Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#14351

2013-12-12 18:02

NU SAU PUS PE NOI CARE NU SINTEM CU CERNEV.RUSINE SA LE FIE LA TIGANI.

Musafir

#14352 BLONDU ESTE RADU .OMUL TAMBALAGIULUI. ASTIA CHIAR AU LUAT-O RAZNA.

2013-12-12 18:04

#14347: -

Pana negra cernevea,
Presul SLO striga:
-Da-le Radule la cap
Ca sa scapi nevatamat!
-Radu lider, victoria!


Musafir

#14354 Re: Re: Re: deci fota va spune ca aveti tevi ,rangi,suruburi,leviere,puneti le in cap

2013-12-12 18:31

#14353: - Re: Re: deci fota va spune ca aveti tevi ,rangi,suruburi,leviere,puneti le in cap

CERNEEEV ROAGATE LA D ZEU SA NU DAI OCHIII CU MINE,,FOTAAA,CA AZI AI SCAPAT CA AM UITAT LIMBA N GEACA ,STIE MUITA DE BIDIN,INTREBA L CA NU MINT,DAR FOTA ARE TIMP SA TE ASTEPTE NAGIT TRADATOR,ACUM NU MAI E MIIRS E USIIIIIIIII,CIOARA USIIIII IN BULGARIA TRADATORULE SI ,,MAFIOT PRIETEN CU ZAREMBA,VOZGANIAN,[FELI X ,COMUNISTO SECURIST IMPUTIT TAMBALAGIU SE STIE DE LA FOTAAAAAAA  , DAN VOICULESCU]PIPEREA SI CHIAR TALPASEANU[UN ESCROC CERNEVIST],ASTA I ADEVARUL FRATILOR,NU VA FIE FRICA CERNEVICAPICA OSOR ,OSOR,FOTA SI NU VA FIE FRICA CA INCA MAI AVETI SCULE DE MANEVRAT UTILAJELE;IAR PE RADU LASATI L PE MINA MEA CA L STIU,IO DAU [ALUP IGUS RADULE DEABIA ASTEPT SA TE PRIND PE LA HERMES


Musafir

#14355 Re:

2013-12-12 18:41

#14326: -

Actele de indisciplina semnalate si aduse la cunostiinta pe cale ierarhica , sunt si atributiuea directorului general, dar ele se vor indrepta impotriva celui ce se face vinovat nicidecum a lui cernev sau cum dracu ii ziceti voi.


Musafir

#14356 SVO: CIORI, MAIMUTE SI OI! LA VANATOARE DE CIORI ...

2013-12-12 18:45

#14328: - SVO: CIORI, MAIMUTE SI OI! LA VANATOARE DE CIORI ...

Remember :Sindicalişti anonimi reclamă dezintegrarea combinatului chimic


PRELUARE "VIATA VALCII"
Joi, 28 Martie 2013
Scris de Redactia "VIATA VALCII" (N.A.: EXCELENTA PRELUCRARE!)


"Stimaţi reprezentanţi ai presei,

Apelăm la dumneavoastră pentru a reflecta starea de fapt instaurată la Oltchim de circa o lună de zile, INTOLERABILĂ DE ALTFEL!!!! Pentru noi, angajaţii neplătiţi de trei luni de zile, situaţia devine dramatică, motiv pentru care am decis să apelăm la suportul dumneavoastră în a semnala abuzurile la care suntem supuşi şi la presiunile de a nu divulga realităţile. Din cauza neplăţii salariilor şi trăind sub spectrul şomajului iminent, ca urmare a neaplicării nici uneia dintre măsurile promise de circa 6 luni de zile de redresare a combinatului, am ajuns la prezenta stare de fapt intolerabilă. Cum vă spuneam la Oltchim s-a instaurat teroarea.

Sindicatul Victoria ameninţă angajaţii !

