Lipsa Timbrelor pentru psihologi=Prostitutie Intelectuala!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Lipsa Timbrelor pentru psihologi=Prostitutie Intelectuala!

no comment

#526 Hristos a inviat!

2012-04-19 23:15

Astept ziua in care vom renunta la orgolii, la concurenta neloiala si dorinta sa moara capra vecinului...

Musafir

#527 Re: Hristos a inviat!

2012-04-20 12:42

#526: no comment - Hristos a inviat! 

 Precum zice Patericul: "Cine stie tace. Cine nu stie vorbeste."

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2012-04-23 18:22


ghici cine este?

#529 Ce vor psihologii?...

2012-04-23 18:25

Ce vor psihologii?

1. O profesie bine reglementata, prin care sa-si poata apara drepturile si interesele.
2. Eliminarea practicii ilegale din activitatea de psihologie si eliminarea abuzurilor autoritatilor si institutiilor publice.
3. Demnitate profesionala prin demnitate sociala, economica si la nivel personal.
4. Reprezentativitate la nivelul breslei, astfel incat opiniile lor sa determine decizia la nivelul conducerii si nu invers.
5. Independenta profesionala in raport cu alte ocupatii sau profesii.
6. Preturi rezonabile pentru testele psihologice.
7. Preturi rezonabile pentru formare si supervizare si nu abuz.
8. Protectia practicii independente si a tinerilor psihologi, aflati la inceputul carierei.

Ce vor Mircea Miclea, Ion Duvac, Doina Caxi, Vasile Mihailescu, Mihaela Minulescu, Bogdan Cezar, Adrian Luca si Corina Zaharia?

1. Organizarea profesiei la nivelul unei asociatii infiintate de catre dansii, cu site si stampila aflata in proprietatea lor, care sa le apere interesele personale, materiale si profesionale, fara a tine cont de interesul celor 13000 de psihologi.
2. Mentinerea monopolului policlinicilor care achizitioneaza teste psihologice de la firmele proprii. Mentinerea psihologilor la statutul de sclavi profesionali, aflati in proprietatea firmelor medicale sau a ministerelor. Mentinerea posibilitatii ca policlinicile medicale sa emita avize psihologice si sa presteze servicii psihologice cu angajatii proprii.
3. Mentinerea profesiei de psiholog la nivelul unor discutii filosofice, cvasiacademice, de conferinta, care sa mentina psihologul intr-o relatie de dependenta economica si sociala fata de alte activitati sau profesii.
4. Mentinerea deciziei la nivelul unui grup de cateva zeci de persoane, mereu aceleasi, care sa mentina controlul asupra psihologilor din breasla si sa nu permita reprezentarea intereselor psihologilor, membri ai Colegiului Psihologilor din Romania. Mentinerea functiei de presedinte a Colegiului Psihologilor din Romania la nivel onorific, pur decorativ, astfel incat presedintele sa nu reprezinte interesele membrilor si sa nu poata adopta decizii in acord cu drepturile membrilor. Obtinerea de mai mult de 2 mandate consecutive in conducerea Colegiului Psihologilor din Romania.
5. Subordonarea psihologului fata de patroni, directori de institutii, medici, instructori auto, etc. Lipsa puterii de decizie a psihologului in raport cu alte profesii sau ocupatii.
6. Mentinerea monopolului asupra productiei si distributiei de teste psihologice catre patroni, directori de institutii, medici, instructori auto, care sa le permita sa detina in continuare controlul economic asupra psihologilor si activitatii acestora.
7. Obtinerea de venituri substantiale din formarea si supervizarea psihologilor, conform regulilor stabilite de aceiasi membri ai conducerii, prin politici abuzive.
8. Impunerea de taxe pentru activitatea independenta si limitarea dreptului de libera practica pentru psihologii tineri. Eliminarea facilitatilor acordate psihologilor tineri prin eliminarea dreptului de a infiinta cabinete individuale de psihologie. Eliminarea dreptului la parafa pentru psihologii tineri.
un psiholog tanar

#530 Re: Ce vor psihologii?...

