Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#21651 Adevărul despre amânarea licitației pentru cumpărarea Oltchim-ului și Arpechim-ului

2014-06-06 07:54

Bogdan Pistol vicepreședintele CJ Vâlcea. VIDEO de COLECȚIE.Adevărul despre amânarea licitației pentru cumpărarea Oltchim-ului și Arpechim-ului

http://www.criterii.ro/index.php/en/valcea/9841-bogdan-pistol-vicepresedintele-cj-valcea-video-de-colectie-adevarul-despre-amanarea-licitatiei-pentru-cumpararea-oltchim-ului-si-arpechim-ului

 

http://www.criterii.ro/plugins/content/jumultithumb/img/img.php?src=Li4vLi4vLi4v...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele două companii chineze, care au anunţat că intenţionează să cumpere Oltchimul şi Arpechimul s-au izbit de un ,,element” specific românesc, care, însă, va amâna licitaţie pentru cumpărarea societăţilor.

Licitaţia stabilită pentru cumpărare combinatului chimic vâlcean se va amâna!

Chiar dacă mai sunt 5 zile până la termenul limită, deci nimeni n-ar putea susţine acum acest lucru, pentru cunoscătorii fenomenului, este aproape o certudine.

Motivul amânării nu este legat de lipsa garanţiei de 10 milioane de euro, pe care parte chineză este gata s-o ofere, nici de lipsa de fermitate a politicienilor români, ci de un lucru mult mai practic şi indispensabil încheierii afacerii: rezervoarele de produse petrochimice de la Rafinăria Arpechim.

În momentul în care au cumpărat firma argeşeană, OMV a primit şi rezervoarele de depozitare. Acum, pare dispus să cedeze Arpechimul, dar nu vrea să renunţe la rezervoare, până când statul român nu le va construi altele noi.

La rândul lor, chinezii ştiu bine că nu vor avea unde depozita substanţele chimice, dacă nu vor avea şi rezervoarele.

Chiar dacă ministrul Economiei, Constantin Niţă, a recunoscut că sunt multe şanse ca licitaţie din data de 10 iunie să se amâne, n-a vorbit şi despre adevăratul motiv.

A făcut-o, însă, un politician vâlcean, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Bogdan Pistol.

 

video:  https://www.youtube.com/watch?v=WqGKfA0blPg

 

În aceste condiţii, este limpede că agonia Oltchimului şi a Arpechimului va continua, pentru că o soluţie rapidă la o problemă atât de practică nu există! Deocamdată!

 


Musafir

#21652 Zi crucială pentru Oltchim. Sindicalist: „Dacă nu ne cumpără nimeni, ne vor închide”

2014-06-06 08:31

http://www.evz.ro/zi-cruciala-pentru-oltchim-sindicalist-daca-nu-ne-cumpara-nimeni-ne-vor-inchide.html

 

http://www.evz.ro/image-original-605-388/cache/2014-06/oltchim-465x390.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


În ciuda promisiunilor autorităților că se va găsi o soluție pentru redresarea Oltchim, companie aflată în insolvență, angajații speră doar că un investitor serios va depune astăzi oferta pentru preluarea combinatului, care riscă altfel să intre în faliment.

Astăzi este termenul final pentru depunerea ofertelor de preluare a combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea. Dacă la închiderea licitației nu se vor înregistra doritori care să cumpere unitatea, termenul de privatizare ar putea fi prelungit, iar între timp statul va căuta soluții de a găsi surse de finanțare a combinatului, a dat asigurări ministrul Economiei, Constantin Niță. Oficialul a declarat recent că Executivul nu va închide niciodată Oltchim.

Însă lucrurile nu par la fel de încurajatoare și la Râmnicu Vâlcea.

„Cred că dacă nu ne cumpără nimeni nici de data aceasta, ne vor mai ține până după alegeri, în noiembrie, și apoi ne vor închide”, a declarat pentru EVZ liderul sindical Mihai Diculoiu.

Oltchim se află în insolvență și nu reușește să atragă finanțare pentru a-și asigura capitalul de lucru. În prezent, administratorul judiciar al societății de stat, avocatul Gheorghe Piperea se află într-o delegație în China, pentru a obține 15 milioane de euro în acest scop.

„Dacă investitorii chinezi vor da banii pentru capitalul de lucru, vor semna și pentru privatizare”, ne-au declarat surse apropiate de negocieri.

De altfel, atât chinezii, cât și SIF Transilvania și-au manifestat intenția de a prelua Oltchim la pachet cu rafinăria Arpechim, deținută de Petrom.


