Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#19726 Re: Re: Re: Buna cuviinta. e corect ce spui,dar nu uitaaa mizeriile cernevistilor

2014-04-13 15:45

#19725: - Re: Re: Buna cuviinta. e corect ce spui,dar nu uitaaa mizeriile cernevistilor

NU MUSAFIRULE,PT CA EL NU ARE FATA[CERNEV], SA MA PUPE NICI PE BUCA SAU ALTUNDEVA


Musafir

#19727 Re: Re: Re: Re: Buna cuviinta. e corect ce spui,dar nu uitaaa mizeriile cernevistilor

2014-04-13 16:46

#19726: - Re: Re: Re: Buna cuviinta. e corect ce spui,dar nu uitaaa mizeriile cernevistilor

dragul meu, nu stii ca, daca nu ii poti lumina (convinge) pe interlocutorii tai (fie si cap de cal de cauciuc caCernev) trebuie macar sa-l zapacesti bine?

induce-i macar iluzia ca poate pupa si buca cealalta si sfincterul. ei, ce zici de chestia asta?

de bagat si de scos putem toti. asa ca te rog sa nu le mai spui de actiunile obisnuite de pupat si supt, cel putin in jargon. poti sa le spui intr-un stil mai elevat, ceva gen: nu va trimit la origini ca mamele voastre erau baute ca niste servitoare atunci cand v-au conceput si cand v-au fatat!

multumesc pentru intelegere!


Musafir

#19728 Ce bine se potriveste si la OLTCHIM - parafrazand-o pe Ileana Vulpescu:

2014-04-13 18:40

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1.0-9/s403x403/10151201_...

Cloaca Politică Penală

“[ine minte ce-]i spun eu: dac@ Oltchimul @sta va fi c$ndva }ters de pe harta, nu va fi nici findc@ l-ar ocupa ru}ii, turcii, americanii, indienii, chinezii; ci din indolen]a, pasivitatea, lipsa de civism, din propria nep@sare a oltchimi}tilor }i din complicita]ile interne oferite de tr@d@tori concuren]ei.”

abcdef

 

oltchimista

#19729 Re: Ce bine se potriveste si la OLTCHIM - parafrazand-o pe Ileana Vulpescu:

2014-04-13 18:51

#19728: - Ce bine se potriveste si la OLTCHIM - parafrazand-o pe Ileana Vulpescu:

Refuz sa cred ca OLTCHIMUL nostru, altadata infloritor, isi va gasi sfarsitul in sunet de baros odata cu prabusirea unui oras !!!

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-04-13 19:50


CONSTANTIN R.

#19731

2014-04-13 19:53

CERNEV, GHIOCA, BURDOAZA, DOBRE MARCELA , = ATI NENOROCIT OLTCHIMUL!!!!!!! =
OLTCHIMUL DACA SE VA PRABUSI ESTE DIN CAUZA VOASTRA, TREBUIE SA IL AVETI PE CONSTIINTA.

Musafir

#19732 Re:

2014-04-13 20:04

#19731: CONSTANTIN R. -

dar unde ai vazut tu constiinta la astia si inca alti cativa de teapa lor?


Musafir

#19733 Re:

2014-04-13 20:28

#19730: pentru gigel nemuritorul -

Pirvule, du-te si te cauta la un medic specialist! (S-ar putea sa fie prea tarziu; asta-i viata!)

E clar ca tratamentul de dezalcolizare nu te mai poate ajuta, pentru delir sunt alte tratamente, medicale sau de forta.

Educatie nu ai, caracter nici atat, alcool cat cuprinde, imbecilule!!


Musafir

#19734 Pirvule, ce ai zice de o inregistrare cu tine in delir maxim?

