Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

#10451 Re: nu are timp

2013-10-24 09:29

#10450: SURSA DIN USL - nu are timp

Daca ajunge asta minstru economiei... mai bine ne ducem in alta tara. Papleaca asta nu numai ca nu are experienta, insa nu are ce cauta in astfel de functii, palaria este FFFFFFFFFFFOARTE MARE PENTRU EL. Nu-l califica nici scoala care a facut-o, sa nu o dam pe langa "cires", dar baiatul asta nu are cv pentru o asa functie.


Musafir

#10452 Privatizarea Oltchim. Reprezentantii SOCAR vin in Romania

2013-10-24 09:34

http://www.finantistii.ro/uploads/modules/news/2013/10/81077/380x250_privatizare...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.finantistii.ro/companii/privatizarea-oltchim-reprezentantii-socar-vin-in-romania-81077

Ministerului Economiei anunta ca o delegatie condusa de ministrul azer al Industriei si Energiei, Natiq Alyev, insotit de presedintele SOCARurmeaza sa viziteze Romania in aceasta toamna pentru convorbiri pe tema privatizarii combinatului Oltchim, precum si pentru analizarea altor oportunitati de investitii in tara.

Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, a discutat, miercuri, cu Farid Abdinbayov, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Republicii Azerbaidjan in Romania, despre stadiul colaborarii comercial — economice dintre cele doua tari, apreciindu-se existenta unui potential ridicat de dezvoltare a relatiilor bilaterale. “Demnitarul roman a dat asigurari ca partenerii azeri vor primi informatiile actualizate cu privire la procesul de privatizare a combinatului (Oltchim — n.r.) si a solicitat ca, in masura posibilitatilor, sa fie devansata sosirea delegatiei”, se precizeaza in comunicatul citat.

Nu este pentru prima data cand se discuta despre posibilitatea ca SOCAR sa preia combinatul Oltchim. In luna iunie, premierul Victor Ponta a declarat ca societatea azera a vrut, inca din 2009, sa cumpere combinatul, insa reprezentantii companiei au fost “tratati cu refuz”.

Combinatul Oltchim se afla in insolventa din luna ianuarie a acestui an, iar privatizarea a esuat anul trecut intrucat Dan Diaconescu, castigatorul licitatiei pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni, nu a platit suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane de euro.

La inceputul acestui an, compania petroliera azera de stat SOCAR a anuntat ca a ajuns la o retea de 14 benzinarii in Romania si va continua sa deschida noi unitati, in orasele Bacau, Focsani si Roman.Compania azera de stat are retele de benzinarii in Elvetia, Romania, Ukraina si Georgia si produce anual 60 de milioane de tone de petrol si 30 de miliarde metri cubi de gaze naturale.


Musafir

#10453 Exclusiv: Roibu folosea TVA-ul rambursat al Oltchim pentru a acoperi datoriile unor firme apropiate

2013-10-24 11:29

http://www.ziuanews.ro/static/i/imagini-articole/572/roibu-folosea-tva-ul-rambur...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/roibu-folosea-tva-ul-rambursat-al-oltchim-pentru-a-acoperi-datoriile-unor-firme-apropiate-106212

Fostul director al Oltchim, Constantin Roibu, a găsit o portiță în legislație prin care combinatul plătea datoriile pe care le aveau la stat mai multe firme deținute de apropiați de-ai lui • Plățile se făceau din banii obținuți de la Direcția Județeană a Finanțelor Vâlcea, sub formă de rambursare de TVA • Constantin Roibu a decis să compenseze, în detrimentul celor mai importanți furnizori, restanțele mai multor companii care nu ofereau combinatului materii prime sau servicii vitale, ci abonamente media, publicitate, internet, etichete etc • În anumite perioade, firmele de acest gen primeau chiar mai mulți bani decât marii furnizori ai Oltchim, care ofereau etilenă, propilenă, gaze sau energie electrică • ZIUAnews a analizat datele contabile ale Oltchim, din perioada iunie 2004-ianuarie 2005, și a observat că 12 firme au „beneficiat" de o astfel de compensare a datoriilor prin TVA, multe dintre ele fiind firme apropiate lui Constantin Roibu, conduse de parteneri de afaceri de-ai lui sau, în unele cazuri, chiar de fostul director

Mecanismul de care a uzat Roibu pentru a direcționa sute de miliarde către conturile unor societăți alese „pe sprânceană" nu este unul extrem de complicat. Oltchim solicita Direcției Județene a Finanțelor Vâlcea, condusă de Gheorghe Gogârnoiu, rambursarea TVA-ului, rezultat din diferența sumelor obținute din plăți către furnizori și încasări de la clienți. În același timp, combinatul avea datorii către diverse firme, care, la rândul lor, nu își plătiseră dările și impozitele. Astfel, combinatului i se rambursa TVA-ul într-un mod condiționat: după ce își plătea propriile restanțe la stat, trebuia să aleagă alte companii la care avea datorii și să plătească din banii primiți de la stat sub formă de rambursare de TVA o anumită sumă, în contul restanțelor acestora către Finanțe. Constantin Roibu a ales să aplice această măsură și pentru companii care nu ofereau combinatului materiile prime și ale căror servicii nu influențau activitatea Oltchim, dar care erau patronate de persoane apropiate lui, sau din a căror conducere făcea parte chiar el, ce-i drept, fiind mandatat de ministrul Economiei.