Musafir

#21653 Privatizarea Oltchim, amanata pana in iarna

2014-06-06 09:20

http://www.ziare.com/oltchim/privatizare/privatizarea-oltchim-amanata-pana-in-iarna-1303062

http://194.88.149.159/1c/87/49/ef/news_1303062_news_id_mmid.jpg?c=4c98fa015885c8...

 

Privatizarea Oltchim a fost amanata cu sase luni, vineri, acest termen fiind cerut de cei trei potentiali cumparatori ai combinatului.

Administratorul judiciar al Oltchim, Gheorghe Piperea, a anuntat ca cei trei potentiali cumparatori au cerut o amanare de sase luni pentru a-si pune la punct dosarele si pentru a putea veni cu ofertele pentru preluarea combinatului, relateaza Digi 24.

Termenul de privatizare a Oltchim expira vineri: Se va inchide combinatul?

Anterior, ministrul Economiei, Constantin Nita, sustine ca nu exista pericolul inchiderii combinatului, daca nu va exista cumparator. Nita a precizat ca procesul de privatizare ar putea fi chiar reluat.

Statul roman, care detine prin Ministerul Economiei 54,7 la suta din actiunile Oltchim, a incercat sa privatizeze de mai multe ori combinatul. Oltchim, unde lucreaza 2.300 de oameni, a intrat in insolventa la inceputul anului 2013.

Ministrul Economiei dezvaluie ce planuri are pentru Oltchim: Daca nu il privatizam in iunie...

Datoriile combinatului se ridica la 700 de milioane de euro, iar acesta functioneaza la doar 27 la suta din capacitatea sa.


Musafir

#21655

2014-06-06 09:46

Acu' domnii conducatori ai Oltchimului sa vedem daca va tin izmenele la protestele care vor veni dupa Rusalii(de marti)ca pe noi nu ne mai tin curelele.

Musafir

#21656

2014-06-06 10:04

Cu sau fara sindicate,mai ales ca suntem motivati,si disponibilizatii si cei care inca mai lucram...multi stiu  despre ce se va intampla de marti,se vorbeste pe la colturi.


Musafir

#21657

2014-06-06 10:25

ce se va intampla?

Musafir

#21658

2014-06-06 10:49

Rabdare.Cred ca nimic.Vai de mama noastra,o natie de prosti batuti in cap.Ne-au dat afara si ne-au futut sin cur,si compensatoriile ni le dau...prin gura.Da asa ne trebuie.

#21654: - Re:

Foarte tare,o imagine a noastra in oglinda :))))))))))


Musafir

#21659 Re: Termenul de privatizare a Oltchim expiră azi. Constantin Niţă: Combinatul nu se închide

2014-06-06 11:03

#21646: - Termenul de privatizare a Oltchim expiră azi. Constantin Niţă: Combinatul nu se închide

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Economie/Stiri/Privatizare+Combinat+Chimic+Oltchim+termen+Constantin+Nita

 

ACTUALIZARE ORA 11:34 Administratorul judiciar al Combinatului Chimic Oltchim, Gheorghe Piperea, a anunţat în jurul orei 11:00 că termenul de privatizare al companiei a fost prelungit cu şase luni.

Există trei potenţiali cumpărători, a spus avocatul, investitori care au cerut amânarea de jumătate de an pentru a-şi pune la punct ofertele.


Musafir

#21660 EXCLUSIV Privatizarea Oltchim se suspendă şase luni. Combinatul a primit finanţare din China

2014-06-06 11:07

http://www.economica.net/privatizarea-oltchim-este-suspendata-fabrica-are-sase-luni-sa-se-faca-frumoasa-pentru-chinezi_81449.html

 

http://media.rtv.net/image/201404/w620/oltchim_37666500_38617600.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oltchim nu s-a vândut. Azi, la ora 11.00, termenul limită pentru privatizare, niciun investitor nu depusese ofertă angajantă. De acum, Oltchim are la dispoziţie şase luni pentru a-şi mări capacitatea de producţie şi pentru a nu mai face pierderi. În acest sens, dispune de o finanţare de 25 de milioane de euro, dintre care 15 milioane de la un consorţiu chinez care are un drept de primă opţiune la cumpărarea combinatului.

