Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

BEBETO

#15826 NE-AI TRADAT

2014-01-22 13:50

Domnule Mihail Marius de la EL III unde ai fost astazi alaturi de noi ca nu te-am vazul sti doar sa scrii aberatii se vede ca esti fost cernevist de la EL III.
Nimeni in tara mea

#15827

2014-01-22 13:52

Era de așteptat . Dacă as fi pus pariu acum eram bogat.
Dar sunt convins ca nici acum nu vom recunoaște cât de mult am greșit referitor la Oltchim. Noi toți am greșit - oameni din Oltchim, autorități, politicieni, guvernanti, tara, etc.
PCC si -a făcut jocurile cu noi toți.
Asta pentru ca au simțit ceea ce noi refuzam sa vedem: suntem lași, nu avem sentimentul proprietatii, nu suntem naționaliști, nu ne iubim între noi ca romani, nu avem încredere in forțele proprii, nu iubim aceasta țară numita România, nu respectam valorile, suntem slugi si trădători .
Oare când ne vom trezi?
Oltchim poate fi salvat si ar trebui salvat de noi de romani.
Refuzați manipularea, ganditi si analizați voi inșivă, luptați pentru locurile voastre de muncă, răsturnați situația in favoarea voastră, cereți specialiști, renunțați la promovații fără merite și Lipsiții de profesionalism, promovați oameni capabili din rândul voastru.

Musafir

#15828 sunteti mintiti

2014-01-22 13:53

Nu mai scrieti prostii ca sa cumparat caietul de sarcini-faceti confuzie inte caietul de prezentare si caietul de sarcini-privatizarea se va amana ca nu a cumparat nimeni caietul de sarcini ci numai caiete de prezentare cu 20.000 euro.
un alt disponibilizat

#15829 Re: Re: Re: pt.FOTA

2014-01-22 14:00

#15823: - Re: Re: pt.FOTA

Stai linistit nu te mai agita atata, ca doar atata poti. Dusmanii cernev si ghioca? De ce dusmani pentru ca intre tine si ghioca e o mare similitudine cu o singura diferenta si anume aceea ca el a vrut sa arate apropiatiilor ca in sfarsit dupa atatia ani e si el cineva , dar a facut-o cu tupeu pe fata, pe cand tu latrii ca un las precum cainele la luna pe aceasta petitie

un alt disponibilizat

#15830 Re: Re: Re: Re: pt.FOTA

2014-01-22 14:03

#15829: un alt disponibilizat - Re: Re: Re: pt.FOTA

Ca sa nu se inteleaga gresit mesajul anterior a fost adresat viteazului FOTA(vezi ca in comparatie cu ceilalti, numele tau l-am scris cu litere mari)


Musafir

#15831 Re: Re: Re: Re: pt.FOTAam dreptul la replica

2014-01-22 14:13

#15829: un alt disponibilizat - Re: Re: Re: pt.FOTA

TU UNDE AI FOST TIMP DE 16 LUNI CIT EU FOTA M AM CERTAT SI LA M CONTRAZIS PE CERNEV,FAPT PT CARE MI AM PIERDUT SI LOCUL DE MUNCA DIN CAUZA LU;TALPASANU SI CERNEV CARE M AU MATRASIT,IMPREUNA CU MARDARE,IA ZI MAI BAIETASI UNDE ERAI CIND EU SPUNEAM PE POSTUL VL1 CA NU SE MAI PORNESTE NIMIC SI CA DREPT RASPLATA AM FOST AMENINTAT EU SI COPII,VOI NDE ERATI LASILOR,AI VENIT SA ZICI DE 1 AN BRAVO FOTA,TACI CA FAC PE TINE LASULEE


