Revizuire barem proba romana EN 2012, sesiunea 25 iunie 2012
Re: Schimbarea
#5757: Schimbarea - Schimbarea
Pentru o analiza corecta a frazei este permisa schimbarea topicii acesteia, intrucat propozitiile trebuie analizate din toate perspectivele pentru a fi siguri ca am procedat corect. In acelasi timp, daca e sa ne luam dupa topica in fraza, propozitia "Jena este dificultatea..." nu este cea mai fericita exprimare romaneasca. De ce? Pentru ca topica este gresita! Totodata, predicatul nominal este alcatuit din verb copulativ si nume predicativ-care nu poate fi exprimat printr-o parte de vorbire articulata cu articol hotarat, cum este intalnit in cazul nostru substantivul "dificultatea" articulat cu articolul hotarat "a".
Re: Re:
E ok ce spui tu, si mai sunt o gramada de argumente ca ar fi subiectiva.
Apropo, elevii de clasa a VIII-a, gandesc la nivelul academiei romane, nu?:))
Re: Re: Schimbarea
Andreea este aceasta. - Andreea = subiect, aceasta = nume predicativ
Aceasta este Andreea. - aceasta = subiect, Andreea = nume predicativ
Daca schimbi topica, schimbi si functiile sintactice.
"Copiii care au gândit la nivelul clasei a IV-a au scris că e subiectivă, iar cei care au gândit la nivelul olimpicilor au spus că e predicativă"
Schimbarea
Re: Re: GOLANULE DE "ADEVARUL", "SCHIMBAREA" ETC...
#5768: - Re: GOLANULE DE "ADEVARUL", "SCHIMBAREA" ETC...
Ma tem...crede-ma...si aici nu e vorba de ce ai ales, daca esti cu siguranta elev(da-mi voie sa nu cred), ci ma refer la modul in care te exprimi si la vulgaritatea vocabularului tau.
Abtine-te sau cauta un alt forum care se incadreaza defularilor tale.
Schimbarea
Re: Schimbarea
#5785: Schimbarea - Schimbarea
Atunci va trebui sa semnezi petitia!
Fara sa schimbam topic sau vreun cuvant, prin contragere asa va sta treaba: ,,Jenanta este dificultatea rasfoirii''
Cine este jenanta?R.:dificultatea
Cum este dificultatea?R.:jenanta
Voteaza petitia!Ce mai astepti?Ti-am dovedit!
Re: Re: Re: Schimbarea
Complet gresit analizat primul enunt. E clar ce fel de oameni au pus subiectiva... trist.
ai dreptate ! cine gandeste, greseste ! slogan national !
“Ceea ce m-a suparat /a fost indiferenta”.
Ceea ce ma jeneaza/este dificultatea rasfoirii.
vedeti sau nu asemanarea?
prima fraza, se afla in
“Gramatica Limbii Romane’ vol.II, publicata sub Editura Academiei Romane, Bucuresti, 2005,
pag.347
si este declarata ca PREDICATIVA !
Schimbarea
Aoleoooo, ce grea e romana asta!!! Mai bine ai mai invata ceva gramatica, inainte sa postezi public.. Sigur ai scris subiectiva !!
Re:
Nu-mi doresc raul altora! Imi doresc dreptate! De ce ala care nu a invatat sa primeasca 0.6 pct, ca mine care am petrecut nopti nedormite invatand la romana!?! Asta e problema cu democratia! Puterea celor multi si prosti!
Re: Re: Re: Re: Schimbarea
#5787: - Re: Re: Re: Schimbarea
Cu cine ai invatat gramatica, cu femeia de servici?
Schimbarea
http://www.adevarul.ro/locale/zalau/
Ceea ce ma jeneaza/este dificultatea rasfoirii.
vedeti sau nu asemanarea?
prima fraza, se afla in
“Gramatica Limbii Romane’ vol.II, publicata sub Editura Academiei Romane, Bucuresti, 2005,
pag.347
si este declarata ca PREDICATIVA !
Optimistul
Re:
Bravo urmeaza Bucurestiul!!!!!! Daca nu sa le fie rusine tuturor care au fost devina. RUSINE!
Re:
Am invatat corect cand am invatat. Nu pot sa cred ca cineva care se poate numi roman si poate spune ca are creier ar putea sa spuna ca in propozitia "Andreea este aceasta", Andreea nu este subiectul.
Voi interpretati tot, intoarceti de n ori propozitia si nu ajungeti la nimic, e normal ca rezultatele voastre vor fi slabe.
Asta o zic ca un elev absolvent al clasei a IX-a, si nu a VIII-a (cum esti probabil si tu), si crede-ma, am invatat gramatica la modul cel mai serios in generala.
| This discussion has been closed. |
#5751: - Re:
Pentru o analiza corecta a frazei este permisa schimbarea topicii acesteia, intrucat propozitiile trebuie analizate din toate perspectivele pentru a fi siguri ca am procedat corect. In acelasi timp, daca e sa ne luam dupa topica in fraza, propozitia "Jena este dificultatea..." nu este cea mai fericita exprimare romaneasca. De ce? Pentru ca topica este gresita! Totodata, predicatul nominal este alcatuit din verb copulativ si nume predicativ-care nu poate fi exprimat printr-o parte de vorbire articulata cu articol hotarat, cum este intalnit in cazul nostru substantivul "dificultatea" articulat cu articolul hotarat "a".