Tulcenii_cer_asfaltarea_de_urgenta_a_tuturor_strazilor_din_oras


Musafir

#1

2016-09-08 20:07

Vreau asfaltarea strazilor si trotuarelor din Municipiul Tulcea. Primarul si viceprimarii la munca nu la pasat mîța cînd pe sedinte cand pe fonduri insuficiente. Ma inaptilor, ma hotilor veti sfarsi rau.

Musafir

#2

2016-09-08 20:23

Pentru ca vreau sa se intample.....lucruri in orasul.....MEU......!!!!!
MARIAN VALENTIN SELARU
Autorul acestei petitii

#3

2016-09-08 20:24

Sa strangem cateva mii de semnaturi si sa ajungem la televiziunile nationale si sa asfaltam acest orasel frumos


Musafir

#4

2016-09-08 21:45

Am semnat aceasta petitie ca m_am saturat de infrastructura strazilor din Tulcea.Pavele de doi bani, trotuare mizerabile pe care nu poti merge, strazi la fel.

Musafir

#5

2016-09-09 03:31

Doresc sa am conditii de trai conform taxelor plătite.Doresc ca banii noștri sa meargă in administrarea orașului nu in salariile nesimțite din administratie si către firmele de casa ale primăriei.In acest oraș se face treabă de mântuială.

Musafir

#6

2016-09-09 04:10

Cubica ne doare cel mai tare

Musafir

#7

2016-09-09 04:23

Avem strazi de rahat, mai ales varianta.

Musafir

#8

2016-09-09 04:32

Strazile cu piatra cubica sant jalnice .
Varianta este distrusa.
Ar fi cazu sa se faca ceva domnilor alesi.

Musafir

#9

2016-09-09 04:57

Motivul este simplu...e orasul copilariei mele iar avand in vedere promisiunile electorale....e un lucru util cetatenilor si necesar...asa ca dom' primar nu mai ridicate steagul ala imens ca nu ne foloseste la nimic...

Musafir

#10

2016-09-09 05:11

am semnat aceasta petitei,pentru ca sa avem strazi fara gropi,as vrea ca sa am masina in stare buna dar nu se poate din cauza gropilor

Musafir

#11

2016-09-09 05:25

Incep sa cred,ca primaria Tulcea are contract cu service-urile si magazinele de piese auto !!! Anual investesc in articulatiile masinii 2000 RON !!! Mai nou m a lasat caseta de directie,toate astea se trag numai de la piatra cubica din orash,iar cand iesim de pe piatra cubica,dam din groapa in groapa !!! Suntem de rasul lumii !!! Avem 25 de km2 si nici de aceia nu suntem in stare sa ne ocupam !!!

Musafir

#12

2016-09-09 05:38

Orasul este distrus.Avem doua strazi principale Isaccei si Babadag pline de denivelari gropi

Musafir

#13

2016-09-09 05:52

stau pe st.miron costin.arata groaznic de asta toamna-iarna cand au inceput sapaturi pt.schimbare a unor tevi.chiar si azi,inca sunt sapaturi.astupa si iar sapa si iar si iar....saptamana trecuta am chemat un taxi si cand i-am zis s-o ia pe m.costin,s-a suparat reprosandu-mi'ca daca-si taie un cauciuc'....ma gandesc cu groaza,ca vine iarna si trebuie sa ''innotam'' prin noroi.



Musafir

#14

2016-09-09 06:50

Piatra cubica ne omoara masinile!

Musafir

#15

2016-09-09 09:29

Fara comentari, doar asfaltati...

Musafir

#16

2016-09-09 10:29

Sunt total de acord cu initiatorul petitiei, pe care-l felicit ca se implica. Mi-as dori un oras mai curat si civilizat.

