Revizuire barem proba romana EN 2012, sesiunea 25 iunie 2012
Re: protest
Din provincie nu ajungem, dar suntem alaturi de voi cu gandul. Doamne-ajuta sa fie azi subiecte clare ! Nu se poate sa nu fie luate masuri. Sunt judete care nu asculta de barem !!!! Acolo cum se poate ?
Mda.
Propozitia era subiectiva.Pentru toate lepadaturile care vor 10 si habar nu au o boaba la romana,uitati explicatia,daca stiti sa cititi:
Ceea ce mă jenează/ este dificultatea răsfoirii./P1=SB, iar P2=PP. Prin contragerea propoziției subiective(adică reducerea propoziției la partea de propozitie corespunzătoare, adică a o face din subiectivă, subiect) obținem enunțul următor:
Disconfortul(subiect) este(verb copulativ/impesonal) dificultatea(nume predicativ) răsfoirii(atribut substantival genitival).Subiectul sau subiectiva ocupă poziția 1, iar numele predicativ sau predicativa ocupă poziția a 3-a, de după verbul copulativ (2).A spune acum ca e predicativă, ca sunt unele nuante e ca si cum ai incerca sa faci interpretări pe teorema lui Pitagora, admițând unele fantezii matematice, in cazul nostru filologice.
http://adf.ly/9nTor
Re: Mda.
Doar putin sa te corectez.. Disconfortul = verb impersonal. Ti se pare ca ceea ce ma jeneaza este impersonal?? Care e lepadatura acum??
Omfg ?
Xamf
tu esti vreun expert in analiza frazei si stiai 100% ca e subiectiva...
Bagateai unghia in p**a ca ai dat la plezneala
Re: Omfg ?
Re:
felicitări și fiul meu e o „lepădătura” olimpică. cred ca subiectiva este „Lepădătură”.
Re: Omfg ?
după vocabularul folosit bag de seamă că tu știai sigur, mai sigur decat academia romana, că era subiectivă. nu uita că toul în lume e rotund. si ceea ce ai scris, într-o zi te va musca de dos.
Re: Re: Re: Re:
te inteleg perfect. si eu sunt mama de olimpic predicativ. lectia pe care au primit-o copii nostri este foarte valoroasă pentru viitorul lor. ei au invatat-o. ghinion, cei din minister și dascalii nu au invatat-o si după cum se vede nu o vor invata niciodata.
bad luck pentru ei....
trist pentru copii nostri...
dar ceea ce nu te omoara, te face mai puternic...
sper sa fie asa
Doresc sa se rezolve onorabil aceasta greseala a Ministerului si sa nu se puna in carca elevilor.Cum sunt posibile astfel de gafe intr-un examen national ,examen cu o importanta deosebita pentru viitorul copiiilor nostri .Domnule Ministru va rog sa va reparati greseala onorabil si pentru cei ce au scris '' predicativa '' deoarece propozitia a fost interpretabila si consider ca nu e vina elevilor pentru greseala comisa.
This comment has been removed by the person who wrote it.
Re: Mobilizare Generala
#5467: parinte - Mobilizare Generala
Da, trebuie sa mergem peste ei sa-i trezim la realitate!
Probabil o sa redacteze un ziar in direct. Sau vor face o cronica la un film la prima vedere.
| This discussion has been closed. |
protest