Musafir

#15832 Re: Re: Re: Re: pt.FOTA

2014-01-22 14:16

#15829: un alt disponibilizat - Re: Re: Re: pt.FOTA

SI PT TINE DISPONIBILIZATULE ACEASI PROBLEMA CITESTE O MAI SUS,LASULEEE,EU SINT FOTA


Musafir

#15833 Re: Re: Re: Re: Re: pt.FOTAAM DREPTUL LAREPLICA SMECHERE

2014-01-22 14:32

#15832: - Re: Re: Re: Re: pt.FOTA

UNDE AI FOST ANUL TRCUT IN SEPTEMBRIE CIND A IESIT TALPASANU SI A MINTIT DISPONIBILIZATI CA VOR LUA BANI SI CA SE VOR REPORNI SECTIILE ,IAR VOI VETI VENI INAPOI,IAR EU FOTA IA SPUS LA TALPASANU CA LA BAGAT CERNEV SUB PICIOR SI SA NU MAI MINTA,UNDE AI FOST DISPONIBILIZATULE[CRED CA LA CLUJ SA SALVEZI DOCTORI SI PE [SARACUL AD IOVAN D ZEU SAL IERTE],INTREBA TI CEILALTI DISPONIBILIZATI,,APROPO TU AI DAT CU SUBSEMNATUL LA POLITIE CA MINE PT AMENINTAREA TRADATORILOR DE OLTCHIM[MARDARE,ETC],LASA CIOCUL MIC LASULEE


Musafir

#15834 Re: Re: Re: Re: Re: Re: pt.FOTAAM DREPTUL LAREPLICA SMECHERE

2014-01-22 14:48

#15833: - Re: Re: Re: Re: Re: pt.FOTAAM DREPTUL LAREPLICA SMECHERE

DECIT CU VOI ,MAI BINE IN PAT CU ;;;DIAVOLU],,,VEZI CERNEV CIT TIN LA TINE[ PAPUSE SEXOASA,],,EU SINT PICASSOO,MIIIIIIRS


Musafir

#15835 Astazi a fost doar o repriza ... meciul continua si maine 23.01.2014.

2014-01-22 15:05

#15806: - Astazi a fost doar o repriza ... meciul continua si maine 23.01.2014

Pe 23 ianuarie toate persoanele disponibilizate sunt aşteptate în fata Pavilionului Oltchim la ora 10.00.
Aşteptăm şi participarea celor de la Piteşti.


Astazi la intalnirea disponibilizatiilor cu conducerea Oltchim (PIRVU, TALPASANU, SMEU) a reiesit in mod clar ca, noi disponibilizatii, suntem tratati ca "cetateni din lumea a treia" si ca suntem discriminati de conducerea si administratorii judiciari ai Oltchim.

Cand am plecat din Oltchim, fiind disponibilizati, am cerut plata drepturilor salariale la plecare (asa cum era normal, acestea trebuiau achitate intre momentul emiterii deciziei si data intrarii in somaj).
Conducerea Oltchim si reprezentantii administratorilor judiciari au spus că acest lucru nu este posibil pentru ca nu pot face discriminări între disponibilizaţi şi angajaţi.

Astazi vine directorul general PIRVU si ne spune ca nu are de unde sa ne plateasca nici macar banii de concediu datorati (cca. 1.600.000 RON, respectiv cca. 350.000 EURO) si ca, daca ar avea acesti bani, prefera sa plateasca salariatii din Oltchim nu disponibilizatii. Acest lucru inseamna discriminare si este si un act de incercare a invrajbirii disponibilizatiilor si a angajatii Oltchim.
Trebuie sa asteptam ca plata banilor de concediu sa fie platiti conform unui grafic facut de ei (cu o eşalonare a plăţilor în procente pe parcursul a 5 luni); grafic lipit pe niste garduri in combinat ca si cum noi nu am avea alta treaba decat sa mergem zi de zi la Oltchim si sa citim ce au mai pus ei pe garduri. Deciziile noastre de disponibilizare nu au fost lipite pe gardurile din combinat, ne-au fost trimise acasa.

Referitor la salariile compensatorii ni s-a spus ca trebuie sa asteptam ca Oltchimul sa fie cumparat de catre un investitor sau sa fie taiat la fier vechi pentru a putea sa primim aceste drepturi salariale.

Directorul general al Oltchim ne-a promis (amagit) ca va discuta cu ceilalti factori de raspundere a Oltchim si ca maine ne va da un raspuns.

Aveţi timp să vă anunţaţi între voi".
Pe 23 ianuarie toate persoanele disponibilizate sunt aşteptate în fata Pavilionului Oltchim la ora 10.00.
Aşteptăm şi participarea voastra, a disponibilizatiilor de la Piteşti; sau voi aveti deja restantele salariale achitate?

ssss

#15836 ssss

2014-01-22 15:35

au fost disponibilizati si la Pitesti ??? pentru ca eu nu am vazut astazi nimic la televizor, ca au protestat si ei..!!!! Defapt astia de la Pitesti nu comunica nimic ce vor face

Musafir

#15837 Re: Astazi a fost doar o repriza ... meciul continua si maine 23.01.2014.

