Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Prost

#1601 te rog...

2013-03-05 12:26

Chiar nu inteleg ce vrei sa spui.... poti fii mai explicit?

In principiu nu vad nimic rau in a avea doua sindicate... ce treaba are providentialitatea cu ideile tale? Poate ai vrut sa spui altceva....

 

...cu contractul de munca esti total pe din afara, adica prost informat sau rau intentionat : nu are treaba una cu alta, mai citeste, mai invata gramatica si dupa aceste etape sa mai treci pe aici...

 

... in ceea ce priveste SLO asteptam in timp (ani de zile) mai multa prezenta si implicare... nu prea a fost sa fie...

PS : se zice "gargara PE care o faci"

 

Si insist sa nu se tranforme balacareala de aici intr-una si mai mare in care sa ne certam cu colegii de la Pitesti! Ca voi pe aici pe forum nu prea aveti bun simt, e clara, dar, incercati sa reglati lucrurile din mers si sa intelegeti, ca si acolo sunt oameni ca si noi ! Sun colegi cu care am colaborat foarte bine si care au dat dovada de foarte mult bun simt !

 

O sa fiti surprinsi sa aflati de la mine ca acolo sunt profesionisti cu mult peste multi dintre voi. Vedeti-va lungul nasului si nu-i mai puneti la zid pe altii. Principalii vinovati pentru cele de pe platforma Oltchim sunteti voi, niste oameni lipsiti de coloana si caracter !

 

Roibu nu comenta cand ajungea in fata oamenilor de la la Pitesti - asta sa o stiti foarte clar ! Si da, ei au indraznit sa-l contrazica !

curiosul

#1602 alain

2013-03-05 12:43

aveam deja doua ,,sindicate'' SLO si UNIREA. pentru ce a mai trebuit si VICTORIA ?
- daca ati fi avut dreptate, il puteati schimba pe diculoiu din interior . pentru ca aveati totul de partea voastra. lumea nemultumita noua conducere care nu il agreeaza pe diculoiu.
de acum vad ca incepe sa se limpezeasca apele. voi nu va doreati nici in ruptul capului asta. adica sa avem un sindicat adevarat.
acum imi e limpede ca voi ati dorit doar paralizarea sindicatului. ca papusarii din spatele vostru sa poata baga oltchimul mai usor in insolventa .
si sa simulati voi din cand in cand. cate un protest cu 200 de oameni. asa sa va faceti si voi ca lucrati.



Alain Delon

#1603 Asa....

2013-03-05 12:54

Okei - acum e mai limpede !

Bun, din cate stiu eu SLO a fost creeat, a functionat, are un statut care seamana cu o casta in care exista un presedinte pe viata! Practic Diculoiu NU poate fi schimbat nici macar daca dai slujbe la biserici !

Apoi : nu stiu de unde ti-a venit tie ideea cu insolventa, nu are treaba cu ce-si doresc Diculoiu, Cernev, Marian etc. Decizia insolventei a fost luata ca o necesitate, masura extrema de a mai proteja si salva ce se mai putea, si oricum de la Bucuresti...

Pe scurt, lucrurile stateau cam asa (desi am mai discutat) : orice tentativa de capitalizare a Oltchim se putea termina cu actiunile creditorilor menite sa-si recupereze banii. Mai exact : bagai cei 45 milioane eur - veneau bancile si ti-i luau! Legal.

Tot legal, singura modalitate de a impiedica asta era insolventa! Tot in insolventa poti ataca toate contractele facute intr-un anumit fel (in care castigau unii - sper ca nu crezi in continuare ca nu exista asa ceva si ca Roibu e fata mare) ! Insa inca o data o spun : toate aceste chestii se datoreaza politicii manageriale dezastruoase facuta de aceasta masinarie diabolica numita Roibu !

De ce zici paralizare a sindicatului... banuiesc ca la SLO te referi... voi sunteti in continuare o forta de o mie de oameni! De ce nu faceti ceva?

Personal imi doresc un sindicat adevarat, dar, daca tu consideri ca un personaj, precum Diculoiu poate conduce un sindicat adevarat... ce sa zic...

