Propuneri CECCAR

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Propuneri CECCAR


Musafir

#51

2016-03-31 11:08

pentru normalitate

Musafir

#52

2016-03-31 16:07

Sunt de acord cu masurile propuse in aceasta petitie.

Musafir

#53

2016-03-31 16:18

o consider corectă

Musafir

#54

2016-03-31 16:34

De foarte multi ani am atras atentia in consiliul de administratie asupra faptului ca membri activi de ce trebuie sa plateasca taxa variabila dupa veniturile totale si nu dupa baza impozabila: venituri-cheltuieli?Este o diferenta foarte mare! Totodata taxa cursului de pregatire este exagerat de mare!Si inca o problema:ceritele CECCAR privind dosarul de lucru este cit se poate de prost gindit si necesita o gramada de timp.Noi ne plingem de declaratiile multe si stufoaste dar nu vedem faptul ca timpul alocat pentru un dosar de lucru este cam atit cit ne ia sa contabilizam o firma.Trebuie sa angajezi o secretara ca sa faca traba de secretariat!Ar mai fi si alte probleme dar eu nu am luat la cunostinta de petitie decit acum citeva minute.Va multumesc si va doresc spor la traba!
Mihnea Pop

#55

2016-03-31 17:07

Propun ca persoanele care conduc filialele CECCAR sa nu fie experti contabili sau contabili autorizati cu birorui contabilitate, audit sau expertiza. Sa fie persoane capabile sa realizeze un management eficient al acestui organism contra unei remuneratii stimulative. Astfel se evita inertia, interesele conexe si "frica" de implicare in adevarata reprezentare a membrilor. 

musafir

#56

2016-03-31 19:29

Cred ca toti colegii regasesc macar in unul din punctele petitiei una din nemultumirile sale neexprimate.Doar ca nu am avut curajul, singuri , sa ne exprimam nemultumirea, sa subliniem probleme care sunt legate de aceasta minunata profesie. Colegii care au initiat petitia sunt de admirat si trebuie sustinuti de noi toti. Sa speram ca macar o parte din punctele petitiei sa fie rezolvate

Ana Ferent
Musafir

#57

2016-03-31 19:35

Nu aș dori să fiu înțeleasă greșit, sunt total de acord că întotdeauna este loc de mai bine și de mai mult.Sunt total de acord că implementarea tuturor celor zece propuneri ar fi mai mult decât benefică în desfășurarea activității noastre și am convingerea că fiecare dintre noi își dorește aceste lucruri și cred cu tărie, că în timp chiar se vor realiza...drept pentru care semnez această petiție!Însă, în același timp, dacă vreau să fiu corectă, în primul rând cu mine însumi, atunci trebuie să recunosc că există și multe lucruri bune, implementate deja de către CECCAR și de pe urma cărora, eu personal, am de unde să mă documentez la maximum în domeniul nostru, ba mai mult, efectiv nu-mi ajunge timpul ca să le explorez pe toate la câte am libertatea să le accesez.Primele ar fi publicațiile lunare "PRODOMO", unde putem afla ce activități se desfășoară la nivelul fiecărei filiale și, "Contabilitatea, expertiza și auditul afacerilor", cu articole foarte bune, utile, scrise chiar de colegi de-ai noștri, plus suplimentul legislativ.Mai nou am văzut că avem acces la publicația on-line "CECCAR Business Magazine".Apoi, Radio-Light, unde zilnic ni se oferă de toate, vă garantez că este o sursă inepuizabilă de informație utilă pentru evoluția noastră profesională cât și personală, doar să îl accesăm.Apoi Fundația Măreție și Talent, Clubul Tinerilor Experți Contabili, CECCAR-Centrul de excelență în business și economie.Eu cred că toate acestea, dacă poartă sigla organismului nostru profesional, au fost create în interesul nostru, în interesul profesiei noastre, în interesul de a ne face cunoscuți!Sau îmi scapă mie ceva, sau nu înțeleg corect, sau nu gândesc logic?Dacă-i așa, atunci luminați-mă dragi colegi!


Musafir

#58

2016-03-31 21:42

Datorita tendintei de a pune cat mai multe taxe ...
Musafir100

#59 Re:

2016-04-01 08:55

#57: Ana Ferent -  

 Stimata colega Ana Ferent, aveti perfecta dreptate cu sursele de informare oferite de CECCAR, sunt foarte bine puse la punct...dar vedeti, acestea nu sunt suficiente pentru a putea sa ne desfasuram activitatea, sa putem trai decent domna draga....CECCAR ul nu a luat nicio atitudine oficiala cand erau in stare de proiect

D088 care falimenteaza o multime de firme( si noi ramanem fara clienti), D 394 care ne va face sa muncim mai mult pe aceeasi bani ( intr-un comunicat de ultima ora de la ANAF am vazut ca s-a amanat pana la 01 iulie implementarea ei, se lucreaza la simplificare) , Noul si modernul Cod fiscal care ne obliga sa mai platim si contributia la pensii, indiferent daca ai contract individual de munca...De ce oare avocatii nu sunt obligati sa plateasca???? motivatia : pentru ca au casa lor de asigurari pentru pensii...dar oare noi care avem si contract individual de munca , nu tot la o Casa de pensii cotizam??? si inca la cea de stat...Dar de, avocatii cunosc legile...si au cine sa-i apere...

    Va multumim pt ca ati semnat petitia!

   Toate cele bune!

    O colega din Romania

  


Musafir

#60

2016-04-01 08:57

Consider ca nu suntem uniti si ca numai impreuna putem schimba ceva pentru a reduce birocratia care ne omoara pe noi contabili
Muncim mult ,ne sacrificam viata care trece pe langa noi pentru ce ? Pentru a avea sa platim taxe impozite si cotizatii .
Nu stim sa luam atitudine impreuna cu contribuabilii si sa boicotam toate declaratiile acestea inutile si obositoare
Sa propunem ca pe data de 25 sa nu depunem declaratiile si sa nu achitam obligatiile
Putem dovedi ca de la cei mici se duc sume importante catre buget
Nu sunt de acord cu cotizatiile variabile ,eventual sa fie pe doua sau trei plafoane de venituri ,progresiv .Sunt judete mici unde tarifele nu pot fi marite ,mor firmele pe capete nu pot sa-si mentina activitatea ,dar noi muncim si platim cursuri si cotizatii.

Musafir

#61

2016-04-01 09:34

Sunt dezamagita!

Musafir

#62

2016-04-03 11:28

Pentru ca ma identific de multi ani in toate propunerile.

Musafir

#63

2016-04-03 13:23

Pentru imbunatatirea relatiei dintre expertii contabili si Ceccar, in sensul unul ajutor efectiv si nu doar ca o alta institutie care incaseaza bani.

Musafir

#64

2016-04-03 18:27

Pentru schimbare e timpul ca meseria de expert contabil sau contabil sa devina din nou o meserie frumoasa cum a fost odinioara !

Musafir

#65

2016-04-08 14:15

De ce am semnat petiţia? Mă regăsesc printre cei care gândesc la fel.

Musafir

#66

2016-04-13 14:43

Sunt de accord cu cele mentionate

Musafir

#67

2016-04-15 21:47

La mai bine.