ZIUAnews i-a solicitat fostului director general o opinie cu privire la faptul că, în anumite date, TVA-ul rămas din rambursare era direcționat către companii ale căror servicii nu erau obligatorii pentru combinat și care erau practic alese în detrimentul companiilor de stat care ofereau combinatului materiile prime. Constantin Roibu ne-a explicat că reprezentanții Direcției Județene a Finanțelor Vâlcea aveau interesul să recupereze datoriile către stat ale companiilor din acest teritoriu. Roibu, la rândul său, era presat, după cum ne-a spus, de conducerile firmelor la care Oltchim era dator și astfel decidea să compenseze restanțele prin TVA-ul rambursat. Fostul director ne-a precizat că aceste firme erau selectate în funcție de vechimea datoriilor și de rolul pe care îl aveau pentru o bună funcționare a combinatului. „De multe ori ne puneau în vedere (n.red. - reprezentanții Direcției Județene a Finanțelor Vâlcea): vedeți că aveți datorii către firma cutare, puneți mâna și faceți plățile și plătiți-le datoria. Neavând bani să plătim, o parte din datoria pe care o aveam, o plăteam din TVA-ul pe care îl aveam de recuperat. Finanțele forțau firmele care erau din Vâlcea să-și plătească obligațiile față de stat. La rândul lor, firmele respective veneau peste noi și ne spuneau: ne strâng Finanțele cu ușa, nu mai putem să ne continuăm activitatea, faceți-ne plăți. Când aveam bani, plăteam cu bani, când n-aveam bani, plăteam cu TVA", ne-a spus fostul director al Oltchim.

De menționat este însă faptul că, așa cum am precizat anterior, parte din companiile ale căror datorii către stat au fost compensate cu TVA-ul de la Oltchim ofereau servicii care nu influențau activitatea combinatului: Etalon (publicitate), Conphys (etichete, cărți de vizită), Onix (abonamente internet), Padem (mănuși pentru lăcătuși). „Mare parte din TVA se ducea să plătim taxele și impozitele către stat pe care le aveam, să plătim cotele la salarii și rămânea o foarte mare... o foarte mică (!) parte din TVA care nu era consumat și astupam și noi acolo unde, mă rog, se țipa și erau problemele cele mai mari că nu mai rezistau", a spus fostul director.

Structurile acționariatelor acestor firme cuprind, în majoritate, persoane apropiate lui Constantin Roibu. ZIUAnews vă prezintă schema afacerilor gestionate de Constantin Roibu, cu TVA-ul rambursat al Oltchim, în perioada iunie 2004-ianuarie 2005, sumele compensărilor, serviciile oferite Oltchimului, dar și relațiile dintre persoanele care conduc cele 12 societăți și fostul director al combinatului.

Vezi aici schema firmelor de casă ale fostului director de la Oltchim, Constantin Roibu http://www.ziuanews.ro/static/files/schema_oltchim_pdf.pdf

SC Oltchim SA

Combinatul chimic vâlcean, aflat în plină procedură de insolvență, a strâns, de-a lungul timpului, un record de datorii. „Oltchim a bătut toate recordurile, nu există nici o altă unitate din industria prelucrătoare care să fi avut vreodată o datorie atât de mare. 793 de milioane de euro este datoria acumulată în decursul timpului de Oltchim şi situaţia este agravată şi de faptul că, practic, toate activele sunt ipotecate, societatea a mers în pierdere", a spus fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian. Cele mai mari restanțe sunt la Electrica (150,2 milioane de euro), AVAS (123,5 milioane de euro), BCR (78,7 milioane de euro), Banca Transilvania (37,5 milioane de euro) și CFR Marfă (26,3 milioane de euro). Materiile prime de care are nevoie Oltchim sunt etilenă, propilenă (date de Arpechim), sare și calcar. La acestea se adaugă curentul, gazele și transportul feroviar de care are nevoie societatea pentru a funcționa. În perioada iunie 2004-ianuarie 2005, din documentele deținute de ZIUAnews, reiese că nu s-a făcut nicio compensare a datoriilor din TVA-ul rambursat către vreo societate care oferea combinatului aceste materii prime sau servicii.

SC Protectchim SRL

Compania a fost înființată în 2003, avându-i ca administratori pe Constantin Roibu, Mihai Diculoiu - liderul sindicatului liber de la Oltchim - și Nicolae Enache - apropiat al lui Roibu. De-a lungul timpului, Protectchim a oferit combinatului servicii de modernizări și mentenanță. În perioada iunie 2004 - ianurie 2005, Constantin Roibu a plătit, în fiecare lună, din TVA-ul rambursat Oltchimului de către stat, datoriile acestei companii. În total, Protectchim a primit 28.744.459.444 de lei vechi. „Eram administrator la Protectchim, pentru că așa aveam mandatul semnat de către Ministerul Economiei, în toate firmele în care Oltchim era acționar să le controlăm, să fim administrator în ele. Da?! Deci, nu erau firmele mele", ne-a spus Constantin Roibu, întrebat cum se explică faptul că datoriile acestei companii, pe care o administra, au fost compensate prin TVA-ul rambursat Oltchimului.

SC Designro SA

Firma Designro, înființată tot în 2003, i-a avut ca administratori pe Constantin Roibu și Nicolae Radu Olaru, fostul directorul general adjunct producție și investiții al combinatului. În doar trei luni din perioada analizată de ZIUAnews, compania a primit de la Oltchim 6.195.531.368 de lei vechi. Serviciile oferite de Desingro Oltchimului au fost de proiectare.

„Designro este fosta secție de proiectare a Oltchimului, deci oamenii erau plecați tot din Oltchim și s-a făcut externalizarea, cu ocazia reducerilor de personal. Protectchim era fosta secție de construcții care s-a externalizat din Oltchim, tot în ideea de reducere a personalului. Deci erau tot fostele secții ale Oltchimului care au fost, mă rog, o decizie care a fost luată de către Guvern la vremea respectivă, ca aceste activități conexe și de întreținere să fie externalizate. Deci nu e vorba de firmele mele sau de vreun interes al meu", ne-a precizat Roibu.