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-03-05 12:56


curiosul

#1605

2013-03-05 13:03

pai actionati fratilor si schimbati-l pe diculoiu daca aveti argumente serioase. ati avut ocazia odata. cand totul a fost in favoarea voastra.
- ma deranjeaza ca sunteti nepunticiosi cu toate ca sunteti sprijiniti de conducere care v-a dat cam tot ce ati cerut pentru voi.
asa dati de banuit ca nici voi nu doriti binele salariatilor.
Alain Prost

#1606 si totusi...

2013-03-05 13:04

Acuma, daca vrei sa ne ardem in arogante, as putea sa-ti raspund cu o intrebare : scopul SLO care a fost? Care este? Pricepi ca o parte din situatia de acum se datoreaza neimplicarii SLO in toti acesti ani?

Stii de ce neimplicare? Pentru ca Diculoiu, Marcu, Prisecariu au fraternizat cu onor ex-conducerea? E normal? Ca de moral... nu mai discutam (banuiesc ca stiati de mult ca dl Diculoiu era inclusiv actionar la Protectchim=capuse)!

Raspuns la intrebarea ta : Victoria este o alternativa viabila, decenta, normala si corecta la ceea ce voi ati numit sindicat in toti acesti ani. Este o miscare, legala, la care e dreptul fiecaruia sa adere sau nu! Este o chestie democratica si e foarte bine ca exista!

 

Vorbind de democratie este evident ca nu este treaba noastra si nici nu avem cum si nici nu e normal sa il schimbam noi pe Diculoiu; teoretic asta sta in puterea membrilor; practic doar in puterea lui Dumnezeu - desi, cred ca a opusului, ca altfel nu-mi explic!


In ceea ce priveste treaba cu gramatica imi permit sa-ti spun ca, in acest fel, cam vezi nivelul interlocutorului.... (asta pentru ca am apucat sa-ti citesc art postat, cel cu batutul apei in piua - chiar daca l-ai sters intre timp) !

curiosul

#1607

2013-03-05 13:07

cel putin teoretic diculoiu poate fi schimbat. practic depinde de voi. dar. ori nu sunteti in stare. ori nu vreti.
curiosul
Musafir

#1608 alain

2013-03-05 13:22

nu te mai abate de la subiect. si te rog nu o mai da dupa cires cu gramatica daca ,,Acuma, daca vrei sa ne ardem in arogante''
- pentru ca incepi sa te deconspiri.
-victoria alternativa viabila si decenta . bine spus .numai decenta inspira liderii de la victoria am vazut cu totii.
- sa zicem ca iar ai ars o aroganta ?

Alain Prost

#1609 deci....

2013-03-05 13:37

Iar nu inteleg ce vrei sa spui... sa zicem ca stau dupa cires si poate nu ma deconspir, cum spui tu... totusi pentru a nu ma abate de la subiect asa cum ceri, nu stiu la ce raspusn te astepti..

...intelege ca Victoria este un sindicat, democratic constituit, la care oamenii pot opta sa se inscrie sau nu!

Deja la fazele cu decenta liderilor o iei pe aratura, si sunt convins ca nu sunteti nici unii in masura sa aruncati cu piatra! Insa una peste alta aia sunt liderii alesi, acceptati de membrii! Unde e problema?

Cernev a iesit destul de mult in fata, s-a expus, a prezentat o pozitie pertinenta! Care e neregula?

Dar, ca sa ramanem in continuare la subiect : NU Cernev a facut gaura de 800 milioane eur!!!!

 

Si uite, completez acum : da-mi si mie un exemplu-doua de lipsa de decenta a liderilor Victoria....

Altul

#1610 Alain

2013-03-05 13:53

Iti dau eu unul (daca tot vb de cernev): atunci cand a venit cu aberatia ca personalul TESA sa nu primeasca salariul in acelasi timp cu muncitorii, iar cand i s-a reprosat acest lucru a replicat: faceti greva! Pt asta merita un puternic sut in cur! Cum spuneai si tu, diculiou e un prapadit, dar incet-incet incepe si cernev sa isi dea arama pe fata, are apucaturi de ex-director (stim noi despre cine e vb)

Alain

#1611 decenta

2013-03-05 14:06

Okei,
cunosc momentul si e putin scos din context !

