Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!


Musafir

#4926 Re: Re: Re:

2012-03-27 12:20

#4918: - Re: Re:

este de neadmis sa existe etnici maghiari care sa nu stie limba romana, in statul in care traiesc. Aici mi se pare nu numai o ofensa, dar este un lucru care ar trebui sau va trebui sa fie in atentia autoritatilor romane.


Musafir

#4927 Re: Re: despre umf Tg. Mure;

2012-03-27 12:28

#4901: - Re: despre umf Tg. Mure;

statul garanteaza invatamant de toate gradel;e, cum imi garanteaza si mie sanatatea. Un pachet minimal, dupa care eu platesc. In functie de posibilitatile statului mi se poate acorda maximum din cat se poate da.

Iar invatamantul intr-o limba minoritara in forma dorita de voi si stipulata actualmente prin acel HG aduce atingere limbii romane, ca limba oficiala a statului roman, normele ARACIS, chiar impun si la sectiile maghiara practica in limba romana, asa cum se intampla pentru toate facultatile de medicina de la noi. Daca va e greata sa vorbiti si limba romana cu pacienti romani, pentru cine va pregatiti??!!

Autonomia universitara poate, respectand legea sa se opuna sau sa nu accepte toate conditionarile impuse, prin santaj politic de voi (in conditiile legii). Si sa nu uitam ca 2012 este an de alegeri si o noua conducere a tarii poate va schimba ceea ce incorect ati impus acum.

UMF Tg. Mures pregateste, teoretic, medici care sa poata oferi servicii unei tari intregi, nu numai unei minoritati, destul de mica in comparatie cu majoritatea. Sau vizati alta piata??!!

Noua Carta nu trebuie sa intre in contradictie cu celelalte legi in vigoare ale tarii.


Musafir

#4928 Re:

2012-03-27 12:30

#4877: -

ce sa-i faci aici e Romania si limba oficiala a statului roman, este limba romana! Nu va place nu avem ce face! maghiara nu e stat in stat!


Musafir

#4929 Re: Re: Re: UMF Târgu Mureş, între ilegalitate şi multiculturalitate

2012-03-27 12:34

#4886: - Re: Re: UMF Târgu Mureş, între ilegalitate şi multiculturalitate

e vorba de o parte din efectele din timp si ce vizati sa obtineti, de fapt. Tara este aflata in criza financiara si economica destul de profunda, asa ca nu era momentul sa facem ceva care mai mult complica lucrurile decat sa le rezolve. Cine are valoare poate s-o arate si impreuna. Valoarea nu tine de etnie! Asa ca nu vad de ce sa nu se lucreze si sa se vorbeasca in limba statului roman impreuna la practica pe pacienti.


Musafir

#4930 Re: Re:

2012-03-27 12:37

#4898: - Re:

daca lucrurile au mers bine pana acum de ce sa nu stricam?!?!!S-au stricata atatea lucruri bune de pana acum!


Musafir

#4931 Re: Re: UMF Târgu Mureş, între ilegalitate şi multiculturalitate

2012-03-27 12:39

#4884: - Re: UMF Târgu Mureş, între ilegalitate şi multiculturalitate

asta urmaresc, de fapt! ei au calculat lucrul asta. Asta este impactul care-l asteapta!


Musafir

#4932 Re: Re: Re: UMF Târgu Mureş, între ilegalitate şi multiculturalitate

2012-03-27 12:40

#4886: - Re: Re: UMF Târgu Mureş, între ilegalitate şi multiculturalitate

"Mataluta", stii exact care vor fi efectele pe termen lung, ati facut un studiu de impact sa vedeti impactul (asa cum a cerut si partea romana)??? Un studiu de impact nu se incadreaza in legislatia romana???


Musafir

#4933 Re:

2012-03-27 12:42

#4889: -

exact! Nu s-au facut studii de impact asupra efectelor acestor conditionari de lege. Elaborarea unor astfel de reglementari se fac dupa ce initial se fac studii de impact.


Musafir

#4934 Re: Re:

2012-03-27 12:46

#4887: - Re:

da si tot aici trebuie sa stii limba romana si sa folosesti limba asta, daca vrei sa faci medicina in limba maghiara. CAPISCI??!!

