Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#10826 Re: Re: pt 10814

2013-10-30 10:38

#10822: - Re: pt 10814

Nu ai cu cine! E nesimtitul ala de Prisecaru un ingamfat, de zici ca e cel putin secretar de stat!

Sta si bea cafele, nesimtitul! Asta face el pt salariati! Jegosul!


Musafir

#10827 Re: Re: Re: pt 10814

2013-10-30 10:55

#10826: - Re: Re: pt 10814

noi ii platim pe ei, de la ei nu primim nimic.....afara cu leprele ....


Musafir

#10828 Vâlcea: Alianţă PNŢ-CD, PRM şi PAS pentru salvarea OLTCHIM

2013-10-30 11:23

http://www.agerpres.ro/media/images/2013-10/10301222-607435152.jpg...

http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/233853-Valcea-Alianta-PNTCD-PRM-si-PAS-pentru-salvarea-OLTCHIM.html

Problema combinatului vâlcean "Oltchim" i-a adus miercuri, la aceeaşi masă, pe reprezentanţii conducerilor filialelor vâlcene ale Partidului Naţional Ţărănesc - Creştin Democrat, Partidul Alianţa Socialistă şi Partidul România Mare, aceştia constituind "Comitetul de Acţiune pentru Salvarea Oltchim'(CASO).



Cei trei lideri de partid, Ioan Iordăchescu(PNŢ-CD), Constantin Rotaru (PAS) şi Ion Nuică (PRM) s-au reunit pentru a concepe "un proiect care să aducă soluţii pentru combinatul chimic" şi care ar urma să fie adus la cunoştinţa cabinetului Ponta.

"Prin această iniţiativă vrem să aducem la cunoştinţa conducătorilor din administraţia centrală şi locală problemele economice care au apăsat şi apasă pe umerii comunităţii judeţene după 1996 încoace. Scopul nostru este de a forţa Guvernul să facă ceva pentru industria judeţului Vâlcea. Colateral problemei Oltchim, o să vorbim şi o să acţionăm şi pentru alte întreprinderi ale judeţului Vâlcea, care au fost fărâmiţate şi desfiinţate sută la sută", a declarat liderul PRM, Ion Nuică.

Liderul socialiştilor a declarat, la rândul său, că diferenţele doctrinare sunt secundare în faţa priorităţilor judeţului.

"Probabil că ar fi fost greu de crezut că un socialist, un ţărănist şi un reprezentant al PRM pot fi alături într-o acţiune comună. Însă, pe noi nu ne unesc doctrinele, ne uneşte Oltchimul, la această oră, şi interesul pe care îl avem fiecare dintre noi faţă de soarta noastră, a vâlcenilor. Este aproape o lună de când căutăm soluţia de a demara acţiuni şi manifestări, în sprijinul salvării Oltchimului. Demarajul a fost destul de greoi, dar pot să salut întâlnirea care a avut loc la Consiliul Judeţean între liderii de sindicat, parlamentari şi autorităţile locale, după care întâlnirea de la Ministerul Economiei", a precizat Rotaru.

De asemenena, liderul ţărăniştilor vâlceni, Ioan Iordăchescu a făcut apel la unitate în probleme economice care privesc soarta judeţului.

"Nu numai societatea Oltchim se află într-o situaţie dramatică. Vom studia şi vom prezenta fiecare caz în parte, acolo unde considerăm că lucrurile au degenerat. Judeţul Vâlcea se află într-o decădere economică şi pe fondul unei crize morale şi singura soluţie este să ne punem la masă şi să discutăm, din punctul nostru de vedere, situaţia cu plusurile şi cu minusurile care se înregistrează la ora actuală", a afirmat Iordăchescu. AGERPRES/(AS-autor: Liviu Popescu, editor: Diana Dumitru)


Musafir

#10829 Vâlcea: Alianță PNȚCD, PRM și PAS pentru salvarea OLTCHIM

2013-10-30 11:25

http://www.realitatea.net/valcea-alian-a-pn-cd-prm-i-pas-pentru-salvarea-oltchim_1304675.html

Problema combinatului vâlcean "Oltchim" i-a adus miercuri, la aceeași masă, pe reprezentanții conducerilor filialelor vâlcene ale Partidului Național Țărănesc - Creștin Democrat, Partidul Alianța Socialistă și Partidul România Mare, aceștia constituind "Comitetul de Acțiune pentru Salvarea Oltchim'(CASO).

http://media.realitatea.ro/multimedia/image/201310/w728/oltchim2_13522200.jpg...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cei trei lideri de partid, Ioan Iordăchescu(PNȚ-CD), Constantin Rotaru (PAS) și Ion Nuică (PRM) s-au reunit pentru a concepe "un proiect care să aducă soluții pentru combinatul chimic" și care ar urma să fie adus la cunoștința cabinetului Ponta.

