la banii pe care îi solicită disponibilizaţii de la Oltchim, avocatul Piperea spune că 'în secunda în care vor fi 9 milioane de euro în conturile societăţii, eventual din vânzarea Oltchim SPV, vor fi plătite sumele disponibilizaţilor'.

"'Dacă disponibilizaţii ar cere falimentul Oltchim, ar fi o acţiune complet greşită deoarece falimentul înseamnă cel puţin un an jumătate până când se obţin nişte bani din vânzări şi, de asemeni, lichidarea nu se ştie cât ar dura. Dar ar trebui pus în balanţă, a aştepta 6-7 luni de zile până la privatizarea combinatului sau a aştepta doi ani de zile pentru lichidare, cu riscul de a intra în concurs cu creditorii. Şi ar trebui să ştie toată lumea că dacă se va ajunge la faliment, Piperea nu va fi lichidator. Dacă se va ajunge la faliment, în secunda următoare eu am plecat', a mai spus Piperea.

PAI FRATELE MEU PIPEREA SA NE FIE CLAR,ASTA PUTEAI SA O SPUI INAINTE SA DAI LUMEA AFARA,DADEAI LUMEA AFARA CUM ZICI IN SECUNDA IN CARE AVEAI BANI DE COMPENSATORII .NU VII ACU SI NE SPUI ASTA ,LA UN AN DE ZILE.

http://adevarul.ro/locale/ramnicu-valcea/avocatul-gheorghe-piperea-nu-garanta-oltchim-privatiza-data-12-decembrie-1_53a194590d133766a8afcf7f/index.html

Piperea:Administratorul judiciar al Oltchim a ţinut să precizeze, în faţa mai multor persoane concediate anul trecut de la combinat, că nu poate oferi garanţii nici măcar în ceea ce priveşte plata salariilor compensatorii, în cazul în care societatea se privatizează. „Nu le pot garanta acestor oameni că-şi vor primi banii după 12 decembrie."




JUDECATI SI VOI,DUPA MINTEA LOR ANUL ASTA DISPONIBILIZATII NU VOR VEDEA NICI UN BAN DIN COMPENSATORII.SCRIE MAI SUS CLAR SI CONCIS.CE ESTE DE FACUT?

TINETI MINTE,NE-O SPUN IN FATA:

ANUL ASTA NU SE DAU SALARIILE COMPENSATORII(scrie destul de clar mai sus)

DECIDETI VOI CAND II VOM LUA DE GULER!

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2014-06-27 18:15



Musafir

#23016 Re: Comunicat salariati Arpechim

2014-06-27 18:18

#23015: - Comunicat salariati Arpechim

Buruieni multeee, iarba este sufocata.  Bine spus Arpechim.


Musafir

#23017 În 2012, SRI a transmis 190 de rapoarte cu privire la Oltchim

2014-06-27 18:21

http://arenavalceana.ro/2014/06/27/in-2012-sri-a-transmis-190-de-rapoarte-cu-privire-la-oltchim/

27.06.2014 • Politica • Fii primul care comenteaza

Săptămâna aceasta, audiat de Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI, George Maior a făcut cunoscut că structura pe care o conduce urmărea încă din 2001 activitatea infracţională desfăşurată de Sandu Anghel (zis Bercea Mondial) şi gruparea acestuia.
Directorul Serviciului Român de Informaţii a subliniat că instituţiile abilitate, precum şi premierii şi preşedinţii care au condus ţara în ultimii 13 ani au primit numeroase informări cu privire la ilegalităţile comise de Bercea Mondial şi clanul său. George Maior a mai dezvăluit că, în 2012, într-un alt caz cu ramificaţii politice – eşecul privatizării Oltchim, SRI a transmis 190 de rapoarte, iar situaţia a fost cunoscută, permanent, de toate guvernele. Că acestea nu au luat măsuri, este o altă poveste.

Musafir

#23018 Re: BANUL DISPONIBILIZATILOR SI SALARIATILOR URGENT OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!!!

2014-06-27 18:23

#23005: - BANUL DISPONIBILIZATILOR SI SALARIATILOR URGENT OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!!!

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:

Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.

Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

 

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

 

CONFORM SI LEGII INSOLVENTEI CARE SPUNE ACHITA SI MINIMIZEAZA DATORIILE CATRE CREDITORI, ACHITA URGENT!!!!!!!!

 

Legea insolventei: instrument de responsabilizare a debitorului si ajutor in continuarea activitatii

2014-06-27 10:18

#22896: un contribuabil care se simte umilit si batjocorit - Re: Legea insolventei: instrument de responsabilizare a debitorului si ajutor in continuarea activit



#22892 Legea insolventei: instrument de responsabilizare a debitorului si ajutor in continuarea activitatii

 

CU ACEEASI STIMA:

TIC-TAC PENTRU OLTCHIM

AI ACI http://m.bursa.ro/s=companii_afaceri&articol=240278.html , CONFIRMAREA CELOR DECLARATE CU PRECIZIE AZI IN TEXT 23.06.2014

"De asemenea, în 2-3 săptămâni, este posibil să fie aprobat şi tabelul final al creanţelor, după care va fi supus avizării şi planul de reorganizare"."