2014-01-22 15:37

#15835: - Astazi a fost doar o repriza ... meciul continua si maine 23.01.2014.

si de ce nu faci / faceti plangere penala? furt calificat, furt calificat in forma continuata, abuz in functie, fals in declaratii, fals sub semnatura privata, complicitate la furt... sunt o multime de capete de acuzare.

toti disponibilizatii ar trebui sa faca aceste plangeri

de asemenea, noi plangeri la itm

 

un alt disponibilizat

#15838 Re: Re: Re: Re: Re: Re: pt.FOTAAM DREPTUL LAREPLICA SMECHERE

2014-01-22 16:08

#15833: - Re: Re: Re: Re: Re: pt.FOTAAM DREPTUL LAREPLICA SMECHERE

Da ai si tu dreptatea ta , dealtfel cum fiecare dintre toti care posteaza pe aceasta petitie , crede ca are si el dreptatea lui. Pana la urma dai in pielea mea de cioflingari indiferent de cum s-ar numii ei: cernev, diculoiu, ghioca , prisacaru etc. La tine m-a deranjat un singur lucru si aume ca iti arogi dreptul de a vorbii despre disponibilizati si in numele lor. Veziti de treaba injura si jignestei pe cei care merita(sau consideri tu ca merita) , dar incearca si nu o mai lua asa moto grosso pt. ca uneori deranjeaza. Si altceva , nu trebuie sa ai incredere in nimeni altcineva decat in tine. Si eu sunt unul care a avut incredere in diculoiu, dar am ramas cu un mare gust amar. In alta ordine de idei , eu sunt un tip mai pacifist si pot sa-mi cer si scuze daca am  zis ceva care te-a deranja, dar la cate se spun pe aceasta petitie cred ca am fost chiar fair play. Te salut, succes si sanatate.


Musafir

#15839 TUPEU DE DIRECTOR !!!

2014-01-22 16:59

Disponibilizaţii de la Oltchim, iar în stradă!
Replica incredibilă a directorului: "Să ziceţi mersi că am acceptat să stau de vorbă cu voi!"

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/disponibilizati-oltchim-in-strada-sa-ziceti-mersi-ca-stau-de-vorba-cu-voi-479364.html#ixzz2r9BCHewq

Peste o sută de disponibilizaţi de la Combinatul Oltchim Râmicu Vâlcea au protestat ieri în fata pavilionului administativ, nemulţumiţi de faptul că nici după o jumătate de an de când au fost trimişi acasă nu şi-au primit salariile restante pe 2013 şi nici primele de vacanţă.


"Ne-au minţit ca pe nişte proşti că ne dau bani pentru care am muncit. Ne-au obligat să semnăm fişele de lichidare şi apoi ne-au dat cu piciorul în fund. Această companie îmi datorează 3.000 de lei, bani pentru care eu i-am muncit, de ce trebuie să vin să mă milogesc să mi se dea ceea ce mi se cuvine?", ne-a spus un protestatar.

Foştii angajaţi ameninţă că dacă nu le sunt achitate salariile restante de o jumătate de an vor intra în greva foamei.

În plus, nici plătile compensatorii cuvenite prin contractul colectiv de muncă nu le-au fost achitate, motiv pentru care disponibilizaţii au acţionat în instanţă societatea. "Toată lumea se fereşte ca dracu' de tămâie să vorbească despre salariile compensatorii. Vedem ce decide instanţa, pentru că ei tot încearcă să ne ducă de nas", a declarat Mioara P., fost angajat.

Noul director general al Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea, Marian Pîrvu, s-a arătat extrem de nemululţumit de protestul disponibilizaţilor şi i-a chemat la discuţii în sala de sedinţă. "Nu am de unde să vă dau bani, avem probleme financiare. Acum, mai mult ca oricând, avem nevoie de linişte pentru a nu speria investitorii", le-a spus directorul muncitorilor care le flutura pe sub nas facturile de curent şi gaze neachite.