"Prin această inițiativă vrem să aducem la cunoștința conducătorilor din administrația centrală și locală problemele economice care au apăsat și apasă pe umerii comunității județene după 1996 încoace. Scopul nostru este de a forța Guvernul să facă ceva pentru industria județului Vâlcea. Colateral problemei Oltchim, o să vorbim și o să acționăm și pentru alte întreprinderi ale județului Vâlcea, care au fost fărâmițate și desființate sută la sută", a declarat liderul PRM, Ion Nuică.

Liderul socialiștilor a declarat, la rândul său, că diferențele doctrinare sunt secundare în fața priorităților județului.

"Probabil că ar fi fost greu de crezut că un socialist, un țărănist și un reprezentant al PRM pot fi alături într-o acțiune comună. Însă, pe noi nu ne unesc doctrinele, ne unește Oltchimul, la această oră, și interesul pe care îl avem fiecare dintre noi față de soarta noastră, a vâlcenilor. Este aproape o lună de când căutăm soluția de a demara acțiuni și manifestări, în sprijinul salvării Oltchimului. Demarajul a fost destul de greoi, dar pot să salut întâlnirea care a avut loc la Consiliul Județean între liderii de sindicat, parlamentari și autoritățile locale, după care întâlnirea de la Ministerul Economiei", a precizat Rotaru.

De asemenena, liderul țărăniștilor vâlceni, Ioan Iordăchescu a făcut apel la unitate în probleme economice care privesc soarta județului.

"Nu numai societatea Oltchim se află într-o situație dramatică. Vom studia și vom prezenta fiecare caz în parte, acolo unde considerăm că lucrurile au degenerat. Județul Vâlcea se află într-o decădere economică și pe fondul unei crize morale și singura soluție este să ne punem la masă și să discutăm, din punctul nostru de vedere, situația cu plusurile și cu minusurile care se înregistrează la ora actuală", a afirmat Iordăchescu.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/valcea-alian-a-pn-cd-prm-i-pas-pentru-salvarea-oltchim_1304675.html#ixzz2jCgT1X9H
Follow us: @realitatea on Twitter


Musafir

#10830 Re: Re: curiosu

2013-10-30 14:00

#10778: Rambo - Re: curiosu

eu muncesc muie ,eu nu frec menta ;s o sugi ;fota .bonfaiere


Musafir

#10831 vax

2013-10-30 14:43

injurati baaa si postati pe aici ca nu aveti ce face.... bagativa in cernevisti ca va vin bani pe banda rulanda
voi inteligente ascunse nu ati inteles ca sind victoria s-a nascut din nemultumirea muncitorilor ca alternativa pt slo.
voi astia care balacariti mai putin fota care mai face ceva pe la cont final sinteti frecatori de menta prin pavilion ,colegi de pavilion cu raposatu diculoiu ,cu acces 8 ore din 8 la calculatoarele de serviciu
cu ce e baaa aerienilor de vina cernev ca oltchim nu merge la capacitate?
cind roibu conducea oltchim si se oprise pvc 1 ,pvc 2 ,monomer ,oxo ,dof era cernev lider al vreunui sindicat?...ai puteti reprosa?
eeeeeeeeeeeeeeeeeee din pacate cretini ca voi se inputineaza pe zi ce trece...da nota cele 60 de adeziuni care au fost inregistrate la victoria in trei zile
OPERATORUL CHIMIST

#10832 MAI USOR CU NASUC

2013-10-30 14:58

TERMINATIO CU DOM SENATOR PRISACARU CA NE DERANJATI RAU DE TOT.
CE DACA NOI COTIZAM PENTRU EL VA DERANJAZA?
CE DACA AM COTIZAT 20 DE ANI PENTRU EL SI DICULOIU ESTE O PROBLEMA A VOASTRA ??
SI CE MAMA DRACU DACA ASA M-AM OBISNUIT SA O FAC DE ATITIA ANI MA FACETI VOI CERNEVISTI SA MA SCHIMB ACU??...UITE CA NU VREAU OAMENI ASTIA M-AU TRIMIS LA MARE ,LA MUNTE PE BANI VOSTRI ,MI-A DAT UN LOC CALD LINGA UN CALORIFER IN PAVILIONU CENTRAL ,SI VRETI VOI AI DRACU SA SCHIMBATI ACU MACAZU.
NU ATI VREA VOI SA IL VEDETI PE PRISACARU DIN GIPAN IN DACIE????..SA VA FIE RUSINEEEE....LASATIMIL PE NASUC

