Revizuire barem proba romana EN 2012, sesiunea 25 iunie 2012
Unii n'au habar care e subordonata, crezand ca ea e "este dificultatea rasfoirii" , inlocuind'o cu un substantiv si spunand ca e subiectiva
Contragerea corecta este : Jenanta este dificultatea rasfoirii . Si nu dragilor, jenanta nu e Subiect. E nume predicativ. Subiectul e "dificultatea" .
Faceti contragerea corect si va da ca e predicativa. Asa am facut eu, si toti ceilalti care au pus B ca raspuns corect
Sper sa se faca dreptate :)
Re: Re: Re:
Multumesc mult! Bine ca mai exista oameni cu picioarele pe pamant!
PS: Eu sunt olimpic nat. la chimie, desi imi place f. mult ata romana (mai ales literatura), cat si matematica.
petitie predicativa vs subiectiva
Chiar si asa sa il aud eu pe acela caruia i se pare normal ca doctori in lingvistica sa dezbata asupra unui subiect de clasa a 8-a
Re:
asa am facut si eu la contragere:D si mi se pare corect sa fie predicativa nu subiectiva
Re: Re:
Spune'mi si mie cum vrei sa o contragi ca sa iti dea ca e subiectiva . asta e singurul mod in care poti sa o contragi si sa fie si corect (dupa parerea mea )
in cluj si Iasi s-au pus corecte ambele variante big grin!
succes la mate" spune cineva de pe TPU s-ar putea totusi sa ne asteptam la o surpriza sa se aleaga ambele variante!!!
Re: subiectiva
Nu crezi ca te dai cam mare/:).. logic, daca o contragi n-are sens mai omule! Tu ai pus-o ori la buleala ori la alabala portocala.. nu ai dreptul sa jigneshti pe altii.. vezi-ti de lucrarea ta. Si daca nu ai personalitate si nu vrei sa schimbi ceva este strict treaba ta, asa o sa traieshti in romania.. Ne mai miram de ce se fac nedreptati..
In propozitia asta " Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii " Aveti cumva subiectul inaintea predicatului ? NU !
Pentru toti revoltatii care au dat examen si au pus predicativa , ati facut si voi o simpl inlocuirea pentru "dificultatea rasfoirii" cu un simplu substantiv ? ( soarele/ marea/ ploaia/ mama/ tata/ catelul/ pisica/ porcul/ inteligenta/ prostia/ etc ) Ce ar fi fost aceste substantive ? Clar SUBIECT !
Si atunci de ce tot va ofuscati pentru greseala voastra? Acceptati ca ati gresit ca nu e capat de drum!
Felicitari celor care au gandit simplu si logic si au ales SUBIECTIVA!
| This discussion has been closed. |