Este practicată politica “pumnilor în gură” sub diverse ameninţări: desfacerea contractelor individuale de muncă, diminuarea salariilor, retrogradarea în funcţii etc. Salariaţii sunt în permanenţă monitorizaţi şi urmăriţi. secretul corespondenţei electronice este violat în mod barbar pentru a evita transmiterea nemulţumirilor salariaţilor în exteriorul combinatului. De ce se doreşte ascunderea realităţii şi a stării de fapt actuale???? Promotorii acestor acţiuni sunt: administratorii judiciari şi conducerea actuală de la Oltchim (familia Spiru, Tălpăşanu, Popescu, Pârvu). De ce se aplică aceste măsuri detaliem imediat: semnalăm că liderii “braţului armat” al conducerii Oltchim - aşa zisul Sindicat Victoria - au început să facă uz de ameninţarea opozanţilor stării actuale de nefuncţionare a combinatului şi de restanţe salariale de 3 luni, fiind ameninţaţi chiar cu acţiuni asupra integrităţii corporale, situaţie care presupune nerespectarea dreptului la liber protest şi exprimare a opiniei publice colective legat de situaţia iminentă de faliment a combinatului Oltchim - situaţie generată de neaplicarea unui plan coerent de redresare în ultimele luni de zile. Suplimentar, noi salariaţii am constatat lipsa de dialog cu administratorii Oltchim în vederea transparenţei aplicării planului de salvare a combinatului. Constatăm şi semnalăm presei următoarele stări de fapt neacceptabile care ar trebui să fie cunoscute şi investigate şi de către instituţiile abilitate ale statului SRI, SIE, ANI, DNA pentru a stabili dacă neaplicarea unui plan real de salvare a combinatului este subiectul incompetenţei, neputinţei, a rea voinţei sau este un blat clar între administraţie şi acţionarul minoritar al Oltchim, firma PCC, care doreşte încă din toamna anului trecut preluarea combinatului pe o sumă derizorie."


Musafir

#14357 Re: Re: Re: deci fota va spune ca aveti tevi ,rangi,suruburi,leviere,puneti le in cap

2013-12-12 18:45

#14353: - Re: Re: deci fota va spune ca aveti tevi ,rangi,suruburi,leviere,puneti le in cap

DOMNULE DIRECTOR PIRVU;LUATI MASURI CU CERNEV CA NU SE MAI POATE,NU VREAU SI NU VREM SA INTRAM IN PUSCARIE DIN CAUZA UNUI MINCINOS SI TRADATOR DE TARA NU NU MAI DE OLTCHIM,CA EL DEFAPT A MINTIT O TARA TIMP DE 1AN CA V A REPORNI OLTCHIMUL SI CA VA  FI LAPTE SI MIERE,DECI ACEST CERNEV ESTE PERSOANA MIZERABILA A OLTCHIMULUI,CU RESPECT FOTA


Musafir

#14358 Re: BAI FRATE ACESTA NU EDOMN ACESTA I TRADATORUL OLTCHIMULUI

2013-12-12 18:49


Musafir

#14359 Re: Re: BAI FRATE ACESTA NU EDOMN ACESTA I TRADATORUL OLTCHIMULUI

2013-12-12 18:51

#14358: - Re: BAI FRATE ACESTA NU EDOMN ACESTA I TRADATORUL OLTCHIMULUI

VREAU SA REPET EU FOTAA;ACEST CERNEV ESTE UN TRADATOR SI UN MUCOS MINCINOS AL ROMANIEI,NU NUMAI AL OLTCHIMULUI


Musafir

#14360 Re: STAI FRICOSULE LINISTI CA AM AFLAI SI EU;;;FOTA,OSOR AI FACEM,OSOR

2013-12-12 19:01

#14330: -

NU STI PROVERBUL;INCETUL CU INCETUL SE FACE OTETUL[CERNEEEV SPER CA AI PRINS AVIONUL DE [SOFIA]


Musafir

#14361 Re: Re: ALOO MAI SPUNE I LA FOTA O VORBA,CA O SA TI DEA UN PIC DE CIORBA,,MIIIIIIRS

2013-12-12 19:07


Musafir

#14362 Re: Re: Re: ALOO MAI SPUNE I LA FOTA O VORBA,CA O SA TI DEA UN PIC DE CIORBA,,MIIIIIIRS

2013-12-12 19:17

#14361: - Re: Re: ALOO MAI SPUNE I LA FOTA O VORBA,CA O SA TI DEA UN PIC DE CIORBA,,MIIIIIIRS

DECI CERNEV ASCULTA SAU CITESTE N MINA MEA ESCROCULEEE;UITE ACUSI,ACUSI, ACUSI ,A TI DA N MINA R OOOOO ,,      ,MAGRAON SI TAMBALAGIU GINDESTI CU FRICA, NU  , NU,,E FOTALUSIII,,ALUP IGUS CERNEV,TE PUP PAPA[C,EST LA VIE],DACA STI,,,ADIO DAR TE FREC

S. MAX

#14363 Oltchim: Cu cât se va vinde pielea ursului din pădure?