Musafir

#10833 Cernev, vuvuzeaua PCC

2013-10-30 15:04

http://www.voceavalcii.ro/201303064565/Cernev-vuvuzeaua-PCC.html

liderul de sindicat de mucava este unealta polonezilor de la PCC, iar angajații de la Oltchim ar trebui să fie cu ochii pe Cernev și pe jocurile periculoase pe care le face miza este uriașă: în caz de concedieri colective, oamenii de la Oltchim trebuie să primească salarii compensatorii de 57 milioane euro

DIVERSIUNE. În aceste vremuri tulburi, angajații de la Oltchim, chiar dacă sunt supărați și au spectrul șiomajului deasupra capului, trebuie să judece limpede și să nu se lase manipulați de indivizi care- și urmăresc în primul rând interesul lor personal, iar mai apoi fac jocurile unora care vor să pună mâna pe Oltchim degeaba. Corneliu Cernev este cel mai periculos personaj de la Oltchim, pentru că, prin intermediul lui, PCC controlează o parte dintre salariați și vor să-i coopteze și pe ceilalți. Nu trebuie să ne imaginăm că Cernev este inteligent, că nu e cazul, el este doar o marionetă în mâna celor care fac, cu adevărat, jocurile pentru a cumpăra Oltchim la preț de nimic. Oare cei de la SRI și SIE șitiu ce face Cernev? O întrebare legitimă la care nu așteptăm neapărat un răspuns, însă măcar dacă s-ar rezolva ceva, am fi mulțumiți. Nu facem parte din categoria celor care strigă " Nu ne vindem țara" , însă, în cazul Oltchim, lucrurile încep să se așeze astfel încât PCC-ul să aibă drum liber către a pune mâna pe combinat nici măcar ieftin, ci pe degeaba.

   Până acum, polonezii de la PCC au demonstrat că sunt maeștri în arta disimulării și a manipulării, doar nu degeaba Zaremba, reprezentantul lor, a fost colonel de securitate în Polonia. Jocul pe care-l fac acum se îndreaptă împotriva Sindicatului Liber Oltchim, care este reprezentativ în momentul de față și care este garantul contractului colectiv de muncă ce are valabilitate până în 2014.

PCC vrea să scape de salariile compensatorii de 57 milioane euro

   După ce au scăpat de Constantin Roibu din fruntea combinatului, polonezii și-au mutat atenția către Mihai Diculoiu, liderul de sindicat al Sindicatului Liber " Oltchim" . Acestuia i se pun în cârcă lucruri pe care nu le-a făcut, tocmai pentru ca oamenii să- și piardă încrederea și să se mute la Sindicatul " Victoria" al lui Cernev, omul lor. Care este miza, de fapt? În contractul colectiv de muncă, care expiră în decembrie 2014, la art. 38 "42 se specifică clar că în cazul de concedieri colective se asigură salarii compensatorii în valoare de 57 milioane euro, care, în acest moment, se află în camera de date a Ministerului Economiei. Astfel, realizăm miza uriașă care există în cazul în care se va ajunge la concedieri colective. Cei de la PCC și-au făcut deja calculele și nu le convine să dea 3 milioane euro pe combinat, iar mai apoi să plătească salarii compensatorii de 57 milioane euro, adică de 19 ori mai mult. În niciun caz!

Cernev, marioneta

   Atunci, l-au aruncat în scenă pe Cernev, comediantul de doi bani, care se joacă de-a liderul de sindicat, dar și cu soarta oamenilor de la Oltchim. Pentru o mie de euro și promisiunea că, la un moment dat, odată va ajunge directorul Oltchim, Cernev este în stare de orice. Chiar să- și trădeze, în acest fel mârșav și ordinar, colegii. Ce trebuie, de fapt, să facă Cernev? Să-i convingă pe oameni să plece de la Sindicatul Liber Oltchim, care, în acest moment, este reprezentativ, către Sindicatul Victoria, și în acest fel să se negocieze un nou contract colectiv de muncă fără clauza respectivă cu salariile compensatorii. Ceea ce Cernev execută deja. Cunoaștem cu toții discursul lui Cernev despre Diculoiu și cum încearcă să-i deturneze pe oameni spre sindicatul lui. În acest moment, mesajul pentru angajații de la Oltchim este simplu: poate să nu vă placă Diculoiu, cu siguranță că aveți reproșuri îndreptățite să-i faceți, însă, acum, contractul colectiv de muncă este singurul dvs. garant că nu rămâneți pe drumuri și că veți primi plăți compensatorii în caz că se ajunge la concedieri colective. Și, cu siguranță, se va ajunge! Nu vă lăsați amăgiți de discursuri patetice sau promisiuni deșarte. La cum stau lucrurile în acest moment, guvernul român n-are de gând și nici nu vrea să salveze Oltchim. Toate actele și faptele miniștrilor de resort arată că n-au niciun plan de redresare sau salvare a combinatului. Așa că, dragi salariați de la Oltchim, vă rămâne o singură certitudine: salariile compensatorii pe care sunt obligați să vi le plătească. Dacă vă divizați, iar sindicatul liber Oltchim nu mai are reprezentativitate, trebuie negociat un alt contract colectiv de muncă, în care probabil că nu se vor mai regăsi plățile compensatorii.