2014-04-13 21:02

Facuta de cineva din anturajul tau. Apoi o plangere penala cu inregistrarea ca dovada.
Nu te mai scapa nici prietenii tai politici, nici sindicatul. Se leapada toti de tine. Unii dintre ei au si inceput sa o faca, vazand delirul care te cuprine din ce in ce mai des.
Sa nu zici ca nu ti-am spus, Pirvule!
TESA

#19735 pt19731

2014-04-14 04:31

NU EI AU NENOROCIT OLTCHIMUL CI TOTI CARE AU FOST LA CONDUCEREA LUI IN PERIODA DE GLORIE SI AU FURAT SUB DIRECTA SUSUPRAVEGHERE A TATUCULUI. UITATIVA LA AVERILE LOR.
Musafir

#19736 Uitati de loaze, ganditi si acționați

2014-04-14 04:35

OAMENI BUNI : cei AMINTIȚI SUNT NIȘTE UNELTE ALESE DUPĂ GRADUL DE INTELIGENTA .
NU-I MAI POMENIȚI CA NE FACEM DE RAS. AU AJUNS NIȘTE LOAZE SA VA OCUPE MINTEA? Zău așa !

ASTA VOR SI CEI CARE VA CONDUC SA VA PREOCUPE LUCRURI MĂRUNTE CA EI SA-SI FACĂ MENDRELE FĂRĂ SA FIE DERANJATI.

ADEVĂRAȚII DEMOLATORI SUNT CEI NUMITI IN FRUNTEA SOCIETĂȚII.

DIN ACEST MOTIV PRIMA MĂSURA APLICATĂ A FOST DIVIZAREA IN MAI MULTE SINDICATE, CA SA PUTEM FI CONTROLATI, MANIPULAȚI , INDARJITI SI STAPANITI.
Musafir

#19737 General

2014-04-14 04:55

DA, DA, UITATI-VA LA CE SPUNE TESA SI VEȚI VEDEA CA AIA AU STRÂNS IN 30-35 DE ANI DE MUNCA, CE AU STRÂNS CEI DE ACUM IN 10 ANI DE FUNCȚII POLITICE. TE-AI GÂNDIT CA POATE ERAU GOSPODARI, NU HOTI.

TOT AIA( HOȚII) AU FĂCUT SA ARATE OLTCHIM ASA CUM ARATA IN 2012.
VOI CE FACEȚI? DISTRUGETI, DEFAIMATI SI DEMOLATI. ALE CUI INTERESE LE APĂRAȚI?
ALE MUNCITORILOR? ALE COMPANIEI ? ALE ORAȘULUI?

ACUM , IN CURÂND, O SA DEVINĂ UN MORMAM DE FIARE VECHI. URA VA ÎNTUNECA MINTEA. GANDITI, CA NU DOARE!

APROPO : HOTUL STRIGA HOȚII !
Musafir

#19738

2014-04-14 05:16

Insolventa insa nu rezolva problemele unei companii, multi opteaza pentru ea pentru a evita platile si ii mai baga si pe altii in faliment. Cunosc firme care nici dupa zece ani de insolventa nu au un plan de reorganizare.

Acești Inteligenți conducători ai OLTCHIM AU UN PLAN DE REORGANIZARE? Nu, nici vorba.

Au pus instalațiile pe butuci. politica lor este : HAI SA STOARCEM CÂT MAI PUTEM SI DUPĂ NOI POTOPUL.
NIMENI NU VA PUTEA SPUNE CEVA DESPRE NOI, PENTRU CA NOI SUNTEM ACUM LA MANSA. ( ASA GÂNDESC EI)

CAND OR SA CADA INSTALATIILE CA LA DOMINO VOR SPUNE : NOI AM FĂCUT TOT CE DEPINDEA DE NOI DAR HOȚII DE DINAINTE SUNT DE VINA.
NE-AU FURAT MINTEA, PLANUL DE REORGANIZARE, INTELIGENTA SI PRICEPEREA NOASTRĂ , NE-AU SUBMINAT AUTORITATEA, NE-AU ÎMPIEDICAT SA ARĂTĂM CÂT SUNTEM DE DEȘTEPȚI SI DEDICAȚI INTERESELOR ( ALE CUI? DUMNEZEU ȘTIE!)

Musafir

#19739 pentru 19677

2014-04-14 05:36

valabil si pentru politicienii din arges .daca ar avea bun simt ar fi normal sa nu mai calce prin aceste judete .atentie ce votam peste o luna si peste sapte luni .

