Pledoarie pentru Educația Muzicală în școală

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Pledoarie pentru Educația Muzicală în școală

Adela D.D.
Musafir

#51

2016-01-15 20:32

Cum credeti ca ar fi posibil ca un copil sa se dezvolte fara a avea acces la cultura muzicala ? Probabil ca mi se va raspunde : "Ooo.... copiii asculta muzica, oricum" !
Intrebaera mea si a multor oamni care stiu ce trebuie pus in "aluatul unui copil pentru o plamdeala buna", este: " Dar...ce fel de muzica asculta copiii de unii singuri daca nu primesc o educatie in acest sens?" Ehei... voi ,,capete destepte" unde vreti sa ajungeti cu copiii nostri...si ai vostri...In ce vagauna vreti sa-i aruncati? V-ati gandit cum ar fi o tara fara cultura...chiar muzicala...ar fi o TARA MUTILATA....SCHINJUITA... HULITA...Auzi.....lume....sa elimini EDUCAȚIA MUZICALĂ DIN SCOALA ROMANEASCA...DOAMNE, UNDE ESTI ? PANA CAND SI LA DUMNEZEU AJUNGEM PRIN INTERMEDIUL MUZICII !

FARA CULTURA....MURIM CU TOTII!

SUNTEM AICI, EXISTAM SI NU VOM LASA PE NIMENI SA NE MUTILEZE COPIII !!!


Musafir

#52

2016-01-16 07:16

Dupa cataclismul de la ,,Colectiiv" am initiat un program cu tema
ROLUL MUZICII IN PREVENIREA SI COMBATEREA VIOLENTEI LA VARSTE TINERE. Pentru elevi si parinti.
SA NU CREDETI CA E USOR...
Daca se adopta varianta 2, nu vom mai avea posibilitatea sa schitam nici un gest in acest sens, chiar la clasa a VIII-a ...unde hormonii pubertatii actioneaza...cum stim cu totii.
prof. Negoita Florica , Otopeni

Musafir

#53

2016-01-16 08:24

Am semnat aceasta petiție pentru ca îmi doresc foarte mult sa nu mai avem un așa procent de oameni fără cultura.

Musafir

#54

2016-01-16 14:53

Cred cu tarie in rolul educatiei in scoala

Musafir

#55

2016-01-16 15:49

Fara educatie muzicala nu avem cultura muzicala iar fara cultura elevii si tineri nostri vor fi saraci spiritual, intelectual, sufleteste si dezorientati de multitudinea de ,,oferte muzicale,,fara valoare.

Musafir

#56

2016-01-16 16:23

Sunt profesoara de muzica in pensie.M-am luptat cca 10 ani pentru introducerea materiei de Educatie Muzicala la Liceu.Sunt foarte ingrijorata ca se poate spulbera tot ce am obtinut atunci...Predand atat la cl. VIII.-a cat si la clasele IX-XII sunt ferm convinsa ca in aceste clase putem forma publicul de concert de muzica clasica.In tara Festivalului Enescu nu e voie sa se intample asa ceva!

Musafir

#57

2016-01-16 18:07

Pentru a asigura accesul tuturor elevilor la cultura generala .

Musafir

#58

2016-01-17 08:06

Pentru ca muzica inseamna spiritualitate si sensibilitate!

Musafir

#59

2016-01-17 08:07

Eu sunt profesor de chimie, cu alte cuvinte, nu exista conflict de interese....Educatia muzicala, numita Muzica pe vremea noastra, ne-a bucurat sufletele, aducandu-ne acea farama de frumos si delectare, atat de necesara pentru sufletele si inimile noastre de copii. Am crescut si invatat in orasul Rm.Sarat si am avut marea onoare de a face Muzica cu domnul profesor Sterian Costica, tatal cunoscutului folk-ist Valeriu Sterian. Am in amintire bunatatea, blandetea si dragostea cu care , ora de ora, cantandu-ne la vioara , domnul profesor ne-a insuflat dragostea si interesul pentru muzica. Abia asteptam ora de muzica! Nu aveam voce dar mi-am dorit sa fiu la cor pentru ca era corul care reprezenta scoala......Consecinta: atat de mult mi-am dorit aceasta , incat domnul profesor m-a selectat pentru cor , dar imi spunea sa cant mai incet...Si eram fericita ca eram acolo, pe scena. Mergeam la competitii , castigam premii pentru scoala. Chiar daca nu am voce, prin studiu am capatat pot spune putina " ureche muzicala". Am invatat genurile muzicale, am un minim de cultura generala in muzica pe care, sincer, nu stiu daca as fi putut sa il achizitionez nestudiind muzica in scoala. Muzica este farmecul copilariei si adolescentei. Ne umple viata de frumos si bine! Si acum ( am 48 de ani! ) , nu exista zi in care sa nu accesez, macar pentru 15 minute youtube ,pentru a asculta, in functie de dispozitie, diferite piese. Concluzia: muzica este la fel de necesara pentru suflet si inima asa dupa cum educatia fizica este necesara pentru trup, iar celelalte discipline pentru a ne dezvolta intelectul, fiecare in felul sau conducand la implinirea MINTII, la devenirea noastra ca oameni. Dati copiilor sansa de a beneficia de tot ceea ce ii poate face mai buni, de a avea parte de frumosul din aceasta viata, care cu siguranta se regaseste in toate formele de arta!!! Copiii nu au posibilitatea sa aleaga.....Le luam un drept pentru care ne vor face , mai tarziu, raspunzatori si nu vom putea sa ii privim in ochi fara sa le spunem adevarul Da! Eu macar am incercat! Incercati si voi!!!

