Miscarea pentru apararea statului de drept din Romania

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Miscarea pentru apararea statului de drept din Romania


Musafir

#1

2012-07-03 22:05

La inchisoare cu totalitaristii, nu vrem sa ne intoarcem in dictatura! Daca vor puterea sa o obtina prin vot democratic la alegerile stabilite.
MASD_RO

#2

2012-07-03 22:59

Suntem peste 3 milionane de suflete romanesti in strainatate. Exilul romanilor a inceput din perioada regimului Nastase. Multi am plecat din cauza acelorasi impostori care acum incep sa stearga cu buretele cei 22 de ani de tranzitie spre o democratie functionala. Cum ii oprim?


Musafir

#3 milioane

2012-07-04 00:08

Reactionind, asa cum este firesc. Cu cat afla mai multa lume despre ce se intampla, cu atat mai vizibila va deveni reactia societatii civile.


Musafir

#4

2012-07-04 00:54

Game over, USL!

Musafir

#5

2012-07-04 04:12

Jos cu Ponta si toata clica lui. Plagiatorul.

Musafir

#6

2012-07-04 04:13

Jos cu plagiatorul

Musafir

#7

2012-07-04 09:38

Calaii din anii copilariei mele - citeste 'A Luminous Future' la http://www.amazon.com/dp/B007DCBN7W - isi au urmasii in Ponta si Crin, hotul si repetentul. Rusine lor! Desteapta-te, Romane!

Musafir

#8

2012-07-04 13:45

Ce sa fac?Sa ies in strada?Pentru ce?S-al sustin pe Traian Basescu,cel care a dictat modificarea abuziva a Codului Muncii,umilind milioane de romani salariati din tara asta???
Nu exista in ultimii 23 de ani,incalcari mai grave ale principiilor statului de drept si ale democratiei,decat cele savarsite de cetateanul Traian Basescu!
Astept referendumul pentru demiterea acestui personaj din functia de presedinte al Romaniei.
Ajunge!Am fost destul umilit!

Musafir

#9 Re:

2012-07-04 14:34

#8: -

Iesi in strada pentru a inlesni aparitia unei noi clase politice si pentru a un semnal ca esti gata sa sustii continuarea reformelor in Romania.

cineva

#10 mda

2012-07-05 02:14

Ma amuza faptul ca PD-L & CO creeaza o panica bazata pe dezinformarea populatiei, cand adversarii, in cazul de fata USL, nu fac decat sa le faca ceea ce au facut si ei (adica PD-L) pana acum.

Cand doamna Anastase a multiplicat ilegal voturile ca sa treaca legea pensiilor n-a fost lovitura de stat?

Daca chiar va pasa atat de mult de viitorul tarii, unde ati fost azi iarna, cand s-au organizat proteste datorita conditiilor scazute de viata? Dar cand ati lasat efectiv sa inghete oamenii din sate intregi, doar pentru ca se stia ca voteaza cu opozitia, si nu cu PD-L?

Dati vina pe Nastase, da' acum cativa ani cand EBA era s-o pateasca din aceleasi chestii, cum de poof si s-au facut toti ca ploua?

Si asta vine de la un om apolitic, destul de scarbit de clasa politica ca sa apartina de vreuna
Anonim

#11 Re: mda

2012-07-05 08:56

#10: cineva - mda

@cineva  Stai, ca asta-i numai inceputul, nu vezi cata foame e la usl? Stai sa vezi cand vom fi exclusi din UE, cum pleaca toti investitorii, sa vezi atunci ce o sa "duduie" economia. Sa vezi atunci pensii si salarii la bugetari...


Musafir

#12

2012-07-05 13:12

Buna Dragi Romani. Eu nu sunt nici cu USL nici du PDL nici cu UDMR nu am nici cel mai putin habar de aceste clase politice , dar ce se intampla la noi acum in Romania e cu totul altceva , e un dezastru pentru tara noastra . Nu e posibil ca in cateva zile 3-4 zile cate au fost ele sa schimbi atatea legi , atatea ordonante si atatea institutii . Asta da dovada incaodata ca vor sa puna stapanire pe tot si incet incet o sa ne indreptam inspre un stat comunist parerea mea. Cred ca e momentul ca toti romanii sa facem ceva, deja au trecut 22 de ani dar cat sa mai suferim si sa induram ? Accesti excroci trebuie schimbati din clasa politica . Bafta Romania
Alex

#13 Re:

2012-07-05 21:24

#8: -  

 esti intr-o grava eroare stimabile(a).