Musafir

#19740 Re: pentru 19677

2014-04-14 06:49

#19739: - pentru 19677

o votam pe daciana sau pe doamna antonescu... sotii lor ne-au scos din foame!

oameni de caracter, hahaha

 


Musafir

#19741 Postul de director general a disparut din schema de conducere a Oltchim

2014-04-14 07:08

http://www.impactreal.ro/2014041316643/Postul-de-director-general-a-disparut-din-schema-de-conducere-a-Oltchim.html

http://www.impactreal.ro/images/stories/oltchim_pavilion.jpg...

Ministerul Economiei a anunţat, în cursul săptămânii trecute, că a intrat în vigoare o nouă organigramă pentru conducerea societăţii Oltchim SA Râmnicu Vâlcea, principalele modificări organizatorice adoptate de administratorul special Bogdan Stănescu vizând reducerea nivelurilor ierarhice, eliminarea suprapunerii de responsabilităţi şi autoritate între administratorul special (conferite de Legea nr. 85/2006) şi directorul general al întreprinderii, precum şi comasarea unor compartimente funcţionale şi operaţionale. Noua schemă de conducere a SC Oltchim SA este următoarea: Bogdan Stănescu - administrator special, Victor Avram - director general adjunct, Mihail Tălpăşanu - director Direcţia Producţie, Armand Spiru Ciobescu - director Direcţia Comercială, Alin Smeu - director Direcţia Economică, Dana Maria Munteanu - director Direcţia Resurse Umane, Marius Pîrvu - director Direcţia Petrochimică Bradu. Noua organigramă a SC Oltchim SA a fost prezentată în data de 8 aprilie 2014 partenerilor de dialog social, în cadrul unei întâlniri organizate la sediul Ministerului Economiei. Cu această ocazie, reprezentanţii angajaţilor de la SC Oltchim SA i-au comunicat ministrului Economiei, Constantin Niţă, observaţiile lor privind noua organigramă a societăţii. Ministrul Constantin Niţă le-a declarat reprezentanţilor angajaţilor de la SC Oltchim SA că observaţiile lor vor fi luate în considerare şi că schimbările în structura de conducere a societăţii au drept scop îmbunătăţirea activităţii de management a combinatului chimic vâlcean, iar acestea nu vor afecta procedura de vânzare a companiei, aflată în desfăşurare. „Nu renunţăm la privatizarea SC Oltchim SA. Toate eforturile pe care le facem în această perioadă sunt pentru atragerea de investiţii, necesare funcţionării în sistem integrat a SC Oltchim SA cu platforma Bradu de la Arpechim.”, a declarat ministrul Constantin Niţă reprezentanţilor salariaţilor de la SC Oltchim SA.

Guvernul va emite o ordonanţă privind preluarea Arpechim la stat


Este deja sigur că Guvernul va emite zilele acestea o Ordonanţă de Urgenţă, în vederea preluării de la OMV Petrom a Rafinăriei Arpechim, inclusiv obligaţiile de mediu în valoare de 250 de milioane de euro, pentru a o vinde apoi la pachet cu SC Oltchim SA. Complexul SC Oltchim SA - Arpechim ar urma să fie oferit investitorilor exact în situaţia în care se află în momentul de faţă. Ministerul Economiei şi OMV Petrom s-ar fi înţeles pentru transferul Rafinăriei Arpechim Piteşti la stat, pe o sumă simbolică, iar Ordonanţa de Urgenţă care ar legifera înţelegerea ar trebui să apară în cursul acestei săptămâni. Arpechim va trece la stat şi tot aşa va fi vândută viitorului cumpărător al SC Oltchim SA. Arpechim va fi preluată cu activ şi cu pasiv, iar contractul pentru cumpărarea SC Oltchim SA va fi semnat concomitent cu contractul de vânzare a Arpechim. Nu suma ar fi importantă pentru cele două părţi, ci preluarea obligaţiilor de mediu, care se ridică la circa 250 de milioane de euro. OMV Petrom vrea să scape de aceste investiţii obligatorii, pe care statul nu poate să le facă, astfel că acestea ar urma să cadă în sarcina viitorului proprietar al complexului SC Oltchim SA - Arpechim. Având în vedere dimensiunea acestor obligaţii şi faptul că transferul este perfectat, este de aşteptat ca statul să aibă deja o înţelegere preliminară cu unul dintre cei doi investitori interesaţi, pentru că este greu de crezut că ar fi acceptat să preia o asemenea povară precum Arpechim. Există numai doi investitori interesaţi de SC Oltchim SA şi Arpechim: unul este fondul de investiţii românesc SIF Transilvania, iar cel de-al doilea este consorţiul chinezesc Baota Petrochemical Group - Junlun Petroleum. Aceştia nu au participat la licitaţia din urmă cu două săptămâni, ci au solicitat amânarea termenului de privatizare a combinatului chimic vâlcean, tocmai pentru ca statul să poată perfecta transferul Rafinăriei Arpechim. Conducerea OMV Petrom a precizat că Arpechim nu mai intră în sfera de interes a companiei, din motive de supracapacitate şi uzură a instalaţiilor. Pentru repornirea instalaţiilor şi asigurarea funcţionării rafinăriei sunt necesare investiţii de peste 200 de milioane de euro. În decembrie 2009, OMV Petrom a vândut petrochimia de la Arpechim către SC Oltchim SA pentru suma de 13 milioane de euro. Activele fixe includ instalaţia de piroliză, extracţia de aromatice, polietilena de joasă densitate, polietilena de înaltă densitate, o serie de rezervoare, precum şi terenul aferent, având o suprafaţă de circa 150 de hectare. SC Oltchim SA avea nevoie de piroliză pentru a deveni independentă în privinţa asigurării cu materii prime. În prezent, însă, din cauza insolvenţei SC Oltchim SA, petrochimia este închisă, iar SC Oltchim SA se aprovizionează cu materii prime din piaţă.

