Scrisoare deschisă - respectarea drepturilor omului în Turcia


Musafir

#101

2016-07-21 13:09

Respectarea drepturilor omului înseamnă libertate și conștiență
Avem nevoie de oameni liberi și conștienți. Nu adormiți și cu spirit de turmă!


Musafir

#102

2016-07-21 14:34

Consideram Turcia o tara civilizata! Cred in continuare ca exista multi cetateni onorabili ,de bun simt in aceasta tara care isi doreste sa intre in Uniunea Europeana !Presedintele ERDOGAN este insa o rusine pentru Europa mileniului trei,o pata pe harta acestui continent.Cu siguranta ca un astfel de personaj nu mai are ce cauta in fruntea unui stat care se doreste a fi democratic.Cu siguranta cetatenii onorabili ai Turciei trebuie sa creada intr-o schimbare.Feliitari celor care si-au riscat viata si libertatea pentru niste drepturi democratice!

Musafir

#103

2016-07-21 15:14

Turcia trebuie sa fie in continuare un stat de drept.

Musafir

#104

2016-07-21 19:29

Pentru că apreciez că ceea ce se-ntampla este un derapaj de la principiile unui stat de drept, cu repercusiuni si in afara tarii lor. Drepturile fundamentale ale omului sunt încălcate.

Musafir

#105

2016-07-21 20:09

Sper sa nu se intervină prea târziu.

Musafir

#106

2016-07-27 12:13

pentru ca Ataturk a fost un adevarat lider pentru turci ceea ce Erdogan nu este si pentru ca oamenii au dreptul la libertate; Erdogan e doar un salariat al statului, a fost ales in mod democraric si se pare ca acum se considera sultan...

Musafir

#107 Re:

2016-07-31 12:19

#16: -  

 Incultura juridica!

Sunt multi cu facultatea de drept in Romania, inculti juridic sau care manipuleaza, "inamovibilitatea",  la fel ca "independenta justitiei"! Justitia este independenta prin lege, dar cu conditia ca judecatorii sa respecte legea!

Judecatorii pot fi arestati, dati afara si pot fi in anumite cazuri, "cazuri exceptionale",  ... fi revocati, transferati sau suspendati. "inamovibilitate, principiu potrivit căruia judecătorii, odată ce au fost numiţi în funcţie, nu pot fi revocaţi, transferaţi sau suspendaţi decât în cazuri excepţionale."

Actul dreptatii sub moldovence!

#108 Actul dreptatii sub moldovence!

2016-08-15 10:52

Moldovenizarea Justitiei  din Romania

Moldovencele au invadat, unele centurile marilor capitale europene, altele administratia locala, centrala si justitia in Romania.

Poate multi se intreaba de ce au fost arestati cateva mii de judecatori in Turcia! Curatenia morala a oricarei tari este asigurata da catre judecatori. Ei trebuie sa fie fara pata in ceea ce priveste, trecutul lor, viata lor.  Ei trebuie sa traiasca intrun mediu cat mai curat, in familie, in relatiile cu rudele, in comunitatea in care locuiesc. Judectorii trebuie sa posede numai ideologia adevarului si dreptatii. Politicul nu are ce cauta in viata lor. In Turcia judecatorii probabil ca nu au respectat aceste principii.

In Romania instantele au fost populate in mare parte de catre toate partidele, mai ales cu judecatoare moldovence, fara moralitate, necinstite, arogante, egoiste, multe needucate si necivilizate, slab pregatite profesional, coruptibile, usor de influentat si manipulat, avare dupa avere si lux si multe alte defecte

Nimeni sa nu se gandesca ca in aceasta viata nu va ajunge la scadenta faptelor pe care le fac. Niciodata nu poti sti ce se poate intampla maine cu tine. Poti sa nu mai fi sau sa-ti pierzi libertatea.

Justitia Chioara din Romania in favoarea infractorilor!

#109 Re: Re:

2017-10-08 13:48

#58: Lona - Re:  

  Anul 2006! – Cum judeca judecatorii din Romania, Bucuresti

Judecatorul Cristi Danilet are o convorbire cu o persoana venita din strainatate in Romania pentu o succesiune. Aceasta persoana a intrat in coliziune cu sistemul corupt, Primar - Judecator de la Judecatoria Buftea! Judecatorul Adrian Cojocaru, Judecatoria Buftea, contrar unui certificat de mostenitor si a circa 30 de inscrisuri, elimina pe succesor de a o mosteni pe mama sa.

