NU teste initiale!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția NU teste initiale!


Musafir

#26

2011-10-12 17:24

#23: - :)) ce ciudat

Pai, ce evalueaza? Ce spun ei?! NU!!! Evalueaza rezultatele tampeniilor stupefiante facute din '96 pana in prezent, pentru care nu-si asuma responsabilitatea! Si, bineinteles, singurii vinovati sunt profesorii, doar acesta este scopul lor real: sa justifice salariile de mizerie.


Musafir

#27

2011-10-15 22:21

Sunt de acord cu cele afirmate. Ca părinte nu am fost întrebat ce părere am.Copiii "n-au fost stresaţi", deci nici nu s-au străduit să producă ceva măreţ.
Ca profesor pot să spun însă că reultatele au fost transmise Inspectoratului Şcolar :cu ce scop? Rezultate, pe baza cărora profesorii trebuie să întocmească proiecte individuale de dezvoltare pentru elevii cu rezultate slabe. Sunt acestea rezultate reale?. Pentu cine s-au întocmit testele cu atâta "pricepere"? părinţi, copii,profesori?
Evaluările iniţiale sunt diagnoze pentu profesori şi ca atare elevii nici nu trebuie să conştintizeze că sunt evaluaţi. Un bun profesor ştie ce a predat, ce concepte şi competenţe trebuie dobândite ca să poată începe un nou capitol, câţi elevi întîmpină dificultăţi de învăţare şi ce capacităţi au elevii aflaţi sub îndrumarea lui. Pot să faci de dimineaţă până seară proiecte de recuperare chiar pentu întreaga clasă. Comenski a vrut să înveţe tot pentu toţi elevii ,dar de atunci a trecut mult şi noi ne confruntăm cu situaţia că prea puţini copii vor şi pot fii instruiţi. Nu pentru că-mi lipseşte optimismul pedagogic, din contră : sper că vor mai fii vremuri când tenacitatea ,inocenţa, înţelepciunea, curiozitatea, idealurile copiilor vor triumfa în şcoli. Deasemenea că majoritatea familiilor vor înţelege că fără "sănătatea "lor , dascălii nu pot face mai nimic.
E ca şi când din făină pentru pâine am dori să facem cozonac.
Mai rămâne întrebarea când te pregăteşti pentu ziua următoare cu un mic ppt? ...sau te ocupi cu copiii tăi,... ori mergi la un teatru sau citeşti ca supliment pentu cursurile următoare... ori ai o oră de linişte... ori te ocupi de părinţi.... dacă fiecare evaluare este atât de sofisticată şi necesită atâta "pricepere" şi timp.
Nu poţi să te dedici 24 de ore doar profesiei , iar banii să-i returnezi pe hârtii,fişe, dosare, tonere USB-uri,laptopuri, materiale didactice....etc
Suntem muritori şi ar trebui să mai trăim cu zâmbetul pe faţă pentu familiile noastre, pentru generaţiile următoare.

Musafir

#28

2011-10-16 17:33

Sunt inutile in conditiile in care se face "plan de recapitulare" care vizeaza exact temele sau capitolele din care se fac subiectele.

Musafir

#29

2011-10-17 11:16

Nu testelor initiale
florina macarie

#30

2012-08-06 14:42

testele initiale sunt o tampenie...nu stiu ce sa mai inventeze si faptul ca elevii nu pot vedea notele este o tampenie si mai mare..deci sunt de acord cu scoaterea testelor initiale!! sa ne ducem la bun sfarsit planul pt a nu mai fi chinuiti elevii.

Musafir

#31 Re: Sa fim uniti!

2013-03-26 17:07

1


Musafir

#32

2013-09-30 20:16

Nu vrem teste initiale !Avem alte lucruri mai folositoare de facut in acest an scolar cum ar fi olimpiade sau pur si simplu de invatat materia ce se preda la clasa!Este adevarat ca este bine venita o recapitulare dar aceste testari fara folos solicita efortul cadrelor didactice si noi elevii!Poate ca cei care au pus in functie aceasta lege a invatamantului nu stie cata munca este depusa pentru a nu fi catao\logat de catre profesori si colegi un incult sau pur si simplu un elev prost