Musafir

#60

2016-01-17 18:50

Copii au nevoie de educatia muzicala pentru a-si dezvolta imaginazia si creativitatea muzicala,eu de exemplu datorita ed.muzicale am inceput sa cant la instrumente si vreau sa imi fac o cariera in muzica.Fara educatia muzicala nimic din acestea nu ar fi fost posibil...pe scurt noi avem nevoie de educatie muzicala iar educatia muzicala are nevoie de noi.

Musafir

#61

2016-01-17 22:25

Sunt pe deplin de acord cu cererile din petiție: avem nevoie de oameni nu numai instruiți, dar și educați, eficienți, dar și sensibili. Muzica, desenul, sportul contribuie la o dezvoltare armonioasă a personalității, capacitatea de a aprecia o muzică de calitate, o operă de artă, o competiție sportivă fair play. Tânără generație să nu fie tentata să frecventeze doar cluburi de fițe, ci să participe efectiv la acte de cultură.

Musafir

#62

2016-01-19 04:07

...Acel ce nu simte
Puterea muzicii si nu-l atinge
Maiastra intalnire dintre tonuri
Viclean este! talhar si tradator!...
Gandirea lui inchisa e ca noaptea
Si-a lui simtire neagra-i ca Erebul!
Sa nu te-ncrezi in el...
W.Shakespeare

Musafir

#63

2016-01-19 04:55

...Acel ce nu simte
Puterea muzicii si nu-l atinge
Maiastra intalnire dintre tonuri
Viclean este ! talhar si tradator!...
Gandirea lui inchisa e ca noaptea
Si-a lui simtire neagra-i ca Erebul!
Sa nu te-ncrezi in el...

Musafir

#64

2016-01-19 13:44

Pentru ca fara cultura muzicala nu exista cultura generala !

Musafir

#65

2016-01-21 11:50

Printre atâtea influenţe negative, trebuie găsită o fereastră pentru sufletul elevului: Educaţia Muzicală!

Musafir

#66

2016-01-22 19:49

De ce tara lui George Enescu sa fie asfel schilodita, privand viitorii muzicieni de ce a mai ramas din cultura nationala?
Probabil ministrului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Adrian Curaj, nu cunoaste nici o iotă din ce inseamnă MUZICA sau o tonalitate MUZICALĂ.

Musafir

#67

2016-01-23 19:01

1962-1963: Istoria muzicii (universale) in clasa a 10-a. A lasat amprente pentru toata viata. Era la sectia reala a Liceului!

Musafir

#68

2016-01-27 16:22

pentru ca in viata cultura trebuie sa ocupe un loc important in orice facem.deoarece cultura este un mijloc de a ne dezvolta ca om si ca persoana.fara cultura ce o cultivam la ora de muzica nu exista educatie si nu exista omenie.

Musafir

#69

2016-01-27 20:54

Sunt profesor, sunt la curent cu toate problemele sistemului.Din pacate modificarile care se fac nu sunt pentru a usura munca elevilor si a profesorilor, ci , din contra, pentru a ingreuna, pentru a aduce si mai multe hartoage de facut, pentru a face scoala si mai neatractiva si mai imbacsita pentru copii.Speranta moare ultima, insa lucruri pozitive in invatamant vor aparea peste 50 de ani, probabil.
Crinul din vale

#70 Dezamagire!

2016-01-28 17:57

Ma sidereaza astfel de propuneri din partea unor semeni. Cum am putea trai fara cultura muzicala? Nu-s destule problemele cotidianlui GRI? Educatia muzicala in scoli relaxeaza copiii care cer la fiecare ora sa cante. Muzica ne transpune pe toti in sfera ei facadu-ne mai buni, mai comunicativi si mai veseli. Sunt genii care asteapta sa fie pe buzele copiilor si acestia sa le cante capodoperele. Cum ar fi un orar (si-asa destul de incarcat cu materii grele) fara ora de relaxare MUZICA? Fara auditiile care linistesc sufletul uman? Vom lupta pentru materia care ne defineste si la randu-le, pentru elevii doritori de aceasta arta.

 


Musafir

#71

2016-01-29 10:29

Sunt profesor consilier şcolar şi în activitatea de asistenţă psihopedagogică am utilizat de multe ori muzica şi pictura. De altfel noi vorbim şi aplicam tehnici specifice de artterapie.
Totodată, în situaţiile copiilor cu stimă de sine scăzută, care nu aveau performanţele unor "olimpici" la ştiinţe, profesorii de muzică/pictură au fost partenerii mei de încredere în susţinerea emoţională a acestor copii.

Musafir

#72

2016-01-30 16:48

 Muzica este foarte importanta in dezvoltarea personalitati, atat pe plan spiritual cat si etic. O cultura fara muzica intr-o societate este inacceptabila, deoarece devine inuman. 

                                                                                                                                   Sunt preot unitarian

                                                                                                                                             Fekete Levente


Musafir

#73

2016-02-03 07:34

Pe această linie, pe când o singură oră obligatorie de limbă română? Sau -- de ce nu? -- chiar renunțarea, în școală, la limba română? Că doar "o fi mergând și-așa"! Ce ziceți, stimați "gânditori de curricule"?

Musafir

#74

2016-02-05 05:02

Copiii care nu numai invata despre muzica inca din scoala (nu toti o pot face si acasa), dar care si fac muzica, sunt obisnuiti sa asculte muzica, sa mearga la concerte, devin oameni cu o capacitate mult mai ampla de a simti, de a vedea, de a asculta, capabili de armonie (armonizare).

Musafir

#75

2016-02-07 22:13

Sunt profesor şi ştiu cât de importantă este educaţia artistică (muzicală, plastică) în formarea copiilor şi tinerilor.în general.