SC Etalon SRL

Acționarul majoritar al companiei este Mădălina Iliescu, soția fostului secretar de stat Valentin Iliescu. Etalon l-a susținut mediatic pe Constantin Roibu, promovând activitatea acestuia în calitate de director general al Oltchim. În ianuarie 2005, Constantin Roibu a direcționat către stat, în contul companiei lui Iliescu, suma de 712.175.045 de lei vechi. Serviciile pe care Etalon le-a oferit Oltchimului au fost de publicitate. Firma a avut în 2012 contracte cu societăți de stat și primării din județul Vâlcea de circa 1.500.000.000 de lei vechi, cei mai mulți bani fiind plătiți de Oltchim.

SC Onix SRL

Compania este deținută de Veronel Lungu, asociat și în firma Mentchim, al cărei administrator a fost Mihai Diculoiu, liderul de sindicat de la combinatul chimic vâlcean. Onix a oferit Oltchimului servicii de internet, iar în perioada iulie - decembrie 2004, firma a primit peste 10.000.000.000 lei vechi, din TVA-ul rambursat al Oltchimului.

SC Curier SRL

Compania este administrată de Ioan Barbu, însă o parte din acțiuni sunt deținute de Carmen Sofianu, soția cunoscutului om de afaceri vâlcean Nicolae Sofianu. Obiectul de activitate declarat al firmei este editarea ziarelor, iar serviciile oferite de aceasta Oltchimului au fost abonamentele media. Într-o singură lună din perioada amintită anterior, Constantin Roibu a compensat datoriile pe care Curier le avea la stat prin 87.281.800 lei vechi, din TVA-ul rambursat.

SC Oltquino SA

Printre administratorii companiei se află și Nicolae Stănciugel, contabilul șef de la Oltchim, numit în locul actualului director economic Alin Smeu. Compania a oferit combinatului produse precum lindan și metanol. Roibu a direcționat în trei luni din perioada iunie 2004-ianuarie 2005 3.282.446.752 de lei vechi din TVA restituit.

SNP Petrom SA

Pentru această companie, Oltchim a făcut, într-o singură lună din cele șapte analizate, o compensare a datoriilor prin TVA în valoare de 15.000.000.000 de lei vechi. SNP Petrom oferă combinatului materia primă metanol.

SC Conphys SRL

Compania este deținută de soții Șteflea, apropiați lui Constantin Roibu. Pe langă relațiile contractuale pe care firma soților Șteflea le-a avut cu Oltchim, soția lui Constantin Roibu deține, conform declarației de avere a fostului director al combinatului, un teren intravilan, împreună cu Rodica Șteflea. Conphys a oferit combinatului servicii precum realizarea de etichete, cărți de vizită, benzi, cutii. Soții Șteflea au primit de la Roibu, în contul datoriilor către stat, suma de 3.282.446.752 de lei vechi, în trei luni din perioada analizată. „Auziți, câte cărți de vizită, cât e valoarea la cărțile de vizită? (...) Eu vă spun un singur lucru: nu s-au făcut niciun fel de favoritisme sau nu s-au făcut niciun fel de ilegalități", a precizat Constantin Roibu.

SC Sett SRL

Societatea este deținută de Cătălin Vameșu, care, potrivit surselor ZIUAnews, este un om de afaceri apropiat lui Constantin Roibu. Firma a oferit Oltchimului servicii de montat și izolat conducte, montat jgheaburi, instalații pilot, lucrări de demolare a instalațiilor. În două luni, firma lui Vameșu a primit din TVA-ul rambursat al Oltchimului 197.409.538 de lei vechi.

SC Padem SRL

Compania este în prezent deținută de Mihai Paraschiv, un om de afaceri de 25 de ani. În septembrie 2004, companiei i-au fost achitate datorii către stat în valoare de 145.856.177 de lei vechi, într-o singură lună. Padem a oferit Oltchimului mănuși pentru muncitorii angajați pe postul de lăcătuși.

SC CET Govora SA

Compania de stat, având Consiliul Județean Vâlcea ca unic acționar, iar membrii Consiliului de Administrație fiind numiți politic, a oferit Oltchimului, de-a lungul timpului, abur și apă caldă. CET a primit, în perioada iunie 2004 - ianuarie 2005, suma de 102.463.765.762 de lei vechi. „Sumele mari se duceau către CET, către furnizorii de energie. Deci avem și Distrigazul, care era la vremea respectivă", ne-a declarat Constantin Roibu.

Uzinele Sodice Govora

Compania a oferit combinatului chimic vâlcean materia primă, sodă calcinată. În cele șapte luni analizate de ZIUAnews s-a făcut o singură compensare a datoriilor prin TVA rambursat al Oltchimului, în valoare de 10.134.924.866 de lei vechi.

 

http://www.ziuanews.ro/static/images/tva_oltchim_tabel_interior.jpg...

DIRECTIA PETROCHIMICA BRADU

#10454 pt. dl. Tiberiun PIRNAU

2013-10-24 11:30

REPLICA Marelui "NIMIC" - Directia Petrochimica Bradu

Urmare a publicarii, de catre dl. Tiberiu PIRNAU, in “Ziarul de Valcea”, a articolului intitulat
“Ministrul Gerea și directorul Pîrvu vor duce OLTCHIMUL spre FALIMENT! “,
angajatii “MARELUI NIMIC” – Directia Petrochimica Bradu va roaga sa le acordati dreptul la
replica.
De cand “MARELE NIMIC” nu mai furnizeaza materie prima, Oltchim (780 mil Euro pierderi = INSOLVENTA) - “perla chimiei romanesti” este in cadere libera si nu este singura: Mentchim = FALIMENT; DESIGNRO SI TOATE FIRMELE DE CASA si-au trimis oamenii acasa.
Toata industria din Valcea este cu ochii pe “MARELE NIMIC”, pentru redeschiderea conductelor care sa ii resusciteze.
In privinta mizeriilor politice pe care le invocati, suntem satui de ele. Nu ati facut nimic de ani buni, iar acum, cand a aparut o echipa care VREA si POATE, aruncati cu pietre?
O practica jurnalistica responsabila spune ca, jurnalistul trebuie sa ofere informatii corecte si documentate, mai ales cand face referire la persoane publice, carora trebuie sa le cunoasca numele corect. In privinta “caracatitei”, il informam pe dl. Tiberiu Pirnau de faptul ca aceasta este cefalopod (1 cap si 8-10 tentacule).
Referitor la “mafia argeseana”, banuim ca dl. Tiberiu Pirnau are si dovezi, in sprijinul celor afirmate.
Au avut ocazia, ani buni, sa faca ceva pentru judetul pe care acum il “plang”. De ce le este teama? De ceea ce s-ar putea descoperi?

