Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#14727 zi maEUce vrei sa ti muiii ca nu te intelege lumea,orbeste[vorbeste]

2013-12-18 15:16

eu

#14728 eu

2013-12-18 15:28

la 14725 era un raspuns ptr 14723

CHIOSTOC

#14729

2013-12-18 15:54

Bai prosti, lor care a-ti votat USL-ul, chestia aia cu reintroducerea grupei I TREBUI SA O CITITI PRINTRE RANDURI, adica 1 mil. locuri de munca promise (uite p...),sa tradus prin scoaterea mai repede la pensie ca sa nu ii treaca in somaj si asa au fentat prostimea au pasat (ca de obicei) problema la ministerul munci, ca de, astia mai pot duce 2-3 ani problema dupa care mai vedem. Ba da multi prosti mai sant in tara asta, nu de alta dar mai trebuia sa dea afara vreo 30000 de oameni.TRAIASCA USL-ul.

IPU atunci i-am condamnat pe toti la moarte

#14730

2013-12-18 16:07

Apropo,AVIZ conduceri manageriale magnifice a OLTCHIM-lui, am o intrebare (una pe zi ),daca se rupe USL-ul(da doamne ) voi asti care semnati condica si pe la PNL, ce p... mea faceti, sper ca nu treceti in bloc la PSD ca atunci deveniti penibili (parca nu a-ti fi). Vorba unui care v-a facut prin toate gaurile ( de aici se vede cat de prosti santeti) NICI NU STITI CAT DE mici O SA DEVENITI. Si am o singura rugaminte daca este asa ,sa-i luati dracului cu voi si pe tigan (ca si asa i-au furat vioara si pe cretinul ala de sudoro-sofer cu maimutica lui cu tot


Musafir

#14731

2013-12-18 16:12

De ce din ianuarie 2014 si nu de acum ,parca mai are un rost o luna in plus sau in minus sau vreti sa le luati prima de craciun (stiti ca tiganul taie p... in loc de porc)

Musafir

#14732 Re:

2013-12-18 16:17

#14701: -

"frate sint curios! ce funtie detine marcela la transporturi.eu o vad toata ziua in fata cu mapa sub brat.cred ca este scoasa din productie la fel si ghioca ,toata ziua ne minte cu nerusinare,si sfideaza pe toata lumea,halal conducere dm.ORASEANU,RUSINE SA VA FIE."

Mai oameni buni , nu mai scrieti astfel de tampenii ca va faceti singuri de c...t, le mai dati si numele. Daca astfel de oameni au ajuns sa va umileasca inseamna ca intradevar va meritati soarta.


Musafir

#14733

2013-12-18 16:30

Va mai mira ceva in Oltchim privestei pe cei doi (marcela si gioaza)si iti dai seama ce este la conducerea combinatului,multumita SVO.
S. MAX

#14734 Cum s-a nenorocit un muncitor de la Oltchim fiindcă nu a ştiut semnificaţia unui cuvânt!

2013-12-18 17:09

NOILE CAPUSE ALE OLTCHIM ... MAREA CAPUSEALA CONTINUA! - Sunt CREANŢE, n-ai văzut ? Rusine!

"Cum s-a nenorocit un muncitor de la Oltchim fiindcă nu a ştiut semnificaţia unui cuvânt

Detalii Publicat Wednesday, 18 December 2013 10:59 Autor Gheorghe Smeoreanu

După intrarea în insolvenţă a combinatului Oltchim, administratorii judiciari au disponibilizat aproape o mie de angajaţi.

Celor care au semnat acceptarea trecerii în şomaj li s-a înmânat un document în care este vorba despre plăţi compensatorii. Nu sunt mici aceste plăţi compensatorii, iar laolaltă cu celelalte drepturi salariale, proaspeţii şomeri au aflat că vor primi sume frumuşele.

De pildă, un muncitor cu vechime a primit o hârtie în care scria că are de încasat aproape 500 de milioane de lei vechi.

http://www.criterii.ro/images/creanta_1.jpg...

Bucurie mare, omul a semnat ca în transă trecerea la şomaj, apoi s-a dus acasă fericit şi le-a arătat nevestei şi copiilor documentul care le adeverea că aveau de primit o jumătate de miliard.

Ba chiar au chefuit oamenii cu rudele lor, chiar s-au împrumutat un pic, în contul sumei ce avea să vină.

