Revizuire barem proba romana EN 2012, sesiunea 25 iunie 2012
Re: Iordache Dragoș
#65: dragos_iordache - Iordache Dragoș
în cazul în care aveti un răspuns scris din partea Institutului Lingvistic „Iorgu Iordan” ar trebui publicat aici să-l vadă toată lumea și eventual trimis Ministerului.
Re: Re: Re:
Da , in a XII`a nu se mai face gramatica , stiu asta , dar o profesoara a spus ca la nivelul clasei a XII`a este predicativa . Ce sa fac ? Sa o trag de cap ? Eu acum traiesc momente de cacat sa vad daca intru sau nu la liceu , asta`i toata treaba . Si eu am pus subiectiva si am taiat , pentru ca a fost ca un fel de paradox , care are logica , dar apoi isi pierde logica si prinde o cu totul alta forma . :D
Re:
Oricum majoritatea ce au pus Subiectiva nu erau sigur de raspuns nu cred ca e vreun elev care era 100% sigur pe el ca e subiectiva eu sunt 100% ca e Predicativa e ca si cum imi spui ca 2+2=5 asa ceva e bataie de joc
Re: Re:
pentru ce sa inversezi propozitia?:)) s-au incurcat singuri:-??
Nerușinarea României!
I)facem contragerea, punand subordonata dupa regenta:Dificultatea rasfoirii este JENANTA.->propozitie predicativa(JENANTA=nume predicativ)
II)facem contragerea, punand subordonata inaintea regentei:JENAREA este dificultatea rasfoirii.->propozitie subiectiva(JENAREA=subiect)
DIN PUNCT DE VEDERE GRAMATICAL CORECTA ESTE (I) ADICA PROPOZITIE PREDICATIVA!
Re:
gandeste-te la toti copii akre au skris predicativa....si nota lor incepe de la 9.40 ,u dak ai fi in lokul lor kum te-ai simti?
Re: Re: Re:
Nu ni se da niciun punct pe degeaba. deci sunt si profesori care zic ca e bine predicativa,ei de ce mai is profesori in cazul asta?:| sunt profesori care nu au nici eu un raspuns clar,apai noi copiii?!
Re:
#326: Deyy - Total corect!
Si in plus sunt elevi care nici nu stiu ce e aia subiectiva si s-au gandit ca suna mai bine si au pus si ei acolo, iar altii, elevi care chiar s-au chinuit sa invete si sa gaseasca raspunsul corect au pus predicativa ( de ce? pentru ca asa este corect!)
Re: Re: Re: Re:
Eu inteleg ca era corecta si predicativa la un alt nivel daca inversati propozitia, dar nu v-a pus nimeni sa faceti asta pe bune. Si eu m-am gandit mult la acest ex dar avand in vedere ca sunt subiecte de nivel mediu (si raspunsul subiectiva este de nivel mediu) am pus subiectiva . Nu vreau sa ma cert cu voi , dar totusi cearta asta a ajuns la un nivel foarte stupid.
evaluarea nationala
Re:
Se vede cat de "bazat" esti doar din cuvintele adresate. :))..(Scuza-mi ironia si dispretul pentru toti infatuatii.) Daca erai asa "avansat" cunosteai exceptia ( raraaaaa) cu pricina din Gramatica Academiei. Nu este predicativa, fratilor. Vi se pare voua ca autorul facea ceva exclamatii/ intonatii pe-acolo sau ce v-a venit de-ati intors-o cap-coada?
| This discussion has been closed. |