SALARIATII DIRECTIEI PETROCHIMICE BRADU, CARE STIU, VOR SI POT!!!!!

Musafir

#10455 Oltchim şi-a mai redus pierderile, dar rămâne sub riscul falimentului

2013-10-24 11:41

http://i1.wp.com/www.businesscover.ro/wp-content/uploads/2012/09/Privatizarea-Ol...

http://www.businesscover.ro/24-10-2013-oltchim-si-a-mai-redus-pierderile-dar-ramane-sub-riscul-falimentului/

Oltchim pare a se transforma lent şi încă dureros într-o rană care începe să capete coajă. Deşi pare mai aproape de vindecare – măcar parţială – e supusă încă unui risc imens. Combinatul chimic a raportat în trimestrul trei o cifră de afaceri de 33,5 mil. euro, mai mică cu 3,5 puncte procentuale faţă de acelaşi interval din 2012, dar şi-a diminuat şi pierderile de la 27,3 milioane euro, la 5,7 milioane euro. Rămâne, însă, cu povara celor 800 de milioane euro, datorie.

Compania a ajuns la afaceri de 81,5 milioane de euro în primele nouă luni, în scădere cu o treime faţă de anul trecut, dar, la fel ca în T3, pierderile s-au diminuat cu aproape 10 puncte procentuale, la sub 40 milioane euro. Administratorii judiciari ai Oltchim susţin că reducerea pierderilor se datorează majorării producţiei – gradul de utilizare a capacităţilor de producţie a urcat la 24,08% în septembrie faţă de o medie de 22% în lunile trecute – şi reducerii stocurilor de produse finite, cu 328.000 euro faţă de luna precedentă.

Oltchim a ieşit pe plus şi la evaluare, raportul indicând o diferenţă de 120 milioane de euro între valoarea companiei rezultată din reorganizare şi valoarea bunurilor obţinute prin lichidare, cu 20 de milioane euro peste cifra avansată iniţial, adică începe să merite să fie salvată.

„Cu acordul şi implicarea creditorilor, vor fi stabilite criteriile şi termenul de selecţie a investitorilor şi programul de plăţi din planul de reorganizare, astfel încât într-un interval optim şi previzibil de 6 – 9 luni să fie finalizată această procedură“, arată oficialii Rominsolv, administratorul judiciar al Oltchim.

Compania ar putea fi privatizată, potrivit noului ministru al economiei Dominic Gerea, în sistem integrat Vâlcea-Piteşti (Arpechim) cu un investitor strategic.

Problema e, bineînţeles, cu investitorul. PCC şi israelienii de la Fortissimo Capital s-au arătat interesaţi recent, la fel şi turcii de la Yildirim, ba şi azerii de la Socar par a fi interesaţi de Oltchim. E clar, totuşi, că nimeni nu-şi va asuma datoriile companiei. Aşa că singura soluţie pare să rămână ruperea Oltchim în două, o companie curată care să poată fi vândută şi o alta toxică, care va prelua datoriile, iar administratorii săi vor trebui să găsească soluţii de acoperire, parţială – cine visează să poată plăti 800 milioane euro? – a acestora.


Musafir

#10456 Stat din Caucaz, posibil viitor proprietar la Oltchim și Arpechim

2013-10-24 11:49

http://www.argesmedia.ro/cache/58_0_sigla_socar_images_stories_monthly_2013_10_t...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.argesmedia.ro/index.php/ro/presa-judeteana/actualitate/19064-stat-din-caucaz-posibil-viitor-proprietar-la-oltchim-%C8%99i-arpechim

Una dintre variantele mai vechi vehiculate în contextul privatizării la pachet a Oltchimului și Arpechimului revine în actualitate.

Este vorba de SOCAR, compania petrolieră și de gaze naturale a statului Azerbaidjan. Ieri, ambasadorul acestei țări la București, Farid Abdinbayov, s-a întâlnit cu ministrul Economiei, Andrei Gerea. Diplomatul l-a informat pe Gerea că o delegație condusă de ministrul azer al Industriei și Energiei și din care va face parte și președintele SOCAR va vizita România în această toamnă. Principalul scop al vizitei îl reprezintă discuțiile pentru privatizarea în sistem integrat a Oltchimului și Arpechimului, SOCAR putând deveni viitorul proprietar al combinatului vâlcean și al petrochimiei și rafinăriei din Pitești. Ministrul Andrei Gerea a dat asigurări că azerii vor primi informații actualizate cu privire la procesul de privatizare și a cerut ca, în măsura posibilităților, vizita delegației din Azerbaidjan să fie devansată, cu alte cuvinte să se desfășoare cât mai grabnic.

Cu ocazia vizitei pe care a făcută în vara acestui an în Azerbaidjan, primul-ministru Victor Ponta a invitat compania SOCAR să cumpere la pachet Oltchim și Arpechim.