Peste o vreme văzând că fluieră vântul prin card, omul s-a dus la combinat să întrebe ce e cu sutele sale de milioane.

Sunt CREANŢE, n-ai văzut ?

Văzuse, dar nu prea ştia cum stă treaba.

Acum, ştie. Ştie că vreodată, dacă nu intră combinatul în faliment, dacă îşi iau băncile şi statul banii înapoi, poate va primi şi el de un mic şi o bere.

Mulţi români nu ştiu ce înseamnă dezincriminare, acciză suplimentară, plagiat, creanţă etc.

Iar socialiştii nu ezită să se folosească de această ignoranţă şi să îi manipuleze fără ruşine.

Ruşine !"

 

Preluare articol publicat in "CRITERII.ro"  http://www.criterii.ro/index.php/en/national/8255-cum-s-a-nenorocit-un-muncitor-de-la-oltchim-fiindca-nu-a-stiut-semnificatia-unui-cuvant


Musafir

#14735

2013-12-18 17:29

sinteti de tot rahatul!!!!! cu citi bani va premiat de sarbatori mizerabilul de diculoiu in 20 de ani??
pe aici scriu citeva juvlente care vor dezbinare ,dar angajati cu putina materie cenusie sub par vad lucrurile altfel.
vedeti in dumitru salvarea voastra ? nici nu va imaginati cu ce cost veti plati acele bonuri aruncare ca momeala..dar la cit ne-a dus de nas diculoiu mai putem suporta citeva penisuri in anus si de la dumitru....bine ,bine voi nu noi

Musafir

#14736 Se pare ca suntem de la victoria, nuuu? Bine, bine ... voi nu noi!

2013-12-18 17:50

#14735: -

Bine, bine bai nesimtitule cum poti sa ne jignesti pe noi colegii tai.
Voi care ati provocat acest val de dezbinare in randul nostru va permiteti  sa mai vorbiti de "citeva juvlente care vor dezbinare"? Voi care ati fost aparatorii conducerii Oltchim impotriva salariatilor Oltchim, desi ar fi trebuit ca lucrurile sa fie invers, va mai permiteti sa faceti pe lupii maralisti si sa ne dati noua lectii? Ati inceput sa va precipitati din ce in ce mai mult si cred ca ati cam inceput sa luati p______i in a__s de la mai multa lume, nu numai de la Dumitru.
Sa va fie rusine nesimtitilor!


Musafir

#14738 PIERD TEREN

2013-12-18 18:47

14731-lasai ma ca o sa ramana pana la urma cu cei 50 de cotizanti de la EL III care le-a promis ca le porneste hala.


Musafir

#14740 tot mai putini

2013-12-18 20:09

LUMEA S-A SATURAT ! TOT MAI PUTINI CERNEVISTI , MAI SCOT CAPUL DIN VAGAUNA. AU DEZBINAT, AU PROMOVAT MINCIUNA, INCOMPETENTA, DEZBINAREA. SA ZICA MERSY, CA NU SUNT SCUIPATI DE COLEGII CARORA LE-AU PROMIS: SPORURI, MASA CALDA,FUNCTIONAREA UNOR SECTII. DIN CONTRA, BAIETII VESELI, SI-AU TRAS MASINA LA SCARA, FUNCTII, ANGAJAREA CONSOARTELOR. STATI LINISTITI SI NU MAI PROMOVATI DEZBINAREA IN CONTINUARE . STIM NOI CUM SA NE COMPORTAM CU SINDICATELE, DE-ACUM INCOLO. IN VIATA STII CE ESTE CEL MAI DUREROS ? SA TE INTALNESTI CU COLEGII TAI PE STRADA SI SA-TI DEA O FLEGMA IN OCHI !!! V-ATI VANDUT PE NIMIC !!! VA PLIMBATI CA NISTE CHIOMBALAI PRIN COMBINAT, NU VA MAI BAGA NIMENI IN SEAMA ! IN CURAND, VA SCOATEM PE USA DIN DOS A COMBINATULUI. II AVETI PE CONSTIINTA SI PE CEI 900 DE DISPONIBILIZATI.

Musafir

#14741 CATA IPOCRIZIE

2013-12-18 20:19

SA STAI LA SEDINTE CU OCHII CAT CEPELE, SA-L ASCULTI PE GHIOCA CE DEBITEAZA ! LA UNII N-AI PRETENTII, SUNT DUSI RAU CU PLUTA, DAR SUNT SI PERSOANE CU LICEUL TERMINAT, CARE BELESC OCHII LA ACESTI INCOMPETENTI. CHIAR TRBUIE SA-I CREDEM PE UNII CARE SPUN CA NE MERITAM SOARTA ? DA.....AAAAA! AU MINTIT CA NISTE NERUSINATI .