2013-12-12 19:21

"Soluţie. Uzina chimică a fost spartă în două, partea profitabilă urmând a se vinde în februarie
Oltchim: Cu cât se va vinde pielea ursului din pădure?
de DORU CIREASA

 

http://www.romanialibera.ro/usr/thumbs/thumb_425_x_283/2013/12/12//331956-p.9-a-...

Administratorii judiciari ai Oltchim vor vinde în februarie un pachet integral de acţiuni ale Oltchim 2, companie apărută prin preluarea activităţilor profitabile ale uzinei vâlcene. Consultanţii sunt sceptici. Nici un investitor nu va fi interesat să cumpere o firmă încă inexistentă.

Combinatul chimic Oltchim, subiect recent al unei privatizări eşuate, presărată de momente picante difuzate de către majoritatea televiziunilor din România, va fi scos din nou la vânzare în luna februarie 2014. De data aceasta, însă, schema aleasă presupune extragerea din Oltchim a activităţilor profitabile şi gruparea acestora într-o nouă companie, numită Oltchim SPV. Vechiul Oltchim va rămâne cu datoriile şi urmează să fie lichidată ulterior.

Administratorii judiciari Oltchim, anume Rominsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL, au anunţat că organizează pe 3 februarie 2014 procedura de selecţie a ofertei angajante în vederea achiziţiei integrale a părţilor sociale deţinute de Oltchim SA la Oltchim SPV. Valoarea activelor Oltchim care au fost transferate la o nouă societate şi vor fi scoase la privatizare a fost stabilită la 305,2 milioane euro, se arată într-un comunicat al companiei. Investitorii se vor obliga că vor continua activitatea Oltchim SPV cel puţin 3 ani.

Trei mari semne de întrebare

Consultanţi chestionaţi de către ziarul «România Liberă» şi-au exprimat scepticismul în privinţa şanselor de succes a acestei scheme.

Primul semn de întrebare priveşte inexistenţa juridică a companiei Oltchim SPV care va fi scoasă la vânzare. ”Nu sunt optimist (privind găsirea unei soluţii la problema Oltchim - n.r.). Pe 31 ianuarie are loc ofertarea unei promisiuni. Oltchim SPV urmează să fie constituit. Există şi pretenţia ca cel care vine să aducă 10 milioane de euro. Problema este că un proiect trebuie să fie bancabil, din partea băncilor, acţionarilor, fondurilor de investiţii şi eu cred că nu e bancabil”, a declarat un consultant de business sub protecţia anonimatului.

Chiar dacă vânzarea Oltchim SPV va fi de succes, planează semne de întrebare referitoare la soliditatea tranzacţiei. «Oltchim e acţionar 100% la Oltchim SPV. Din nou pun întrebarea: cum să fie iar bancabil proiectul, în condiţiile în care eu am un acţionar ce va intra în lichidare judiciară (Oltchim SA - n. red). Investitorul nu va avea curaj pentru că peste un timp un alt judecator şi-ar putea pune întrebari şi ar putea spune că nu a fost corect. Cred că trebuiau vândute activele», spune acelaşi consultant.

Al treilea semn de întrebare comunicarea unei valori de lichidare a combinatului, de 160 de milioane de euro. Publicarea acestei valori nu ar fi trebuit făcută niciodată, spune consultantul. «Tu dai un preţ de evaluare, după care, în loc să laşi procesul competitiv să funcţioneze, tu dai indicaţii privind valoarea de lichidare, de 160 milioane euro, care ar trebui să fie secretă. Cum poate creşte atunci preţul?», spune el.

În pofida scepticilor din care face parte şi consultantul menţionat mai sus, şi-au făcut apariţia investitori teoretici, a căror putere economică nu este cunoscută dar care susţin că sunt interesaţi de vânzare.

«Am început să vorbesc cu prietenii mei din Federaţia Rusă, în aşa fel încât să găsim un investitor clar, strategic, care să dorească să dezvolte şi care să aibă bani. Pot să spun că subiectul Oltchim la Moscova se ştia în detaliu. Dar nu doar aici, poţi să mergi la Londra, la Amsterdam, în Brazilia, oriunde se ştie subiectul Oltchim. Dar sunt puţini cei care vin. (...). În luna mai i-am întâlnit pe cei de la OGT - Vladimir Zelianikov de 40 de ani şi Serghei Ivanov de 39 de ani - şi le-am prezentat tot ce înseamnă Oltchim. Ce doi au lucrat în petrol, au construit această companie, la început traderi, apoi au cumpărat două rafinării, una dintre ele fiind cea mai veche, de 135 de ani», afirma luna trecută Florin Rozescu, reprezentant român al OGT, grup rus ce susţine că ar fi interesat de întreprinderea vâlceană.