Replica directorului Pîrvu - "să ziceţi mersi că am acceptat să stau de vorbă cu voi" - i-a determinat pe muncitori să-i ceară demisia.

"Aveţi termen până mâine să ne daţi un răspuns oficial din partea administratorului judiciar despre data la care ne vor intra toţi banii în cont. Dacă nu primim acest răspuns vom picheta zi de zi combinatul, iar unii dintre noi vor intra în greva foamei", au ameninţat reprezentanţii muncitorilor.

În iunie anul trecut, aproape o mie de angajaţi ai combinatului din 3.300 au fost concediati pentru că societatea aflată în insolvenţă să îşi reducă cheltuielile de personal şi să se poata redresa economic. Societatea funcţionează la 23 % din capacitate, iar salariile sunt întârziate de mai multe luni. Dupa priviatizarea eşuată din 2012 statul, acţionarul majoritar pregăteşte societatea pentru o nouă privatizare, dar sub un alt nume, Oltchim SPV, şi fără datorii.

Activele Oltchim SPV sunt evaluate la 305,24 milioane de euroInvestitorii trebuie să depună o garanţie de participare de 10 milioane de euro şi ulterior un avans de 10% din preţul de adjudecare.

Investitorii Petchem, divizia petrochimică a MOL, Chimcomplex Borzeşti, consorţiul format din nemţii de la PCC şi fondul de investiţii israelian Fortissimo, ruşii de la Oil and Gas Trade şi consorţiul de companii Baota Petrochemical Group şi Junlun Petroleum Co. din China sunt sunt interesati de Oltchim SPV care trebuie să depună ofertele până pe 31 ianuarie.
Nicoleta ENE


 


Musafir

#15840 Re:

2014-01-22 17:22

#15827: Nimeni in tara mea -

Era de așteptat . Dacă as fi pus pariu acum eram bogat.
Dar sunt convins ca nici acum nu vom recunoaște cât de mult am greșit referitor la Oltchim. Noi toți am greșit - oameni din Oltchim, autorități, politicieni, guvernanti, tara, etc.
PCC si -a făcut jocurile cu noi toți.
Asta pentru ca au simțit ceea ce noi refuzam sa vedem: suntem lași, nu avem sentimentul proprietatii, nu suntem naționaliști, nu ne iubim între noi ca romani, nu avem încredere in forțele proprii, nu iubim aceasta țară numita România, nu respectam valorile, suntem slugi si trădători .
Oare când ne vom trezi?
Oltchim poate fi salvat si ar trebui salvat de noi de romani.
Refuzați manipularea, ganditi si analizați voi inșivă, luptați pentru locurile voastre de muncă, răsturnați situația in favoarea voastră, cereți specialiști, renunțați la promovații fără merite și Lipsiții de profesionalism, promovați oameni capabili din rândul voastru.

Bravo, bravo, bravo. In sfarsit un om care gandeste! Ei, asta ne chinuim de mai bine de un an, sau 20 sa intelegem.
Inca o data bravo si felicitari pentru postarea asta!

Musafir

#15842 Re: Re: Re:

2014-01-22 18:29

#15841: SULEIMAN. - Re: Re:

Uite ca eu nu mi-am dat seama: cu ce are dreptate diculoiu si cine e tradatorul?

SULEIMAN.

#15843 Re: Re: Re: Re:

2014-01-22 18:35

#15842: - Re: Re: Re:

O sa-ti dai si tu seama. dar nu acum. mai tarziu.


Musafir

#15844 TRADATORII DIN OLTCHIM

2014-01-22 18:40

Macar Diculoiu avenit printre disponibilizati a vorbit cu ei si a fost cu ei in continuare dar Cernev de ce nu a venit sa vorbeasca cu oamenii caci sunt disponibilizati si fosti membri de sindicat din VICTORIA.

Musafir

#15845 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-01-22 18:41

#15843: SULEIMAN. - Re: Re: Re: Re:

Interesant raspuns, eclatant as spune, dupa principul "hai sa vorbim ca sa ne aflam in treaba si sa facem si pe atoatecunoscatorii"; insist totusi, lumineaza-ne un pic !

