autorizatiemediu

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția autorizatiemediu

Musafir

2016-05-25 06:31

CORECT, SUNT DE ACORD

Musafir

2016-05-25 07:04

Aceasta revizuire ingreuneaza si intarzie activitatea agentului economic.

Musafir

2016-05-25 07:08

Sicietatea noastra a intrat in posesia unei autorizatii de mediu revizuita(Cluj)dupa 6 luni de la data depunerii documentelor,autorizatia de exploatare era expirata de mult timp cand am intrat in posesia autorizatiei de mediu revizuita.In acest an(2016)am depus documente pentru alta revizuire in februarie si inca nu ne-a iesit autorizatia.
Ce facem in asemenea situatii,ocoalele emitente de autorizatii de exploatare nu asteapta dupa Agentia de Mediu pana ne elibereaza autorizatia de mediu revizuita,ei ne dau niste termene pentru exploatare pe care trebuie sa le respectam.

De subliniat faptul,ca in 2015 am incasat amenda de la Comisariatul Garzii Nationale de Mediu Bucuresti de 100.000lei,oare cu ce am prejudiciat mediul inconjurator asa tare ?ca nu am avut autorizatia de mediu revizuita(autorizatia de mediu pe domeniu de activitate ne este valabila pana in 2022).

Musafir

2016-05-25 07:31

Aceasta revizuire este o mare aberației si trebuie sa înțeleagă si autoritățile ca trebuie sa ne sprijine nu numai sa pună piedici agenților economici.

Musafir

2016-05-25 08:04

Deoarece solicitarile sunt intemeiate

Musafir

2016-05-25 08:22

In afara faptului ca, impunerea obtinerii autorizatiei pentru fiecare parchet de exploatare in parte, este un abuz al conducerii/functionarilor Garzii de Mediu, acesti functionari nu au macar bunul simt sa elibereze intr-un timp optim,pentru agentul economic, autorizatia respectiva, producand intarzierea inceperii expolatarii cu zeci de zile. Astfel, agentul economic ajunge sa incalce si termenii contractului de exploatare incheiat cu Romsilva, ajungand in situatia de a plati penelitati si pe aceasta componenta. Aceasta pentru ca, functionarul public roman, de la cel mai de jos nivel ierarhic si pana la nivel de ministru ( nr.-recunosc mai sunt si exceptii dar foarte rare ), uita ca-si datoreaza salariul activitatilor economice desfasurate de catre agentii economici, si se comporta, de cele mai multe ori cu acestia, ca niste vatafi. „Unde esti tu Tepes Doamne ?”.

Musafir

2016-05-25 08:45

Pentru că conține un punct de vedere corect.Revizuirea autorizației de mediu este o prostie pe care o plătesc(de două ori) agenții economici.Revizuirea făcută de agenția de mediu nu are valoare concretă,nu ajută cu nimic la protecția mediului,îngreunează activitatea agenților economici si sporește birocratia.Probabil vă genera si o scumpire a lemnului având în vedere costurile suplimentare .Așteptăm un răspuns pozitiv !

Musafir

2016-05-25 08:48

Sunt inginer silvic responsabil fond forestier la OS PRIVAT OITUZ iar cerintele Agentiilor de Protectie a mediului din tara-solicita o serie de documente de la firmele de exploatare care vor sa autorizeze la mediu parchetele in care lucreaza respectiv, copie dupa contract exploatare, autorizatie exploatare, APV, schita parchet, coordonate parchet in STEREO 70-documente pe care compartimentul pe care il coordonez trebuie sa le furnizeze ag. economici, fapt ce duce la incarcarea birocratica atimpului meu de lucru.
Procedura de reavizare nu aduce nimic nou fata de autorizatia de mediu initiala-dar se sporeste circuitul birocratic si volumul de hartii de la ocol catre firme si Ag de mediu.
Am semnat si pt ca la reavizare se solicita taxa de 250 RON-iar durata reavizarii poate tine si 30-50 zile. Mai mult trebuie facuta si o inregistrare eletronica prealabila a documentatiei pe care trebuie sa o depunem la Agentia de mediu (Ocolul Silvic ca si firma de exploatare se supune acelorasi reguli).
In concluzie nu sporim BIROCRATIA in tara doar ca sa se justifice niste posturi de angajati la AGENTIA de MEDIU!