DIVERSIUNEA

   Propaganda PCC, prin trâmbița Cernev, susține că mătușa lui Mihai Diculoiu s-ar fi ales cu o casă construită pe banii strân și în cadrul campaniei " donații pentru sinistrați" . Dacă cei care au mușcat momeala, ar fi cerut câteva lămuriri la Instituția Prefectului, din marea anchetă jurnalistică n-ar mai fi rămas decât un fâs. Astfel, în urma inundațiilor din 2006, fundația Oltchim a decis să strângă bani pentru refacerea a 12 case din județul Vâlcea. Din donațiile salariaților colectate în perioada 1 mai 2006 "28 februarie 2007 s-au strâns 722.000 lei (7,22 miliarde lei vechi), nu 11 "12 miliarde lei vechi, cum eronat și mincinos susține Corneliu Cernev. Noi nu lucrăm pe vorbe, domnule Cernev, ci pe documente! În contul acestor bani strân și, s-a stabilit să se construiască 12 case cu două camere, baie și bucătărie date la cheie. Până la începutul anului 2008, s-au construit 3 case în comuna Alunu, una în Slătioara, una în Făurești, una în Mateești (dar nu mătu și lui Diculoiu, ci unor oameni cărora li s-a dărâmat casa, toate rudele liderului de sindicat sunt în județul Olt) și una în comuna Stoilești. Pentru alte 4 case din comuna Fârtățești s-a executat structura de rezistență. În total, unsprezece case. Cea de-a douăsprezecea casă care trebuia construită nu s-a mai realizat din cauza faptului că beneficiara a plecat la muncă în străinătate, iar primăria nu a emis autorizația de construire pentru că nu a existat nicio cerere. Construcția caselor a început în luna octombrie 2007 și s-au selectat trei firme de construcții: SC PROTECTCHIM SA, SC GOVORA SA și SC PROGAZ SRL.

   Mai mult decât atât, printr-o adresă a Instituției Prefectului către SC Oltchim SA din data de 21 februarie 2008, prefectul de atunci Radu Renga apreciază în mod deosebit eforturile Sindicatului Liber Oltchim, dar și ale fundației " Oltchim" pentru desfășurarea acțiunii de ajutorare a persoanelor sinistrate din județul nostru. Restul sunt doar vorbe. Cifrele reale se află în contabilitatea fundației și vorbesc de la sine. Câți politicieni sau oameni de afaceri potenți mai pot spune că au construit case pentru sinistrați sau nevoia și? De la fostul senator Matei Vintilă, n-am mai auzit de asemenea gesturi.

MAGDA POPESCU


Musafir

#10834 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2013-10-30 15:07

#7930: - Re: Re: Re: Re: Re:

  • luni, 8 aprilie 2013
  • 1.221 vizualizări

• liderul Sindicatului Victoria din Oltchim a mers la toţi şefii de secţii din combinat, ameninţându-i cu demiterea dacă ei şi subordonaţii lor vor merge la protestul de la Bucureşti • Cernev se dă mare viitor director şi se laudă că are sprijinul administratorilor judiciari Piperea şi Bălan • Mihai Diculoiu, liderul Sindicatului Liber Oltchim, susţine însă că protestul din faţa Guvernului României va avea loc marţi, 9 aprilie a.c., iar de la Vâlcea vor fi prezenţi peste 500 de angajaţi, cărora li se alătură încă 500 de salariaţi de la Arpechim.