Asta insa nu as numi-o lipsa de decenta ci din contra!

Eu te-as intreba cam cum ai pune pe o scara de 1 la 10 "decenta" ilustrata prin rasete, amuzamente, hlizeli pe la geam ale TESA atunci cand muncitorii aia prapaditi au iesit sa-si apere niste drepturi.

Cam pe unde ai plasa gesturile lu' prisacaru la adresa celor din cortul pentru greva foamei, gesturi pe care le arata atunci cand se ducea spre biroul lui cald, nu-i asa, din pavilionul administrativ !

Personal as fi dat salariile intregi muncitorilor si dupa o saptamana celor din TESA !

Si atentie, ii privesc cu respect pe toti colegii mei din Pavilion si nu numai !


Si, ca idee, au fost discutate 3 variante de a da banii cu pricina :

1. celor de la Pitesti sau celor din Valcea;
2. procent si diferenta peste doua zile (sau ceva de genul);
3. muncitori azi si peste doua zile TESA (ceva de genul, cred ca se discuta de we).

Ma mir insa cum de nu v-a trecut prin cap sa spuneti ca Cernev a zis ca de acum incolo sa fie platiti doar muncitorii !


Astept alt exemplu, vedeti, sunt deschis discutiilor pertinente!

b1 tv

#1612

2013-03-05 14:19

Ba ALENE ptr. CHIMIE iti trebuie mai putina gramatica, dar la cata gramatica stiu eu tu la chimie esti steril
Altul

#1613 Alain

2013-03-05 14:19

Nu Alain, hai sa lamurim putin problema: musiu cernev a constatat ca personalul TESA (inclusiv cei din Pavilion) stau degeaba. Probabil cei din sectii (in speta PVC, Monomer, Uzina Oxo-Plastifianti) muncesc de sare camasa de pe ei. Nu am nimic personal cu acei oameni, nu e vina lor ca nu functioneaza la ora asta mai nimic; dar sa vi sa reprosezi celor din pavilion asta, ma scuzi, e o aberatie si o golanie cat casa! In alta ordine de idei, s-a tot comentat pe tema iesirii celor din pavilion, alaturi de muncitorii care faceau greva mai acum cateva saptamani; daca stii pavlilionul ca si str organizatorica, vei recunoaste ca nu sunt mai mult de 130-140 de persoane adunate-numarate (excluzand directorii, secretarele, personalul din conducere-sefi servicii samd, care stii f bine ca nu ar fi iesit); din cunostinta mea, au iesit zilnic peste 20-30 de persoane, care cat reprezinta ca pondere? Sa punem un 15%? Cati oameni din sectii au iesit? Vreo 200? Hai 300? Si sa ai pretentia ca pavilionul sa fie varf de lance? Referitor la hlizelile de pe geam, e posibil sa mai fie si cate un berbec sau vreo oaie ratacita, ca nu ducem lipsa de asa ceva, asta e clar.

PS Asocierea lui prisacaru cu pavilionul mi se pare nerelevanta.


Musafir

#1614

2013-03-05 14:27

ma intreb cum justifica acesti directori leafa care o i a si carburantul consumat\
CHIOSTOC

#1615

2013-03-05 14:31

Ati venit ca niste pupincuristi ordinari de partid sa predati lecti de moralitate si voi profitati ca niste ordinari.Lefuri mari,angajari pe ascuns si munca ioc.Spuneti voi ce realizari aveti, acum porniti si opriti electoliza cu membrane pana o sa faceti sita membrana sa vedem cine o sa plateasca ptr.ea sau o sa aruncati vina pe FARAON.

