Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!
Re: Re: Re: Re: Re:
Re: Re: .....
La mijloc e doar dorinta notabilitatilor maghiare din Tg. Mures de a capata un os de ros, respectiv a UDMR de a puncta o victorie politica inaintea alegerilor.
"Typically, imperial powers depend on the inability of oppressed local populations to muster a unified resistance, and the most successful occupiers are skilled at exploiting the differences among the occupied. Certainly that was the story of the British Empire's success, and its legacy of nurtured local hatreds can be seen wherever the Union Flag flew, from Muslim-Hindu hatred in Pakistan and India, to Catholic-Protestant hatred in Ireland, to, yes, Jew-Arab, hatred in modern Israel. Ancient Rome was as good at encouraging internecine resentments among the occupied as Britain ever was."["Constantine's Sword" by James P. Carroll]
Whenever there is an urge to divide suspect a tactic of domination, of politics where there is no room for the heart. It is also the mark of a primitive method for undermining sovereignty, in this case the sovereignty of the romanian language on its own land.
[patriotismul] e un fel de suferinta crestata dureros pe grinzi de suflet vechi si de credinta
aud si vad, citesc si tac, cuprins de-o sila ancestrala, plang, de rusine c-am fost dac, si c-am ajuns acum zabala, in gura stirba a nu stiu cui care-mi molfaie mandria, si-mi bate lacrimile-n cui, si-mi rastigneste poezia.
http://www.youtube.com/watch?v=eZ3jWzCW4b4&feature=endscreen&NR=1
Re: Re: Re: .....
UE promoveaza unitatea dincolo de granitele nationale, nu segregarea pe criterii etnice si autonomia teritoriala, ce vreti voi
Ce sa acceptam? In ce tara din lume minoritatile au atatea drepturi ca in Romania? Ce tara din lume permite necunoasterea limbii oficiale de catre asazisi cetateni ai ei care de fapt lupta pentru interesul unei putri straine...?
Niciodata nu veti fi multumiti... Mereu veti cere tot mai mult si pana cand nu vom ajunge cum au ajuns iugoslavii nu va veti lasa... De atrocitatile pe care le-ati comis contra romanilor in 1940-1945 si inainte de asta, in era habsburgica, nu ziceti nimic pt ca nu vine in sprijinul ideii ca voi sunteti aia civilizati...
Aho, aho, coleg valah
Hai c-am scos ţara din crah!
Fără noi la guvernare
N-avea lumea de mîncare.
Fără unguri la putere
Nu curgea lapte şi miere.
Şi de n-aveam noi securea
Nu se lumina pădurea.
Ce-i dorim la România?
Puţin autonomia.
Cerem ca maghiarii de pretutindeni, care sunt cu exces de zel patriotic, sa inceteze a striga ca Transilvania este a lor.
Cerem ca in Romania TOATA limba oficiala sa fie LIMBA ROMANA, sa se respecte CONSTITUTIA! Vrem ca maghiarii din Romania carora nu le plac legile noastre, nu le plac istoria noastra, nu le plac aerul pe care-l respira impreuna cu romanii sa plece in Ungaria, DRUM BUN, CARARE BATUTA!
ETC.
Mi-e greata de acesti maghiari care nu stiu sa multumeasca romanilor ca au, aici in Romania, ceea ce nici o alta tara nu le-a dat.
Toti acesti ignoranti sa-si aminteasca zicala romaneasca: "nemultumitorului i se iau toate darurile".
S-auzim de bine,
R.Ch.
Re:
"Sper ca semnatura mea sa contribuie la respectarea Constitutiei Romaniei si a nu ajunge la reinfiintarea Regiunii Autonome Maghiare in Romania."
Respectaţi în primul rând voi legile în vigoare. Aceste legi au trecut prin Curtea Constituţională, deci ele SUNT constituţionale.
Cine nu respectă constituţia e tocmai conducerea de la UMF şi cei care au semnat această petiţie (înpotriva legilor statului român).
Re:
"Ungurii ar trebuii sa ia exemplu de la studenti straini care vin in Romania si studiaza in LIMBA ROMANA si nu in limba lor materna."
Studenţii străini studiază în limba engleză (la UMF) sau în limba franceză (la Cluj). ŞI teoria ŞI practica.
Numai maghiarii (o minoritate autohtonă) nu au dreptul la învăţământ în limba maghiară (şi nu numai în curs ci şi în practică)?????
Ce fel de logică bolnavă aveţi voi;
| This discussion has been closed. |
Cand am fost intr-o excursie in Transilvania, in mai multe locuri, cand am intrebat ceva NU mi s-a raspuns in ROMANESTE si NU este normal sa nu ti se vorbeasca in limba tarii in care locuiesc. DT