SIF Transilvania nu a luat o decizie în privinţa participării la privatizare


Recent, conducerea Societăţii de Investiţii Financiare (SIF) Transilvania a anunţat oficial că nu s-a luat încă o decizie în privinţa participării la privatizarea SC Oltchim SA. „SIF Transilvania încă analizează posibilitatea preluării activelor viabile ale SC Oltchim SA. Nu sunt gata rezultatele studiului, iar o decizie o putem lua în funcţie de soluţiile de finanţare pe care le vom identifica. Avem o companie de project management, dar care nu a fost înfiinţată special pentru SC Oltchim SA, ci se ocupă de tot portofoliul SIF Transilvania.”, a spus Mihai Fercală, preşedintele SIF Transilvania. Managerul SIF Transilvania a mai declarat că SC Oltchim SA necesită investiţii importante, de sute de milioane de euro, şi că SIF Transilvania studiază mai multe variante de lucru şi de finanţare a unei astfel de operaţiuni. De preluarea SC Oltchim SA mai sunt interesate companiile chineze Baota Petrochemical Group - Junlun Petroleum, omul de afaceri Ştefan Vuza (prin Chimcomplex Borzeşti) şi divizia petrochimică a grupului MOL Ungaria. Ministerul Economiei mizează, într-un final, pe prezenţa la privatizarea SC Oltchim SA a consorţiului chinez şi a SIF Transilvania. Luna trecută, SIF Transilvania s-a asociat cu alţi investitori într-o companie, SIF Transilvania Project Management Company, prin care va participa la privatizarea SC Oltchim SA. SIF Transilvania Project Management Company se va ocupa de mai multe proiecte, nu numai de SC Oltchim SA. În ciuda numelui acesteia, SIF Transilvania nu ar avea o deţinere majoritară de acţiuni ale companiei, care a fost înfiinţată împreună cu alţi investitori. La sfârşitul lunii trecute, SIF Transilvania a cerut ca termenul final de depunere a ofertelor de cumpărare a SC Oltchim SA să fie amânat cu 60 de zile. Aceeaşi cerere a făcut-o şi un consorţiu chinez format din Baota Petrochemical Group - Junlun Petroleum. Este a doua încercare de implicare a unei societăţi de investiţii financiare în privatizarea SC Oltchim SA, după ce, anul trecut, SIF Moldova şi Chimcomplex Borzeşti s-au arătat interesate de preluarea combinatului. Ştefan Vuza, omul de afaceri care controlează Chimcomplex Borzeşti, a invocat şi implicarea traderului de chimicale american Tricon Energy. La începutul anului, Ştefan Vuza a declarat că societatea Chimcomplex a obţinut acordul de la un sindicat de patru bănci în vederea contractării unui credit de maxim 200 de milioane de euro, pentru preluarea SC Oltchim SA. Anul trecut, omul de afaceri Ştefan Vuza a anunţat recent că societatea Chimcomplex Borzeşti este pregătită pentru a prelua SC Oltchim SA, chiar dacă în pachet va intra şi Rafinăria Arpechim Piteşti, deţinută OMV Petrom. Vuza a precizat că societatea se află, în prezent, în faza finalizării documentaţiei pentru o ofertă competitivă de achiziţionare a pachetului majoritar al SC Oltchim SA. Parte a grupului SCR din anul 2003, SC Chimcomplex SA Borzeşti este unul dintre fabricanţii reprezentativi de produse chimice din România, structura producţiei cuprinzând două mari grupe de instalaţii: una pentru fabricarea produselor anorganice de bază (clorosodice şi cloruri anorganice) şi cealaltă pentru produse organice (solvenţi şi alchimine). Acţionarii Chimcomplex Borzeşti au aprobat recent majorarea, de la 5 milioane de lei, la 22 milioane de lei, a unei facilităţi de credit de la Raiffeisen Bank pentru finanţarea capitalului de lucru şi intenţionează să propună o nouă creştere, la 25 de milioane de lei.