Musafir

#14742 OLTCHIM si ARPECHIM

2013-12-18 20:21


Musafir

#14743 CARE CAPUSEALA MA ?

2013-12-18 20:25

POATE AU LUAT CAPUSILE DIN PADURE. ACUM AVEM CAPUSI, DAR UMANE !
da

#14744 ptr 14741

2013-12-19 05:46

Astia cu liceul terminat intradevar au studii si nu pot casca gura la ce spune ghioca :))))))))))))))))))))))))),care san cu scoala profesionala adica au 11 clase in loc de 12 pot :)))))))))))))))))))))))))).Teribil :))))

Musafir

#14745 Andrei Gerea: Noi vrem să privatizăm brandul Oltchim. Nu vindem fiare vechi şi nici terenuri

2013-12-19 08:26

http://www.voceavalcii.ro/2013121818769/Andrei-Gerea-Noi-vrem-sa-privatizam-brandul-Oltchim.-Nu-vindem-fiare-vechi-si-nici-terenuri.html

http://www.voceavalcii.ro/media/k2/items/cache/0a7e0be6357b2bd26092591efa62758f_...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

• în Financial Times se face publicitate internaţională pentru privatizarea Oltchim • ChimComplex şi de Oil Gas Trade au cumpărat deja caietul de sarcini scos la vânzare în data de 16 decembrie a.c.

EXCLUSIVITATE. Andrei Dominic Gerea a preluat de câteva luni mandatul de ministru al Economiei şi una dintre priorităţile sale este salvarea combinatului chimic Oltchim, printr-o privatizare de succes. Fără să se hazardeze în afirmaţii, ministrul Gerea susţine că preferă să vorbească mai puţin şi să facă mai mult. Pentru Oltchim, are planuri, are soluţii, însă preferă să le vadă realizate înainte de a vorbi despre ele. Crede cu tărie în şansa privatizării Oltchim şi chiar dacă acest lucru l-ar transforma în salvatorul judeţului Vâlcea, în detrimentul altor politicieni locali, Andrei Gerea zâmbeşte optimist, adăugând: „Haideţi să trecem hopul acesta şi apoi mai vorbim".

În cadrul unui interviu în exclusivitate acordat redactorilor Vocea Vâlcii, ministrul Andrei Gerea a vorbit deschis despre situaţia actuală de la Oltchim, înţelegând că vâlcenii nu au nevoie de amăgiri sau discursuri politicieneşti, ci de soluţii aplicate şi viabile, răspunzând cât mai onest cu putinţă întrebărilor despre apropiata încercare de privatizare a Oltchim.

• Rep.: Aţi declarat, de curând, la Craiova, că sunteţi optimist în privinţa găsirii unei surse de finanţare pentru deschiderea unei noi secţii la Oltchim şi aducerea societăţii pe profit. Despre ce secţie este vorba?

• Andrei Gerea: Este vorba despre Secţia de oxoalcooli, cea care are nevoie de acel capital de lucru. Practic, noi am tot umblat după obţinerea unei finanţări de 15 milioane de euro, ce erau destinaţi acestei secţii. Deocamdată discuţiile au cam stagnat, iar cu băncile am cam închis subiectul pentru că se pare că nu sunt dispuse să finanţeze proiecte de genul acesta, ci s-au reorientat pe agricultură pentru persoane fizice. Se pare că nu suntem la fel de convingători ca alţii. Nici băncile cu capital de stat nu sunt dispuse să finanţeze. Aşadar, încercăm să obţinem soluţii pentru Secţia de oxolacooli cu parteneri de afaceri care sunt interesaţi de Oltchim sau de colaborarea cu societatea de la Rm. Vâlcea şi care dispun de fonduri suficiente. Avem deja o corespondenţă pe care o schimbăm cu diverşi oameni de afaceri în ideea asigurării capitalului de lucru şi fondurilor necesare pentru anumite revizii tehnice ce trebuie făcute.

• Rep.: Concret, când ar putea să funcţioneze această Secţie de oxolacooli?