Pe zi ce trece, sindicalistul Cernev de la Oltchim îşi dă arama pe faţă. Gurile rele vorbesc de mult timp că „Victoria” lui Cernev este „vândută” PCC-ului şi de aceea vulpoiul lider de sindicat face jocurile polonezilor în defavoarea combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea. În ultimul timp însă, Corneliu Cernev nici măcar nu se mai ascunde după deget, el arătând clar că scopul său este de a distruge societatea vâlceană şi a le face pe plac celor de la PCC. Prima dată când s-a demascat public a fost chiar la celebra şi controversata întâlnire cu o parte din parlamentarii vâlceni, de la Prefectura Vâlcea, când liderul Sindicatului „Victoria” nu s-a sinchisit să apere interesele colegilor săi, care erau ameninţaţi cu disponibilizările, ci mai degrabă a spus că aceste concedieri sunt necesare. Toată lumea ştie însă că, alături de directorul Tălpăşanu, Cernev a întocmit listele de concedieri, propunând să fie disponibilizaţi oameni care se împotrivesc politicii lor distructive.

Acum însă, sindicalistul a schimbat tactica şi nu-şi mai face jocurile pe la spate. Zilele trecute, el a trecut la acţiune, deplasându-se prin toate secţiile combinatului şi împărţind ameninţări în dreapta şi-n stânga, avertizându-i pe angajaţi că el va fi „viitorul director de la Oltchim”.

„Ne-a transmis că vom fi filmaţi, iar cei prezenţi la protest vor fi daţi afară” – un angajat de la Oltchim

După cum bine se ştie, angajaţii combinatului Oltchim Rm. Vâlcea au organizat pentru marţi, 9 aprilie a.c., un miting de amploare la Bucureşti, chiar în faţa Guvernului. Numai că, participarea acestora la protest, sindicalistul Cernev s-a pus pe treabă şi a mers la toţi şefii de secţii din combinatul Oltchim, ameninţându-i că, dacă ies în stradă, vor fi daţi afară. El le-a cerut şefilor de secţie să le transmită angajaţilor că vor fi filmaţi la Bucureşti, iar când vor fi văzuţi pe camere de administratorii judiciari şi de guvernanţi, vor fi concediaţi. Acest lucru ni l-au dezvăluit câţiva salariaţi din Oltchim, care, sub protecţia anonimatului, ne-au mărturisit că, în ultimul timp, Cernev face toate „treburile murdare” ale PCC – ului în combinat. „Ne-am săturat de el, acum ne este clar la toţi că este omul PCC-ului şi nu face decât să distrugă Oltchim. Acum Cernev încearcă să împiedice oamenii să iasă în stradă la protest. S-a dus prin toate secţiile combinatului şi i-a ameninţat pe şefii de secţie cu demiterea. Le-a transmis şi angajaţilor că vor fi filmaţi la proteste şi dacă îi va vedea pe camere, el îi va da afară, pentru că are tot sprijinul lui Piperea şi Bălan şi va fi director la Oltchim. Din păcate, multora dintre angajaţi le este frică să mai iasă la proteste. Ne întrebau jurnaliştii, când au venit la combinat,  de ce nu ies 3.000 de angajaţi în stradă? Păi unii dintre ei sunt în schimburi, iar altora le este frică pentru că acest Cernev umblă numai cu ameninţări şi cu mizerii. Se alege praful de Oltchim, iar Cernev pune umărul serios să se întâmple acest lucru. Sper că toţi colegii mei din combinat vor fi curajoşi şi nu se vor lăsa intimidaţi de acest nemernic care distruge Oltchim. Trebuie să mergem cât mai mulţi la protest la Bucureşti” – ne-a spus unul dintre angajaţi, căruia din motive lesne de înţeles îi vom păstra anonimatul.

„Sunt convins că Cernev este capabil de orice” – Mihai Diculoiu

Despre ameninţările lui Cernev nu era la curent liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, care, însă, susţine că nu-l mai miră nimic. El speră totuşi ca oamenii să nu se lase intimidaţi şi să vină la protestul de la Bucureşti pentru a-i sensibiliza pe guvernanţi să facă ceva pentru salvarea combinatului Oltchim. Conform spuselor acestuia, marţi, 9 aprilie a.c., peste 500 de angajaţi de la Oltchim Rm. Vâlcea şi încă 500 de la Arpechim Piteşti vor protesta în faţa Guvernului României. „Nu ştiam de ameninţările lui Cernev, dar nu cred că oamenii îl vor băga în seamă. Totuşi, sunt convins că Cernev este capabil de orice şi de aceea nu mă mai miră nimic. Eu nu am primit niciun semnal din partea membrilor sindicatului pe care-l conduc. Cei care ştiu că s-a făcut presiuni pe ei, eu îi îndemn să aibă curaj şi să iasă public să o spună. În privinţa protestului de la Bucureşti, din faţa Guvernului României, noi avem deja listele cu cei 500 de angajaţi de la Oltchim Rm. Vâlcea care vor fi prezenţi. Nu cred că vor fi probleme…” – ne-a declarat liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu.