Creditorii Oltchim vor decide în 17 aprilie un nou termen de privatizare


Adunarea creditorilor a SC Oltchim SA va decide joi, 17 aprilie 2014, dacă se prelungeşte termenul privatizării societăţii. Dacă propunerea se aprobă, termenul de privatizare a SC Oltchim SA va fi undeva la sfârşitul lunii mai. La mai mult de un an de la intrarea în insolvenţă, SC Oltchim SA se află aproape în aceeaşi situaţie ca în momentul declanşării procedurii, având în continuare nevoie de investiţii majore pentru repornirea unei instalaţii care să crească gradul producţiei. Pe de altă parte, dezinteresul investitorilor faţă de acţiunile combinatului chimic vâlcean stârneşte îngrijorare în rândul guvernanţilor, oficialii cerând actualei conduceri a SC Oltchim SA să aibă o atitudine mai activă şi mai deschisă faţă de investitori şi să continue procesul de privatizare cu mai multă determinare. „Guvernul doreşte să găsească o rezolvare corectă pentru un combinat de talia SC Oltchim SA, dar trebuie demonstrată o atitudine activă şi deschisă în relaţia cu investitorii interesaţi de preluarea societăţii.”, a transmis, la începutul acestei luni, ministrul Economiei, Constantin Niţă, conducerii companiei, cu ocazia vizitei efectuate la SC Oltchim SA. În cadrul discuţiilor, reprezentanţii SC Oltchim SA i-au adus la cunoştinţă ministrului Economiei problemele cu care se confruntă societatea, respectiv nevoia de finanţare, estimată la 15 milioane de euro, pentru repornirea unor instalaţii care să crească gradul de utilizare a capacităţilor de producţie, astfel încât să se ajungă la nivelul de rentabilitate a combinatului chimic vâlcean. Totodată, conducerea companiei i-a prezentat ministrului Economiei planul de plată a restanţelor salariale pentru angajaţii SC Oltchim SA care, încă din septembrie anul trecut, primesc lunar salariile, cu un decalaj istoric de peste două luni, menţionând că se fac eforturi pentru aducerea lor la zi. „Se doreşte o soluţie de dezvoltare a SC Oltchim SA, şi nu de închidere a acestuia. Trebuie să avem cu toţii răbdare şi încredere că, în cel mai scurt timp posibil, se vor rezolva problemele SC Oltchim SA.”, le-a transmis ministrul Economiei salariaţilor întreprinderii. Nici un investitor nu s-a arătat interesat de preluarea acţiunilor SC Oltchim SPV SRL până la termenul limită de vineri, 28 martie 2014, motiv pentru care administratorii judiciari vor supune votului creditorilor propunerea de reluare a licitaţiei, ţinând cont de faptul că o parte dintre investitori, interesaţi de funcţionarea în sistem integrat a SC Oltchim SA cu Rafinăria Arpechim, au solicitat un nou termen, de 30 de zile. Potrivit administratorilor judiciari ai SC Oltchim SA, o parte dintre investitori, interesaţi de funcţionarea în sistem integrat a SC Oltchim SA cu Rafinăria Arpechim, au solicitat un nou termen de 30 de zile, motivat de orizontul de timp în care estimează că vor finaliza negocierile pentru preluarea rafinăriei o dată cu SC Oltchim SPV SRL. Ministrul Constantin Niţă le-a comunicat celor prezenţi la SC Oltchim SA că demersurile legale pe care le poate face Guvernul pentru a facilita funcţionarea integrată a SC Oltchim SA cu Rafinăria Arpechim sunt într-un stadiu foarte avansat, ceea ce, cu siguranţă, va răspunde interesului investitorilor care au cerut în acest sens o prelungire a termenului de depunere a ofertelor angajante.