• Andrei Gerea: În momentul în care găsim cele 15 milioane de euro capital de lucru. V-am spus că avem corespondenţă cu diverşi parteneri de afaceri. Vă mai pot spune că în momentul de faţă avem corespondenţă cu două societăţi despre cotaţii, preţuri şi tot ce implică acest lucru. Discuţiile sunt destul de avansate. Trebuie să recunosc că şi eu sunt nerăbdător să văd că primim un răspuns pozitiv. Dar, sigur, totul durează. Ceea ce nu s-a făcut de atâta vreme...

• Rep.: Credeţi că vreun investitor serios este interesat să participe la licitaţie pentru o societate, Oltchim SPV, care în realitate nu există, care urmează să fie constituită? Cine credeţi că îşi riscă banii pe o companie, care, de fapt, nu există juridic?

• Andrei Gerea: Cred că nu este o problemă că nu există sau că nu a existat pentru că această societate se va crea. Este deja decizia luată şi este practic ceea ce îşi doresc cumpărătorii. Una este să vinzi Oltchim-ul cu 800 de milioane de euro datorie şi alta este să vinzi o societate care practic are activele bune ale combinatului, o firmă fără datorii, posesoare a mărcii, a brandului, a contractelor. Este un nou început pentru Oltchim şi asta este ce-şi doresc investitorii. Nu mai vor să aibă pietre de moară legate de picior.

• Rep.: Totuşi, credeţi că vreun investitor vrea să îşi blocheze suma de 10 milioane de euro, cât este garanţia, într-o societate pe care o va prelua abia după 9 luni de zile?

• Andrei Gerea: În momentul în care o societate va fi desemnată câştigătoare, cursul este clar stabilit. Cele 10 milioane de euro garanţie reprezintă una din regulile jocului. Nu ne aflăm în situaţia de acum 1 an de zile în care se venea cu sacoşa de bani la licitaţie. Vorbim de un investitor care trebuie să asigure câteva sute de milioane de euro, dacă vrea să cumpere Oltchim şi alte sume comparabile pentru retehnologizare, partea de mediu, capital de lucru şi altele. Totuşi nu vorbim de o gogoşerie de la colţul străzii. De aceea se solicită şi scrisori de bonitate premergător înscrierii în procedură, pentru că dacă nu ai bonitate nu eşti o firmă recunoscută şi acceptată de bănci, la un anumit nivel, nu ai ce să cauţi în această cursă.

• Rep.: Cu toate acestea, sindicaliştii de la Oltchim sunt sceptici că privatizarea Oltchim va reuşi în aceste condiţii?

• Andrei Gerea: Noi nu putem fi sceptici, nu ne permitem aşa ceva. Noi trebuie să găsim soluţiile cele mai bune pentru viitorul Oltchim-ului. Aşa ar fi foarte simplu: faliment şi se vinde primului venit. Şi atunci nici sindicaliştii nu cred că ar mai avea obiectul muncii. Noi suntem obligaţi să găsim soluţii de viitor, în aşa fel încât toţi oamenii să-şi păstreze locurile de muncă, în aşa fel încât să nu existe un scurt-circuit în activitatea viitoare a Oltchim. Adică, mai pe scurt, să avem un cumpărător capabil să opereze Oltchim-ul. Acesta este lucrul cel mai important şi atunci, sigur, aceste condiţii sunt obligatorii a fi puse. Sigur, întotdeauna poate exista un insucces, nimeni nu este optimist cronic în această ecuaţie, dar noi avem datoria şi obligaţia să fim optimişti şi să găsim cele mai bune strategii şi soluţii pentru viitor.

• Rep.: Dacă privatizarea Oltchim SPV se dovedeşte a fi un succes, nu ne întoarcem tot de unde am plecat deoarece Oltchim e acţionar 100% în Oltchim SPV?

• Andrei Gerea: Aceasta este ideea. Oltchim SPV este o societate unde Oltchim-ul vechi este acţionar şi îşi vinde participaţia acolo. Atunci, vechea societate odihnească-se în pace!

• Rep.: Sunteţi un susţinător al privatizării Oltchim la pachet cu piroliza de la Piteşti. Oltchim SPV, societatea nou creată de administratorii judiciari, cuprinde şi active de la Piteşti?

• Andrei Gerea: Pare-se că nu este numai soluţia mea sau a noastră, toţi cei ce sunt implicaţi în acest proces. Privatizarea Oltchim la pachet cu piroliza este solicitată de toţi potenţialii investitori mari. Cu cât Oltchim este mai atractiv, cu atât şi preţul oferit pe el este mai mare.