CLAUDIA STANCIU


menchim

#10835 nea cornele sa triesti

2013-10-30 15:07

strungari din menchim iti dorim sanatate ca ai pus o vorba buna la bucuresti sa nu raminem pe strada in prag de iarna si lasai pe cei rai ca domnu da dupa inima omului
multumesc in numele colegilor mei

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2013-10-30 15:10



Musafir

#10837 Re: nea cornele sa triesti

2013-10-30 15:15

#10835: menchim - nea cornele sa triesti

S-O SPUI LUI MUTU BAAAA CA V-A SCAPAT CERNEV, TACI SI NU MAI INGHITII POVESTI, chiar va ia de pacalici !!!!


Musafir

#10838 diculoiu a cui vuvuzea este?????????????????????

2013-10-30 15:16

UNDE AI DUS DUBITA GALBENA DIN PARCAREA OLTCHIM CARE ERA CUMPARATA CU BANI SALARIATILOR OLTCHIM SI AVEA NR DE INMATRICULARE SLO? CURVA BATRINA CU SPRINCENE STUFOASE SI FLOCI MARI IN URECHI!!
MAI AI PRETENTI SA TE RESPECTE OAMENI? JAVRA HOTA ..MARS IN MORTI MATI LA PENSIE GUNOIULE

Musafir

#10839 Re: DEMISIA

2013-10-30 15:18

#10809: - DEMISIA

DEMISIA- VINCEA- CERNEV-DICULOIU !!!!!

DEMISIA

DEMISIA

DEMISIA

DEMISIA

DEMISIA

DEMISIA

DEMISIA

DEMISIA

DEMISIA

DEMISIA

DEMISIA TUTUROR CONDUCATORILOR DE SINDICATE!!!!!!!


http://assets.vice.com/content-images/contentimage/119650/m-6.jpg...

 


Musafir

#10840 Companiile din Turcia

2013-10-30 15:21

Companiile din Turcia sunt interesate să investească la Oltchim, CupruMin, Poşta Română şi în sistemul medical românesc

http://www.agerpres.ro/media/index.php/economic/item/233987-Companiile-din-Turcia-sunt-interesate-sa-investeasca-la-Oltchim-CupruMin-Posta-Romana-si-in-sistemul-medical-romanesc.html

Comunitatea turcă de afaceri este interesată să participe la procesul de privatizare şi atragere de investiţii la Oltchim, Cupru Min, Poşta Română, precum şi în sistemul medical din România, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

http://www.agerpres.ro/media/images/2013-10/10301632-592439840.jpg...



Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a avut miercuri o întâlnire cu ambasadorul Republicii Turcia în România, Ömür Şölendil, la care au participat şi reprezentanţii conducerii Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci din România (TIAD).

'Ambasadorul Ömür Şölendil a adus la cunoştinţa ministrului Andrei Gerea câteva dintre problemele cu care se confruntă comunitatea oamenilor de afaceri turci în România, solicitând, în acest sens, sprijinul oficialului român. Ministrul Economiei l-a asigurat pe diplomatul turc de interesul său în susţinerea mediului de afaceri si investiţional şi a lansat, cu acest prilej, o invitaţie către oamenii de afaceri turci de a participa la procesele de privatizare şi atragere de investiţii aflate în derulare la companiile din portofoliul Ministerului Economiei. De asemenea, oficialul român a transmis oamenilor de afaceri prezenţi la întâlnire dorinţa Guvernului român de a atrage investitori turci în diferite domenii de interes economic - industria minieră, industria petrochimică, industria textilelor', se arată în comunicat.

În acest sens, Ministerul Economiei va transmite Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci din România o listă a proiectelor actuale de interes pentru economia românească, partea română fiind deschisă, totodată, propunerilor venite din partea mediului de afaceri turc.

'La rândul lor, reprezentanţii TIAD au prezentat ministrului român al Economiei viziunea comunităţii turce de afaceri asupra economiei, accentuând asupra importanţei stabilităţii economice pentru creşterea încrederii investitorilor şi, astfel, a volumului investiţional adus pe piaţa românească. Aceştia au transmis ministrului Economiei interesul comunităţii turce de afaceri de a participa la procesul de privatizare şi atragere de investiţii la Oltchim, Cupru Min, Poşta Română, precum şi în sistemul medical din România', se mai arată în comunicat.