Musafir

#17

2016-09-09 11:11

Schimbați decorul !
Este frumos să trăiești într-un oraș de interes turistic. În sezon poți admira afluența voiajorilor veniți de pe alte meleaguri, plini de entuziasm, ce dau importanță, culoare și căldură orașului trezit după un monoton sezon rece. Cu străluciri în priviri, mânați de dorința de a vedea frumusețea locurilor și oamenii la ei acasă cu realizările și obiceiurile lor, turiștii fac parte de acum dintr-un cotidian citadin plăcut, care nu ne poate fi indiferent.
Ca turist, trecând prin centru, vei avea o primă impresie bună, descoperind o piața civică elegantă cu împrejurimi frumoase, cu statuie ecvestră, scenă, arteziene, terase, corpuri de iluminat, porumbei blânzi, copii alergând, bunici și bunicuțe pe bănci, tineri îndrăgostiți, cu oameni liniștiți ce-și savurează clipa de răgaz.
Chemarea bătrânului fluviu te însoțește pe un traseu plăcut, până pe faleză și Promenada Ciuperca de unde ai o perspectivă largă asupra ambelor maluri, a pontoanelor, vapoarelor, șalupelor și bărcilor care sunt pregătite pentru plecări spre deltă.
Pătruns pe faleză vei fi încântat de imaginea șerpuindă a fluviului care „mușcă” din oraș, de pescărușii jucăuși, de vapoarele și bărcile aflate în marș. Privind în jur vei observa gradual că platoul falezei suferă, malul nu-i chiar curat, blocurile au balcoane insalubre, unele spații comerciale și construcții au fost abandonate, deversările în Dunăre împrăștie duhori, navele nevopsite și „agenții de turism” au aspect neîngrijit, toate acestea schimbând decorul.
Cine poate, se consolează cu un „lasă că și la alții e la fel”.
De pe faleză, privirea îți va fi atrasă de un monument măreț în vârful unei coline impunătoare, iar mai jos o turlă strălucitoare în două culori și minaretul unei moschei. Un punct de belvedere pare destul de interesant, mai ales dacă afli că în aceeași direcție este acvariul, iar distanța pare ușor de făcut „la picior”.
Explic bucuros celor care mă întreabă cum se ajunge acolo, însă ca localnic, mă simt jenat când știu că musafirii noștri vor parcurge un traseu pe o stradă prăfuită, pavată cu macadam cu aspect rural, care se numește Strada Gloriei și care îi conduce la Monumentul Eroilor din Războiul pentru Independență, pe care noi avem pretenția că-i cinstim.
Și când te gândești că în fiecare an oficialii parcurg drumul, cu coroane de flori la comemorări ce sunt cuprinse pe agenda primarului... Dacă nici pentru Strada Gloriei municipalitatea nu găsește resurse să înlocuiască piatra cubică cu asfalt, pentru a da puțină eleganță traseului frecventat atât de localnici cât și de turiști, atunci la ce să ne așteptăm în cartiere ?
Așa că stimate turist, nu te îndemn să vizitezi alte locuri din Tulcea, că-ți strici impresia și așa afectată.
Îți spun eu pe scurt că așezarea este superbă, pe șapte coline (coincidență Roma, Iași), doar că orașul este străbătut de străzi pavate „din vechime” cu piatră cubică, ce te lipsește de încântarea de a parcurge pe jos, cu mașina, cu motocicleta, cu landoul, cu placa, cu bicicleta, cu rolele, străzile cu pante line sau mai pronunțate ce îți oferă schimbări spectaculoase de peisaj.
Orice modalitate de deplasare vei alege, tot vei avea parte de un chin. Îți vor dârdâi fălcile și clănțăni dinții în gură de hopuri și gloduri, „agregatul” tău va scârțâi din toate închieturile, partenera va avea probleme cu tocurile, gleznele vor ceda, iar praful îți va aduce aminte de „viața la țară”.
Într-un oraș mediu, unde distanțele sunt relativ scurte, bicicletele și mopedele ar putea fi ideale, dacă străzile ar fi asfaltate. Primarul nostru ne-a făcut așa... o pistă ciclistă „pe lac”, că dă bine pentru tineret, dar atât. Ce să caute nea Gică, cu bicicleta sau motoreta pe Mahmudiei, Caragiale, Libertății, Rezervorului, etc ? Să ia autobuzul la combinat, la șantier și unde-o vrea, că de aia avem transport în comun !
Deci, cum spuneam stimate turist, faci foarte bine atunci când lasi mașina în parcare, îți ei bagajul, și te îmbarci hotărât spre o lume mirifică, de care noi nu știm să profităm, căci edilii noștri nu se „înhamă” la un așa efort pentru urbe, nici pentru noi, nici pentru tine, nici pentru prezent, nici pentru viitor.
Pobabil că Dumnezeu când ne-a dat o parte din rai pe pământ, aici în deltă, nici nu s-a gândit că suntem atât de înguști la minte, încât să nu-l putem gestiona, iar proverbul românesc „omul sfințește locul” pare inventat de altcineva.
Deși zona centrală este acceptabil întreținută, municipiul Tulcea este menținut la nivelul unui târguleț, de către oameni aleși în funcții publice, care își demonstrează incompetența mandat de mandat și își urmăresc propriile interese chiar și dincolo de limita legalului, sfidând buna credință și dorința cetățenilor de a trăi la un nivel mai ridicat de civilizație.

Musafir

#18

2016-09-09 11:33

An de an orasul nostru arata ca transeele din timpul razboaielor.Cred ca ar fi cazul sa nu se ia masuri .Atata nepasare din partea celor alesi ! Trist!

Musafir

#19

2016-09-09 12:24

Bunaziua.

Merg destul de des la Tulcea si intradevar satul arata jalnic. Multumesc cheliosului de Teodorescu precum si profesorului de hotie Hogea.

Musafir

#20

2016-09-09 12:53

Am semnat petitia pentru un oras fără gropi. Gropile înseamnă bani, bani scosi din buzunarul nostru pentru reparatia masinilor care circula foarte des pe străzile neasfaltate.

Musafir

#21

2016-09-09 14:09

Sunt de acord cu propunerea.Este justa.

Musafir

#22

2016-09-09 16:58

Pe cât de frumos este orașul Tulcea tot atât de multe gropi sunt...de piatra cubica nu se mai pune problema : )))) praf tot ce tine de infrastructura,parcări si spații verzi !!!

Musafir

#23

2016-09-09 20:15

Ca sunt tulcean

Musafir

#24

2016-09-10 09:03

Ne stricam maşinile din cauza drumurilor proaste din Tulcea.Faceti ceva domnule Primar!

Musafir

#25

2016-09-10 11:22

Ar fi bine sa se tina cont si de strazile cu piatra cubica!