Dar cine este SOCAR? Înființată în 1992, SOCAR e compania petrolieră și de gaze naturale a statului Azerbaidjan (țară situată între Asia și Europa, în Caucaz), una dintre cele mai mari de acest gen din lume. Se află în România din anul 2011, prin societatea SOCAR Petroleum. Are în țara noastră 20 de benzinării, în 6 județe: Botoșani, Suceava, Neamț, Iași, Bihor și Buzău. Urmează să își extindă rețeaua de benzinării și în alte părți ale României. Investițiile sale în țara noastră se ridică, deocamdată, la câteva zeci de milioane de euro. Pentru acest an, bugetul alocat investițiilor din România totalizează 50.000.000 de euro.

Sursa: http://www.epitesti.ro/stiri/economic/stat-din-caucaz-posibil-viitor-proprietar-la-oltchim-i-arpechim.html

Umilul din Oltchim - Rm. Valcea

#10457 Re: pt. dl. Tiberiun PIRNAU

2013-10-24 12:10

#10454: DIRECTIA PETROCHIMICA BRADU - pt. dl. Tiberiun PIRNAU

Tiberiu Parnau este un simulacru de ziarist, care se da dupa cum bate vantul. Eu unul nu am pretentii de la el si va sfatuiesc si pe dvs sa nu luati in seama elucubratiile acestuia.

Ideea e sa vedem cat de capabil este acest domn Parvu, despre care nu se vorbeste tocmai laudativ. Ca decizia a fost politica, asta e clar, se stie f bine ca sunt relatii f apropiate intre ministrul Gerea si Parvu, amandoi argeseni. Tehnic mi se pare ciudat sa pui un director plin pe cineva a carei activitate in utlimii ani a tins spre zero, in loc sa pui pe cineva care cunoaste INTREG ciclul de productie, cu tot ce presupune achizitii, costuri etc.

Ramane insa sa vedem cat de bine sunt fructificate aceste oportunitati politice, pt combinatul Oltchim (inclusiv Directia petrochimica Bradu).

PS. Sa nu asimilam reactia unui individ (Parnau) cu cea a intregului judet Valcea.

IPU atunci i-am condamnat pe toti la moarte

#10458

2013-10-24 12:39

Am stat, am citit ce ati mai scris si imi dau seama ca tampititi sau tampit mai rau. Cu ce aberati veniti, acum ca ala ajunge ministru (sa ne fereasca Dumnezeu), ca unu numit nou e salvatorul combinatului, ca ala care sta cu flexul in mana n-a reusit sa vanda cotetul girat, nu vedeti ce tampiti au ajuns sa ne conduca, un idiot care a fost la americani la urecheat si care acum la intoarcere, frustrat vrea sa sopingaiasca cu o escala in inima europei ,si cu sleahta de pacalici ametiti care au mai ramas tiganului mai aveti curajul sa mai promiteti. Aveti rabdare ca momentul adevarului este aproape, sa vedem pe unde scoat camasa mincinosi de ieri care promiteau marea cu sarea ,iar tiganului si sudoro-soferul mai au un pic si nu mai au unde sa sa ascunda.
noi

#10459 curioasa chiestiune

2013-10-24 12:51

oare o sta diculoiu cu limba in urechia lui pirvu cum a facuto si cu talpasanu ?????????????..

Musafir

#10460 Oltchim "trebuie privatizat în sistem integrat"

2013-10-24 12:58

http://www.romania-actualitati.ro/files/oltchim1%281%29.png...

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.romania-actualitati.ro/rrapages/view/54530

Administratorul judiciar al companiei susţine că Oltchim trebuie privatizat cu tot cu rafinăria Arpechim Piteşti, iar pentru asta este nevoie de un investitor strategic puternic.

Muncitorii de la Oltchim Râmnicu Vâlcea îşi vor primi, până la 30 noiembrie, lichidările salariilor restante, urmând ca avansul să fie plătit mai târziu.

Decizia a fost luată miercuri, la o întrunire a ministrului economiei cu administratorii judiciari, cu liderii sindicali şi cu autorităţile locale, la care s-a concluzionat că Oltchim trebuie privatizat în sistem integrat, cu tot cu rafinăria Arpechim Piteşti, iar pentru asta este nevoie de un investitor strategic puternic.

Ministrul economiei, Andrei Gerea, a anunţat că sprijină identificarea unor astfel de investitori prin intermediul reţelei de reprezentare externă a ministerului.

Administratorul judiciar, Gheorghe Piperea, susţine că Otlchim are nevoie de "un actor important" care să cumpere şi rafinăria OMV.

"Oltchimul, ca să poată să facă 1 miliard de euro cifră de afaceri pe an, are nevoie de un actor important care să cumpere şi rafinăria de la OMV, să aibă propria producţie de ţiţei, să aibă propriul sistem de distribuţie, să fie integrat în felul acesta, că altfel Oltchim se comportă aşa cum se comportă acum, ca o insulă şi se limitează la 100-200 de milioane de euro pe an cifră de afaceri", a spus Gheorghe Piperea.

Sindicatele Oltchim cer urgentarea procesului de privatizare

Sindicatele de la Oltchim cer urgentarea procesului de privatizare în vederea revigorării activităţii societăţii.

Potrivit liderului Mihai Diculoiu, combinatul este total lipsit de finanţare, dar soluţia vânzării diviziei de profile PVC avansată de guvern nu este nici ea cea mai potrivită.

"La ora actuală, practic, Oltchimul se poate baza numai pe această finanţare din vânzarea Ramplastului, ceea ce din punctul nostru de vedere este o greşeală, să vinzi un activ înainte de a avea un plan de reorganizare aprobat", a spus Mihai Diculoiu.

Planul de reorganizare va fi întocmit după finalizarea raportului de evaluare a activelor Oltchim, au precizat administratorii judiciari ai combinatului.