Turcia este primul partener comercial extracomunitar al României şi al cincilea partener în relaţiile comerciale totale cu alte state, fiind totodată ţara de origine a unor investiţii importante în economia românească.

Valoarea schimburilor comerciale româno-turce în primele 8 luni ale acestui an a însumat 3 miliarde de euro, cu 3,5% peste nivelul perioadei similare din 2012. Exportul a fost de 1,73 miliarde de euro, în creştere cu 2,9%, iar importul a ajuns la 1,24 miliarde de euro, mai mare cu 4,3%. Soldul balanţei comerciale a fost în favoarea Romaniei şi s-a cifrat la 0,49 miliarde euro.

La data de 30 septembrie 2013, în România erau înregistrate 13.355 de societăţi comerciale cu capital turc, valoarea capitalului social subscris fiind de 497 milioane de euro (702 milioane de dolari), Turcia ocupând locul 3 în topul ţărilor de rezidenţă, după numărul societăţilor înregistrate în România. AGERPRES (AS - autor: Florentina Cioacă, editor: Andreea Marinescu)


Musafir

#10841 Companiile din Turcia

2013-10-30 15:23

Companiile din Turcia sunt interesate să investească la Oltchim, CupruMin, Poşta Română şi în sistemul medical românesc

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/companiile-din-turcia-sunt-interesate-sa-investeasca-la-oltchim-cuprumin-posta-romana-si-in.html

http://www.capital.ro/typo3temp/pics/bu_ab9cd91b5d.jpg...



Comunitatea turcă de afaceri este interesată să participe la procesul de privatizare şi atragere de investiţii la Oltchim, Cupru Min, Poşta Română, precum şi în sistemul medical din România, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei.

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a avut miercuri o întâlnire cu ambasadorul Republicii Turcia în România, Ömür Şölendil, la care au participat şi reprezentanţii conducerii Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci din România (TIAD).

“Ambasadorul Ömür Şölendil a adus la cunoştinţa ministrului Andrei Gerea câteva dintre problemele cu care se confruntă comunitatea oamenilor de afaceri turci în România, solicitând, în acest sens, sprijinul oficialului român. Ministrul Economiei l-a asigurat pe diplomatul turc de interesul său în susţinerea mediului de afaceri si investiţional şi a lansat, cu acest prilej, o invitaţie către oamenii de afaceri turci de a participa la procesele de privatizare şi atragere de investiţii aflate în derulare la companiile din portofoliul Ministerului Economiei. De asemenea, oficialul român a transmis oamenilor de afaceri prezenţi la întâlnire dorinţa Guvernului român de a atrage investitori turci în diferite domenii de interes economic - industria minieră, industria petrochimică, industria textilelor”, se arată în comunicat.


În acest sens, Ministerul Economiei va transmite Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci din România o listă a proiectelor actuale de interes pentru economia românească, partea română fiind deschisă, totodată, propunerilor venite din partea mediului de afaceri turc.

“La rândul lor, reprezentanţii TIAD au prezentat ministrului român al Economiei viziunea comunităţii turce de afaceri asupra economiei, accentuând asupra importanţei stabilităţii economice pentru creşterea încrederii investitorilor şi, astfel, a volumului investiţional adus pe piaţa românească. Aceştia au transmis ministrului Economiei interesul comunităţii turce de afaceri de a participa la procesul de privatizare şi atragere de investiţii la Oltchim, Cupru Min, Poşta Română, precum şi în sistemul medical din România”, se mai arată în comunicat.
Turcia este primul partener comercial extracomunitar al României şi al cincilea partener în relaţiile comerciale totale cu alte state, fiind totodată ţara de origine a unor investiţii importante în economia românească.

Valoarea schimburilor comerciale româno-turce în primele 8 luni ale acestui an a însumat 3 miliarde de euro, cu 3,5% peste nivelul perioadei similare din 2012. Exportul a fost de 1,73 miliarde de euro, în creştere cu 2,9%, iar importul a ajuns la 1,24 miliarde de euro, mai mare cu 4,3%. Soldul balanţei comerciale a fost în favoarea Romaniei şi s-a cifrat la 0,49 miliarde euro.

La data de 30 septembrie 2013, în România erau înregistrate 13.355 de societăţi comerciale cu capital turc, valoarea capitalului social subscris fiind de 497 milioane de euro (702 milioane de dolari), Turcia ocupând locul 3 în topul ţărilor de rezidenţă, după numărul societăţilor înregistrate în România.