Bancherii fug de finanţarea Oltchim

Ratarea viitoarei tentative de soluţionare a situaţiei Oltchim ar arunca şi mai mult în prăpastie combinatul. Acesta nu găseşte banii necesari pentru continuarea activităţii, iar salariaţii au fost scoşi de la veniturile de completare în urma unei modificări a legislaţiei adoptate de actualul Guvern în luna august.

«Oltchim cu disperare caută finanţare, pentru deschiderea unei secţii care l-ar aduce pe break-even (egalizarea cheltuielilor cu veniturile, n.r.), dar nimeni nu vrea să îi dea. Toţi vor să finanţeze numai companii cu profituri grase şi cifre de afaceri de milioane. Dar, iertaţi-mă, acele companii nu au nevoie de finanţare», a afirmat ministrul Economiei, Andrei Gerea, în urmă cu două săptămâni."

Preluare articol din ROMANIA LIBERA - http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/economie/oltchim-cu-cat-se-va-vinde-pielea-ursului-din-padure-320414.html


Musafir

#14364 Re: Re. #14332: Cernev este berbecul împins să spargă mişcarea sindicală

2013-12-12 19:25

#14333: - Re. #14332: Cernev este berbecul împins să spargă mişcarea sindicală

DEGEABA NU A PUTUT SPARGE BERBECUTUL MIC NUMIT [fota]DAR A REUSIT SA I O SUUUUUGEREZE,MIIIRS CERNEV MIIIRS,ALUP IGUS TRADATORULEEE, MIIIIIRS

revolutia

#14365 Re: Cum va justifica Frâncu asfaltul de pe pasarela Oltchim?

2013-12-12 19:30

revolutia

#14366 Re: Pe 3 februarie are loc licitaţia pentru vânzarea activelor de 305 mil. euro ale Oltchim

2013-12-12 19:35

#14306: - Pe 3 februarie are loc licitaţia pentru vânzarea activelor de 305 mil. euro ale Oltchim

ce licitatie , ca nu e nici o licitatie ... desfac plicul si declara castigatorul si apoi ii spun : spor la taiat


Musafir

#14367 Re: Re: Re: Re: ALOO MAI SPUNE I LA FOTA O VORBA,CA O SA TI DEA UN PIC DE CIORBA,,MIIIIIIRS

2013-12-12 19:36

#14362: - Re: Re: Re: ALOO MAI SPUNE I LA FOTA O VORBA,CA O SA TI DEA UN PIC DE CIORBA,,MIIIIIIRS

IAR PT D TA D LE MAX AI INTELES CA FOTA NU A MINTIT CA ESCROCUL DE CERNEV SI CA IN ACEST AN AM FOST UMILIT,DENIGRAT SI MATRASIT,DAR D ZEU NU DOARMEEEE NUUUUUU,NU DOARMEEEE,SA INTELEAGA SI ALTIIII,SE STIU EIIIIII ,SUUUUNT MULTI,IN REST     NUMAI DE BINE PINA MAINEEE


Musafir

#14368 Re: Re: Cum va justifica Frâncu asfaltul de pe pasarela Oltchim?

2013-12-12 19:39

#14365: revolutia - Re: Cum va justifica Frâncu asfaltul de pe pasarela Oltchim?

SA FACA FOTA UN RAHAT PE ESCROCUL DE FRINCUUU SI A [ALUP IGUS]MIIIRS FRINCULEEMIIIIRS


Musafir

#14369

2013-12-12 19:45

Sunt alaturi de toti cei care doresc sa salveze OLTCHIM, ARPECHIM si tot ce a mai ramas din industria romaneasca.
Constantin ROTARU

Musafir

#14370 Re:

2013-12-12 19:52

#14369: -

Multumim


Musafir

#14371 Oltchim a nascut o clona cu active viabile

2013-12-12 19:54

http://www.enational.ro/news/business/oltchim-a-nascut-o-clona-cu-active-viabile-359538.html/

http://www.enational.ro/wp-content/uploads/2013/12/oltchim.jpg...



Creditorii Combinatul petrochimic din Ramnicu Valcea, care se afla in insolventa de la inceputul acestui an, au aprobat infiintarea unei noi societati, Oltchim SPV.