Ponta: Compania Oltchim nu mai are pierderi şi este eligibilă pentru credite (update 06 iun, 13:28)
Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Parlament, că în acest moment compania Oltchim nu mai are pierderi şi este eligibilă pentru credite, în urma aplicării măsurilor de restructurare. "Din câte ştiu de la ministrul Economiei, m-a informat încă o dată că Oltchimul nu mai are pierderi în acest moment, sunt cele din trecut, dar în acest moment (compania-n.r.) nu are pierderi, este considerată eligibilă pentru credite şi are piaţă de desfacere şi toate măsurile de restructurare pentru a o face viabilă au fost aplicate", a explicat premierul, întrebat ce se va întâmpla cu compania Oltchim în condiţiile în care termenul de privatizare este pe cale să expire.

Azi, la ora 11.00, termenul limită pentru privatizarea Oltchim, niciun investitor nu a depus ofertă angajantă pentru preluarea fabricii. Astfel, privatizarea Oltchim, cerută insistent de FMI, este suspendată. Va fi reluată în decembrie, în cele şase luni de până atunci, conducerea fabricii având misiunea de a elimina pierderile şi de a o face atractivă pentru investitorii interesaţi.

Potrivit lui Gheorghe Piperea, administrator judiciar al Oltchim, prima opţiune de cumpărare, în iarnă, o are consorţiul chinez Baota Petrochemical – Junlun Petroleum, care a oferit o finanţare de 15 milioane de euro pentru combinat. Înţelegerea a fost parafată la Ambasada României din Beijing şi se va transpune într-un contract care va oferi părţii chineze un drept de preempţiune la achiziţionarea Oltchim.

„Chinezii vor fi preferaţi la cumpărarea Oltchim la pachet cu Arpechim, pentru aceasta dau banii. Noi avem la dispoziţie şase luni pentru a aduce fabrica pe break-even”, spune Piperea, pentru ECONOMICA.NET. La suma oferită de chinezi se adaugă o facilitate de plată în avans de 3 milioane de euro, acordată de un client al combinatului, şi încă 8 milioane de euro dintr-un contract de procesare propilenă cu Bulrom Gas. În total, circa 25 de milioane de euro stau la dispoziţia fabricii, pentru asigurarea capitalului de lucru şi deschiderea a două noi secţii, care să aducă capacitatea de producţie până la 40%, în şase luni. Acum, fabrica lucrează la 27% din capacitate şi înregistrează pierderi de 650.000 de euro lunar.

Suspendarea actualei sesiuni de privatizare , dar şi aprobarea memorandumului de înţelegere cu chinezii, trebuie aprobate în Comitetul Creditorilor, miercuri 11 iunie. "Să sperăm că se va vota pentru. Un vot negativ înseamnă falimentul Oltchim", afirmă Piperea.

Investitorii interesaţi de Oltchim sunt chinezii, SIF Transilvania, Ştefan Vuza, prin Chimcomplex, şi "o firmă care acum se listează la bursă, nu-i pot spune numele". Toţi aceşti posibili investitori ar dori pachetul Oltchim-Arpechim. Piperea spune că Ministerul Economiei s-ar fi înţeles cu Petrom pentru transferul de proprietate, însă acest lucru s-ar întâmpla doar concomitent cu vânzarea Oltchim către viitorul proprietar.

Preţul ţintă pentru pachetul Oltchim-Arpechim este de circa 300 de milioane de euro, iar investitorul ar urma să preia şi obligaţiile de mediu aferente Arpechim. În plus, ar trebui să mai investească alte sute de milioane de euro în repornirea tuturor instalaţiilor din cele două unităţi.

Despre ce ar presupune preluarea de către stat a Arpechim puteţi citi aici

Oltchim este în insolvenţă, de anul trecut. La finalul mandatului de 22 de ani al precedentului director, Constantin Roibu, combinatul chimic vâlcean ajunsese la datorii de 700 de milioane de euro şi pierderi de peste 200 de milioane de euro anual. În prezent, fabrica este pe profit operaţional şi are în derulare un program de reducere a costurilor şi mărire a capacităţiid e producţie care să elimine total pierderile.



Despre acest plan puteţi citi aici


Musafir

#21661 Ponta: Compania Oltchim nu mai are pierderi şi este eligibilă pentru credite

2014-06-06 11:12

http://www.capital.ro/ponta-compania-oltchim-nu-mai-are-pierderi-si-este-eligibila-pentru-credite.html

http://www.capital.ro/image-605-388/2014-02/ponta.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Premierul Victor Ponta (foto) a declarat, vineri, la Parlament, că în acest moment compania Oltchim nu mai are pierderi şi este eligibilă pentru credite, în urma aplicării măsurilor de restructurare.

