Revizuire barem proba romana EN 2012, sesiunea 25 iunie 2012
Re:
corect????
cine a ieșit cu un răspuns clar și corect? gramaticac academiei susține că această structură „este dificil de interpretat”. la astfel de examene nu se dau subiecte care să se interpreteze, ci ,conform legi,i subiecte clare.
Re:
E corecta si predicativa. Merita 6 puncte. Scuza-ma dar academicienii nu sunt siguri care este varianta 100% corecta asadar ambele variante trebuie punctate la fel. Sunt in clasa a 8-a si am pus predicativa pentru ca am stat si am gandit, iar toti cei care au pus subiectiva nu au nici un argument solid. Noi, cei cu predicativa avem multe.
Re: subiectiva
Tu vezi cum vorbesti ca un cap sec ca tine nu poate sa decida asemenea chestiuni...tu du-te la sapa ca akolo iti e locul si lasa-i pe cei cu putina logica sa decida
Re: bravo...ai rezolgat o dilema pe care nici macar profesorii nu sunt in stare.Esti un geniu!;)
Deci...
Daca da, sa aflam si noi cine este marele GURU al limbii romane, ca sa ne inchinam lui. Sau nu!
b si c
oameni buni nu stiu de ce lumea asta e asa proasta...la un examen nu ar trebui sa fie asa de dificil mai ales pentru ca jumatate din tara au spus predicativa iar cealalta subiectiva nu inteleg eu cred ca ar trebui sa fie luate amandoua in considerare deoarece asa este corect...unii copii care au luat-o subiectiva nu au gandit logic la fel ca si cei cu predicativa..altii care au gandit logic au invatat de la proprii lor profesori de ex unul a gandit logic ca este sub iar altul ca este pred eu cred ca ar trebui sa fie amandoua punctate.cer ca ambele RASPUNSURI ,,b'' cat si ,,c'' sa fie luate in considerare.MULTUMESC
Re:
Nu se stie care este raspunsul corect! Inca sunt profesori care nu au ajuns la o concluzie. In plus, majoritatea au ales predicativa.
Re:
da si in plus mi se apre anormal sa dai 6 puncte pt o ghiceala , pt ca sunt multlin al mne inj clasa care au pus c la nimereala dar ei niki macar nu shtiau care e principala si care subordomata:))
Re:
greseste jumate de tara? scuza-ma dar o gramada de profesori spun ca este corecta predicativa iar zeci de lingvisti considera ambele variante corecte. intreaba un copil care a pus subiectiva cum a gandit-o si dupaia vino sa mine sa-ti explic cum am gandit predicativa sa vezi ca are mult mai mult sens ce zic eu decat ce zice ala cu subiectiva lui.
| This discussion has been closed. |