305 milioane de euro

Valoarea-reper a activelor Oltchim, care au fost transferate la noua societate si vor fi scoase la privatizare, a fost stabilita la 305,2 milioane euro. Potrivit strategiei de reorganizare, aprobata de Adunarea Creditorilor la inceputul acestei luni, ofertele angajante se vor depune pana la 31 ianuarie 2014. Procedura de selectie a ofertei angajante in vederea achizitiei integrale a partilor sociale detinute de Oltchim SA la Oltchim SPV va incepe la 3.02.2014, dupa cum a anuntat consortiul de administratori judiciari ai Oltchim – Rominsolv SPRL si BDO Business Restructuring SPRL. Ofertantii care doresc sa participe la procedura de licitatie trebuie sa depuna la oricare din sediile administratorilor judiciari, pana la data de 31 ianuarie 2014, ora 11.00, documentele cuprinse in Caietul de prezentare, care poate fi achizitionat cu 20.000 de euro de la sediile administratorilor.

Comentati si cititi aici: http://www.enational.ro/news/business/oltchim-a-nascut-o-clona-cu-active-viabile-359538.html/#ixzz2nIBCQdJO


Musafir

#14372 "Petitie pentru dizolvarea Parlamentului Romaniei"

2013-12-12 19:56

Cititi si semnati petitia:
http://www.petitieonline.net/petitie/petitie_pentru_dizolvarea_parlamentului_romaniei-p10022136.html

Categorie: Guvernare, administrativ.
Destinatar: Curtea Constitutionala a Romaniei; Parlamentul Romaniei; Presedintele Romaniei

Consideram ca membrii Parlamentului au depasit orice limita a mandatului incredintat de alegatori si ca nu mai reprezinta aspiratiile si obiectivele generale ale cetatenilor Romaniei.
Consideram ca prestatia lor din 10.12.2013 reprezinta:
- o abandonare a principiilor Statului de Drept
- o incalcare flagranta a egalitatii in drepturi si obligatii a tuturor cetatenilor Romaniei si un afront iresponsabil la adresa populatiei si agendei acesteia.
Prin urmare, cerem dizolvarea Parlamentului Romaniei (cu consecintele legale ce decurg) si respectarea Constitutiei.
AUTORUL PETITIEI

#14373 Re:

2013-12-12 20:04

#14369: -


Multumim pentru initiativa avuta in constituirea unui grup de acţiune pentru salvarea Oltchim-ului.
http://www.constantinrotaru.ro/2013/11/07/prm-pas-si-pntcd-au-format-un-grup-de-actiune-pentru-salvarea-oltchim-ului/#more-535

Multumim ca sunteti alaturi de noi.


Musafir

#14374 Oltchim: Cu cât se va vinde pielea ursului din pădure?

2013-12-12 20:14

http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/economie/oltchim-cu-cat-se-va-vinde-pielea-ursului-din-padure-320414.html

Soluţie. Uzina chimică a fost spartă în două, partea profitabilă urmând a se vinde în februarie

http://www.romanialibera.ro/usr/thumbs/thumb_425_x_283/2013/12/12//331956-p.9-a-...

Administratorii judiciari ai Oltchim vor vinde în februarie un pachet integral de acţiuni ale Oltchim 2, companie apărută prin preluarea activităţilor profitabile ale uzinei vâlcene. Consultanţii sunt sceptici. Nici un investitor nu va fi interesat să cumpere o firmă încă inexistentă.

Combinatul chimic Oltchim, subiect recent al unei privatizări eşuate, presărată de momente picante difuzate de către majoritatea televiziunilor din România, va fi scos din nou la vânzare în luna februarie 2014. De data aceasta, însă, schema aleasă presupune extragerea din Oltchim a activităţilor profitabile şi gruparea acestora într-o nouă companie, numită Oltchim SPV. Vechiul Oltchim va rămâne cu datoriile şi urmează să fie lichidată ulterior.

Administratorii judiciari Oltchim, anume Rominsolv SPRL şi BDO Business Restructuring SPRL, au anunţat că organizează pe 3 februarie 2014 procedura de selecţie a ofertei angajante în vederea achiziţiei integrale a părţilor sociale deţinute de Oltchim SA la Oltchim SPV. Valoarea activelor Oltchim care au fost transferate la o nouă societate şi vor fi scoase la privatizare a fost stabilită la 305,2 milioane euro, se arată într-un comunicat al companiei. Investitorii se vor obliga că vor continua activitatea Oltchim SPV cel puţin 3 ani.