'Din câte ştiu de la ministrul Economiei, m-a informat încă o dată că Oltchimul nu mai are pierderi în acest moment, sunt cele din trecut, dar în acest moment (compania-n.r.) nu are pierderi, este considerată eligibilă pentru credite şi are piaţă de desfacere şi toate măsurile de restructurare pentru a o face viabilă au fost aplicate', a explicat premierul, întrebat ce se va întâmpla cu compania Oltchim în condiţiile în care termenul de privatizare este pe cale să expire.

Guvernul nu va închide niciodată combinatul petrochimic Oltchim, iar dacă niciun investitor nu va depune oferte până vineri, procesul de privatizare va fi prelungit, a declarat, marţi, Constantin Niţă, ministrul Economiei, prezent la o conferinţă pe tema investiţiilor în energie.

AGERPRES


Musafir

#21662 Privatizarea combinatului Oltchim a fost amanata pentru sase luni

2014-06-06 11:15

http://www.manager.ro/articole/ultima-ora/privatizarea-combinatului-oltchim-a-fost-amanata-pentru-sase-luni-71905.html

http://www.manager.ro/dbimg_small/articole_320/privatizarea-combinatului-oltchim...

 

Privatizarea combinatului Oltchim Ramnicu Valcea a fost amanata cu sase luni. Acest termen a fost solicitat de cei trei potentiali cumparatori ai combinatului, anunta Agerpres.


Administratorul judiciar al Oltchim, Gheorghe Piperea, a anuntat ca cele trei companii care sunt potentiali cumparatori au solicitat o amanare de sase luni pentru a-si pune la punct dosarele si pentru a putea veni cu ofertele pentru preluarea combinatului din Oltenia.

Potrivit sursei citate, ministrul Economiei, Constantin Nita, a declarat ca nu exista pericolul inchiderii combinatului, daca nu se va gasi un cumparator.

Oficialul a precizat ca procesul de privatizare ar putea fi reluat peste o perioada de timp.

Autoritatile detin prin Ministerul Economiei 54,7 la suta din actiunile Oltchim si au incercat sa privatizeze de mai multe ori combinatul.

Combinatul Oltchim are 2.300 de angajati si a intrat in insolventa la inceputul anului 2013.

Potrivit Agerpres, restantele financiare ale combinatului se ridica la circa 700 de milioane de euro, iar acesta functioneaza la doar 27 la suta din capacitatea sa.


Musafir

#21663 Privatizarea Oltchim a fost amânată cu încă şase luni, la cererea celor trei potenţiali cumpărători

2014-06-06 11:16

Privatizarea Oltchim a fost amânată cu încă şase luni, la cererea celor trei potenţiali cumpărători ai combinatului

http://adevarul.ro/economie/afaceri/privatizarea-oltchim-fost-amanata-inca-sase-luni-cererea-celor-trei-potentiali-cumparatori-combinatului-1_539192c80d133766a858e1c3/index.html

Privatizarea combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost amânată astăzi cu încă şase luni, pentru a patra oară în acest an, decizie luată la cererea celor trei potenţiali investitori interesaţi de achiziţionarea companiei de stat, aflată în insolvenţă.

http://adevarul.ro/assets/adevarul.ro/MRImage/2013/09/13/523324dac7b855ff567c7ff...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Gheorghe Piperea, administratorul judiciar al Oltchim, a declarat, potrivit Digi 24, că cei trei potenţiali cumpărători ai combinatului au cerut această amânare pentr aşi pune la punct dosarele şi pentru a putea veni cu ofertele pentru preluarea societăţii. Termenul pentru depunerea ofertelor de preluare a companiei Oltchim era astăzi, însă Constantin Niţă, ministrul Economiei, a dat de înţeles încă de la începutul săptămânii că procedura va fi amânată. Niţă a declarat marţi că Oltchim nu va fi închis şi dacă nu va fi privatizat în 6 iunie, aşa cum s-a angajat Guvernul, urmând ca societatea să fie vândută altă dată. „Oltchim reprezintă un obiectiv pentru Guvern. Dacă nu-l privatizăm nici în 6 iunie vom reuşi altă dată. (...) Să nu-şi închipuie cineva că vom închide această fabric“, a afirmat Niţă într-un forum pe teme energetice. Ministrul a adăugat că Oltchim trebuie să nu mai acumuleze pierderi, iar pentru a realiza acest obiectiv trebuie să găsească finanţare pentru a pune în funcţiune una sau două linii de producţie. „Există investitori care vor să ia la pachet Oltchim şi Arpechim (principalul furnizor de materii prime pentru Oltchim, controlat de OMV Petrom, n.r.). Avem discuţii şi cu OMV Petrom“, a mai spus Niţă. Multiplele încercări de vânzare a Oltchim din ultimii ani au eşuat. Cea mai recentă a fost în luna martie, când statul nu a primit nicio ofertă de cumpărare. Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din acţiunile Oltchim. Combinatul a intrat în insolvenţă în ianuarie 2013. În primul trimestru, combinatul a înregistrat o cifră de afaceri de 136,2 milioane lei (30,2 milioane euro), cu 64,7% mai mare decât în primele trei luni ale anului trecut, când a raportat 82,7 milioane lei, şi pierderi de 56,2 milioane lei (12,5 milioane euro), în scădere cu 34,6% faţă de rezultatul negativ de 86 milioane lei din perioada silimară a anului trecut. Aproape 67% din cifra de afaceri a Oltchim, respectiv 91,1 milioane lei, este generată de activitatea de petrochimie.