Musafir

#10461 Re: curioasa chiestiune

2013-10-24 13:14

#10459: noi - curioasa chiestiune

sa fraiere da d ul DICULOIU n a pupat in spatele gari puterea,asa ca taci si s      ,,,ge cernevistule,ciocu mic si taiati o incetisor dupa talpa,a lui pigus;remy


Musafir

#10462 Re: Exclusiv: Roibu folosea TVA-ul rambursat al Oltchim pentru a acoperi datoriile unor firme apropi

2013-10-24 13:18

#10453: - Exclusiv: Roibu folosea TVA-ul rambursat al Oltchim pentru a acoperi datoriile unor firme apropiate

asa si te oftici mincami ai sti tu ce,dar apropo;te plateste bine nagitul de cernev,a lui pigus


Musafir

#10463 Re: Re: Exclusiv: Roibu folosea TVA-ul rambursat al Oltchim pentru a acoperi datoriile unor firme ap

2013-10-24 14:24

#10462: - Re: Exclusiv: Roibu folosea TVA-ul rambursat al Oltchim pentru a acoperi datoriile unor firme apropi

si mai dute si la roibu sa ti dea prin gura ue sa faci din ea piftue ca sa iei iaras ue;remy


Musafir

#10464 Afacerile Oltchim au scăzut uşor în T3, iar pierderile s-au redus de cinci ori

2013-10-24 16:34

http://www.zf.ro/zf-24/afacerile-oltchim-au-scazut-usor-in-t3-iar-pierderile-s-au-redus-de-cinci-ori-11552124

Combinatul chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea a raportat în perioada iulie-septembrie a acestui an o cifră de afaceri de 33,5 mil. euro, cu 3,5% mai mică faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, în timp ce pierderile companiei au coborât de la 120,3 mil. lei (27,3 mil. euro) la 5,7 mil. euro în trimestrul al treilea al acestui an, respectiv o diminuare a acestora de aproape cinci ori.

Cumulat, pe primele nouă luni ale anului afacerile Oltchim s-au redus cu 33,7%, la circa 81,5 mil. euro, iar pierderile au fost mai mici cu 8%, respectiv de 39,2 mil. euro. Luna septembrie a fost cea mai bună din acest an pentru companie, cu afaceri de 11,4 mil. euro, în creştere cu 1,1% faţă de luna precedentă, şi un rezultat negativ de 3 mil. euro. Pierderile din exploatare s-au redus de asemenea la 2,7 mil. euro, iar cele financiare au coborât la 261.000 de euro.

WikiZF: Profilul companiei Oltchim

Administratorii judiciari ai Oltchim au precizat că aceste rezultate au fost determinate atât de creşterea producţiei, gradul de utilizare a capacităţilor de producţie ajungând la 24,08% în septembrie faţă de o medie de 22% în lunile anterioare, cât şi de reducerea stocurilor de produse finite, cu 328 mii euro faţă de luna precedentă.

Aceştia mai spun că potrivit datelor preliminare, raportul de evaluare a activelor Oltchim indica o diferenţă de 120 milioane de euro între valoarea Oltchim rezultată din reorganizare şi valoarea bunurilor obţinute prin lichidarea acestora în procedura de faliment. Valoarea este cu circa 20 mil. euro mai mare faţă de cea de 100 mil. euro estimată iniţial.

„După aprobarea raportului de evaluare a activelor Oltchim de către organele colective ale creditorilor, procedura de vânzare prin reorganizare judiciară a companiei Oltchim intră în linie dreaptă. Cu acordul şi implicarea creditorilor, vor fi stabilite criteriile şi termenul de selecţie a investitorilor, precum şi programul de plăţi din planul de reorganizare, astfel încât într-un interval optim şi previzibil de 6 - 9 luni să fie finalizată această procedură. În acest fel, noile condiţii ale reorganizării judiciare, setate de OUG 91/2013, care vor intra în vigoare în data de 25 octombrie, nu vor afecta şansele de salvare ale Oltchim“, au precizat reprezentanţii firmei Rominsolv, administratorul judiciar al Oltchim.

Noul ministru al economiei Andrei Dominic Gerea, s-a întâlnit ieri cu managementul Oltchim şi cu administratorii judiciari ai societăţii, unde şi-a exprimat intenţia de a continua procesul de privatizare a combinatului de la Râmnicu Vâlcea în sistem integrat Vâlcea-Piteşti cu un investitor strategic.

Reprezentanţii sindicatorului Oltchim i-au semnalat ministrului necesitatea preluării personalului Mentchim, pentru continuarea activităţii de mentenanţă asigurată de această unitate externalizată, care între timp a intrat în faliment.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.10.2013
DOTTORE

#10465 Re: Exclusiv: Roibu folosea TVA-ul rambursat al Oltchim pentru a acoperi datoriile unor firme apropi

2013-10-24 17:05

#10453: - Exclusiv: Roibu folosea TVA-ul rambursat al Oltchim pentru a acoperi datoriile unor firme apropiate

Hai sa fim seriosi! Banii se duceau la bugetul de stat.

Nu poti suspecta PETROM (in cazul de fata Arpechim Pitesti - furnizorul OLTCHIM de etilena si propilena pana in anul 2008), CET Govora (furnizorul OLTCHIM de abur la acea data si in prezent si furnizorul OLTCHIM de energie electrica), USG (furnizorul OLTCHIM de soda calcinata si nu numai) ca erau firme apropiate conducerii OLTCHIM - erau furnizori de materii prime si utilitati vitale procesului de productie din OLTCHIM.

PROTECTCHIM, DESIGNRO si chiar MENTCHIM, firme infintate ca urmare a externalizarii unor activitati auxiliare din OLTCHIM, dincolo de presupusa apropiere de conducerea OLTCHIM, deserveau numai OLTCHIM si daca OLTCHIM nu avea lichiditati pentru plata datoriilor catre aceste firme era normala compensarea datoriilor catre aceste firme, mai ales a obligatiilor acestora catre buget.

