Cerem DEMISIA de onoare a sefului A.N.P.A.

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Cerem DEMISIA de onoare a sefului A.N.P.A.

Musafir

2016-05-16 22:42

Pentru o schimbare in bine...
age_ro

#52 CONSIDER CA SUBIECTUL ESTE TRATAT PREA USOR

2016-05-16 23:33

Cu totii simtim si vedem ca ceeace se intampla cu apele Romaniei nu este nici pe departe ceva normal, ca situatia pisciculturii in Romania se indreapta catre un deznodamant nefericit. Suntem in imposibilitatea de a da un exemplu de abordare normala a situatiei pescuitului in Romania. Incercam, unii din noi, sa ne educam copii sa pastreze un mediu curat, sa respecte natura si bogatiile ei, dar nu suntem in stare sa le dam nici un exemplu al unei astfel de abordari dupa 1989.

Schimbarea conducatorului unei astfel de agentii este similara acuzatiilor aduse "acarului Paun". Aici este o PROBLEMA DE SISTEM:

1. ne deranjaza ca da permise de pescuit pescarilor sportivi?, sau ne deranjaza ca nu protejaza fondul piscicol national?
2. Da, ne deranjaza ca nu face populari ale apelor neconcesionate;
3. Ne deranjaza ca nu este respectat biotopul natural al baltilor - ce cauta somnul indian in toate baltoacele? ... l-a adus barza? Prin distrugerea biotopului se face un atac la sanatatea apelor.
4. Este necesara oprirea pescuitului industrial pe apele interioare ale romaniei si compensarea pescarilor angajati din zona deltei prin angajarea acestora in cadrul garzii ecologice pe perioada acestei suspendari,
5. Desfiintarea contractelor de concesiune a luciului de apa acolo unde exploatarea acestuia a dus la micsorarea cantitatii de peste sau chiar la disparitia anumitor specii.

Toate aspectele negative enumerate mai sus (si din pacate sunt mult mai multe) au la baza un sistem legislativ cel putin RAU INTENTIONAT !!! 

Si o intrebare: cati ingineri piscicoli calificati in aceasta meserie are aceasta agentie? Pai eu cred ca varianta "fericiti cei saraci cu duhul" nu se aplica  - au totusi buzunarele pline.

Musafir

2016-05-17 01:17

Fiindca nu sunt de acord cu inscrierea in asociatie,deoarece era mai simplu sa imi procur singur vizele PG intimp mai scurt.

Musafir

2016-05-17 02:45

Aceste asociatii participa la actiuni antibraconaj ,controale etc?mai bine mariti voi taxa dar scoate-ti inspectorii pe teren...opriti pescuitul comercial...

Musafir

2016-05-17 03:36

Libera asociere este un drept nu o obligatie ! Daca dorim ne putem asocia cu oricine chiar si cu grupul femeilor gravide ,consider ca este un atentat la libera exprimare si asociere .Ne putem trezi ca nu mai putem practica pescuitul sportiv recreativ doar daca facem parte din un anumit partid ,avem o anumita etnie sau cetatenie sau cel mai bine sa aducem dovada ca suntem nascuti pe Marte !

Musafir

2016-05-17 04:52

M-am saturat de toti sclavii astia intitulati politicieni.Ii invit la o partida de pescuit pe Oltul populat de AJVPS. Kkt in traista domnilor !!!

Musafir

2016-05-17 04:54

Ne-am intors ,odata cu acest ordin, fix de unde am plecat.Nici o masura pozitiva reala pentru ape,pesti,pescari..

Musafir

2016-05-17 04:58

sa ma pis pe initiativa lui . toti vor numai taxe pescuiesti 6-7 luni pe an si ei ofera ce ? asa ca adio permis si mergem , cand vrem ...la baltile particulare. ACOLO MACAR SUNTEM ...RESPECTATI !

Musafir

2016-05-17 05:20

Vrem ca taxa de permis sa fie neschimbata. Asociatiile de pescuit sunt niste capuse, care nu au nici o legatura cu pescuitul,vor sa toace bani.

Musafir

2016-05-17 05:52

Am mai fost in asociatie si nu vreau sa platesc taxe suplimentare fara sa primesc nimic in schimb.Toate apele au fost concesionate iar cele care au ramas neconcesionate(Dunarea) nu mai au peste.Taxa de pescuit ar trebui desfiintata complet pentru ca a disparut obiectul muncii sau sa-i schimbe numele(ex.taxa pe naivitate).