Citeste mai mult: adev.ro/n6qte5





Musafir

#21664 CCM are fix termenul 01.01.2011-31.12.2014. Cate luni sunt, pana la FINAL....?!!!

2014-06-06 11:19


Musafir

#21665

2014-06-06 11:32

Mai bine sarim asa in mocirla pana atunci :)

Musafir

#21666 Re: CCM are fix termenul 01.01.2011-31.12.2014. Cate luni sunt, pana la FINAL....?!!!

2014-06-06 11:32

#21664: - CCM are fix termenul 01.01.2011-31.12.2014. Cate luni sunt, pana la FINAL....?!!!

http://www.codulmuncii.ro/titlul_8_1.html

CMA - Cuprinsul pe larg

http://www.codulmuncii.ro/images/spacer.gif...

Codul Muncii Adnotat
pagina 1 din 1
Art. 229. [definitia legala si obligativitatea contractului colectiv de munca]
(1) Contractul colectiv de munca este conventia incheiata in forma scrisa intre angajator sau organizatia patronala, de o parte, si salariati, reprezentati prin sindicate ori in alt mod prevazut de lege, de cealalta parte, prin care se stabilesc clauze privind conditiile de munca, salarizarea, precum si alte drepturi si obligatii ce decurg din raporturile de munca.
(2) Negocierea colectiva la nivel de unitate este obligatorie, cu exceptia cazului in care angajatorul are incadrati mai putin de 21 de salariati.
(3) La negocierea clauzelor si la incheierea contractelor colective de munca partile sunt egale si libere.
(4) Contractele colective de munca, incheiate cu respectarea dispozitiilor legale, constituie legea partilor.
Art. 230. [reglementari speciale privind contractul colectiv de munca]
Partile, reprezentarea acestora, precum si procedura de negociere si de incheiere a contractelor colective de munca sunt stabilite potrivit legii.

 


Musafir

#21668 Privatizarea Combinatului Oltchim, "amânată"

2014-06-06 12:22

http://www.romania-actualitati.ro/privatizarea-combinatului-oltchim-amanata-62726

 


http://www.romania-actualitati.ro/files/oltchim1%281%29.png...



Expiră astăzi un nou termen de privatizare a Combinatului Oltchim, fără ca vreun investitor să fi depus aşa-numitele "oferte angajante", prin care-şi exprimă intenţia de a prelua pachetul majoritar de acţiuni.

Reprezentanţii angajaţilor au aflat că s-ar fi stabilit un nou termen, de 6 luni, însă la nivel oficial nu s-a luat încă o decizie, spune unul din administratorii judiciari ai societăţii, fapt confirmat şi de premierul Victor Ponta.

Există, însă, interes din partea unor societăţi chineze pentru Oltchim, confirmate de autorităţi, de acolo ar proveni şi finanţarea care să asigure capitalul de lucru necesar de producţie până la noul termen de privatizare.

Victor Ponta aminteşte astăzi că Oltchim nu mai înregistrează pierderi, este eligibilă pentru credite şi are piaţă de desfacere, după ce au fost aplicate toate măsurile pentru a o face viabilă.


Musafir

#21669 Oltchim nu mai are pierderi. Vestea bună anunţată de Ponta pentru angajaţii combinatului

2014-06-06 12:29

http://www.gandul.info/stiri/oltchim-nu-mai-are-pierderi-vestea-buna-anuntata-de-ponta-pentru-angajatii-combinatului-12708843

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/1/186/3927/12708843/1/oltchim-sm.jpg?w...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că în cazul Oltchim au fost aplicate toate măsurile de restructurare pentru a face viabil combinatul, acesta fiind eligibil pentru credite.