2012-04-23 22:37

#529: ghici cine este? - Ce vor psihologii?...

eu tot nu am inteles cum vor rezolva timbrele toate aceste probleme...

astept de 2 luni argumente logice si realiste pt utilitatea lor...

cum un timbru va duce la "reformarea" psihologului care da avize fara testare, nu a celui din policlinica ci a celui care in cabinetul lui individual face ce vrea si n-are nici macar 50 de clienti pe luna?

cum un timbru va "invata" psihologul sa lucreze corect, profesionist?

eu cred ca de fapt, de mult timp, nici nu mai este vorba de aceste bucatele de hartie, ci despre lupte pt putere si despre nevoia unora de a demonstra ca ei si doar ei detin Adevarul....

nici una din tabere nu se gandeste la binele tuturor si la imbunatatirea imaginii profesiei... voi toti va ganditi cum sa beneficiati personal din acest razboi: cei pro-timbre isi freaca mainile asteptand utopic navala clientilor si in cabinetele lor dupa ce au salivat ani in sir uitandu-se in ograda celor care au stiut sa se "descurce" iar cei contra-timbre au inceput sa inteleaga ca vor fi afectati cei din consiliul cpr care inca nu vor sa renunte la scaunele lor dupa ce au stors cat au putut de la psihologii de rand...


Musafir

#531

2012-04-24 15:47

#530: un psiholog tanar - Re: Ce vor psihologii?... 

 Varianta complicata este sa te lupti cu ministerele, sa faci lobby, sa creezi un curent favorabil, sa faci PR pentru profesia de psiholog, sa cauti modele de succes in alte tari si sa le aplici, sa pastrezi legatura,sa comunici eficient.

Varianta comoda este sa-ti urmaresti strict interesul personal,sa urmaresti cat si ce iti iese din fiecare decizie. Profitul poate fi si la nivel de self-esteem daca reusesti sa pui pumnul in gura celor care indraznesc sa te conteste.


Musafir

#532 Re:

2012-04-24 19:11

#531: -  Lupta pentru ciolan este mare si la mijloc sunt prinsi, ca de obicei, cei mici.

Este oare cineva interesat sa faca ceva realmente util pentru noi? Cum ne comunica asta si cum ne convinge de asta?

Cu un audit juridic? 

Noi toti am gresit crezand ca tatucii de la Colegiu ne vor binele si ne putem lasa linistiti in baza lor. Trebuia sa avem o reprezentare mai buna. Trebuia sa fim consultati in deciziile care ne privesc. 

Elena

#533 Lobby, lobby

2012-04-25 13:08

Lobby, lobby in favoarea psihologilor, stimati domni de la COPSI. Suntem copii vostri nu dusmanii.
Cum va pasa de noi daca ne tratati ca pana acum, doar exploatandu-ne. Sunteti psihologi cu experienta, ar trebui sa fiti cei mai buni parinti. Faceti lobby pe toate caile pentru obtinerea independentei psihologului roman, pentru includerea acestei profesii in toata legislatia romaneasca fara dependenta de alte profesii. Nu va multumiti a spune: ,,psihologia e profesie de elita" - e doar o vorba fara valoare in momentul actual. Hristos a inviat !

Cristian Holban

#534 este timpul sa ne aparam ideile, este timpul pentru ingeniozitate si calitate!

2012-04-26 02:04

#533: Elena - Lobby, lobby

....din pacate foparte putini stiu ca adevaratii conducatori sunt sefii de comisii si mebrii comisiilor. fie ca sunt la clinica fie ca sunt la comisia de psihologie pentru aparare, etc.

Sa nu uitam de testele cognitrom sau ale dl. david ,toate fiind promovate prin facultati.