Sursa: Agerpres

gica cu galosi vulcanizati

#10842 ASTA DA

2013-10-30 15:31

ce tot o dadeati ba cu sexu asta prin oltchim cu maistru,cu doamna fota ca astia o faceau dracu de foame.
hai sa auziti acum veste soc:fosta nora a lui diculoiu,irina de la ramplast a fost gasita de un membru al familiei intr-un birou din pavilionu oltchim facind sex pe birou dupa care a urmat divortu,radu olaru la fel cu nevasta lui radutoiu .
cum dracu sa mearga ba treaba in oltchim si sa nu se aleaga prafu ca in loc sa puna osu la munca sa putem sa ne luam salariile ei munceau cu alt os
pe aceste motive se facu si roibu al dracu sa nu fie mai jos ca subalterni ,o lua pe meirosu si uite asa toti isi bagara pula pe romaneste in ea de perla a chimiei romanesti

Musafir

#10843 PT 10809

2013-10-30 15:40

BA FRATE ESTI TARE CU ASTA!!! GASISI NUMAI BARBRIZU DE LA PAPUCU SINDICATULUI LUI DICULOIU SI SCRISESI PE EL "DEMISIA"...BAI DA RESTU DE MASINA UNDE ESTE?
NU COMPLETASI A CUI DEMISIE..A LUI S-AU A LUI PRISACARU,DAR SE VEDE CLAR CA IN LOC DE VOPSEA DE LA CHIEMPRO DE LA ROIBU AI SCRIS CU SINGE;UN SINGE DECOLORAT MURDAR OBTINUT CU SIGURANTA DIN NASUL MARE SI ROSU..STI TU CARE

Musafir

#10844 repetenti

2013-10-30 15:51

ba se vede cit de mult munciti cernevistilor, dati din clanta vrute si futuva-ngura de tigani mincinosi.

Musafir

#10845 Re: PT 10809

2013-10-30 15:53

#10843: - PT 10809

Daca auriu e rosu decolorat la tine, e clar esti daltonist si sa nu-mi spui esti sofer, scrie clar acolo, mai citeste...mai " ceteste si tu cesloavee" sa citez din clasici, ca vad ca nu sti sa citesti si nici culorile nu le deosebesti.......

 

DEMISIA- VINCEA- CERNEV-DICULOIU !!!!!

DEMISIA

DEMISIA

DEMISIA

DEMISIA

DEMISIA

DEMISIA

DEMISIA

DEMISIA

DEMISIA

DEMISIA

DEMISIA TUTUROR CONDUCATORILOR DE SINDICATE!!!!!!!


http://assets.vice.com/content-images/contentimage/119650/m-6.jpg...

IA GHICI

#10846 HAAA HAAAA HAI

2013-10-30 15:54

zile la toti ca usor ,usor oameni care i-ai aburit pina acu cu minciuni pleaca din barca ta si a lui diculoiu.
nu ai de cit sa te ducI la cernev sa ai ceri scuze ca doar ati fost vecini de bloc si sa iei cu tine si pe ilinescu,altfel o sa aveti soarta firului de par din cur -MICI SI PLINI DE CACAT -

Musafir

#10847 PT 10844

2013-10-30 16:01

VINO DAMIAI CU BARBA-N COAIE SA ITI ARAT DIPLOMA DE BAC CU ZECE IN 1986 LA LICEU ECONOMIC CRAIOVA ..ANALFABET ANGAJAT DE DICULOIU PENTRU O SCURTA MUIE CARE TI-A DATO FO REVAR
IAL DOAMNE

#10848 DOMNU SA ITI DEA

2013-10-30 16:06

DICULOIULE ITI DORESC SA FI CEL MAI BOGAT DIN CIMINTIRUL DE LA RIURENI SI SA AI VECIN DE MORMINT PE CORNEL NICOLAIE CERNEV....SA VEZI ACOLO CE LINISTE O SA AI

Musafir

#10849 CATRE SINDICATUL VICTORIA

2013-10-30 16:08

BA JUR CA MIINE LA ORA7 SINT CU CEREREA LA VOI DACA:PUTETI SA-MI SPUNETI CE ATI FACUT VOI DE UN AN PENTRU ANGAJATI ?FARA MINCIUNI SCRIETINE CERNEV,CHIOCA MARCELA.NU CRED CRED CA PUTETI SCRIE DOUA CUVINTE FARA SA MINTITI.

Musafir

#10850 00000000000000000

2013-10-30 16:27

chiar nu ati facut nimic ??? mincatorilor de cacat.vad ca nu puteti sa ma convingeti,atunci dispareti la cort tanbalagiilor, ca va pute gura.