“Din câte ştiu de la ministrul Economiei, m-a informat că Oltchim nu mai are pierderi în acest moment, sunt cele din trecut, dar în acest moment nu are pierderi, este considerat eligibil pentru credite şi are piaţă de desfacere şi toate măsurile de restructurare pentru a o face viabilă au fost aplicate”, a spus Ponta, întrebat despre faptul că termenul de privatizare a Oltchim expiră vineri, 6 iunie.

Oltchim nu va fi închis şi dacă nu va fi privatizat în 6 iunie, aşa cum s-a angajat Guvernul, combinatul chimic va fi vândut altă dată, a declarat marţi ministrul Economiei, Constantin Niţă.

"Oltchim reprezintă un obiectiv pentru Guvern. Dacă nu-l privatizăm nici în 6 iunie vom reuşi altă dată. (...) Să nu-şi închipuie cineva că vom închide această fabrică", a afirmat Niţă într-un forum pe teme energetice.

Ministrul a adăugat că Oltchim trebuie să nu mai acumuleze pierderi, iar pentru a realiza acest obiectiv trebuie să găsească finanţare pentru a pune în funcţiune una sau două linii de producţie.

"Există investitori care vor să ia la pachet Oltchim şi Arpechim (principalul furnizor de materii prime pentru Oltchim, controlat de OMV Petrom, n.r.). Avem discuţii şi cu OMV Petrom", a mai spus Niţă.

Multiplele încercări de vânzare a Oltchim din ultimii ani au eşuat. Cea mai recentă a fost în luna martie, când statul nu a primit nicio ofertă de cumpărare. Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din acţiunile Oltchim. Combinatul a intrat în insolvenţă în ianuarie 2013.

În primul trimestru, combinatul a înregistrat o cifră de afaceri de 136,2 milioane lei (30,2 milioane euro), cu 64,7% mai mare decât în primele trei luni ale anului trecut, când a raportat 82,7 milioane lei, şi pierderi de 56,2 milioane lei (12,5 milioane euro), în scădere cu 34,6% faţă de rezultatul negativ de 86 milioane lei din perioada silimară a anului trecut.

Aproape 67% din cifra de afaceri a Oltchim, respectiv 91,1 milioane lei, este generată de activitatea de petrochimie.


Musafir

#21670 Astăzi este ultima zi pentru depunerea ofertelor de privatizare a Oltchim

2014-06-06 12:31

http://epochtimes-romania.com/news/astazi-este-ultima-zi-pentru-depunerea-ofertelor-de-privatizare-a-oltchim---218557

 

http://epochtimes-romania.com/news_images/2013/12/2013_12_05_combinatul-oltchim_...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zi decisivă pentru combinatul petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea. Vineri este ultima zi în care se pot depune ofertele de privatizare a companiei aflate în insolvenţă. În timp ce angajaţii Oltchim speră într-o apariţie miraculoasă în cursul zilei, ministrul economiei, Constantin Niţă, asigura că dacă privatizarea nu reuşeşte acum, nu este nicio problemă, va reuşi în viitor.

"Dacă privatizarea nu reuşeşte pe 6 iunie, vom reuşi altă dată. Dacă nu vor fi oferte termenul va fi amânat pentru repornirea unor linii. Tot primesc semnale că Oltchim trebuie închis. Guvernul nu va închide niciodată Oltchim. Este important să nu mai facă pierderi şi să găsim finanţare pentru repunerea în funcţiune a unor linii de producţie. Sunt investitori care doresc să preia Oltchim la pachet cu Arpechim. Ne aflăm în negocieri cu Petrom pentru acest lucru", a declarat recent Constantin Niţă în cadrul conferinţei Energy Investors Summit.

Atât SIF Transilvania, cât şi consorţiul chinezesc Baota Petrochemical-Junlun Petroleum, vor să cumpere Oltchim la pachet cu rafinăria Arpechim, deţinută de Petrom.

Pe de altă parte, angajaţii de la Oltchim nu par aşa de optimişti, unii manifestând chiar temerea că Guvernul ar putea închide combinatul după alegerile prezidenţiale dacă nu va avea loc nicio privatizare până atunci.