 

SI ATUNCI 18.06.2014, DUPA IESIREA DIN SALA DE JUDECATA, NU INAINTE http://www.economica.net/piperea-din-august-va-exista-un-plan-de-reorganizare-la-oltchim_82305.html

Piperea:Referitor la banii pe care îi so:licită disponibilizaţii de la Oltchim, avocatul Piperea spune că 'în secunda în care vor fi 9 milioane de euro în conturile societăţii, eventual din vânzarea Oltchim SPV, vor fi plătite sumele disponibilizaţilor'.

 

Secunda Piperea, SA NE DEA DREPTURILE NOASTRE. OBLIGATIE.

http://ultramall.ro/poze/1287772/2/ceas-desteptator-nostalgic-cu-doua-clopotele-...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Judecatorul-sindic Ramnicu Valcea ORDIN: ACHITATI BANII SI VENITI CU PLANUL DE REORGANIZARE.

De data asta are clepsidra domnul Piperea, pana acum a stat. Timpul curge...

SECUNDA LUI PIPEREA:

http://4.bp.blogspot.com/-W2INCJXiPCo/UBEs-MxII6I/AAAAAAAAAF8/WcPhMRZaB0o/s400/c...


Musafir

#23019 Re: Comunicat salariati Arpechim

2014-06-27 18:48

#23015: - Comunicat salariati Arpechim

Cel putin noi ne comportam ca la o multinationala: nu injuram, nu birfim si asteptam sfarsitul (de 5-6 ani) cu demnitatea!

Si uite asa iesim la pensie !


Musafir

#23020 Re: Re: Comunicat salariati Arpechim

2014-06-27 18:56

#23019: - Re: Comunicat salariati Arpechim

Asa este! Ai si tu dreptate. De cand Parvu a fost uns director de DBP, apoi director general la OLTCHIM si din nou director DBP "zmeul" Marian Dumitru s-a inmuiat precum varza la murat.
Un singur lucru nu-l spui ... din cca. 550 ati mai ramas cca. 230 "cu demnitatate", asteptand iesirea la pensie. Restul, pana la 550, au fost "scosi la pensie" de prietenul "zmeului" ... "tambalagiul adormit si demis" de la OLTCHIM.
Halal prieteni, halal prietenie ... tusea si cu junghiul!

Alege numele de user

#23021 Subiect

2014-06-27 18:57

Pai daca era dupa tambalagiu ne scotea si pe noi

Musafir

#23022

2014-06-27 18:59

Faceati toti biza de Diculoiu cu Integrata dar el si Roibu sunt printre putinii care au priceput fenomenul Oltchim-Arpechim.Pana atunci 20% este deja prea mult din capacitate, iar cu 2% nu platesti nici salariile!

Musafir

#23023 Ai perfecta dreptate ... si nu o spui tu, nu o spun eu, o spune chiar tambalagiul!

2014-06-27 19:03

#23021: Alege numele de user - Subiect

Si, uitati ce declara cernev in ZIARUL DE VALCEA - http://ziaruldevalcea.ro/2013/12/16/contractul-de-privatizare-al-oltchim-va-fi-semnat-la-hotelul-double-tree-by-hilton-din-bucuresti/ cu privire la cauzele insolventei:

"... alte cauze ale insolvenţei SC Oltchim SA au fost reprezentate de majorarea salariilor într-o perioadă în care se acumulau pierderi masive, investiţii enorme în instalaţiile neproductive, lipsa unor măsuri de restructurare (adica si disponibilizari de salariati) în perioada în care combinatul a fost afectat de criza economică".


Musafir

#23024 Re: Ai perfecta dreptate ... si nu o spui tu, nu o spun eu, o spune chiar tambalagiul!

2014-06-27 19:11

#23023: - Ai perfecta dreptate ... si nu o spui tu, nu o spun eu, o spune chiar tambalagiul!

Si voi astia care ziceati ca cernev nu a facut listele cu disponibilizatii. Uitati-va si voi ce declara. Ce reiese? Nu numai ca el a facut listele dar ca a fost foarte deranjat ca nu ne-au dat afara inca din 2007 - 2008 si ca ni s-au marit salariile la nivelul celor de la DPB.


Musafir

#23025

2014-06-27 19:14

S-a lamurit problema asta si Piperea a renuntat sa mai spuna asa ceva..., a fost o egalizare de drepturi salariale necesara intre Valcea si Pitesti dupa ce v-am preluat la Oltchim, nimeni nu o contesta, a fost legal.

Individul Cernev a imbarligat si instigat ...uffffff, bine ca am scapat de el.