In realitate cine a reusit sa faca parte dintr-o comisie sau a ajuns la condúcerea ei imbolnaveste de boala puterii absolute si nu mai doreste sa plece din functie.

daca in 7 ani de la aparitia colegiului psihologigilor sau facut atat de putine lucruri in beneficiul psihologiei si al psihologilor acesta este numai meritul lor.

Sant costient ca decizia introducerii timbrelor are si omisiuni, dar este un inceput, iar acesti sefi si mebri de comisii nu fac decat sa se ascunda in spatele colegiului pt a putea sa-si desfasuare actiunile nestingheriti(regulile deontologice nu se aplica pt dansii, iar la avizat pe banda rulanta sunt primii), in acelas timp acuzand colegiul psihologilor de tot raul de care in fapt dansii sunt vinovati.

Sunt convis ca daca dl. Anitei ar fi putut sa treaca decizia referitoare la timbre prin colegiul director, ar fi facut-o, dar din pacate stia care sunt intereselor acestora.

ar fi extraordinar sa reusim sa facem ceva pt meseria noastra, dar din pacate sunt destul de multe minti redundante, sau care sunt conduse de interese, cu toate acestea am incredere in demersul privind reglemntarea profesiei noastre, si ii chem pe cei tineri, pe cei care doresc sa traiasca intr-un mediu civilitat, ii chem vineri 27.04.2012, ora 10 ,la colegiul psihologilor pentru a demonstra ca si dansii au o opinie care trebuie respectata, pentru a demonstra ca si noi existam.

 


Musafir

#535 Re: este timpul sa ne aparam ideile, este timpul pentru ingeniozitate si calitate!

2012-04-26 12:04


Musafir

#536 Re: Re: este timpul sa ne aparam ideile, este timpul pentru ingeniozitate si calitate!

2012-04-26 12:12

#535: - Re: este timpul sa ne aparam ideile, este timpul pentru ingeniozitate si calitate! 

 Apropo de opinia care trebuie respectata,am postat mai sus un comentariu in care nu era nici calomnie, nici reclama.

Era o biata opinie. De ce credeti ca n-a aparut?

 


Musafir

#537 Re: Re: Re: este timpul sa ne aparam ideile, este timpul pentru ingeniozitate si calitate!

2012-04-26 12:19

#536: - Re: Re: este timpul sa ne aparam ideile, este timpul pentru ingeniozitate si calitate! 

 A existat si s-a aplicat dispozitia contractelor exclusive intre psihologi si scoli, fara intermediari.

UUUps, aceasta dispozitie nu a fost aplicata si in cazul contractelor cu firmele. Cu scolile se poate, cu firmele nu.

Oare de ce?


Musafir

#538 Re: Re: Re: Re: este timpul sa ne aparam ideile, este timpul pentru ingeniozitate si calitate!

2012-04-26 12:38

#537: - Re: Re: Re: este timpul sa ne aparam ideile, este timpul pentru ingeniozitate si calitate! 

 In toamna trecuta a aparut aceasta dispozitie iar in decembrie noua lege de medicina muncii a inlocuit ex.psihologic al profesorilor cu ex.psihiatric.

Poate ca asa ne-au pedepsit"ei"tentativa noastra de independenta.

 


Musafir

#539 Re: Re: Re: Re: Re: este timpul sa ne aparam ideile, este timpul pentru ingeniozitate si calitate!

2012-04-26 13:20

#538: - Re: Re: Re: Re: este timpul sa ne aparam ideile, este timpul pentru ingeniozitate si calitate! 

 Concurenta neloiala si alte naravuri sunt simptomele unei boli mult mai grave.Daca tratam simptomele boala se va agrava.

Inainte de a limita nr.de consultatii asigurati-va ca avem consultatii, ca suntem o forta pe piata muncii.

Eu nu cred ca un punator de parafe aservit clinicii nu vrea sa scape de asta. Asigurati contracte fara intermediari si asigurati examinari psihologice si vor avea atata minte sa intre in legalitate si sclavii.