• Rep.: S-a făcut publicitate internaţională privind vânzarea combinatului Oltchim?

• Andrei Gerea: Această publicitate se face cu siguranţă. Dacă vreţi o certitudine, vă pot spune că în Financial Times se face această publicitate internaţională.

• Rep.: A fost scos la vânzare caietul de sarcini?

• Andrei Gerea: A fost scos la vânzare de luni, 16 decembrie, şi deja a fost achiziţionat de două societăţi. Este vorba de ChimComplex şi de Oil Gas Trade.

• Rep.: Dacă valoarea reper a activelor Oltchim a fost stabilită la peste 300 milioane euro, de ce reprezentanţi ai companiei au făcut publică valoarea minimă de lichidare a combinatului, adică 160 milioane euro? N-ar fi trebuit ca procesul competitiv să funcţioneze, nu să pronunţe unii cifre?

• Andrei Gerea: Înţeleg că unul dintre liderii de sindicat a făcut publică această informaţie şi nu înţeleg de unde o avea. Trebuia să fie confidenţială. Din păcate, sunt declaraţii publice care au fost făcute şi care nu ajută în ideea obţinerii unei sume mai mari de bani pentru Oltchim. Noi pornim licitaţia de la 305 milioane de euro pentru Oltchim. Una este valoarea de ofertă şi alta este valoarea de lichidare în caz că se vinde combinatul la fier vechi. Numai că noi vorbim aici de brandul Oltchim, de bussines-ul Oltchim. Noi nu vindem fiare vechi şi nici terenuri.

• Rep.: Cât de mult credeţi în privatizarea Oltchim în luna februarie 2014 şi, ce se va alege de combinat, dacă şi această încercare de privatizare eşuează?

• Andrei Gerea: Credem cu tărie în şansa combinatului de la Râmnicu Vâlcea şi depunem toate eforturile posibile şi imposibile pentru a avea reuşite în acest demers. Ce s-a întâmplat până acum ne face să fim optimişti. M-am ferit însă să dau alt gen de declaraţii din cauza faptului că nu vreau să creez un anumit gen de aşteptări. Vreau doar să dau un mesaj de încredere celor care lucrează în Oltchim, în ideea de a fi convinşi că, spre deosebire de alte dăţi, acum avem de-a face cu o echipă care şi-a propus doar să aibă succes şi lucrează exclusiv în interesul Oltchim. Dacă, Doamne fereşte!, se întâmplă ceva negativ cu partea aceasta de privatizare, noi lucrăm în paralel la o soluţie de avarie. Adică nu aşteptăm să vedem ce se întâmplă şi să ne trezim în situaţia în care dacă eşuează selecţia de oferte să dăm din umeri. Încercăm, aşa cum am spus, să dezvoltăm discuţia cu capitalizarea şi cu cele două firme care negociază cu noi. Este o soluţie de avarie în aşa fel încât Oltchim să iasă din pierderea asta lunară şi să putem avea şi un mic profit începând cu ianuarie – februarie 2014. Este obligatoriu să ţinem combinatul pe linia de plutire până la o nouă privatizare, dacă aceasta nu are succes. Până la urmă, Oltchim are nevoie de mulţi bani pentru a redeveni o forţă.

• Rep.: Ultima oară când aţi venit la Vâlcea aţi declarat că nu ştiţi cine sunt ruşii de la Oil Gas Trade. Aţi aflat până la urmă, pentru că se pare că ei sunt extrem de interesaţi de Oltchim?

• Andrei Gerea: Nu ştiu cât de serioasă este oferta lor şi încă aştept să îi cunosc. Se pare că joi vor veni să îi cunosc şi eu. Am mai avut un concern din Rusia care au venit la discuţii. Deci, competiţia este deschisă. Avem ruşi, chinezi, turci, români care sunt interesaţi. Îi aşteptăm şi pe cei de la PCC, deşi din câte am înţeles, domnul Zaremba le-a făcut recomandări celor din conducerea companiei şi le-a spus că nu s-ar băga în cursa pentru Oltchim. Sper să mă contrazică acum.

• Rep.: Când îşi vor primi salariile angajaţii de la Oltchim?