Gambeta

#14 Re:

2012-07-06 16:49

#8: -

In mediul privat daca se considera ca nu dai randamentl sau daca firma trece printr-un moment dificil, vei fi chemat la seful ierarhic care iti va spune o poveste frumoasa ce se va incheia cu sincere pareri de rau. Si atat. Fara salarii compensatorii, fara alte explicatii, fara prime nejustificate de randament, fara tot felul de sporuri unul mai stupid decat altul. Situatia economica in care s-a ajuns atunci (de care sper ca nu crezi ca este TB vinovat) impunea fie reducerea imediata a numarului de salariati din sistemul bugetar, fie pastrarea tuturor dar cu diminuarea salariilor astfel incat cheltuielile cu acestea sa nu depaseasca veniturile. S-a ales o varianta care sa impace si capra si varza, adica a doua. Si asa ati ramas toti cu locurile de munca, dar cu salariul diminuat. Fara o experienta in mediul privat, vei ramane mereu cu impresia ca salariul se "primeste", nu se "castiga" si ca el poate merge doar in sus, nicidecum in jos, indiferent ce se intampla in jurul tau. Numai bine si spor la "invatat"!

 


Musafir

#15

2012-07-06 21:37

Apel pentru sesizarea M. Public pt. cercetarea guvernului Ponta Opriti instaurarea dictaturii! Opriti incalcarea Constitutiei! Va multumesc ca v-ati alaturat demersului meu pentru prevenirea si stoparea instaurarii dictaturii in Romania. Din pacate, ceea ce prevedeam ca se va intampla in timp, deja se intampla. Cei care au jurat cu mana pe Biblie si Constitutie sa respecte Constitutia si legiile tarii sunt primii care incalca acest juramant! Ce valoare are acest juramant pentru ei? Tin sa va informez ca demersul nostru a fost adus la cunostinta presei si a fost deja transmis Ministerului Public, Comisiei de la Venetia, Comisiei Europene si principalelor ambasade din Bucuresti, dupa cum urmeaza: From: Sorin Max To: "sesizare@m.public.ro" ; Cc: "venice@coe.int" ; "tatiana.mychelova@coe.int" ; "pressunit@coe.int" ; "comm-rep-ro@ec.europa.eu" ; "infobuch@state.gov" ; "chancellerie.bucarest-amba@diplomatie.gouv.fr" ; "info@bukarest.diplo.de" ; "info@bucharest.mfa.gov.il" ; "emb.bucharest@mfa.no" ; "ambasciata.bucarest@esteri.it" ; "emb.bucarest@maec.es" ; "bukarest-ob@bmeia.gv.at" ; "bucst@international.gc.ca" ; "ambassaden.bukarest@foreign.ministry.se" ; "ambabuc@clicknet.ro" ; "buhamb@um.dk" ; "Press.Bucharest@fco.gov.uk" Sent: Wednesday, 4 July 2012, 21:14 Nu stiu daca putem sa oprim tavalugul care calca in picioare Constitutie, legi, institutii dar stiu ca trebuie sa incercam. Este necesar ca la demersul nostru sa adere cat mai multi oameni si strigatul nostru sa fie cat mai puternic. In acest sens, pornind de la vechea metoda "citete si da mai departe", va rog sa faceti apelul nostru cunoscut la cat mai multi oameni: familie, prieteni, colegi, etc. http://www.petitieonline.com/apel_pentru_sesizarea_procuraturii Va multumesc! Cu stima, Sorin Max

Musafir

#16 Re: Re:

2012-07-07 01:11

Oameni buni,cititi cu atentie mesajul meu,inainte de a da o replica.Eu nu-i reprosez lui Traian Basescu faptul ca scazut salariile bugetarilor.In schimb,ii reprosez lui Traian Basescu faptul ca a "dictat" modificarea Codului Muncii,restrangand abuziv drepturile angajatilor,in conditiile in care aceste modificari nu ajuta cu nimic la relansarea pietei muncii din Romania.Ce replica da Traian Basescu cetatenilor cu statut de angajat din Romania:"Ciocu mic!Nu iti convine ceva?Mars afara!"
Credeti ca veti mai vedea vreun angajat reclamand un caz de "munca la negru"?Fireste ca nu,caci risca sa fie el insusi amendat.Credeti ca veti mai vedea vreun caz in care un angajat sa-si recupereze in instanta drepturile ce de curg din aceasta calitate,in conditiile in care patronul nu a catadicsit sa inche

Musafir

#17

2012-07-07 02:18

Cum este oare posibil ca astfel de specimene sa reprezinte poporul roman? Este numai vina bunului nostru simt, de astazi incolo nu vom mai pastra tacerea... o sa ne manifestam pana vor pleca sau pana vom convinge electoratul de necesitatea unor oameni cel putin inteligenti in politica romaneasca...

Ionel Patrut

#18

2012-07-07 11:08

A TRECUT TIMPUL PROMISIUNILOR. ESTE TIMPUL FAPTELOR!

http://www.petitieonline.com/apel_pentru_indexarea_veniturilor_populatiei_salarii_pensii_al

APEL PENTRU INDEXAREA VENITURILOR POPULATIEI (SALARII, PENSII, ALOCATII DE STAT PENTRU COPII, INDEMNIZAŢIE PENTRU CREŞTERE COPIL) SI PENTRU CRESTEREA SALARIULUI MINIM PE ECONOMIE



Avand in vedere ca, prin evenimentele derulate in ultimul timp pe scena politica din ROMANIA, USL detine puterea absoluta in ROMANIA – prin PARLAMENTUL ROMANIEI, prin GUVERNUL PONTA, prin interimatul INSTITUTIEI PREZIDENTIALE, prin intermediul PRESEDINTILOR DE CONSILII JUDETENE si a CONSILIERILOR JUDETENI, prin intermediul PRIMARILOR si a CONSILIERILOR LOCALI – este timpul faptelor pentru GUVERNUL USL – sustinut de PARLAMENT si PRESEDINTE.





