Respectarea DREPTULUI LA EDUCATIE al copiilor cu alergii

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Respectarea DREPTULUI LA EDUCATIE al copiilor cu alergii

Ana Maria Budurusi
Musafir

2016-09-17 13:51

Cat de bine punctat! Al meu copil are intoleranta la histamina. La 3 luni cate 700-1200 lei analize speciale. Nimic decontat! Cand se imbolnaveste nici un medicament din lista permisa nu se da pe reteta compensata. La liber sunt f scumpe. Lagradinita de stat imposibil de dus. Nu i pot face meniu. Am ales sistemul privat. Desi e f scump(1000 lei/luna,progr 8-13). Nu ii fac meniu special( pt ca nu se poate) nici nu primesc mancare la pachet( pt ca au niste norme). Au spus doar ca vor avea grija sa nu manance ce nu are voie. Dar din pacate...Dzeu cu mila..ca IH nu e ca alergia la lapte sau vreun aliment( pe care stii si nu le dai). Lista alimentelir cu continut de histamina sau blocatoare de dao( subst care digera histamina) e lunga. Cum ar fi bors, fructe legume de culoare rosie in stare cruda, muraturi, branzeturi maturate, cacao/ ciocolata,nuci migdale alune,mezeluri,peste, coloranti/ conservanti si multe multe altele. Cine are idee despre ih stie despre ce vorbesc. Si atunci? Cum intra copilul asta in colectivitate? La scoala nu te primeste daca nu ai gr 0, la gr O nu te primeste fara minim 1 an de gradinita. Si la gradinita? Nu ai voie pt ca esti alergic/intolerant. Deja vb de discriminare, iar daca acest stat roman nu ia masuri vom.ajunge la incalcarea drepturilor unor minori..chiar discriminare.si abuz. Cred ca daca ne am strange toate mamicile.cu copii alergici am putea schimba ceva! Sau macar ne vom.face auzite. E.inuman ce se intampla. Sa nu mai vb si de comentariile rautacioase ale celor care au avut norocul sa nu se loveasca de pb asta. 

Musafir

2016-09-17 14:21

Vrem dreptate pentru Raluca si fetita ei

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2016-09-17 14:29

Musafir

2016-09-17 14:33

Pentru ca "doamnele de la gradinita de stat" ii recomanda fiului meu gradinite particulare pentru ca fiul lui, a suferit 3 operatii pentru cheilognatopalatoschizis si nu vorbeste, iar ele nu vor sa se ocupe de el. Asta pe scurt.

Musafir

2016-09-17 14:33

Consider ceva normal

Musafir

2016-09-17 14:35

Am semnat aceasta petitie pentru ca mi se pare normal ca fiecare copil sa aiba acces in mod egal la educatie, iar acest drept nu poate fi ingradit de nimic si de nimeni. Si am mai semnat-o pentru ca este al doilea an scolar in care un copil tare drag mie :) continua a veni la gradinita la care-mi desfasor activitatea desi are o alergie si presupune un efort comun familie-gradinita pentru a-i asigura un regim alimentar adecvat. Citind acest articol am realizat ca eu nici un moment nu m-am gandit in urma cu un an ca as putea sa-i refuz lui Oli dreptul de a veni la gradinita. Pur si simplu este dreptul lui si al familiei. Spun un DA hotarat respectarii dreptului la educatie si acces neingradit in unitatile pre/scolare a copiilor alergici!

Musafir

2016-09-17 14:53

pentru ca inteleg furia si neputinta acestei mamici.

Musafir

2016-09-17 15:16

Pentru ca fetița mea e alergică si stiu ce înseamnă acest lucru.

Musafir

2016-09-17 15:17

Pt ca fiecare dintre noi avem dreptul la educatie

Musafir

2016-09-17 15:50

Sunt mamica de fetita cu intoleranta la gluten, insa am avut "noroc" ca am descoperit in grupa mare la gradinita si am avut o directoare binevoitoare care ne-a permis sa vina cu mancare de acasa pentru micul dejun, iar la pranz sa o iau acasa.
Sper din suflet sa se rezolve ceva!

Musafir

2016-09-17 16:02

Am semnat sperand ca prin semnatura mea sa ajut la incetarea discriminarii copiilor cu probleme si acceptarea lor in societate asa cum sunt ei.

Musafir

2016-09-17 16:07

Aceleași probleme le avem si noi, ar trebui făcute demersuri si pentru spitale. Sa existe meniuri fără gluten pentru pacienții internați cu intolerante/ alergii alimentare.