• Andrei Gerea: Oamenii îşi primesc salariile lunar, doar că există o defazare de două luni de zile care nu poate fi recuperată acum. Important este totuşi că ei îşi primesc banii în fiecare lună. În decembrie am fost informat că vor primi suplimentar un rând de bonuri de masă aferente altei luni. S-au făcut eforturi foarte mari în condiţiile în care societatea este pe pierdere. Eu spun că am dovedit că se poate face şi management în interesul salariaţilor.

http://www.voceavalcii.ro/images/editii/1201/1202/interviu_gerea_2_copy.jpg...

http://www.voceavalcii.ro/images/editii/1201/1202/interviu_gerea_1.JPG...


Musafir

#14746 2013 - anul groazei la Oltchim

2013-12-19 08:30

http://www.telegrafonline.ro/1387404000/articol/254778/2013__anul_groazei_la_oltchim.html

http://www.telegrafonline.ro/imagini/thumbs/39054e704ee6b20bcd03c3795b1d2819.jpg...



CONCEDIERI ÎN MASĂ 2013 a fost un an extrem de dificil pentru combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea, societatea intrând oficial în insolvenţă, la finele lui ianuarie, după mai bine de 40 de ani de activitate susţinută. De la 10.000 de angajaţi, pe care-i avea în perioada sa de glorie, Oltchim a rămas, la sfârşitul lui 2013, cu aproximativ 2.300, iar de la cifrele de afaceri de sute de milioane de euro pe care le înregistra în perioada post-decembristă a ajuns 11,3 milioane euro în septembrie, în condiţiile funcţionării la 25% din capacitate. Conform cifrelor avansate de fostul ministru al Economiei Varujan Vosganian, în aprilie, combinatul avea datorii de 800 de milioane euro. În februarie, la Oltchim au început protestele, 20 de salariaţi intrând în greva foamei după ce firma a fost închisă din lipsă de materie primă. În martie, după discuţii la Bruxelles şi certuri între putere şi opoziţie, Ministerul Economiei a prezentat raportul asupra cauzelor care au generat insolvenţa Oltchim - „măsurile manageriale neadecvate, tranzacţiile comerciale controlate direct sau indirect de management, investiţiile ineficiente care au decapitalizat substanţial societatea şi remunerarea non-performanţei”. Protestele au continuat, salariaţii combinatului blocând în repetate rânduri DN64 între Râmnicu Vâlcea şi Slatina. Lor li s-au adăugat, la Piteşti, zeci de angajaţi ai Diviziei Petrochimice Bradu, care aparţine Oltchim. În aprilie, administratorul judiciar Gheorghe Piperea a anunţat primele disponibilizări - circa 1.600 de oameni au rămas fără loc de muncă, dintre care 1.055 au fost concediaţi, iar circa 500 au intrat în şomaj tehnic. Imediat, Guvernul a adoptat o OUG privind aplicarea unor măsuri de protecţie a persoanelor disponibilizate prin concedieri colective, în perioada 2013 - 2018. În mai, israelienii de la fondul de investiţii Fortissimo Capital au ajuns la Oltchim, fiind interesaţi de activele societăţii. Până în acel moment, autorităţile mai primiseră zece scrisori de intenţie pentru combinat, de la investitori din India, Azerbaidjan, Rusia, Qatar, Marea Britanie şi Germania.
PUBLICITATE

O VARĂ DE FOC În iunie, valul concedierilor a continuat, alţi 930 de salariaţi fiind trimişi acasă. În plus, s-a anunţat încă o disponibilizare în masă, care viza 500 de persoane. Nu-i de mirare că vara s-a încheiat cu noi proteste şi greve. În august, 140 de angajaţi ai secţiei Ramplast de la Oltchim au sistat activitatea pentru neplata salariilor. Aceştia au refuzat să înceapă activitatea, solicitând o discuţie cu conducerea combinatului pentru plata salariilor restante. În toamnă, alţi investitori, din Turcia, Rusia şi chiar România, şi-au anunţat intenţia de a participa la privatizarea Oltchim. După demisia lui Varujan Vosganian, la începutul lui octombrie, Andrei Gerea, nominalizat de PNL la conducerea Ministerului Economiei, a susţinut că una dintre priorităţile sale este privatizarea Oltchim. El a mai precizat că există deja trei consorţii internaţionale care şi-au arătat interesul pentru preluarea companiei, însă campania de atragere de investitori pentru privatizare va continua. Astfel, la 2 decembrie, adunarea generală a creditorilor Oltchim, întrunită la Bucureşti, a aprobat în cele din urmă strategia de reorganizare judiciară a companiei.


