Revizuire barem proba romana EN 2012, sesiunea 25 iunie 2012
Re: baremul de la evaluarea nationala la limba romana
Anonim
#4138:
Daca inversezi topica ce sa iti fac. Autorul Constantin Chirita a pus fraza asa cum era. Nu vi tu sa inversezi topica autorului si sa spui ca e predicativa. 1+1 intotdeauna face 2 tampule.
Re: Anonim
“Gramatica de la A la Z”/coordonator Mircea Mot. Cornelia Chirita, Steluta Pestrea Suciu, pag. 256, pct.TOPICA: propozitia subordonata predicativa sta de obicei dupa propozitia regenta; asezarea inaintea regentei se justifica afectiv: Ce nu-mi doream in asemenea clipe este necazul acesta.???????????????
aloo tamp esti tu, nu era din ciresarii, nene vasile =)))
Re: SUBIECTIVA!
#4684: Zari Din Rovine - SUBIECTIVA!
Dragul/draga mea tu ai demostrat ca este PR fa-ti rost de o carte de romana si reciteste-o.
Re:
http://www.realitatea.net/petitie-r ealitatea-net-revizuirea-baremului-la-proba-de-romana_956231_semneaza.html#view REALITATEA.net este de partea noastra..semnati aici daca doriti schimbarea!
PREDICATIVA
#4684: Zari Din Rovine - SUBIECTIVA!
pai da, si dak ai gasit subiectul, de ce ii mai trebuie subiectiva, este PREDICATIVA!!!
Baremul trebuie revizuit ... nu mi se pare normal sa fie asa o dificultate la un exercitiu pentru un subiect "mediu"
Nenea academicianu' vezi prima oara subiectele si apoi iti dai cu parerea.
P.S. Chiorule vezi de unde e propozitia.
Re: SUBIECTIVA!
#4684: Zari Din Rovine - SBIECTIVA!
daca "dificultatea" este subiect propozitia subordonata NU are cum sa fie subiectiva!!! nici tu nu stii ce spui...pacat asta imi dovedeste ca tot mai multi au pus-o LA NIMEREALA!!
Re: Re: Anonim
atunci din ce era ma??? cum sa nu fie din ciresarii te doare capu?
| This discussion has been closed. |
Elevii au dat testare,
Şi şi-au pus o întrebare:
Era subiectivă, oare?
Căci părinţii, ei, cu toţii
Au lăsat orice emoţii
Şi cu falca în pământ
Au spus: nu ne luaţi voi niciun punct!
Vrem barem modificat,
Vrem 'b'-ul şi el bifat,
Vrem din nouă patruzeci
Să sărim direct la zeci'.