Faptul ca aici iti platesti impozitele, nu inseamna ca poti sa-ti permiti orice! Minoritar tampit cu minte ingusta esti tu, voi, in general, ca va intereseaza numai "drepturile voastre constitutionale", atat si nimc altceva. Si ar trebui sa va straduiti mai mult cu munca, din judetele alea unde sunteti majoritari se aduna foarte putin la PIB.


Musafir

#4935 Re: UMF Târgu Mureş, între ilegalitate şi multiculturalitate

2012-03-27 13:01

#4855: - UMF Târgu Mureş, între ilegalitate şi multiculturalitate

"... constituie o reparaţie istorică..." tendintele astea revizioniste denota premeditarea cu care ati declansat aceste lucruri, dand apoi vina pe conducerea UMF. Nu vreti si Austro-Ungaria??!! Daca ar fi sa gandim si noi, romanii, carora ne este aspru criticata "cheia nationalista" , nu ar trebui sa ne gandim ca noi am fost primii aici si v-am tolerat dupa ce bunii si strabunii vostrii au omorat la greu romanii din Transilvania. Nu ar trebui ca o reparatie sa va carati de buna voie, (in cel mai european spirit de libertate) in loc sa tot fortati si sa impuneti tot felul de pretentii peste pretentii. Probabil ca in urmatoarea guvernare si noi vom avea grija sa "revizuim" anumite legi, mai ales, ca legea educatiei nu a trecut prin parlament si cativa din juristii de la Curtea Constitutionala, in ciuda avizului favorabil dat legii, au sustinut public neconstitutionalitatea ei.

Vedeti totul intr-o cheie complet inversata, care, zau, nu va face deloc cinste! Mai multa reflexie si introspectie, astfel incat macar sa va respectati propriile principii europene in numele carora faceti "spuma" multa complet GOALA si NEFONDATA. Minciunile si diversiunea pe fata, improscarea altora cu propriul vostru gunoi, nu va face nici credibili, nici mai buni. Iata ca si europenii si ONU, de la care ati tot incercat intr-o "cheie" de mare "respect" pentru Romania sa va obtineti, nu numai autonomia culturala, dar si teritoriala, nu va mai cred. In conditiile astea nu gasiti ca este "normal" ca romanii sa aiba dreptul sa "se inflameze pe chestii nationaliste", cand lucrurile nici macar nu stau asa." Imi pare rau ca nu mai puteti sa-i pacaliti nici pe europeni, asa cum nu ati reusit nici cu ONU. Dar continuati sa o faceti cu romanii!


Musafir

#4936 Re: Re:

2012-03-27 13:03

#4890: - Re:

statul va acorda in masura in care va putea. Tara este intr-o puternica criza, iar prioritatile sistemului educational nu erau acestea. Dar, aici, este vorba de politic si de interesele de separare ale unei etnii care in loc sa contribuie la rezolvarea problemelor tarii, mai mult, impovareaza statul roman!RUSINE!


Musafir

#4937 Re: Re: http://www.youtube.com/watch?v=U1W_9Lz7GQo

2012-03-27 13:04

#4891: - Re: http://www.youtube.com/watch?v=U1W_9Lz7GQo

iar tu scrii despre lucruri pe care nu le intelegi!


Musafir

#4938 Re: Bozgori, Sovini, si Asupritori

2012-03-27 13:05

#4892: Raul - Bozgori, Sovini, si Asupritori

exact, asta a fost un alt gest sovin!


Musafir

#4939 Re: Re: Re: UMF Târgu Mureş, între ilegalitate şi multiculturalitate

2012-03-27 13:10

#4893: - Re: Re: UMF Târgu Mureş, între ilegalitate şi multiculturalitate

mi se pare o gandire total idioata, sa faceti asemenea calcule cand e vorba de un stat in care componenta minoritatii maghiare reprezinta, poate, 7% din populatie. Cum adica trebuie sa fie 50% cu 50% ca sa fie egalitate??? egalitatea e in drepturi, nu in cifre! Limba maghiara este egala cu romana???!! Cumva limba maghiara este a doua limba in stat si nu am aflat si noi romanii??? pentru ce are nevoie statul ROMAN de medici vorbitori de limba maghiara?? Pentru o comunitate care numara doar 1,5 milioane din 21 mil  de cetateni romani??!!!