Musafir

#19742 Şefime redusă cu scandal la Combinatul Oltchim

2014-04-14 07:09

http://www.indiscret.ro/articol-efime-redusa-cu-scandal-la-combinatul-oltchim

http://www.indiscret.ro/rks_images/articles/th_art_3051.jpg...

Organigrama stufoasă a celor 21 de directori ai Combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvenţă, a fost redusă la şase directori. Cu toate acestea, aproape 100 de angajaţi ai companiei au protestat, marţi, faţă de noile măsuri, nemulţumirea lor vizându-l mai ales pe Bogdan Nicolae Codruţ Stănescu, administratorul special, căruia, până la privatizare, i s-au dat şi prerogative de director general.
de Marielena Popa

Printr-o decizie a administratorilor judiciari ai Oltchim, luată şi la presiunile Ministerului Economiei, începând din 8 aprilie a.c., conducerea companiei ar trebui să fi asigurată de şase directori, în loc de 21. Astfel, administratorul special, Bogdan Stănescu, a primit prerogativele funcţiei de director general, în locul lui Marius Pârvu. Victor Avram, despre care s-a vehiculat informaţia că ar putea fi numit director general, a fost împuternicit pentru funcţia de director general adjunct, rămânând şi director de mentenanţă. Conform aceleiaşi decizii, Mihail Tălpăşanu ocupă funcţia de director de producţie, Alin Smeu, pe cea de director economic, Armand Spiru Ciobescu rămâne director comercial şi Dana Munteanu, director resurse umane.



Liderul Sindicatului Victoria: ”Mihai Stănescu a acaparat puterea în Oltchim”

Prezenţi, marţi dimineaţa, la Combinatul Oltchim, pentru a pune în aplicare decizia de restructurare a directorimii, Maricel Popa, secretar de stat în Ministerul Economiei, Niculaie Bălan, administrator judiciar, şi Bogdan Stănescu, administrator special, au fost întâmpinaţi de protestele a circa 100 de salariaţi, majoritatea de la Sindicatul Victoria, condus de Corneliu Cernev. Acesta a declarat, pentru Indiscret în Oltenia, că oamenii sunt nemulţumiţi, mai cu seamă de faptul că lui Bogdan Stănescu i s-au dat şi prerogative de director general: „Protestăm pentru că nu suntem de acord cu ce vor să facă. Directorul Pârvu nu şi-a dat demisia, iar ei au mers pe o variantă care nu ne convine. Uşor, dar sigur, Bogdan Stănescu a acaparat puterea în Oltchim. Vine la două-trei săptămâni, habar nu are ce se întâmplă pe aici! Stă la Bucureşti şi de acolo cere teancuri de documente. Toţi muncesc să le scaneze şi să i le trimită lui. Noi avem nevoie de un director perezent şi implicat, nu de unul ca Stănescu”, susţine preşedintele SindicatuluiVictoria. Acesta susţine că Stănescu şi-a pus, într-o funcţie importantă, o protejată cu apucături despotice: „Bogdan Stănescu şi-a adus aici pupăza şi a pus-o directoare la resurse umane. Asta taie şi spânzură, terorizând întreg combinatul”. Potrivit lui Cernev, protestatarii au solicitat amânarea pentru 24 de ore a noii decizii: ”Am cerut ca în 24 de ore să nu se ia nicio măsură. Mâine vom merge la ministrul economiei pentru a discuta această chestiune”.