Trei mari semne de întrebare

Consultanţi chestionaţi de către ziarul „România Liberă“ şi-au exprimat scepticismul în privinţa şanselor de succes a acestei scheme.

Primul semn de întrebare priveşte inexistenţa juridică a companiei Oltchim SPV care va fi scoasă la vânzare. ”Nu sunt optimist (privind găsirea unei soluţii la problema Oltchim - n.r.). Pe 31 ianuarie are loc ofertarea unei promisiuni. Oltchim SPV urmează să fie constituit. Există şi pretenţia ca cel care vine să aducă 10 milioane de euro. Problema este că un proiect trebuie să fie bancabil, din partea băncilor, acţionarilor, fondurilor de investiţii şi eu cred că nu e bancabil”, a declarat un consultant de business sub protecţia anonimatului.

Chiar dacă vânzarea Oltchim SPV va fi de succes, planează semne de întrebare referitoare la soliditatea tranzacţiei. „Oltchim e acţionar 100% la Oltchim SPV. Din nou pun întrebarea: cum să fie iar bancabil proiectul, în condiţiile în care eu am un acţionar ce va intra în lichidare judiciară (Oltchim SA - n. red). Investitorul nu va avea curaj pentru că peste un timp un alt judecator şi-ar putea pune întrebari şi ar putea spune că nu a fost corect. Cred că trebuiau vândute activele”, spune acelaşi consultant.

Al treilea semn de întrebare comunicarea unei valori de lichidare a combinatului, de 160 de milioane de euro. Publicarea acestei valori nu ar fi trebuit făcută niciodată, spune consultantul. ”Tu dai un preţ de evaluare, după care, în loc să laşi procesul competitiv să funcţioneze, tu dai indicaţii privind valoarea de lichidare, de 160 milioane euro, care ar trebui să fie secretă. Cum poate creşte atunci preţul?”, spune el.

În pofida scepticilor din care face parte şi consultantul menţionat mai sus, şi-au făcut apariţia investitori teoretici, a căror putere economică nu este cunoscută dar care susţin că sunt interesaţi de vânzare.

„Am început să vorbesc cu prietenii mei din Federaţia Rusă, în aşa fel încât să găsim un investitor clar, strategic, care să dorească să dezvolte şi care să aibă bani. Pot să spun că subiectul Oltchim la Moscova se ştia în detaliu. Dar nu doar aici, poţi să mergi la Londra, la Amsterdam, în Brazilia, oriunde se ştie subiectul Oltchim. Dar sunt puţini cei care vin. (...). În luna mai i-am întâlnit pe cei de la OGT - Vladimir Zelianikov de 40 de ani şi Serghei Ivanov de 39 de ani - şi le-am prezentat tot ce înseamnă Oltchim. Ce doi au lucrat în petrol, au construit această companie, la început traderi, apoi au cumpărat două rafinării, una dintre ele fiind cea mai veche, de 135 de ani", afirma luna trecută Florin Rozescu, reprezentant român al OGT, grup rus ce susţine că ar fi interesat de întreprinderea vâlceană.

Bancherii fug de finanţarea Oltchim

Ratarea viitoarei tentative de soluţionare a situaţiei Oltchim ar arunca şi mai mult în prăpastie combinatul. Acesta nu găseşte banii necesari pentru continuarea activităţii, iar salariaţii au fost scoşi de la veniturile de completare în urma unei modificări a legislaţiei adoptate de actualul Guvern în luna august.

„Oltchim cu disperare caută finanţare, pentru deschiderea unei secţii care l-ar aduce pe break-even (egalizarea cheltuielilor cu veniturile, n.r.), dar nimeni nu vrea să îi dea. Toţi vor să finanţeze numai companii cu profituri grase şi cifre de afaceri de milioane. Dar, iertaţi-mă, acele companii nu au nevoie de finanţare“, a afirmat ministrul Economiei, Andrei Gerea, în urmă cu două săptămâni.


Musafir

#14375 VA MAI AMINTITI DE GEORGE TARNEA? IATA CE SPUNEA MARELE NOSTRU POET:

2013-12-12 20:15

#14305: - VA MAI AMINTITI DE GEORGE TARNEA? IATA CE SPUNEA MARELE NOSTRU POET:

Versurile lui George Tarnea mai contemporane ca niciodata. Parca ar fi "vazut" ce urma sa ni se intample noua, concitadinilor sai: "Dupa cat am tras ca boii, / Suntem iarasi fiii ploii, / ... Pe cand prostii care-ndura / N-au nimic de pus in gura, / ... "

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1472982_556969947734449_4...