Musafir

#1616 mihai cel mai mare conducator auto ascunzator de pietre

2013-03-05 14:33

dar tov.cernev si sleata pot justifica carburantul si uzura masinilor ,frecate de ei

Musafir

#1617

2013-03-05 14:36

DUPA CUM SE SPUNE CU SCAUNUL DE COPII IN PASSTUL OLTCHIMULUI ,NOROC CA NU ARE SI DL.TALPASANU SI VALENTIN POPESCU CA SIGUR IL PUNEAU SI EI
Alain

#1618 TESA

2013-03-05 14:39

@b1 : ca sa fii linistit, ai dreptate, sunt steril la chimie - te ajuta cu ceva? banuiesc ca nu, asa cum nu ne ajuta nici faptul ca esti tu profesor !

@Altul : chiar sunt de acord cu tine; personal nu am auzit sa afirme asa ceva Cernev, insa pot fi chestii scoase din context! Repet, am tot respectul pentru oamenii din Pavilion cu care am colaborat foarte okei. Banuiesc insa ca esti de acord ca oamenii nu pot trece cu vederea ca acolo sunt multe posturi inventate special pentru anumite exemplare : oameni care tin condica si evidenta celor care chiar muncesc!

Stiu ca au iesit si din pavilion la proteste insa acele "zambete" au existat, iti spun sigur!

Una peste alta, personal nu doresc o ruptura intre TESA si muncitori, si nu o doreste nici unul din liderii Victoria, insa trebuie clarificat din toate partile in ce directie o luam!
Alain

#1619 Re:

2013-03-05 14:49

#1617: -

...tu intelegi ce spui?

Prost

#1620 Re: mihai cel mai mare conducator auto ascunzator de pietre

2013-03-05 14:52

#1616: - mihai cel mai mare conducator auto ascunzator de pietre

...posibil sa da, dar sa vezi ce justificari o sa trebuiasca sa aduceti voi, cand se vor prezenta cifre oficiale referitoare la "consumul" de motorina pe care-l aveati voi pana sa apara "sleahta" de care vorbiti....  ca se pare ca sleahta asta a minimizat "pierderile"....

YLDIRIM

#1621

2013-03-05 15:06

Macar ai decenta si ocupate de ce te pricepi(totusi este un combinat chimic cu reguli stricte de functionare si nu experimente futuriste dupa care sa spune-ti NE PARE RAU AM RATAT), ca nu ne ajuta la nimic daca recunosti ca nu sti CHIMIE.Cum nu ne ajuta cu nimic nici politicieni, care-i vezi cat de varza si PENALI sant sau ca prim ministrul ROMANIEI este COPY PASTE.Asta e ROMANIA actuala toti retardati se dau DOCTORANTI si PROFESIONISTI predand lecti de moralitate si decenta.

Musafir

#1622

2013-03-05 15:10

1619 - Ba vezi ca uni mai si inteleg si sa te fereasca sfantul de 1907
Alain

#1623 daaaa....

2013-03-05 15:20

...cum sa zic... cat voi mai avea loc de munca, ma ocup de ceea ce ma pricep...

...problema este ca va treziti cate unii scriind tot felul de ineptii pe aici; si partea trista este ca scrieti ceea ce sunteti : adica niste analfabeti ale caror rezultate se vad in jurul nostru, pe platforma.... mentalitatea voastra si lipsa de verticalitate au contribuit la aceasta stare....

Va reamintesc opera lui Roibu :

-800milioane eur gaura;
- firme capusa in jur, o parte insolvente;
- oameni semipregatiti (ii era teama ca pregateste specialisti pentru altii);
- colaps, teama, intriga, coruptie, dorinta de razbunare - cine nu e cu noi, e impotriva noastra - atitudine dictatoriala (vezi Ceausescu !)


Musafir

#1624

2013-03-05 16:06

baieti certativa sa le mearga bine celor care ne conduc. ia vedeti a murit capra vecinului sa cinstim evenimentil ?

Musafir

#1625

2013-03-05 16:09

daca iese lumea in strada atunci la va fi frica domnilor sefi ,pana atunci nu .Daca vor iesi in fata povilioanelor (LA PITESTI SI VALCEA )90%din salariati savedem reactia lor dar pana atunci vor sta linistiti .