Combinatul, prea-plin de şefime

12 directori de divizie, şase directori de direcţie, un director general adjunct tehnic producţie, un director general adjunct operaţiuni şi directorul general. Aceasta a fost, în condiţii de insolvenţă, organigrama stufoasă a conducerii combinatului muribund, care în cele mai bune vremuri nu avea mai mult de 14 directori. Toţi cei 21 au beneficiat de salarii care, în majoritatea cazurilor, depăşeau 100.000 de lei vechi lunar, maşină la scară, secretară, cheltuieli de protocol şi alte avantaje ale funcţiei. Şi mulţi au ocupat aceste funcţii, pe criteriile competenţei... politice, deşi administratorii judiciari, RomInsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL, au clamat în permanenţă un management efficient, cu reducerea drastică a cheltuielilor păguboase. Cu ocazia vizitei din 1 aprilie, la combinat, ministrul economiei, Constantin Niţă, declara că se va pune capăt acestei situaţii: „Săptămâna viitoare vom finaliza organigrama, pe care o vom pune în aplicare” , a răspuns Niţă, întrebat dacă şi când vor fi restructuraţi cei 21 de directori.



Păreri diferite ale sindicatelor

Nu toţi sindicaliştii sunt însă de acord cu protestul SindicatuluiVictoria. Ionel Vâlcea, vicepreşedintele CNS Cartel Alfa, susţine că decizia administratorului judiciar şi a Ministerului Economiei trebuie respectată. ”Noi nu ne-am alăturat acestui protest, iar eu consider că această decizie de restructurare a directorilor este salutară. Înţeleg că acolo au protestat vreo 30-40 de oameni de la SindicatulVictoria, care nu este reprezentativ, şi nişte susţinători ai directorului Pârvu. Noul ministru al economiei trebuie lăsat să lucreze şi eu am încredere în el. Din discuţiile pe care le-am avut recent la Ministerul Economiei, am văzut că se caută într-adevăr soluţii pentru Oltchim. Una dintre ele este să se găsească rapid 15 milioane de euro pentru finanţarea companiei”.



A treia tentativă de privatizare, la începutul lunii mai

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea, aflat în insolvenţă de la începutul anului 2013, va fi scos din nou la vânzare, a treia oară, la începutul lunii mai. Cea de-a doua tentativă de privatizare a eşuat după ce niciun investitor nu a depus oferte angajante până la termenul limită de 28 martie a.c., deşi patru companii au cumpărat caietul de sarcini. În aceste condiţii, administratorii judiciari, RomInsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL, au anunţat prelungirea cu 45 de zile, începând din 1 aprilie, a perioadei pentru depunerea acestor oferte, motivând că o parte a investitorilor, interesată de funcţionarea în sistem integrat a Combinatului Oltchim cu Rafinăria Arpechim, a solicitat un nou termen de 30 de zile. Compania are 2.300 de salariaţi şi funcţionează la circa 20% din capacitate.

MUSAFIR

#19743 Parere

2014-04-14 08:21

NU VA ESTE CLAR? AU INCERCAT SA-I MOMEASCA CU BANI PE UNII DIN EI, OFERINDU-LE SLUJBE SI SALARII PENTRU AI TINE APROAPE SI PROSTIMEA IN JUG.

DACA AR ERADICA EVAZIUNEA CELOR 4-5 MILIARDE DE EURO SI MINISTERUL ECONOMIEI AR FACE UN PLAN PE TERMEN LUNG DE REPUNERE IN FUNCTIE A TUTUROR CAPACITATILOR DE PRODUCTIE OLTCHIM SI CELE VIABILE DIN ARPECHIM AR EXISTA O SANSA DAR AR TREBUI INDEPLINITE NISTE CONDITII:
1. MINISTERUL SA FIE POPULAT CU CREIERE SAU SA IMPORTE CREIERE CU EXPERIENTA IN DOMENIU
2. SA EXISTE VOINTA POLITICA
3. SA ADUCA IN FRUNTEA COMPANIEI OAMENI CU EXPERIENTA ( SPECIALISTI DE LA MARILE COMPANII EUROPENE DE PROFIL)
4. SA FIE CONCEPUT UN PLAN FINANCIAR CLAR SI FEZABIL
5. SA SE FACA CURAT IN PERSONAL - LOAZELE SA PLECE, PROFESIONISTII SA RAMANA.
6. SA SE FACA UN PLAN AL PRIORITATILOR.....

