Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

oltchimist vechi si valcean

#14076

2013-12-10 12:07

Asa e, GOGU are dreptate.
Din pacate murim din cauza prostilor.
Prostii care stau dupa perdea si comenteaza de parca le-ar pasa lui Spiru, Mardare proasta, Guran si mai prostul, Parvu care abia asteapta sa se apuce de taiat, Diculoiu care vrea liniste ca sa-si vada de pardid ca e om gospodar si si-a pus deoparte pentu batraneti o baza sportiva, si una de agrement etc…, lui Talpasan si Popescu care au pensie, Stanescu care primeste trei salarii din trei parti

DA PROSTILOR comentati in anonimat si nu-i sustineti pe cei care au curajul sa iasa in fata sa spuna tare ce se intampla in OLTCHIM.

DA PROSTILOR asa pregatiti moartea OLTCHIM
DA PROSTILOR voi sunteti autorii distrugerii OLTCHIM.

Stati linistiti! Inseamna ca sunteti multumiti si de acord cu cei care conduc acum. Asa a declarat Diculoiu.

Musafir

#14077

2013-12-10 12:09

SCARBA pentru cei care asteapta sa faca altii ceva.
SCARBA si DISPRET pentru lingai , lasi, mincinosi.

Musafir

#14078

2013-12-10 12:09

RESPECT pentru cei care fac ceva si multa STIMA!
RESPECT pentru cei curajosi si demni!

Musafir

#14079

2013-12-10 12:34

DA !
SA PLATEASACA CEI VINOVATI DE STAREA ACTUALA A OLTCHIM.

CEI CARE AU FURAT MILIARDUL DE EUROI.
CEI CARE S-AU LASAT MITUITI SA TACA.
CEI CARE S-AU OSPATAT LA MASA LOR.
CEI CARE INCA II APARA PE VINOVATI.

Lasati-i pe prostii care comenteaza aici caci ei nu stiu ce fac.


Musafir

#14080

2013-12-10 12:35

Ba pardon e vorba de 2 miliarde.

800 milioane sunt cele dovedite.

Musafir

#14081 Re: Re:

2013-12-10 12:38


Musafir

#14082 Re: banii au intrat la BCR

2013-12-10 12:38

HA!

#14083

2013-12-10 12:44

HA! HA!

Habar n-aveti!
Ala care injura cel mai tare dand diverse nume cu nici o legatura
este unul dintre profitori.
E o tehnica diversionista.
Arunca piatra in alta parte si toata lumea va privi acolo de unde vine zgomotul.


Musafir

#14084

2013-12-10 12:44

ASA E.
CE TREABA ARE BALAN, CERNEV , VOSGANIAN, CHITOIU …..
CU CE S-A FURAT ?

Musafir

#14085

2013-12-10 12:45

RESPECT pentru cei care fac ceva si multa STIMA!
RESPECT pentru cei curajosi si demni!
media argesana

#14086

2013-12-10 12:51

Spune adevarul omul…
Diculoiu a spus ca se intelege bine cu actuala conducere.

Stim domnule de la PDL ca in tara asta cei cu bani nu respecta legile.
Mai ales cei cu bani nemunciti. asa ca dumneata. . .

Musafir

#14087

2013-12-10 13:01

Dar in jigodismul lor o spun fara perdea ce urmeaza sau chiar se intampla:  "o sa ajungeti mai rau ca Valea Jiului", " o sa vi se suga si sangele din voi "  au dreptate multi merg si doneaza sange, pentru tichete de masa sa faca economie si putinii bani care ii au sa-i puna deoparte pentru bilete de naveta ...., " autostrada Pitesti-Ramnicu Valcea- Sibiu nu o sa aveti ... , POATE o sa incepem Pitesti - Valcea.... " , " Oltchim & Arpechim incert si dezorientat, pierdut in idei si timp... STOP. ", " automobile Dacia in pericol de OPRIRE", " Ajofm, cum s-a postat mai sus locuri de munca NU SUNT, ne invita ca la MUZEU "....

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-12-10 13:04



Musafir

#14089

2013-12-10 13:29

DA.
Diculoiu s-a declarat multumit de actuala conducere.

Musafir

#14090 Cine uita istoria e condamnat sa repete greselile.

2013-12-10 13:29

Cauzele principale care au dus la aparitia starii de insolventa:

Vanzari efectuate in pierdere
Decizia managementului de a vinde sub costul de productie a fost de natura sa submineze economic societatea, constituindu-se intr-una dintre cauzele care au condus Oltchim catre insolventa.
…Faptul ca Oltchim SA a livrat produse vandabile sub costul de productie unor firme din grup este cu atat mai grav in conditiile in care pretul de vanzare este mult inferior cotatiei ICIS. Cu alte cuvinte, pretul de piata permitea ridicarea cotatiilor produselor proprii macar la nivelul anularii pierderii.
…au existat clienti carora li s-au vandut produse sub costul unitar de productie, aceasta insemnand ca, din start, respectivele tranzactii au generat marje brute negative si, prin urmare, pierderi.