Musafir

#14747 Re: Deputatii au adoptat Legea privind grupa I de munca, pentru cei care au lucrat in conditii grele

2013-12-19 12:35


Musafir

#14748 Re: MII de români, mai devreme la pensie. Grupa I de MUNCĂ, REINTRODUSĂ Citeste mai mult pe REALITA

2013-12-19 12:59

#14722: - MII de români, mai devreme la pensie. Grupa I de MUNCĂ, REINTRODUSĂ Citeste mai mult pe REALITATEA.

MII de români, mai devreme la pensie. Grupa I de MUNCĂ, REINTRODUSĂ Citeste mai mult pe REALITATEA.

2013-12-18 14:35

http://www.realitatea.net/mii-de-romani-mai-devreme-la-pensie-grupa-i-de-munca-reintrodusa_1342066.html

Grupa I de muncă a fost reintrodusă. Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, o propunere legislativă în acest sens. Propunerea prevede încadrarea în grupa I a persoanelor care au lucrat în condiţii grele.

http://media.realitatea.ro/multimedia/image/201312/w728/manusi_mizerie_86750700....



Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 263 voturi "pentru" şi 51 abţineri, propunerea legislativă potrivit căreia cei care au lucrat în condiţii grele se încadrează în grupa I de muncă şi se pot pensiona mai devreme.

Deputatul PNL Cristina Pocora a afirmat, după vot, că proiectul reprezintă o formă de a repara "tăierea abuzivă marca PDL", informează MEDIAFAX.

În replică, deputatul Cezar Preda a spus că PDL nu a tăiat nimic, ci "nu a dat la toată lumea". Preda a spus că, din grabă, o categorie de persoane care ar fi trebuit să beneficieze de aceste reglementări nu beneficiază şi că singura şansă pentru reparare este să se solicite preşedintelui Băsescu să retrimită legea la Parlament.

Proiectul prevede reintroducerea grupei I de muncă astfel încât cei care au lucrat în condiţii grele de muncă şi au stagiu complet de cotizare, pentru fiecare an lucrat, se pot pensiona cu 6 luni mai devreme, a spus Florin Iordache, preşedintele comisiei de muncă.

Toţi reprezentanţii grupurilor parlamentare au susţinut acest proiect. Deputatul Kerekeş Karoly a spus că UDMR a iniţiat acest proiect, care este o reparare a unei greşeli comise prin legea pensiilor. Marian Neacşu a arătat că PSD a susţinut întotdeauna acest proiect necesar. Bogdan Ciucă (PC) a spus că în Galaţi sunt foarte multe persoane afectate şi că prin acest proiect se face un pas uriaş în reparea situaţiei. Cezar Preda (PDL) a menţionat că prin acest proiect nu se face dreptate până la capăt şi se îndreaptă o discriminare prin altă discriminare.

Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui proiect de lege.

În 2 decembrie, premierul Victor Ponta declara că în luna ianuarie, când reprezentanţii FMI se vor afla la Bucureşti, Guvernul va discuta cu aceştia despre grupa de muncă pentru cei care au lucrat în condiţii grele, el menționând că banii necesari sunt deja în bugetul pe 2014.

"Am reuşit şi am pus bani în bugetul pe 2014. Nu există însă o discuţie finală, un acord final al partenerilor noştri internaţionali. În luna ianuarie, când sunt la Bucureşti, discutăm despre acest lucru. Ar fi o decizie corectă. Pe măsură ce reuşim, reparăm din nedreptăţile comise în 2010-2011 de către domnul Emil Boc şi banii îi avem în buget", a spus Ponta.

Şi ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat că susţine proiectul prin care cei care au lucrat în condiţii grele se încadrează în grupa I de muncă şi se pot pensiona mai devreme, precizând că este vorba, la un calcul foarte estimativ, de 20.000 de persoane.

"Susţin această iniţiativă legislativă, pentru că este vorba de o discriminare şi orice discriminare trebuie reparată, însă modul în care se va face această reparaţie, modul în care va fi aprobată şi forma în care va fi aprobată va fi la latitudinea parlamentarilor", a afirmat Câmpeanu.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/mii-de-romani-mai-devreme-la-pensie-grupa-i-de-munca-reintrodusa_1342066.html#ixzz2npivDurg
Follow us: @realitatea on Twitter

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-12-19 13:06


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2013-12-19 14:33