Putem pune si doua timbre pe aviz daca asta va e pofta, dar faceti sa avem de lucru si sa muncim pentru noi, nu pentru altii.

 

Marina

#540 Dumping

2012-04-26 14:43

O clinica din Vaslui - Recumed SRL face concurenta neloiala cu pretul de 20 lei pe evaluare.

Musafir

#541 Re: Dumping

2012-04-26 14:55

#540: Marina - Dumping 

  Clinicile,firmele si cei cu influenta care s-au descurcat onorabil pana acum se vor descurca si de acum incolo la fel de bine.
Dosarele medicale sunt confidentiale,se pastreaza DOAR la medicul de medicina muncii.

Boala noastra se numeste DEPENDENTA de medicina muncii , de instructori,etc. Atata vreme cat contractele nu se vor incredinta exclusiv psihologilor boala asta nu se va trata

Cristian Holban

#542 Re: Re: Dumping

2012-04-27 16:43

#541: - Re: Dumping

perfect adevarat!!

va trebui ca la alegerile viitoare sa ne organizam, sa facem ceva pentru profesia  noastra.

 

noua generatie

#543 Profesia de Psiholog a murit astazi, psihologul ramane rob la stapan

2012-04-27 18:54

Astazi profesia de psiholog cu drept de libera practica a disparul, nu mai exista. Cei care au decis sa nu mai existe:
Mircea Miclea, Ion Duvac, Mihaela Minulescu, Bogdan Cezar, Bogdan Lucaciu, Adrian Luca, Pop Ovidiu, Andrea Ion, Odette Dimitriu, Elena Anghel, Aurora Frunza, Vasile Mihaescu, Corina Zaharia, Aurel Stan, Adrian Opre, Edmond Cracsner, Kiss Csaba, Adrian Tanacli, Trascaian Steluta, Mihai Gaspar, Emil Robu, Cornel Havarneanu si altii
De astazi legarea de glie a psihologului a fost decisa de psihologi iresponsabili, de oameni care mai lucreaza ca psihologi si nici nu ii intereseaza profesia.
In timpul acesta 90% din psihologii atestati nu pot sa lucreze, nu pot sa isi practice profesia...
Echipa Duvac si Miclea au reusit sa mai distruga o asociatie
Cristian Holban

#544 Re: Profesia de Psiholog a murit astazi, psihologul ramane rob la stapan

2012-04-27 21:36

#543: noua generatie - Profesia de Psiholog a murit astazi, psihologul ramane rob la stapan

din momentul in care cei care voteaza si-au vazut interesele compromise soarta dezbaterii de azi era deja decisa.

Dansii au mijloacele de a dezinforma, au interesul a pastra acest sistem care ii "inobileaza" financiar.

Din pacate cei care sunt studenti nu stiu ce costuri ii asteapta pentru  a putea profesa, si u cunosc faptul ca piata servicilor psihologice a fost in mare parte pierduta catre medici, iar pentru restul se bat cei care se afla in fruntea comisiilor si in cosiliul director.

In tot acest timp acesti psihologi , pedagogi, au mintit, in tot acest timp (7 ani) nu au facut nimic util pentru profesia noastra.

Au avut grija sa se propaseasca, si ca sa-si deserveasca propriile interese

..........au un an la dispozitie pana la viitorele alegeri ca sa dovedeasca ca nu este asa.

vom vedea, o seara buna

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2012-04-28 00:06


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2012-04-28 00:08


Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2012-04-28 11:37



Musafir

#548

2012-04-28 13:16

Laurentiule, nu-i asa ca nu mai crezi in Mos Craciun? :)
laurentiu

#549 Re: Laurentiu, pechinezule... :)

2012-04-28 13:28

#547: Mos Timbru - Laurentiu, pechinezule... :)

nu, astep sa ti-le faci tu primul :) , ne vedem pe 18....

probabil tot laurentiu

#550 Re:

2012-04-28 13:29

#548: -

ba cred , si observ ca te roade ca sunt tot aici :)