Acelasi primar nu ia dat dreptul succesorului sa aibe acces la propriul dosar de succesiune dupa mama sa decedata motivand ca are acces la datele personale ale tatalui sau, adica la datele de pe copia de buletin al acestuia. Justitiabilul actioneaza primarul in instanta. Judecatorul, cu aceleasi cuvinte ca ale primarului, atat cel de la Tribunal cat si cel de la Curtea de Apel (Contecios Administrativ) confirma negatia primarului de a nu da dreptul succesorului de a avea acces la propriul dosar de succesiune intrucat vede datele personale ale tatalui sau.  

Anul 2017 Tribunalul Ilfov  

Justitiabilul castiga la CEDO! Primaria (acelasi primar, aceiasi gasca) si Prefectul (Prefect Petcu Adrian numit prefect de catre Victor Ponta la propunerea lui Florentin Pandele si a Gabriela Firea, prefect a carui sotie este Presedintele Tribunalului Ilfov, judecator Petcu Roxana Ioana detasata la CSM) nu raspund justitiabilului la cererile de a respecta decizia CEDO! Mai mult! Prefectul Petcu Adrian spune intr-o audienta justitibilului: - Atata timp cat sunt eu prefect nu va dau nimic!

Justitiabilul nu are alta cale decat sa dea in judecata pe primar si pe prefect, la Tribunalul Ilfov unde presedinta este sotia acestui prefect. Solicita prin capetele de cerere:  

Judecator Tita Ciprian, Tribunalul Ilfov

- Sa oblige pe primar si pe prefect sa raspunda la cererile sale si sa aplice Legea 165/2013 privind decizia CEDO, decizie confirmata, si de catre Agentul Guvernamental pentru Drepturile Omului din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, reprezentant al Guvernului Romaniei la CEDO.

  - Solicita ca instanta sa confirme daca da sau nu, respectiva decizie CEDO ii da dreptul de a intra in posesia unei suprafete de teren care a apartinut bunicului sau.

Judecatorul Tita Ciprian, Tribunalul Ilfov, care a judecat litigiul, prin sentinta data trimite pe justitiabil, ca din nou primarul si prefectul sa decida in ceea ce priveste decizia CEDO. In ce priveste faptul ca primarul si prefectul nu au raspuns cererilor in termenul legal de 30 de zile, raspuns dat prin intampinare la 6 luni respectiv 4 luni dupa ce au fost dati in judecata, judecatorul Tita Ciprian nici nu pomeneste.

Oare judecatorul Tita Ciprian nu a incalcat grav art. (sunt destule articole care-l obliga dar pentru astfel de judecatori ele nu exista) ? Oare de ce acesta  nu a judecat capetele de cerere supuse judecatii si nu a acordat un raspuns privind decizia CEDO, daca este sau nu o decizie favorabila justitiabilului si a trimis, ca din nou prefectul si cu primarul sa refuze sa aplice decizia CEDO, refuz dat ulterior din nou in bataie de joc?

De data aceasta raspunsul in bataie de joc i la dat justitiabilului prefectul MARIUS CRISTIAN GHINCEA adus in locul lui Petcu Adrian! Petcu Adrian a fost mutat in calitate de prefect la Bucuresti iar in locul sau a fost adus si numit prefect MARIUS CRISTIAN GHINCEA, fostul secretar al lui Florentin Pandele si Gabriela Firea.  

Oare PSD –ul nu are oamenii acestui partid la Prefectura Ilfov, pe MARIUS CRISTIAN GHINCEA, Prefectura Ilfov, fostul secretar al lui Florentin Pandele cu Gabriela Firea, membru PSD, pe Petcu Adrian numit prefect mai intai la Ilfov de catre Victor Ponta la propunerea lui Floretin Pandele si Gabriela Firea?  

Oare PSD –ul nu are oamenii sai in Tribunalul Ilfov si-n CSM, pe judecator Petcu Roxana Ioana iar judecatorul Tita Ciprian, cum putea sa dea o sentinta impotriva sotului sefei lui de la Tribunalul Ilfov, adica impotriva judecatorului Petcu Roxana Ioana ?  

Florentin Pandele si cu Gabriela Firea sunt prieteni cu primarul justitiabilului si vecini de mosie in NE-estul Bucurestiului unde sunt cele mai scumpe terenuri din Romania.

Vedeti cum se judeca in Romania!  

In anul 2006 Judecator Cristi Danilet a afirmat ca peste 90/100 judecatorii din Romania sunt corupti. Ce sa itamplat cu acesti judecatori ? Sau evaporat sau au devenit ingerii nostri protectori?