Musafir

2016-05-25 08:52

Pentru ca birocratia sa fie eliminata din Romania!

Musafir

2016-05-25 09:11

Sa fie clar, nu sant importriva protectiei mediului,doamne fereste,dar birocratia asta crasa ne omoara mai abitir decat cianurile.Cred ca stati toata ziua si clociti cum sa mai jecmaniti agentii economici si sa-i incurcati ptr bunul mers al activitatii,desi culmea acestia produc ptr voi.

Musafir

2016-05-25 09:33

Succesul acestei petitii ar fi un pas mic spre normalitate.

Musafir

2016-05-25 09:38

Sunt de acord.

Musafir

2016-05-25 09:39

Ne_am saturat de atâtea abuzuri ale autorităților în domeniul forestier!!!Ajunge și noi plătim taxe avem angajați și suntem priviți ca niște hoți!!!!

Musafir

2016-05-25 10:25

In speranta ca v-a scadea birocratia cat de cat....

Musafir

#15 Functionarii Ministerului Mediului au iesit in strada;vor salarii mai mari !

2016-05-25 10:29

De acord cu ei ,dar de ce nu ridica si problema abuzurilor pe care le fac in relatia cu agentii economici din domeniul exploatarilor forestiere ? Le este rusine ,sau  pentru ei asta nu conteaza ? De ce dl. Faca-secretar de stat, a impus revizuirea autorizatiei de mediu fara ca aceasta sa fie ceruta de lege ? ( nr.- OM nr.1798/2007 prevede la art.14:„reviziurea autorizatiei de mediu se realizeaza ori de cate ori exista o schimbare de fond a datelor care au stat la baza emiterii ei”.) Invocarea schimbarii „amplasamentului” este fortata si abuziva pentru ca amplasamentul se incadreaza la cap. „date generale”ori reviziurea este impusa de schimbarea datelor „de fond”. In mod concret, principalele date de fond, din punctul de vedere al protectiei mediului, o constituie tehnologia de exploatare si utilajele folosite. Astfel ca, pentru utilizarea corecta a TAF-urilor trebuie sa existe un contract cu o firma specializata in schimbarea si colectarea uleiurilor uzate rezultate in urma functionarii acestora, faptul in sine conducand la certitudinea ca uleiurile uzate nu vor fi aruncate in pariuri, in padure, etc. De acord, iar acest contract exista inca de la autorizarea initiala valabila 5 ani. Faptul ca, astazi lucrez in Partida nr. 125, iar maine in Partida nr.132, nu schimba cu nimic datele care au stat la baza emiterii autorizatiei si, in consecinta, nu se impune reautorizarea. De fapt, noi intelegem scopul ascuns al celor care impun reautorizarea pentru fiecare partida licitata si adjudecata : o „foame de bani”, un nou bir, un „fumarit”!   Ma intreb: daca ar fi data in judecata Garda de Mediu pentru acest abuz, abuzul ar fi constatat de catre instanta si s-ar impune plata unor despagubiri, iar acestea, atentie,  ar fi imputate functionarilor care se fac vinovati, si-ar mai permite  dl. secretar   de stat sa dea astfel de dispozitii ?!! Evident ca nu !  Iata de ce trebuie sa existe in Romania un DNA si UN procuror numit Laura Kovesi ! Iata de ce ABUZUL IN SERVICIU nu trebuie dezincriminat. Ne-am saturat de acesti politicieni/functionari onerosi si abuzivi care isi bat joc de oamenii care muncesc si contribuie in mod onest la bugetul statului de unde se imbuiba si maharii de la mediu !                                                                                                           

Musafir

#16 să facem toată ziua dosare ca să avem ce face toți!

