Varianta nr. 2 pentru studierea disciplinei Educatie tehnologica

Varianta nr. 2 pentru studierea disciplinei Educatie tehnologica / Anunțuri / Pentru toti colegii mei- profesori de ed. tehnologica / Comentarii


Musafir

#1

2016-01-25 16:50

Am trimis la MENCS si la ISE o propunere de varianata 2 imbunatatita.
O vedeti in cronologia mea pe contul de Facebook: Aurel Peicu

Musafir

#2

2016-01-25 17:01

Vă mulțumesc că ați avut această inițiativă.Predau Ed Tehnologică la Lic. Tehn. ”Clisura Dunării” Moldovă din 2001 decând sunt și titulară.
Sunt dezamăgită de celelalte variante, sper să rămână varianta 2.
O seară plăcută
Bouda Lida

Musafir

#3

2016-01-25 17:15

Educația Tehnologică este o disciplină recent introdusă în planul cadru pentru învăţământ obligatoriu, și propune parcurgerea unor module diversificate. Această dișciplină, se dorește a fi eliminată de la unele clase.
De ce educație tehnologică?
Pentru că te învață și își asumă rolul destinului societății.
Pentru că se pune accent pe individ, ca personalitate distinctă, ca purtător al unei vocaţii proprii.
Prin modulele care compun disciplina, se dorește, apropierea individului de aptitudinile sale naturale, punând accentul pe amplificarea capacităţilor creatoare şi a disponibilităţilor pentru invenţie şi inovaţie.
Prin diversitatea modulelor tratate atât teoretic cât şi practic, îl ajută pe tânăr să-şi găsească înclinaţia, atracţia către un anumit domeniu.
Sunt situaţii în care, cadrul familial este neadecvat, iar scoala preia rolul, să dovedească vocaţia copilului în formare dar si în căutarea menirii sale.
Ce este educația tehnologică?
Consider această disciplina, o “adunătură de informații” care dă o cultură generală pentru viitorul durabil al elevului. Nu este o dișciplină care să te inițieze într-un meșteșug tradițional sau într-o profesie moderă ci mai concret este o formațiune culturală noua, chemată să cultive puterea, creativitatea și frumusețea științei.
Scopul disciplinei Educaţie tehnologică este de a dezvolta creativitatea din interiorul elevului, de a îmbogății vocabularul cu termeni tehnici și tehnologici și de a înțelege necesitatea noțiunilor dobândite într-un interval de timp îndelungat al vieții. Pe lângă aceste aspecte, elevul devine curios, explorează, se documentează și gasește soluții pentru problemele tehnologice.
Educația tehnologică este alcatuită din mai multe module.
Acest sistem modular a fost ales pentru a atinge toate domeniile cu care se întâlnește elevul pe parcursul copilăriei.
Ora de educație tehnologică este necesară, din punctul meu de vedere, pentru că informația care stă la baza conceperii ei este tehnico-stiintifica și aplicată în diverse metode, ea captează atenția elevului.

Musafir

#4

2016-01-25 19:03

Va rugam sa faceti ca var. 2 sa ramana in "picioare", altfel vai si amar de soarta noastra. Va rog daca apare o
veste sa ma anuntati si pe mine. Cu respect.

Musafir

#5

2016-01-25 19:16

Sa ne ajute Dumezeu!
Sa se aleaga varianta 2!
Numai bine va doresc!
Ana Iordache
Musafir

#6

2016-01-25 19:46

Speram ca cei de la ISE si Minister sa realizeze importanta acestei discipline si faptul sa nu se renunte la clasele aVa si aVIa. Suntem putini profesori de Educatie tehnologica titulari in tara si nu stiu cat ne iau pe noi in seama in scoli. De abia reusim sa ne facem norma din 3-4 scoli. Pacat , ca unele ore de Educatie tehnologica nu sunt scoase sa le obtina  profesorii pregatiti si inca mai sunt date ca si ore de completare la alte discipline sau pur si simplu ca ore suplimentare la profesori, invatatori si chiar educatoare fara reconversie pe Educatie tehnologica. E o disciplina care in tarile dezvoltate este foarte apreciata.


Musafir

#7

2016-01-26 08:27

Am semnat petitia si am trimis si noi, profesorii din SV, un memoriu pentru sustinerea Educatiei tehnologice in trunchiul comun cu cate 1-2 ore la clasele V-VIII, catre Senat, Camera Deputatilor, MENCS, ISE la care am atasat tabele cu semnaturi din SV si din jud. Dolj (primite pe mail de la dna Dogaru Florance). Speram ca Educatia tehnologica sa isi recapete locul si importanta pe care o are, nu ca Cenusareasa disciplinelor ci ca Regina intre discipline. Sunt convinsa ca asta depinde si de noi. Spor in toate! Marinela Mocanu- Suceava

Musafir

#8

2016-01-26 08:49

Eu am semnat petiţia, fiind profesor de educaţie tehnologică, însă în şcoala mea această variantă a mai fost aleasă doar de o doamnă profesoară de chimie şi de un domn profesor de fizică, în condiţiile în care suntem în jur de 30 de cadre didactice doar la ciclul gimnazial. Din câte am discutat cu colegele din alte şcoli, nici pe acolo varianta a doua nu a avut prea mult succes, preferată finnd, ca şi în şcoala noastră, cea de a treia variantă...Poate ar fi bine ca, în cazul în care ne vor fi afectate foarte grav catedrele, să ne organizăm şi iniţiem un protest în acest sens! Să dea Domnul să auzim numai de bine!
musafir

#9

2016-01-26 09:34

Consider varianta 2 cea mai viabila, in conditiile in care celelalte variante nu sufera  modificari semnificative care sa afecteze vreo disciplina. Sunt profesor titular pe  Ed Tehnologica si consider ca aceasta disciplina are un rol foarte important in deschiderea orizonturilor elevilor spre profesii tehnice ,atat de necesare in societatea actuala.Am sustinut intotdeauna ca aceasta disciplina prin multitudinea informatiilor cuprinse in cele 8 module ,poate fi considerata ca avand un rol  important in cultura generala si dezvoltarea ulterioara a elevilor. Nu cred ca incomodeaza foarte tare existenta unei ore/saptamana ci mai degraba contribuie valoros in evolutia tinerei generatii.Sa speram ca strigatul nostru va fi auzit si luat in seama.


Musafir

#10

2016-01-26 17:36

Multumim pentru initiativa.