Culmea nesimtirii sunteti prin pretentiile pe care le aveti!


Musafir

#4940 Re: Re:

2012-03-27 13:11

#4895: - Re:

asa "FORTATI" voi convietuirea in Transilvania sau ti-e greu sa intelegi ca Transilvania este parte a Romaniei. Deci, bla, bla, tu care bati campii!


Musafir

#4941 Re: Re:

2012-03-27 13:17

#4863: - Re: si legea educatiei si acel HG aferent trebuie sa nu intre in contradictie cu celelalte legi ale tarii. Exista o intreaga legislatie in care trebuie incadrat demersul vostru. Sau credeti ca ati intrat intr-un sat fara caini??!!! de cand numai legile citate de voi conteaza??!!


Musafir

#4942

2012-03-27 13:19

CONSIDER CA NU ESTE NECESARA O FACULTATE IN DE MEDICINA IN LIMBA MAGHIARA.TINERII DE ALTE ETNII SUNT ACCEPTATI SI RESPECTATI IN ORICE FACULTATE DIN ROMANIA. DACA DORESC CU ADEVARAT SA ABSOLVE O FACULTATE IN LIMBA MAGHIARA (INDIFERENT DE SPECIALIZARE) o poate face in tara lui de origine, nimeni nu ii interzice acest drept, iar Guvernul Maghiar trebuie sa le ofere sansa si sprijinul Maghiarilor care traiesc in Romania si in alte tari din lume, sa studieze in limba lor materna pe teritoriul tarii lor.

Musafir

#4943 Re: Re: Re: UMF Târgu Mureş, între ilegalitate şi multiculturalitate

2012-03-27 13:30

#4893: - Re: Re: UMF Târgu Mureş, între ilegalitate şi multiculturalitate

exista si pana acum sectie in maghiara validata in anii trecuti, chiar de un profesor maghiar din Ungaria. Deci maghiarii si predarea in limba maghiara a fost acceptata demult, de ce mintiti??!! Va place sa va victimizati cand nu e cazul??? deranjant este sa vrei o separare completa fara ca macar sa fi discutat asta cu cei de la UMF, cu toate partile interesate, cu respectare anormelor ARACIS (fara de care acele linii nu vor fi in veci functionale). Voi nu-i suportati pe romani si vreti o separare completa, ca asta doriti prin crearea acelei linii (care nu a fost contestata), ci doar s-a cerut pregatirea prealabila a acestor demersuri, astfel incat sa se respecte toate reglementarile, nu numai "cerintele voastre" imediate.

Credeti ca era oportun sa luati o alta bucata din bugetul tarii, probabil, chiar de la sanatatea (tuturor romanilor), de la economie, de la cultura, din alte sectoare ale sistemului de invatamant, pentru ca nu mai "suportati" sa vorbiti in limba romana la practica pe pacienti??? Pacientii, indiferent de etnie, nu ar trebui sa cunoasca limba oficiala a statului roman? Atat de GREU va era?? Sau este vorba aici de "obraznicie si nesimtire". Stiti foarte bine ca sunt scoli pe tot cuprinsul tarii care nu au suficienti profesori, nu au suficienta baza materiala pentru asigurarea invatamantului elementar pentru copiii tarii (indiferent de etnie) ??!!! Nu, nu va intereseaza lucrul asta, pentru ca aici e vorba de "obraznicie si nesimtire"! Pentru niste viitori medici e de neiertat! Romanii au sesizat lucrul asta, iar consecintele pe termen lung le veti simti si voi maghiarii, care nu va puteti limita serviciile doar etniei voastre. Noua ne va conveni si daca plecati de tot si, mai ales, cand romanii se vor feri de medicii maghiari (de la noi din tara, nu de cei din Ungaria).


Musafir

#4944 Re: Re:

2012-03-27 13:34

#4890: - Re:

asta nu inseamna ca UMF nu este a statului roman.... negi acest lucru? la una se cere linie independenta, dar care trebuie sa respecte toate reglementarile in vigoare la care s-au aliniat toate universitatile si facultatile de medicina din tara, nu numai cele referitoare strict la UMF.