TREBUIE SA FACA CEEA CE A PROMIS INAINTE DE PRELUAREA PUTERII, si citez din MEDIAFAX / 29.04.2012 :



Economie

“USL a avansat promisiunea de a face un milion de noi locuri de muncă, astfel încât numărul de angajaţi să devină cel puţin egal cu numărul de pensionari, promiţând, totodată, o creştere economică de 4% anual.



Obiectivul de creare a un milion de noi locuri de muncă va fi posibil, în viziunea USL, în principal, prin reducerea costului muncii şi prin scăderea fiscalităţii.



USL a promis reducerea CAS cu 5% pentru angajatori, reducerea integrală a plăţii CAS datorate de angajatori pentru un an, precum şi zero taxe pentru angajarea în regim part-time şi creşterea salariului minim pe economie la 800 lei/lună.



USL va păstra plafonul de 16% şi va introduce impozitul diferenţiat pe venitul salarial cu deductibilităţi fiscale, astfel: cota 8% – până la 800 lei/lună, cota 12% – de la 800 lei/lună până la 1600 lei/ lună şi cota 16% – pentru ce depăşeşte 1600 lei lună.



După patru ani de mandat USL promite că TVA va reveni la 19%. USL promite, totodată, deduceri de impozite la jumătate din plata pentru pensie privată şi asigurări private de sănătate, cu plafon stabilit.



De asemenea, USL va introduce cota redusă de TVA la producţia de cereale, pâine, carne proaspătă, lapte şi legume (TVA 24%, din care 9% către buget şi 15% dedus producătorului)”.





In alta ordine de idei trebuie sa reamintim faptul ca, de la demisia GUVERNULUI BOC – ceruta insistent de USL si pana in prezent, cursul de referinta publicat de BNR pentru EURO / LEI a crescut de la 4,3420 LEI pentru un EURO (conform curs BNR din 06.02.2012) la 4,5142 LEI pentru un EURO (conform curs BNR din 06.07.2012) generand o crestere a preturilor de cca. 4% care, suprapusa pe majorarea energiei electrice cu 5%, reduce puterea de cumparare a populatiei cu cca. 9%.





Fata de cele mai sus mentionate solicitam GUVERNULUI PONTA, PARLAMENTULUI ROMANIEI si PRESEDINTELUI INTERIMAR AL ROMANIEI – sa demareze urgent procedurile necesare emiterii Ordonantelor de Guvern prin care sa se stabileasca urmatoarele:

CRESTEREA SALARIULUI MINIM PE ECONOMIE LA 800 LEI / LUNA – conform promisiunilor facute – incepand cu data de 01.07,2012;

INDEXAREA VENITURILOR POPULATIEI (SALARII, PENSII, ALOCATII DE STAT PENTRU COPII, INDEMNIZAŢIE PENTRU CREŞTERE COPIL) cu 10% – incepand cu data de 01.07.2012;

INDEXAREA TRIMESTRIALA A SALARIULUI MINIM PE ECONOMIE SI A VENITURILOR POPULATIEI (SALARII, PENSII, ALOCATII DE STAT PENTRU COPII, INDEMNIZAŢIE PENTRU CREŞTERE COPIL) CU RATA INFLATIEI SI DEPRECIEREA MONEDEI NATIONALE IN RAPORT CU EURO.

Musafir

#19

2012-07-07 15:47

Un hotz,un mincinos si un puturos au ajuns sa ne guverneze!

Musafir

#20

2012-07-07 18:53

Traiane nu te lasa suntem de partea ta. Stim ca vei invinge ca de fiecare data. Succes!


Musafir

#21

2012-07-07 20:13

Nu trebuie sa calcam pe cadavrele celor care au murit pentru democratie si desfiintarea dictaturii! APARATI STATUL DE DREPT PENTRU NOI SI URMASII NOSTRI!
Votati NU!!!

Musafir

#22

2012-07-07 20:21

Poate a mai ramas un pic de noroc in tara daca nu si minte.

Musafir

#23

2012-07-07 20:24

Un NU HOTARAT borfasilor USL!

Musafir

#24

2012-07-07 21:25

Spuneti NU incalcarii Constitutiei si abuzurilor guvernului recent instalat!
Sorin Max

#25

2012-07-07 22:04


http://www.mondialisation.ca/index.php?context=va&aid=31789

"Ponta est aussi actuellement accusé d’allégations de plagiat et de corruption. ...Maintenant, il est accusé, entre autres, d’avoir plagié la moitié de sa thèse de doctorat en droit, à partir de passages d’autres publications scientifiques".
"De vastes structures de corruption de type mafieux se sont développées en Roumanie sous les yeux des commissaires et des représentants du Fonds monétaire international (FMI)"