Musafir

2016-09-17 16:40

De ce?Deoarece am fetițe gemene care suferă nu numai de alergii alimentare dar si alergii la medicamente si mediu.Si copiii noștri au dreptul la educație!!!!!!!

Musafir

2016-09-17 17:16

Am semnat aceasta petiție deoarece cred că la noi în România drepturile copiilor nu sunt respectate, ci sunt calcate in picioare

Musafir

2016-09-17 17:21

Toți copiii au dreptul la educație și învățământul trebuie să se adapteze nevoilor pe care copiii cu alergii alimentare le au.

Musafir

2016-09-17 17:50

Am doi copii ,un băiat de 6 ani jumate care are asm bronșic alergic,de la anumite alimente se umple de bube,si o fetiță de 11 luni care are dermatita atopica si acum de la schimbarea timpului începe sa tușească noaptea,...acum da frigu ,ploile,dimineața ceata de nu vezi in fata câțiva metri amândoi au început cu tusea,se înfunda in nas..îmi este f greu...

Musafir

#67 Pro

2016-09-17 19:40

Este adevarat ca, daca prima noastra fetita (3ani) ar fi fost depistata cu aplv, astazi nu am fi avut-o decat pe ea. Din fericire, Dumnezeu ne-a daruit inca o fetita (10 l) superba; din pacate, ne chinuie aplv. Regim strict de la 3 saptamani, analize costisitoare periodic, diversificare greoaie din lipsa de informatie-motiv pt.care am cerut permisiunea de a face parte din grup- si lapte praf special, costuri neprevazute pt.un venit mic. Nimic decontat pt.copiii cu intolerante/alergii. In afara celor direct implicati in cresterea copiilor cu astfel de probleme, nimeni nu stie cu adevarat cat de greu se creste un astfel de copil. Si eu m-am lovit de refuzul unei directoare de cresa de a primi fetita in colectivitate anul viitor. Sunt nevoita sa revin la serviciu. Mi s.a cerut sa rezolv "problema", de parca ar depinde numai de mine, si nu de organismul copilului meu, aflat deja pe regim. Culmea este ca sistemul in care lucrez, surd in repetate randuri la apelurile cadrelor didactice, este impotriva mea si a copilului meu. Prin urmare, o alta nerespectare a  unui drept fundamental: dreptul la educatie. Cum sa privesti doi copii de la egal la egal, cand unul a frecventat gradi, iar celalalt nu?  Oricat ne-am implica in educatia lui acasa, copilul are nevoie sa creasca si sa se dezvolte emotional si psihic si intre copii. Prin urmare, nu pot decat sa fiu in asentimentul Ralucai Apostol(sper ca nu am gresit numele) si sa semnez petitia din tot sufletul. Traiesc cu speranta ca fiica mea va ajunge sa tolereze lactatele, ca o voce puternica se va putea face auzita, iar copiii nostri vor depasi problemele care vin la pachet cu intolerantele/ alergiile de orice natura, printre care si frecventarea cresei/gradinitei.

Musafir

2016-09-17 19:47

Am un copil cu diabet de tip 1 de la 5 ani si la fel in grupa mare la gradinita mi-au spus ca sa-mi iau copilul bolnav si sa-l mut in alta parte! Nu exista intelegere pentru copii daca au o problema care nu pune in pericol siguranta celorlalti copii, ar putea foarte bine sa fie integrat.

Musafir

2016-09-17 19:56

Sustin orice persoana care ia atitudine intr-o anumita cauza . Am devenit o tara de oi si de sclavi pe plantatie. Din pacate nu stim sa ne cerem drepturile ......nici macar respectul de om

Musafir

2016-09-17 20:01

Pt ca vreau ceva mai bun pt copii cu probleme de orice natura

Musafir

2016-09-17 20:12

este REAL si ADEVARAT tot ce s-a scris referitor la dragii nostri copii nevinovati,intoleranti ,SACRIFICATI!

Musafir

2016-09-17 20:22

Am semnat aceasta petitie pentru ca sunt un parinte care doreste o Romanie mai buna pentru copilul sau.

Musafir

2016-09-17 20:29

pentru ca sunt intr-o situatie asemanatoare

Musafir

2016-09-17 20:29

Copilul meu are multiple intolerante alimentare

Musafir

2016-09-17 20:30

Pentru ca imi pasa