Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!
Re: Re: Re: Re: Re:
#1918: - Re: Re: Re: Re: dupa limbaj nu pari foarte inteligent nici tu... sau ai doar un vocabular limitat...
De ce? Pentru ca nu folosesc cuvantul 'bozgor'?
Maghiara ta n-ar fi mai buna, decat romana mea....
Re:
Eu ca maghiar de ca sa platesc ca voi sa invatati in romaneste? E dreptul meu sa invat in limba mea materna. Faptul ca te deranjeaza, nu e problema mea. E problema ta. Si cu ce te doare pe tine daca altii invata pe limba lor materna? Pe tine nu te obliga nimeni sa inveti ungureste.
Re:
Da ce te deranjeaza pe tine daca unii invata pe limba lor materna? E un drept european. Vrei nu vrei asta e.
Re:
Sa fim seriosi. Si pana acum s-a predat in limba maghiara la UMF. Ai auzit tu vreodata undeva ca medicul maghiar nu a tratat un pacient roman, ca nu intelegea ce zice? Hai ca esti penibil. Doar ura si prostia mai exista in voi.
Vremea strutilor s-a ispravit! Sa scoatem capetele din nisip si sa trezim din anestezie spiritul romanesc! Cine vrea universitati in limba maghiara, sa le infiinteze pe banii lor, nu pe banii Statului Roman. Cine se ambitioneaza sa refuze cunoasterea limbii oficiale a statului in care traieste, este liber sa se mute in statele unde limba sa materna este cea oficiala.
Maghiarii stiu sa vorbeasca numai despre drepturile cetatenesti care li se cuvin mai mult sau mai putin, insa niciodata despre obligatii. Fiecare cetatean al unui stat are obligatia (macar din bun simt), sa cunoasca limba oficiala a Statului al carui cetatean este. Indiferent cate drepturi li se vor acorda maghiarilor, niciodata nu vor fi suficiente pt ei, fapt dovedit in ultimii 20 de ani.
Re:
In Romania ar trebui sa fie normal sa se respecte toate etniile. Aveti ce aveti cu etnia maghiara, aveti tot dreptul sa invatati romaneste, ce va deranjeaza ca unii vor sa studieze medicina in limba lor materna? Cu ce va deranjeaza? Va pierdeti locul de munca? Nu o sa mai aveti loc pe tren? Ce paguba directa o sa aveti? Haideti ca ura voastra e penibila
In orice tzara, daca esti doctor, TREBUIE SA VORBESTI LIMBA ACELEI TZARI.
Lasati-i sa invete ungureste, dar de practicat sa practice doar in Ungaria. IN PLUS, SA PLATEASCA STUDIILE - DOAR STUDIILE IN ROMANA SUNT GRATIS.
Re:
Desteptule!!!!!!! Si etnia maghiara contribuie la bugetul statului. Asa ca mi se pare normal sa aiba dreptul la cateva locuri la UMF.
DR.ARTHUR FUX
Re: In orice tzara, daca esti doctor, TREBUIE SA VORBESTI LIMBA ACELEI TZARI.
#1939: - In orice tzara, daca esti doctor, TREBUIE SA VORBESTI LIMBA ACELEI TZARI.
Si ai invatat pe banii statului roman ca sa te duci in SUA si sa lucrezi acolo? Nu ti e rusine ca ai furat statul roman? Nu ti e rusine ca esti roman si ai plecat? Ar trebui sa-ti platesti studiile! Va doare daca altii vor sa invete in limba maghiara si cu siguranta o sa-si gaseasca un loc de munca. De asta va temeti. Vreti sa scapati de concurenta? Penibili ce sunteti.
Re: Re: Re:
Da ce te doare pe tine daca cu un pacient maghiar medicul vorbeste in ungureste si cu tine in romaneste? Ce te doare?
| This discussion has been closed. |