Celelalte firme enumerate, dincolo de presupusa apropiere de conducerea OLTCHIM, erau firme valcene care au prestat diverse servicii catre OLTCHIM. Cand vorbim despre Conphys nu vorbim numai despre carti de vizita. Sa nu uitam ca in perioada respectiva se comercializau si produsele agrochimice (ierbicide, insecticide, fungicide) pentru care Conphys facea etichete, ambalaje MSDS-uri. Tot in perioada respectiva Conphys edita si prospectele de prezentare a produselor OLTCHIM.

Hai sa fim seriosi!

 

Si, hai sa vedem cine sunt PROTETCHIM, DESIGNRO, OLTQUINO si MENTCHIM:

PROTECTCHIM - infintata prin hotararea Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor de la S.C. OLTCHIM S.A. Rm.Valcea, nr. 32/20.10.2002 care a aprobat declansarea procedurii de constituire, pe principii economico- financiare, a unei societati comerciale cu capital mixt – intre S.C. OLTCHIM S.A. si investitori persoane fizice si juridice, astfel incat cota de participare a S.C. OLTCHIM S.A. Rm.Valcea sa fie de 30% iar a celorlalti participanti (salariati) de 70%;

DESIGNRO - infintata prin hotararea Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor de la S.C. OLTCHIM S.A. Rm.Valcea, nr. 6/29.08.2003 care a aprobat declansarea procedurii de constituire, pe principii economico- financiare, a unei societati comerciale cu capital mixt –  intre S.C. OLTCHIM S.A. si investitori persoane fizice si juridice, astfel incat cota de participare a S.C. OLTCHIM S.A. Rm.Valcea sa fie de 90% iar a celorlalti participanti de 10%;

MENTCHIM - infintata prin hotararea Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor de la S.C. OLTCHIM S.A. Rm.Valcea, nr. 20/17.12.2004 care a aprobat declansarea procedurii de constituire, pe principii economico- financiare, a unei societati comerciale cu capital mixt – intre S.C. OLTCHIM S.A. si investitori persoane fizice si juridice, astfel incat cota de participare a S.C. OLTCHIM S.A. Rm.Valcea sa fie de 25% iar a celorlalti participanti de 75%;

OLTQUINO - infintata la data de 19.12.1994 ca societate comerciala cu capital mixt –  intre S.C. OLTCHIM S.A., INQUINOSA SPANIA si persoane fizice spaniole, astfel incat cota de participare a S.C. OLTCHIM S.A. Rm.Valcea sa fie de 46,64%, a INQUINOSA SPANIA sa fie de 52,99% iar a celorlalti participanti de 0,37%.


Musafir

#10466 Privatizarea Oltchim. Reprezentantii SOCAR vin in Romania

2013-10-24 17:13

http://www.finantistii.ro/uploads/modules/news/2013/10/81077/380x250_privatizare...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.finantistii.ro/companii/privatizarea-oltchim-reprezentantii-socar-vin-in-romania-81077

Ministerul Economiei anunta ca o delegatie condusa de ministrul azer al Industriei si Energiei, Natiq Alyev, insotit de presedintele SOCARurmeaza sa viziteze Romania in aceasta toamna pentru convorbiri pe tema privatizarii combinatului Oltchim, precum si pentru analizarea altor oportunitati de investitii in tara.

Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, a discutat, miercuri, cu Farid Abdinbayov, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Republicii Azerbaidjan in Romania, despre stadiul colaborarii comercial — economice dintre cele doua tari, apreciindu-se existenta unui potential ridicat de dezvoltare a relatiilor bilaterale. “Demnitarul roman a dat asigurari ca partenerii azeri vor primi informatiile actualizate cu privire la procesul de privatizare a combinatului (Oltchim — n.r.) si a solicitat ca, in masura posibilitatilor, sa fie devansata sosirea delegatiei”, se precizeaza in comunicatul citat.

Nu este pentru prima data cand se discuta despre posibilitatea ca SOCAR sa preia combinatul Oltchim. In luna iunie, premierul Victor Ponta a declarat ca societatea azera a vrut, inca din 2009, sa cumpere combinatul, insa reprezentantii companiei au fost “tratati cu refuz”.

Combinatul Oltchim se afla in insolventa din luna ianuarie a acestui an, iar privatizarea a esuat anul trecut intrucat Dan Diaconescu, castigatorul licitatiei pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni, nu a platit suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane de euro.

La inceputul acestui an, compania petroliera azera de stat SOCAR a anuntat ca a ajuns la o retea de 14 benzinarii in Romania si va continua sa deschida noi unitati, in orasele Bacau, Focsani si Roman.Compania azera de stat are retele de benzinarii in Elvetia, Romania, Ukraina si Georgia si produce anual 60 de milioane de tone de petrol si 30 de miliarde metri cubi de gaze naturale.

GOGU si OLOGU

#10467 Ronta rontza...cu bomfaieru

2013-10-24 17:45

Vine Parvu cu bomfaieru' si la Oltchim in Valcea...ca la Arpechim a traforat destul.Daca va imaginati ca un inginer mecanic(de fiare moarte) va pune pe picioare macar o parte din Oltchim va inselati amarnic.Intrebati salariatii Diviziei Petrochimice Bradu despre activitatea domnului Marian Pirvu,atat ca director in ultima perioada cat si cam cu ce s-a ocupat el,inclusiv in timpul functionarii,nicidecum de procese tehnologice,ci de magazii cu materiale si utilaje...cam la ce va duce cu gandul,dealtfel inspirata numirea la cum merg lucrurile la Oltchim,tot in jos-tot in jos.Cat despre noul ministru al economiei,in timp ce oamenii se ratoiau cu jandarmii la proteste,domnul Gerea ridica din umeri ca asta este situatia si ca Arpechimul trebuie sacrificat ,desi habar nu avea unde este combinatul,ca de altfel toti parlamentarii de Arges...unul nu a avut macar curiozitatea macar sa treaca pe acolo.Asa ca sa ne asteptam la MARELE NIMIC MULT MAI EXTINS.Acu' i-a gasit grija de Oltchim cand au dat de posturi(administratori de cimitire)treaba este ca nicidecum nu e vorba de ciolan ci de o mare coliva...cu bucati(poate si cate un ciolan de ros,furat si alte smecherii).PROFANATORII DRACULUI!

voi

#10468 Re: curioasa chiestiune

2013-10-24 17:55

#10459: noi - curioasa chiestiune oare o sta diculoiu cu limba in urechia lui pirvu cum a facuto si cu talpasanu ?????????????..