SI CHIAR N-O SA LE SPUN TOTUL PE GRATIS.
GANDITI OAMENI, GANDITI!

PROSTU SATULUI

#19744 OPINIE

2014-04-14 08:27

NOUA ORGANIGRAMA ESTE APA DE PLOAIE, PRAF DE ARUNCAT IN OCHII.
INCOMPETENTA ESTE LA RANG DE LEGE.SI SUNTEM FOARTE MANDRI DE ACEST LUCRU.

VAI DE NOI! VAI DE TARISOARA ASTA , VAI DE COPIII NOSTRI.

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-04-14 08:31


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2014-04-14 08:35



Musafir

#19748 Re: Re: Re: DEMISIA LIDERILOR DE SINDICAT,DEMISIA CONDUCERII OLTCHIM & ARPECHIM.

2014-04-14 08:59

#19596: - Re: Re: DEMISIA LIDERILOR DE SINDICAT,DEMISIA CONDUCERII OLTCHIM & ARPECHIM.

DEMISIA LIDERILOR DE SINDICAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DEMISIA CONDUCERII  OLTCHIM & ARPECHIM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.oltchim.ro/index.php?name=despre-noi/conducerea-societatii

Conducerea societatii


Consortiul alcatuit din
ROMINSOLV S.P.R.L., reprezentată prin Partener Coordonator Gheorghe Piperea si
BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., reprezentata prin Partener Coordonator Niculae Balan

Administrator Judiciar

 

Stanescu Nicolae Bogdan Codrut       =>  Administrator Special


Avram Danut-Victor                            =>  Director General Adjunct


Talpasanu Mihail                               =>  Director Directia Productie


Spiru-Ciobescu Laurentiu-Armand    =>  Director Directia Comerciala


Smeu Alin-Ion                                   => Director Directia Economica


Munteanu Dana Maria                      => Director Directia Resurse Umane


Pirvu Marius                                     => Director Directia Petrochimica Bradu


Ultima actualizare 09 aprilie 2014

http://i.imgur.com/FMRfNgt.jpg...

 

http://i.imgur.com/ZDqTEdI.jpg...

 


Musafir

#19749 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ... MA

2014-04-14 09:00

#19597: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ... MAREA

Bun ii vinu sus pe munte ! MAGIC TIC-TAC

NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ... MAREA CAPUSEALA CONTINUA!

2014-02-09 11:07


http://magictictac.ro/templates/themza_j15_21/images/logo1.png...

 

Bun ii vinu sus pe munte ! MAGIC TIC-TAC

NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ... MAREA CAPUSEALA CONTINUA!

Bun ii vinu sus pe munte ! MAGIC TIC-TAC

 

 

 

 

 

 

http://i.imgur.com/ati5xEN.png?1?5461...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bun ii vinu sus pe munte ! MAGIC TIC-TAC

NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ... MAREA CAPUSEALA CONTINUA!

Bun ii vinu sus pe munte ! MAGIC TIC-TAC

Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu

CIND NOI MARSALUIAM DE LA OLTCHIM LA PREFECTURA PRIN GER SI VISCOL, ASTA SE CINSTEA SI CHEFUIA  CA ERA UNS DOMN MARE SI DIRECTORI LA OLTCHIM EL SI NEVASTA-SA FUGIND CU MASINILE OLTCHIM !!!!!!

POSTAREA II APARTINE SI NE CONFIRMA CAT DE INDOLENT ERA EL SI NEVASTA-SA PUSI POLITC  CAND ERA BALAN de la CET!!!! TOT CE SCRIE JOS E CREATIA LUI PE FACEBOOK

 

https://www.facebook.com/armandspiru?fref=ts

Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu
December 27, 2012
Bun ii vinu sus pe munte !

Armand Laurentiu Spiru-Ciobescu shared a link.

December 27, 2012 near Ramnicu Valcea
Apar chiar si eu aici :)

http://stirileprotv.ro/stiri/travel/domeniul-de-schi-transalpina-locul-care-ar-putea-sa-rivalizeze-cu-

statiunile-din-elvetia-si-austria.html

 

 

 

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/p480x480/526022_526034174...