Situaţia de la Oltchim este însă extrem de incertă. Guvernul a ratat deja de două ori privatizarea Oltchim. În 2012, a avut loc o pseudo vânzare a pachetului majoritar de acţiuni către Dan Diaconescu, care s-a dovedit incapabil să plătească ce a cumpărat. Următorul eşec a fost înregistrat pe 28 martie 2014, când niciunul din cei patru potenţiali investitori care achiziţionaseră caietul de prezentare pentru privatizarea Oltchim nu a depus oferta angajantă.

Administratorul judiciar Gheorghe Piperea, aflat într-o vizită ţintită în China, a anunţat că a reuşit să obţină finanţare de aproximativ 15 milioane de euro de la un grup de investitori chinezi, pentru asigurarea capitalului de lucru şi ridicarea capacităţii de funcţionare la de la 27% la 40%.

„Sunt veşti bune din China. Am reuşit atragerea unei finanţări semnificative, de la partenerii chinezi, dar şi de la alţi parteneri, iar aceşti bani vor ajuta societatea să nu mai facă pierderi, într-un orizont de şase luni. Apoi, un Oltchim fără pierderi poate fi privatizat mult mai uşor. Putem să pregătim privatizarea fără presiunea termenelor fixe deasupra capului", a declarat Piperea, citat de Realitatea.net


Musafir

#21671

2014-06-06 12:40

Si Ponta, Cilea impreuna cu Nita si restul bastarzilor, ar trebui sa manance tarana pe care sare ala in imagine, mosu dracu de mincinos odios!!!!!!!!


Musafir

#21673 Guvernul, INCAPABIL să vândă OLTCHIM. Privatizarea se suspendă pentru 6 luni Citeste mai mult pe RE

2014-06-06 12:58

http://www.realitatea.net/guvernul-ponta-incapabil-sa-vanda-oltchim-privatizarea-se-suspenda-pentru-6-luni_1456436.html

Guvernul nu reuşeşte să privatizeze Oltchim, nici la un an de la scandalul cu investitorul-surpriză Dan Diaconescu şi în ciuda presiunii pe care o pune FMI. Până vineri, 5 iunie, la ora 11.00, termenul limită pentru privatizare, niciun investitor nu depusese ofertă angajantă.

De acum, Oltchim are la dispoziţie şase luni pentru a-şi mări capacitatea de producţie şi pentru a nu mai face pierderi, scrie Economica.net.

În acest sens, dispune de o finanţare de 25 de milioane de euro, dintre care 15 milioane de la un consorţiu chinez care are un drept de primă opţiune la cumpărarea combinatului.

privatizarea Oltchim, cerută insistent de FMI, este suspendată. Va fi reluată în decembrie, în cele şase luni de până atunci, conducerea fabricii având misiunea de a elimina pierderile şi de a o face atractivă pentru investitorii interesaţi. Potrivit lui Gheorghe Piperea, administrator judiciar al Oltchim, prima opţiune de cumpărare, în iarnă, o are consorţiul chinez Baota Petrochemical – Junlun Petroleum, care a oferit o finanţare de 15 milioane de euro pentru combinat. Înţelegerea a fost parafată la Ambasada României din Beijing şi se va transpune într-un contract care va oferi părţii chineze un drept de preempţiune la achiziţionarea Oltchim.

Oltchim va continua să funcţioneze, pentru că statul şi administratorul judiciar ar fi găsit finanţare de circa 15 milioane de euro în China, pentru asigurarea capitalului de lucru şi ridicarea capacităţii de funcţionare la 40%.

Astfel, în şase luni, Oltchim nu va mai produce pierderi şi va fi "ambalată frumos" în vederea vânzării

Combinatul chimic Oltchim, în insolvenţă, ar fi obţinut o finanţare de peste 15 milioane de euro de la un grup de investitori chinezi, pentru a-şi putea asigura capitalul de lucru şi a mai deschide două secţii, spune administratorul judiciar Gheorghe Piperea, aflat într-o vizită ţintită în China. Această infuzie de capital ar urma să aducă Oltchim la 40% din capacitate, de la 27% acum , şi să aducă fabrica pe break-even, în şase luni, gata pentru privatizare.

„Sunt veşti bune din China. Am reuşit atragerea unei finanţări semnificative, de la partenerii chinezi, dar şi de la alţi parteneri, iar aceşti bani vor ajuta societatea să nu mai facă pierderi, într-un orizont de şase luni. Apoi, un Oltchim fără pierderi poate fi privatizat mult mai uşor. Putem să pregătim privatizarea fără presiunea termenelor fixe deasupra capului", a spus Piperea.