Musafir

#4945 Re: Re: Re: UMF Târgu Mureş, între ilegalitate şi multiculturalitate

2012-03-27 13:48

#4861: - Re: Re: UMF Târgu Mureş, între ilegalitate şi multiculturalitate

presupun ca articolul era scris de un bun cunoscator al limbii romane asa cum nu am vazut aproape deloc pe acest forum in cazul minoritarilor maghiari. Oare cunoasterea limbii romane nu este o obligatie constitutionala, care trebuia implinita mai inaintea, drepturilor voastre constitutionale???!!! Sper ca autoritatile romane sa ia act de lucrul asta.

Si articolul scris de individa aia tot o interpretare este, mai ales, ca ea alege cum s-au desfasurat lucrurile, nu e un dialog, evenimentele nu sunt cronologic prezentate; sunt doar interpretari personale, in stilul tipic antiromanesc. Daca poarta un nume romanesc nu inseamna ca este cu adevarat romanca (ma refer la demnitatea  de roman). Si pe bunicul meu il chema Rosu, bunicii vostrii maghiarii dupa ce l-au batut, i-au luat pamanturile si bunurile, l-au alungat. Mai mult decat atat i-au schimbat si numele de Rosu in Veres. Bunicul meu nu a fost nicio clipa ungur. Si cu atat mai putin eu!


Musafir

#4947

2012-03-27 14:01

un altul care arata ca unul din criteriile de acreditare a UMF Tg. Mures, linia maghiara ar fi "îndeplinirea criteriilor de calitate aşa cum sunt precizate de către ARACIS pentru învăţământul medical şi efectuarea stagiilor clinice în limba română pentru a respecta directiva europeană care prevede că în exercitarea profesiei medicale trebuie cunoscută limba oficială a statului unde activează acea persoană." (lucru care-l respecta TOATE facultatile de medicina din ROMANIA). Conditie ceruta si de conducerea UMF Tg. Mures (perfect legal)

http://www.adevarul.ro/locale/iasi/iasi-stiri_din_iasi-adevarul-umf-targu_mures-conditii-limba_maghiara-facultate-medicina_0_664133945.html

 


Musafir

#4948 Re: Re: Re: Re: Subiect

2012-03-27 14:29

#4857: - Re: Re: Re: Subiect

pai nu ai nevoie de niciun permis, doamna postaca, de aceea  voi, majoritatea maghiarilor, va comportati ca un stat in stat si fluturati, apoi, disperati constitutia. Nesimtirea ta, e dincolo de tine! Te domina!

deci, doamna postaca, te rog, sa nu mai scrii prostii!

"Despre educare mai bine sa nu vorbesti. Esti in sine o dovada a educatiei sovine."- de aia nu stii sa scrii romaneste??? ai primit, cumva, educatie sovina si nu ai invatat pana la facultate limba oficiala a statului in care traiesti??? Respecti prea mult constitutia sau numai pasajele care-ti convin???!!!

legea educatiei  sau articolul acela era o chestie despre care discutasem inaintem, deci, era in contextul discutiei, dar de dragul de a-mi reprosa ceva, te lansezi in cretinisme demne de educatia ta!Plus de asta inainte postasei legea si se discuta pe ea (ca sa fii sigura ca o vad, ca si repetarea bolnava a pasajelor din constitutie, alea care-ti convin)!!!

esti proasta gramada! si habar nu ai sa intelegi romaneste. Cand consideri pe cineva sovin si xenofob, il jignesti, nu il respecti, asa cum ai facut in cele ce ai scris. Faptul ca pe romani i-ar fi manipulat altii, nu te-a impiedicat pe tine sa ii cataloghezi asa. Ai adaugat (in sens duplicitar, asa cum tratati voi majoritatea romana) ca "bietii" de ei sunt "manipulati".  Oh, deja ai simtit nevoia sa echilibrezi "jignirea" de a-i fi facut , sovini si xenofobi! Se vede cum interpretezi tu legile si cum scrii in limba romana de care habar nu ai! Limba romana nu este un pasaj din Constitutie peste care sa treci, asa cum o faci acum, cu nesimtirea de a fi ajuns la varsta asta si sa vorbesti in halul asta. Ce sa mai am pretentia sa intelegi corect o lege sau cum aceasta lege intra in contradictie cu alte legi. Pentru alde voi conteaza numai "drepturile vostre constitutionale" si atat! Nevoile si beneficiile acestei legi pentru tara nu sunt luate in considerare! S-au facut studii sa evalueze in ce masura exista un raport convenabil cheltuieli-beneficii pentru statul roman???!??