Masuri manageriale inadecvate
In urma analizarii evolutiei economico-financiare inregistrate de catre debitoare in perioada 2009-2012, se poate concluziona in sensul ca managementul acesteia nu a fost capabil sa se adapteze la evolutia pietei si ca, in contextul instalarii crizei economice, nu a reusit sa implementeze un program anti-criza coerent. Dimpotriva, deciziile care au fost implementate au condus la adancirea pierderilor si la imposibilitatea de redresare a societatii.

Tranzactii comerciale controlate direct sau indirect de managementul societatii
In perioada 2009-2012, volumul total al tranzactiilor dintre Oltchim S.A. si companiile controlate de catre managementul societatii a fost de aproximativ 71,4 milioane Euro.
Avand in vedere complexitatea raporturilor comerciale si numarul contractelor si lucrarilor contractate, nu se poate face o apreciere completa numai in baza informatiilor culese pana acum si prezentate. Se impune, asadar, analizarea in amanunt, printr-o expertiza tehnica si financiara aprobata de Comitetul Creditorilor, a fiecarui contract in parte, sub aspectul: necesitatii, oportunitatii, pretului, executiei lucrarii, echivalenta prestatiilor etc.

Investitii ineficiente care au decapitalizat substantial societatea
Societatea debitoare a realizat, in perioada analizata, o serie de investitii cu grad redus de performanta si care au avut nevoie de un efort financiar substantial, fara a avea o perspectiva reala de recuperare, avand la baza decizii de management care demonstreaza angajarea inadecvata a resurselor societatii, care nu au fost folosite in scopuri sustenabile si generatoare de profit, precum si lipsa unei strategii pe termen mediu si lung.

Remunerarea non-performantei
Masurile managementului cu privire la schema de personal si de remunerare a angajatilor societatii nu numai ca nu au reflectat, asa cum s-ar fi impus, o regandire a acesteia fata de starea de insolventa deja instalata la acea data, ci, dimpotriva, au fost de natura a impovara excesiv si nejustificat societatea, anihiland orice posibilitate de adaptare a acestei scheme la masuri ce s-ar fi impus a fi luate in vederea redresarii societatii.

….Practic, prin aceste masuri, managementul a remunerat non-performanta si a contribuit in mod direct la adancirea pierderilor. (n.r. ceea ce se intampla si acum)

Musafir

#14091 RESPECT si STIMA

2013-12-10 13:33

RESPECT si STIMA celor care fac ceva, care nu vor sa se lase pacaliti de politicieni mincinosi.

Scarba pentru lingai.

Musafir

#14092

2013-12-10 13:45

http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/242754-Gerea-Printre-subiectele-discutate-cu-sindicalistii-Oltchim-sau-regasit-plata-unor-salarii-restante-si-planul-de-restructurare.html

 

Gerea: Printre subiectele discutate cu sindicaliştii Oltchim s-au regăsit plata unor salarii restante şi planul de restructurare


http://www.agerpres.ro/media/images/2013-12/12051616174472265.jpg...

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a declarat pentru AGERPRES că a primit joi împreună cu ministrul pentru Dialog Social, Doina Pană, la Palatul Victoria, o delegaţie a sidicaliştilor de la Oltchim, printre principalele probleme discutate regăsindu-se plata unor salarii restante şi planul de restructurare al companiei.

 




"Am discutat despre situaţia actuală de la Oltchim. Totodată, am stabilit o dată de reîntâlnire undeva pe 15 februarie", a declarat ministrul Economiei.

Despre problemele ridicate de sindicalişti în cadrul discuţiei, Andrei Gerea a precizat că au fost abordate trei aspecte principale.

"A fost chestiunea legată de restanţele salariale, cu menţiunea, însă, că e vorba de două luni venite din ianuarie, deci aproximativ un an de zile. Ei, totuşi, acum primesc salariile lunar. Sunt două luni rămase care nu s-au putut recupera, dar ei, de atunci, şi-au luat banii lunar. Inclusiv pe decembrie îşi iau banii", a declarat ministrul Economiei. ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Gerea a precizat că, în al doilea rând, reprezentanţii sindicaliştilor de la Oltchim au dorit să afle o poziţie a Guvernului la zi despre planul de restructurare.

"Au dorit să se asigure că-l gestionăm şi că suntem cu ochii la societate. Şi al treilea subiect a fost legat de dorinţa lor de a avea o întrevedere şi cu premierul. În această privinţă le-am explicat că sunt şi eu şi doamna Pană şi şeful Cancelariei (Vlad Stoica - n.r.) şi că agenda este una încărcată şi nu tot timpul se poate să aibă loc astfel de întâlniri", a declarat ministrul Economiei.

Întrebat dacă legat de plata restanţelor salariale invocate de sindicaliştii Oltchim se are în vedere o decizie în perioada următoare, Andrei Gerea a spus că acest lucru este posibil numai în situaţia în care Guvernul găseşte "nişte bani de undeva".