Potrivit acestuia, mâine, Comitetul Creditorilor va decide, cel mai probabil, încheierea procedurilor de scoatere la privatizare a combinatului şi reluarea lor. Actuala sesiune de privatizare a avut 5 amânări succesive, la care nu s-a prezentat niciun investitor interesat. Ministru Economiei, Constantin Niţă, a spus că, în cazul în care niciun investitor nu se prezintă la Oltchim până pe 6 iunie, termenul poate fi extins sau privatizarea reluată.

Au fost doar două grupuri care şi-au declarat oficial intenţia de a cumpăra Oltchim: consorţiul chinezesc Baota Petrochemical – Junlun Petroleum şi SIF Transilvania.

Ambii investitori ar fi interesaţi doar de preluarea la pachet a Oltchim cu rafinăria Arpechim Piteşti, ce aparţine Petrom. Guvernul, prin Ministerul Economiei, a purtat negocieri cu Petrom pentru preluarea rafinăriei, care însă nu au ajuns la niciun rezultat.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/guvernul-ponta-incapabil-sa-vanda-oltchim-privatizarea-se-suspenda-pentru-6-luni_1456436.html#ixzz33rbBlDq5
Follow us: @realitatea on Twitter

Musafir

#21674 Re:

2014-06-06 12:59

#21642: -

 

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...

http://static.daciaclub.ro/style_emoticons/default/gun3.gif...


Musafir

#21675 Re: DEMISIA LIDERILOR DE SINDICAT,DEMISIA CONDUCERII OLTCHIM & ARPECHIM

2014-06-06 13:33

#21640: - DEMISIA LIDERILOR DE SINDICAT,DEMISIA CONDUCERII OLTCHIM & ARPECHIM

DEMISIA LIDERILOR DE SINDICAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DEMISIA CONDUCERII  OLTCHIM & ARPECHIM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.oltchim.ro/index.php?name=despre-noi/conducerea-societatii

Conducerea societatii


Consortiul alcatuit din
ROMINSOLV S.P.R.L., reprezentată prin Partener Coordonator Gheorghe Piperea si
BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., reprezentata prin Partener Coordonator Niculae Balan

Administrator Judiciar

 

Stanescu Nicolae Bogdan Codrut       =>  Administrator Special


Avram Danut-Victor                            =>  Director General Adjunct


Talpasanu Mihail                               =>  Director Directia Productie


Spiru-Ciobescu Laurentiu-Armand    =>  Director Directia Comerciala


Smeu Alin-Ion                                   => Director Directia Economica


Munteanu Dana Maria                      => Director Directia Resurse Umane


Pirvu Marius                                     => Director Directia Petrochimica Bradu


Ultima actualizare 09 aprilie 2014

Bun ii vinu sus pe munte ! MAGIC TIC-TAC

NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ... MAREA CAPUSEALA CONTINUA!

 

http://magictictac.ro/templates/themza_j15_21/images/logo1.png...

 

Bun ii vinu sus pe munte ! MAGIC TIC-TAC

NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ... MAREA CAPUSEALA CONTINUA!

Bun ii vinu sus pe munte ! MAGIC TIC-TAC

 

http://i.imgur.com/FMRfNgt.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

http://i.imgur.com/ati5xEN.png?1?5461...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bun ii vinu sus pe munte ! MAGIC TIC-TAC

NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ... MAREA CAPUSEALA CONTINUA!

Bun ii vinu sus pe munte ! MAGIC TIC-TAC

Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu

CIND NOI MARSALUIAM DE LA OLTCHIM LA PREFECTURA PRIN GER SI VISCOL, ASTA SE CINSTEA SI CHEFUIA  CA ERA UNS DOMN MARE SI DIRECTORI LA OLTCHIM EL SI NEVASTA-SA FUGIND CU MASINILE OLTCHIM !!!!!!

POSTAREA II APARTINE SI NE CONFIRMA CAT DE INDOLENT ERA EL SI NEVASTA-SA PUSI POLITC  CAND ERA BALAN de la CET!!!! TOT CE SCRIE JOS E CREATIA LUI PE FACEBOOK

 

https://www.facebook.com/armandspiru?fref=ts

Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu
December 27, 2012
Bun ii vinu sus pe munte !

Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu shared a link.

December 27, 2012 near Ramnicu Valcea
Apar chiar si eu aici :)

http://stirileprotv.ro/stiri/travel/domeniul-de-schi-transalpina-locul-care-ar-putea-sa-rivalizeze-cu-

statiunile-din-elvetia-si-austria.html

 

 

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/p480x480/526022_526034174...

http://i.imgur.com/ZDqTEdI.jpg...