"Poate ca nu vorbesc si scriu destul de corect romaneste" dar sigur la fel si gandesti; felul cum scrii exprima cum gandesti! Prost scrii, prost gandesti. Si ai demonstrat-o cand te-ai contrazis ca o caraghioasa ce esti! Te-ai facut de ras inca o data, pe langa faptul ca habar nu ai de limba romana, limba oficiala a statului roman. Greu pentru tine de inteles o lege elaborata in limba romana, ca si de altfel, toate reglementarile din tara asta (cu care aceea lege si HG. aferent intra in contradictie)! Puneti un translator ca sa studiezi TOATA legislatia legata de demersurile cu UMF.

in fapt, nu esti decat o ordinara obsedata de "drepturile constitutionale" si nimic altceva, de asta nici nu te intereseaza! Nu cred ca ai putea mai mult! Prin ceea ce ai scris ti-ai pierdut orice credibilitate. Esti mai mult decat o sovina, esti PROASTA si, zau, ca asta nu tine de criteriul etnic. Sunt convinsa ca sunt si maghiari inteligenti care nu ar cadea in ridicolul in care te-ai balacit tu!

Si, inca ceva, faptul ca te-am facut PROASTA nu e o jignire si nu inseamna decat Respect!(asta ca sa-ti arat cum gandesc idiotii ca tine (!), te tratez cu respectul care l-ai acordat si tu celor care au semnat petitia asta si pe care i-ai catalogat sovini si xenofobi.)


Musafir

#4949 Guvernul a aprobat HG privind UMF Tg. Mureş

2012-03-27 16:18

Guvernul a aprobat HG privind UMF Tg. Mureş


Executivul a adoptat marţi hotărârea de guvern privind Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş.Astfel, în cadrul UMF Târgu Mureş se creează o nouă facultate cu predare în limbile maghiară, română şi engleză.



"În cadrul UMF Târgu Mureş se înfiinţează o nouă facultate, Facultatea de Medicină şi Farmacie, cu programe în limbile română, maghiară şi engleză (...). UMF Târgu Mureş derulează, potrivit legii, procedurile pentru organizarea alegerilor, precum şi cele pentru organizarea concursurilor în vederea ocupării posturilor necesare pentru coordonarea administrativă a facultăţilor înfiinţate", se arată în noua hotărâre, potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

De asemenea, hotărârea mai prevede că Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior stabileşte numărul maxim de studenţi care poate fi şcolarizaţi la programele de studii care pot funcţiona în cadrul facultăţii înfiinţate.

La rândul său, ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, a precizat că prin această hotărâre "nu se creează niciun program nou de studiu, toate programele sunt programe care există şi care la ora actuală se desfăşoară în UMF Târgu Mureş".

"Facultatea care s-a înfiinţat are în componenţă programe în liniile română, maghiară şi engleză. De asemenea, Guvernul a discutat posibilitatea înfiinţării unei linii în limba germană, dar este un proiect pe termen lung", a adăugat ministrul.

În context, Cătălin Baba a susţinut că Guvernul ar fi încălcat Legea educaţiei naţionale, dacă nu ar fi aprobat înfiinţarea noii facultăţi la UMF Târgu Mureş.

"Spun cât se poate de răspicat că, practic, Guvernul pune în aplicare Legea educaţiei naţionale. În situaţia în care Guvernul şi ministerul nu ar fi pus în aplicare Legea educaţiei naţionale, am fi putut să fim acuzaţi de abuz în funcţie. Deci, nu se inventează niciun program nou, este o decizie pe care Guvernul a trebuit să o ia pentru a pune în aplicare Legea educaţiei naţionale, este o hotărâre de guvern prin care noi sperăm că universitatea va merge mai departe cu programe care deja există", a afirmat ministrul.