2016-05-25 13:29

Sunt de acord pentru ca ar fi un pas mărunt, dar foarte important, pentru reducerea birocrației în relația cu Agenția de Mediu. În plus unii funcționari din cadrul APM încă nu cunosc ,,mersul lucrurilor'' în domeniul silvic, iar dacă le explici ei îți spun că urmăresc îndrumarul lor și deci nu e treaba lor că noi ,,ieșim'' din perioada de autorizare, Wood Tracking nu ne mai dă voie, WWF și SOR dau avizul peste 20-30 zile, etc..... , eventual ne mai ,,ajută'' și cu niște ,,strâmbe'' . În concluzie, este o măsură bună dacă s-ar renunța la această revizuire.

Musafir

2016-05-25 16:26

E foarte greu cu aceasta autorizatie;ceea ce se cere e neclar;eu nu am la firma si mi.a zis o dna de acolo ca nu.mi da pe 5 ani!ci pe parchet!pana sa fac ce.mi cere termin parchetul!

Musafir

2016-05-25 20:21

noi nu permitem sa angajam atita persoane incopetente ca la stat .sa platim fel si fel de taxe sa aiba salariu.

Musafir

2016-05-26 04:56

Este o perdere de timp si greoaie aceasta asa zisa reautorizare la agentia de mediul

Musafir

2016-05-26 05:22

Într-adevăr procedura de autorizare este foarte greoaie.

Musafir

#21 #21

2016-05-26 06:28

In unele zone aceasta revizuire este conditionata si  de  un acord ce se emite de catre administratorul Sitului Natura 2000. Acesti administratori nu au personal suficient si nu cunosc procedura, in plus vor sa ceara inca o taxa. La ultima solicitare au spus ca asteapta sa primesca tarifarea si apoi nu dau acordul fara o noua taxa. Cred ca asa tara ca asta numai e pe planeta.

Musafir

2016-05-26 06:33

Este in afara temei dar cred ca are loc aici

Este cunoscut faptul ca Microsoft Corporation a pus pe piata sistemul de operare Windows 10 si nu se mai asigura suport pentru sistemele de operare mai vechi de sistemul Windows 8.

Practic programul Sumal nu se poate instala pe Windows 10. Am cerut ajutor de la Garda Forestiera pentru rezolvarea problemei si ni s-a spus, sa schimbam Windows 10 la Windows 7   pentru ca programul Sumal Agent functioneaza numai cu acesta.  Windows 7 nu se mai  poate instala decat in mod ilegal.....

Dupa cum se stie aplicatia WOOD TRACKING initial a fost fabricat pentru sistemul de operare Android. Inca de la inceput s-a promis ca va fi functional si pe sistemul IOS respectiv pe PC (ce ar fi mult mai eficient in depozitele permanente) dar au trecut aproape doi ANI de la lansarea aplicatiei si aceste lucruri nu sunt rezolvate. Astfel suntem nevoiti ca sa achizitionam si sa purtam mai multe Smartphone-uri si tablete ce bineinteles genereaza  cheltuieli in plus.

Musafir

#23 autorizatie mediu exploatari forestiere

2016-05-26 07:13

Activitatea din silvicultura respectiv aplicarea amenajamentelor silvice este autorizata de ministerul mediului.exploatarea masei lemnoase se face pentru a pune in aplicare amenajamentele silvice care au implicit autorizatie de mediu.Autorizarea parchetelor din punct de vedere a mediului este un abuz grosolan . Autorizarea unei firme de exploatare prelucrare a lemnului din punct de vedere al respectarii legislatiei de mediu are caracter general . Nu se pot exploata  parchete fara a se aplica o masura (tratament)silvica prevazuta intr-un amenajament silvic autorizat.

Musafir

2016-05-26 08:20

Trebuie facut ceva aitorizatie mediu .

Musafir

2016-05-26 09:54

Aceleași argumente am adus și eu către agenția de protecție a mediului și nu au fost luate în considerare ori de câte ori n_i s_a cerut revizuirea autorizației de mediu pentru fiecare parchet .Va mulțumim și vă felicităm pentru că a_ți întreprins aceste demersuri .