"Nu avem de unde în acest moment. De exemplu, numai o lună a anului este undeva la două milioane de euro şi cifra de afaceri pe luna ultimă este de 11. Deci, suntem departe de a putea recupera. Este mare lucru să ne menţinem, să nu mai acumulăm restanţe. Asta este important. Trebuie ţinut cont că lunile ianuarie, februarie sunt foarte proaste în general", a declarat ministrul Economiei.

Andrei Gerea şi-a exprimat speranţa că sindicaliştii de la Oltchim nu vor mai continua protestele.

Întâlnirea de joi de la Palatul Victoria a avut loc în contextul în care mai mulţi salariaţi ai Oltchim, în jur de 150, au protestat luni în faţa sediului companiei, solicitând o informare cu privire la modul cum se vor acorda salariile pe luna decembrie, iar zece dintre aceşti au anunţat că vor intra în greva foamei.

Protestul extrem a fost continuat marţi şi miercuri de opt salariaţi ai combinatului care au decis să rămână în greva foamei, doi dintre aceştia necesitând îngrijiri medicale după ce au leşinat în cursul nopţii de marţi spre miercuri.

Adunarea generală a creditorilor, întrunită la Bucureşti, a aprobat luni strategia de reorganizare judiciară a Oltchim, însemnând înfiinţarea, printre altele, a Oltchim SPV, a declarat pentru AGERPRES liderul sindicatului "Victoria", Corneliu Cernev.

"Cu un singur vot împotrivă, al celor de la Chem Impex, toţi creditorii au aprobat toate punctele de pe ordinea de zi discutate azi. Astfel, a fost aprobată strategia de reorganizare a combinatului Oltchim, însemnând printre altele înfiinţarea entităţii Oltchim SPV, societate care va fi scoasă la privatizare. Totodată, a fost aprobat raportul de evaluare al acestui activ astfel încât preţul acestei noi societăţi va fi pornirea de la 290 milioane de euro şi nu va scădea sub 160 de milioane de euro. Alt punct pe ordinea de zi a fost ca această societate să se numească simplu Oltchim, păstrând brandul consacrat pe piaţă. Şi un ultim punct a fost aprobarea procedurii de acceptare a ofertelor angajante, aceste fiind depuse până cel târziu pe 31 ianuarie 2014", a precizat Corneliu Cernev.

 


Musafir

#14093 Re:

2013-12-10 13:49

#14088: GOGU OLOGU -

100 de oameni, atatia am iesit sa-i sustinem pe grevisti.

Am fost amenintati cu taierea orelor din salariu ca sa nu mai iesim.

Apoi am mai iesit 20.

Deci amenintarea a tinut.

Inseamna ca oamenii sunt multimiti de situatia lor, asa cum zice Diculoiu. El e multumit de conducere, salariatii sunt multumiti ca au unde veni (inca).

Asa e Gogule, suntem prosti. Meritam sa ni se dea imprastierea.

Sa-ti  spun si ce nu sti: grevistii sunt (intamplator???)  meseriasi unul si unul.

 

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-12-10 13:53


oltchimist

#14095

2013-12-10 13:53

Eu nu as fi crezut ca protestatarii nu vor avea sustinerea colegilor.
Ii felicit pentru curaj dar cred ca nu merita sa se sacrifice pentru lasii care acum intreaba cand se da avansul si daca au intrat banii pe card dar nu au riscat sa-si arate moaca la camerele de pe cladirea oltchimului.
unul dintre disponipibizati

#14096 Re: Re:

2013-12-10 13:54

#14075: - Re:

LA DISPONIBILIZATI VA MAI GANDITI SA DATI SI VOI BANI PE CO? SE PARE CA APAR NOI DIRETORI PE AICI, SE AVANSEAZA PARCA AR STA LA COADA LA LAPTE CA PE TIMPUL LUI CEAUSESCU.CAM CE SI UNDE A STUDIAT SPIRU IN ULTIMUL TIMP DE A AJUNS ASA DE MARE? SE FAC CUMVA CURSURI PE TRANSALPINA SAU MERGE SI EL CU MINE LA AJOFM LA CURSURI. EU ACOLO NU AM VAZUT ASTFEL DE CURSURI CA LE FACEAM SI EU. TARE AS DORI SA VAD SI EU MASA TA DE CRACIUN SI DE REVELION CAM CUM ARATA CA A MEA E CAM SARACA , SPER SA-TI STEA AOSUL DE LA PESTE IN GAT IN NOAPTEA DE REVELION .O SA VA AJUNGA BLESTEMELE DIN URMA TRADATORILOR.


Musafir

#14097

2013-12-10 13:55

RESPECT si STIMA pentru cei curajosi si demni.


Musafir

#14098

2013-12-10 14:00

Cine uita istoria e condamnat sa repete greselile.

Ati uitat cum ati ajuns in starea asta si o luati de la capat.
Uitati-va cati directori incompetenti si unii cu renumele de hoti aveti
oltchimist

#14099

2013-12-10 14:00

RESPECT si STIMA pentru cei curajosi si demni.

Musafir

#14100 Re: Re: Re:

2013-12-10 14:01

#14094: GOGU OLOGU - Re: Re:

Foarte corect, SUSTIN CEEA CE E SCRIS !!!