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2014-01-22 18:42



Musafir

#15847 Re: TRADATORII DIN OLTCHIM

2014-01-22 18:43

#15844: - TRADATORII DIN OLTCHIM

Pai pe cine ati anuntat voi ca faceti miting? Ati incercat sa luati legatura cu toate sindicatele pentru a face ceva amplu?


Musafir

#15848 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: pt.FOTAAM DREPTUL LAREPLICA SMECHERE

2014-01-22 19:29

#15838: un alt disponibilizat - Re: Re: Re: Re: Re: Re: pt.FOTAAM DREPTUL LAREPLICA SMECHERE

cum sa nu l jignesc pe acel  sau acei disponibilizati care mi rid,ne rid in fata ca ei s au ales cu ceva,iar noi cu [o luam in mina]si vezi ca nu l am facut decit las,iar eu nu pot sa mai vad lasii in fata,de aceea nu am venit,,,smechere,eu nu am fost si nu sint las,mai ascult si alte persoane[parinti],ca pina acum nu am ascultat si cu ce m am ales,cu jigniri de la javre cerneviste disponibilizate si eu te salut   FOTA


Musafir

#15849 Astazi a fost doar o repriza ... meciul continua si maine 23.01.2014.

2014-01-22 19:29

#15835: - Astazi a fost doar o repriza ... meciul continua si maine 23.01.2014.

Disponibilizaţii de la Oltchim, iar în stradă!
ATITUDINE DE DIRECTOR - replica incredibilă a lui PIRVU: "Să ziceţi mersi că am acceptat să stau de vorbă cu voi!"

Pe 23 ianuarie toate persoanele disponibilizate sunt aşteptate în fata Pavilionului Oltchim la ora 10.00.
Aşteptăm şi participarea celor de la Piteşti.


Astazi la intalnirea disponibilizatiilor cu conducerea Oltchim (PIRVU, TALPASANU, SMEU) a reiesit in mod clar ca, noi disponibilizatii, suntem tratati ca "cetateni din lumea a treia" si ca suntem discriminati de conducerea si administratorii judiciari ai Oltchim.

Cand am plecat din Oltchim, fiind disponibilizati, am cerut plata drepturilor salariale la plecare (asa cum era normal, acestea trebuiau achitate intre momentul emiterii deciziei si data intrarii in somaj).
Conducerea Oltchim si reprezentantii administratorilor judiciari au spus că acest lucru nu este posibil pentru ca nu pot face discriminări între disponibilizaţi şi angajaţi.

Astazi vine directorul general PIRVU si ne spune ca nu are de unde sa ne plateasca nici macar banii de concediu datorati (cca. 1.600.000 RON, respectiv cca. 350.000 EURO) si ca, daca ar avea acesti bani, prefera sa plateasca salariatii din Oltchim nu disponibilizatii. Acest lucru inseamna discriminare si este si un act de incercare a invrajbirii disponibilizatiilor si a angajatii Oltchim.
Trebuie sa asteptam ca plata banilor de concediu sa fie platiti conform unui grafic facut de ei (cu o eşalonare a plăţilor în procente pe parcursul a 5 luni); grafic lipit pe niste garduri in combinat ca si cum noi nu am avea alta treaba decat sa mergem zi de zi la Oltchim si sa citim ce au mai pus ei pe garduri. Deciziile noastre de disponibilizare nu au fost lipite pe gardurile din combinat, ne-au fost trimise acasa.

Referitor la salariile compensatorii ni s-a spus ca trebuie sa asteptam ca Oltchimul sa fie cumparat de catre un investitor sau sa fie taiat la fier vechi pentru a putea sa primim aceste drepturi salariale.

Directorul general al Oltchim ne-a promis (amagit) ca va discuta cu ceilalti factori de raspundere a Oltchim si ca maine ne va da un raspuns.

Aveţi timp să vă anunţaţi între voi".
Pe 23 ianuarie toate persoanele disponibilizate sunt aşteptate în fata Pavilionului Oltchim la ora 10.00.
Aşteptăm şi participarea voastra, a disponibilizatiilor de la Piteşti; sau voi aveti deja restantele salariale achitate?

SULEIMAN.

#15850 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-01-22 19:44

#15845: - Re: Re: Re: Re: Re:

Gandeste mai mirobolantule, nu astepta sa gandeasca altii pentru tine. insista si pune-ti neuronul ala schiop la munca.