Revizuire barem proba romana EN 2012, sesiunea 25 iunie 2012
Televiziuni
Sper sa se inceapa discutia despre evaluarea la Romana pe mai multe posturi TV si ziare, altfel, nu avem nici o sansa!!!
Re:
#2467: MAMA DE ELEV CU ,,PREDICATIVA'' -
cu tot respectul,spune-i copilului tau atat:Mortul de la groapa nu se mai intoarce.spune-i sa se concentreze pe mate si asta e
Re: Re:
Bai tampitule,am media 10 de 4 ani,nu sunt de olimpiada,poate,dar :am in clasa alti 4 colegi tot cu medii de 10 in tot ciclul gimnazial ,merg la TOATE concursurile si olimpiadele,au rezultate si au ales B-predicativa. Uita-te pe siteul emisiunii InGuraPresei ,Mircea Badea explica de ce poate fi si predicativa! Asa ca nu ma fute tu pe mine ca nu invat.Mi-am facut toate temele la lb.rom. in toti anii,fac meditatie de 3 ani,asa ca... Scuzati-mi limbajul,dar cand vad asa un cretin...
Re:
se vede cat de egoista esti ,AMBELE RASPUNSURI SUNT CORECTE ce este asa greu de inteles,dar draga Mara nu te bucure de raul altuia ca se intoarce
asd
Nu e corect!!
Subiectiva 100%
Propoziţia subordonată subiectivă (SB)
Echivalentul minor al SB este un subiect. SB se obţine prin extensia unui subiect. Îndeplineşte funcţia de subiect al unei propoziţii regente
Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoiri
Ceea ce ma jeneaza este soarele
soarele = subiect
soarele echivalent cu dificultatea rasfoirii -> subiectiva!
Daca propozitia ar fi fost Difilcutatea rasfoirii este ceea ce ma jeneaza , atunci ceea ce ma jeneaza ar fi fost predicativa!
Re: Re:
elev care invata ( ce modest esti... ), din pacate nu ai dreptate. ai uitat ca suntem in romania si iti spun sigur ca subiectele nu au fost asa de "verificate" cum spui tu. si chiar daca ar fi fost (ceea ce nu cred), verificatorii sunt niste idioti sa dea o astfel de propozitie. crede-ma ca eu chiar ma pricep la subordonate si nu a fost niciun exemplu din testele pe care le-am lucrat ( cel putin 100 ) vreun exemplu asemanator. oricum, multa lume zice ca poate fii si predicativa deci..poate au dreptate.
This comment has been removed by the person who wrote it.
| This discussion has been closed. |
Re: Re: Re:
http://www.realitatea.net/petitie-realitatea-net-revizuirea-baremului-la-proba-de-romana_956231_semneaza.html#view
SEMNATI SI AICI!!!!