Musafir

2016-05-17 05:52

Jos cu hotii

Musafir

2016-05-17 06:24

Nu ajuta pescarii sportivi.
Ba chiar faciliteaza braconajul.

Musafir

2016-05-17 07:54

Este un abuz

Musafir

2016-05-17 08:24

Si-a luat si el o spaga de la Asociatii, nu ?

Musafir

2016-05-17 08:48

sa se faca dreptate

Musafir

2016-05-17 08:51

Intr-o tara in care s-au facut foarte multe pentru distrugerea mediulu, pescarii sportivi amatori (o patre dintre ei), au facut si fac parte dintre cei care reusesc sa aduca in normalitate un aspect al vietii noastre . Amintiti-va, cei care stiiti, de situatia din zona Periboina, Chituc, Canalul 2 – Aici ani de zile au avut ( or mai avea, nu stiu ) drept de administrare o asociatie de pescuit sporiv ,,Asociatia sportiva a pescarilor de rapitori ‘’ care nu a facut decit sa patroneze un braconaj salbatic pe apele amintite . De asemeni cu permisul eliberat de ANPA prin asociatia amintita (daca tin bine minte era vreo 80 ron pretul permisului), nu puteai sa pescuiesti in alte zone din tara, nici chiar in acelasi judet !!!! Recunosc ca vreo patru ani m-am intepat si eu, de fiecare data speram ca poate…poate dar…degeaba. Cand dupa ani de zile se incearca intrarea in normalitate vine un Taica-nimeni, sluga unsa, care maine nu mai este, si incearca sa ne convinga ca trebuie sa platim pe un covrig pretul a doi cozonaci, pentru ca, ne spune el ,,O sa va fie mai bine’’. Bravos natiune, halal sa-ti fie .          Despre ANPA . Ideie buna, pusa gresit in practica. ANPA ar fi trebuit sa fie organismul care sa protejeze apele si nu braconierii, nu patronii de lacuri ,,reinpropietatiti’’ in situatii neclare, nu asociatii exclusive de X membrii ,,pescari’’care au pus mainile pe locatii de vis . Se va ajunge (sper sa nu apuc) ca pentru trei zile de pescuit cu familia , pe malul unei ape salbatice sa faci imprumut in banca, sa girezi cu casa, sa…      Ce se intimpla acum in RBDD, inclusive zona Vadu (nu spun ca sunt de acord in totalitate) , este urmarea a:    1-Organele de control – ANPA, Politia frontiera, Administratorii particulari (vezi AS pescarii de rapitori), nu si-au facut treaba ( intretinere, protectie, educatie) .    2- Nesimtirea de care dam dovada (in general vorbind) atunci cand suntem in civilizatie dar si in salbaticie. Urmele civilizatiei noastre le vezi de pe malul Dunarii pana sa zicem pe balta particulara Enisala-Babadac … Constanteni era sa uit, vedeti cum arata malul, digurile dupa ce pleaca pescarii de chefal sau stavrizi ! Nu mai zic de zona Vadu.    3- Saracia care bantuie in zone extinse din tara dar, asta-I alta mancare de peste . Astea sunt doar o parte dintre motivele pentru care semnez petitia .

Musafir

2016-05-17 09:32

Nu doresc sa imi elibereze Asociatia permisul, este o ingradire a dreptului la optiune.

Musafir

2016-05-17 09:57

M-am saturat de atata minciuna si anganfare din partea autoritatilor

Musafir

2016-05-17 11:11

1.Incalcarea dreptului persoanei de a se/nu se asocia.
2.Emiterea unui act administrativ opozabil unui act publicat in Monitorul Oficial.

Musafir

2016-05-17 13:06

mare abuz din partea lor

Musafir

2016-05-17 13:11

intotdeauna apare un prost pus sa complice si mai mult lucrurile

Musafir

2016-05-17 13:46

am solicitat la inceputul anului o lamurire cu privire la administrarea apelor din jud Hunedoara deoarece erau certuri intre asociatii si mi sa raspuns cu privire la administrarea apelor din jud. Bihor. Atata importanta avea intrebarea mea ca nici raspunsul nu mai conta la ce se refera

Musafir

2016-05-17 14:54

Nu sunt de acord cu măsurile luate de șeful ANPA.

Musafir

2016-05-17 15:55

demisia sefului A.N.P.A.

Musafir

2016-05-17 17:42

pt ca ingradeste libertatea