El a subliniat că Legea educaţiei naţionale stipulează că, în anumite situaţii, Guvernul poate să intervină pentru asigurarea normală a unui proces de învăţământ.

"Aici vorbim despre crearea unei structuri - această facultate - repet, nu se creează linii de studiu, departamente, programe de studiu, ci, practic, din ceea ce există, Ministerul Educaţiei a propus şi Guvernul a probat o nouă structură", a precizat Baba.

Totodată, ministrul Educaţiei a criticat "incapacitatea" cadrelor didactice române şi maghiare de la UMF Târgu Mureş de a face, până acum, demersurile necesare chartei universităţii şi alegerii rectorului.

"Legea educaţiei naţionale spune că în România există trei instituţii multiculturale: Universitatea de artă din Târgu Mureş, UMF din Târgu Mureş şi Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. După cum ştiţi, la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca există linii de studiu, departamente şi chiar şi o facultate în limba maghiară. Practic, ceea ce s-a întâmplat la Târgu Mureş a fost o incapacitate a colegilor români şi maghiari de a ajunge la un compromis în ceea ce priveşte charta universităţii, desfăşurarea alegerilor pentru funcţia de rector, pentru membrii senatului", a spus Cătălin Baba.

În privinţa finanţării noii facultăţi care va fi înfiinţată la UMF Târgu Mureş, ministrul Educaţiei a precizat că Ministerul nu va cheltui bani în plus.

"Învăţământul superior este finanţat în funcţie de numărul de studenţi. Eu trebuie să am - dacă vorbesc despre învăţământ medical - la 100 de studenţi trebuie să am 20 de cadre didactice. Din punct de vedere al finanţării, pentru tot ceea ce înseamnă învăţământ superior medical, fie că se desfăşoară la Bucureşti, fie la Târgu Mureş, există sumele necesare pentru a acoperi această resursă umană. Ministerul nu va da bani în plus şi nu dă bani în plus la nicio altă universitate din România. Practic, fiecare facultate este autonomă să-şi gestioneze resursele pe care le produce. Atât facultatea nou-înfiinţată, cât şi alte facultăţi de medicină din România au suficienţi bani pentru a-şi plăti resursa umană", a spus Cătălin Baba.

Hotărârea de Guvern adoptată marţi mai stipulează că Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) stabileşte numărul maxim de studenţi.

"ARACIS fiind o instituţie independentă, care nu este controlată nici de Ministerul Educaţiei, nici de Guvern, evaluează asigurarea calităţii în învăţământul superior şi, în funcţie de respectarea sau nerespectarea acestor standarde, ARACIS va lua o decizie personală, pe care toată lumea o respectă. Orice program din România, indiferent de locaţie, de nivelul de studii, dacă nu îndeplineşte standardele, intră în lichidare", a explicat Baba.

Ministrul a subliniat că înfiinţarea noii facultăţi nu generează separare pe criterii etnice.

"Practic, nu au fost amendamente, au existat poziţii pro şi contra, de care Guvernul şi Ministerul Educaţiei au ţinut seama, pentru că nu ne aflăm în faţa unei separări pe criterii etnice", a susţinut Cătălin Baba. AGERPRES

Musafir

#4950 Secţia de limbă maghiară a UMF Tîrgu Mureş, aprobată de Guvern

2012-03-27 16:23

Secţia de limbă maghiară a UMF Tîrgu Mureş, aprobată de Guvern

Hotărârea de Guvern care prevede înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie, din cadrul UMF Tîrgu Mureş, a fost aprobată. Proiectul aflat în dezbatere publică pentru 10 zile, prevede că universitatea va avea linii cu predare în limba maghiară la specializările Medicină, Farmacie şi Asistenţă medicală generală, pentru 325 de studenţi, şi în engleză la Medicină, pentru 50 de studenţi. Ministrul Educaţiei a precizat că Guvernul nu face decât să pună în aplicare Legea Educaţiei Naţionale, iar prin hotărârea Executivului nu se inventează programe noi. Roxana Neagu ne spune dacă proiectul adoptat în şedinţa executivului este diferit de cel care a fost în dezbatere publică. Declaraţiile purtătorului de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu şi ale ministrului Educaţiei, Cătălin Baba