Mi-am propus sa nu jignesc si nu o voi face , cu toate ca uneori anumiti oameni o merita. Nu mai fac parte din aceasta societate si nici nu ma mai intereseaza aceasta societate decat sentimental si in acelasi timp dintr-un spirit patriotic pt. ca daca nu ai realizat pana acum ,  in acest judet daca OLTCHIM nu e, nimic nu e. Numai ca un grup de interese, ajutat de un grup de tradatori de OLTCHIM ,sustinut la randul lui de un mic grup de tampiti si complexati doresc cu totul si cu totul altceva. Diferenta este ca primii o fac din interes (probabil personal), alti o fac din tampenie si din dorinta de a iesii si ei cumva in evidenta.

Referitor la cele postate de tine , ti=o spune unul care cunoaste foarte bine fenomenul si care la un moment dat a avut si el un cui impotriva lui Diculoiu; daca nu era Diculoiu , nu mai aveai demult servici. In ceea ce priveste bagatul limbii in ureche , cred ca tu ai facut-o cu cine nu trebuia (apropoo :sa te feresti de sudori si soferi )

 

tot voi

#10469 Re: Ronta rontza...cu bomfaieru

2013-10-24 18:03

#10467: GOGU si OLOGU - Ronta rontza...cu bomfaieru

Bravo tata , ai perfecta dreptate. De acum inainte , atentie sporita ca s-ar putea sa se apropie sfarsitul. Un mai mare rau decat Parvu director nu i se putea intampla acestei societati batute de soarta (de catre clasele politice)

mona

#10470 ASA PROCEDEAZA SUBCULTURA VICTORIANA

2013-10-24 18:49

AU AJUNS TOTI ANALFABETI DIN GASCA LUI CERNEV SA FACA LEGEA IN OLTCHIM.ASTFEL DUPA EPOPEEA GHIOCA LA MONITORIZARE PLATIT CU SALARIU DE MAISTRU (el avand scoala profesionala)A APARUT CAZUL "MARCELA-TIGANCA"CARE TOT CU SCOALA PROFESIONALA A AJUNS SA FIE TEHNICIAN LA SECTIA LOGISTICA,PATRONATA DE OMUL LUI CERNEV - ORASANU.
OARE ASA DE JOS A AJUNS PROFESIONALISMUL IN OLTCHIM ?????
electroliza 3

#10471 Tortionarilor din Victoria

2013-10-24 18:53

Felicitari domnului Cernev si gastii sala de mincinosi.
A ajuns Oltchimul sa fie condus de un valutist din Pitesti.
Propun o conducere din Botosani,ca sa rezolvam problema Oltchimului.

P.S. Domnul Ghioca Emil are un nou cur de pupat in persoana nespalatului de Parvu.

Musafir

#10472 Re: Tortionarilor din Victoria

2013-10-24 20:05

#10471: electroliza 3 - Tortionarilor din Victoria

DACA TOT A PUPAT PINA ACUM IN CUR DE 1 AN DE ZILE,POATE PUPA IN CONTINUARE,CA EU NU MA MAI SUPAR NICI PE EL,NICI PE CERNEV;PUPA EMILE SI CERNEV TOT OLTCHIMUL ,CA OAMENII S AU INVATAT CU VOI,CONTINUATI,CHIAR VA ROG FRUMOS SI DIN SUFLET ,PUPATINEEE,PUPATINEEE;REMY


Musafir

#10473 Re: Re: Exclusiv: Roibu folosea TVA-ul rambursat al Oltchim pentru a acoperi datoriile unor firme ap

2013-10-24 20:13

#10465: DOTTORE - Re: Exclusiv: Roibu folosea TVA-ul rambursat al Oltchim pentru a acoperi datoriile unor firme apropi

ASA ;SI CE TE OFTICI CHIPAROSULE DE TOT MUSTI DIN CURUL LUI ROIBU;MANINCA ,CA POATE A I MAI SCADE PUTIN,POFTA BUNA CERNEVISTULE;REMY


Musafir

#10474 Re: pt. dl. Tiberiun PIRNAU

2013-10-24 20:17

#10454: DIRECTIA PETROCHIMICA BRADU - pt. dl. Tiberiun PIRNAU

Eu cred ca a fost o reactie precipitata a loviturii in mandria lui de oltean si ar trebui sa fim mai cerebrali.

Sa ne linistim si sa gandim asa: Societatea a fost lasata cu datorii incredibil de uriase de catre un valcean; timp de aproape un an alti valcenii au facut ce au putut sa salveze Oltchimul de la faliment cum au putut (si au reusit cu toate ca nimeni nu a crezut ca e posibil); acum acordam incredere argesenilor sa-si arate bunele intentii si SA AUZIM DE BINE!

observator

#10475

2013-10-24 20:32

Cine are pe postat o opinie personala si este serios sa o faca.

Nu bagati in seama injuraturile si murdariile postate.
Sunt persoane care nu au nici o legatura cu Oltchimul.
Sunt bolnavi psihic (sindromul Tourette) si o sa-i intalniti oriunde pot sa spuna ori sa scrie murdarii (asa cum este creierul lor).