Petitie impotriva modificarii L223 Legea pensiilor militare

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Petitie impotriva modificarii L223 Legea pensiilor militare


Musafir

#251

2015-12-14 19:10

sacrificiul lor merita respectul nostru.

Musafir

#252

2015-12-14 19:12

Bravo Armatei Romaniei.

Musafir

#253

2015-12-14 19:34

Pt ca sunt cadru militar si indur privatiunile serviciului militar.

Musafir

#254

2015-12-14 19:40

Pentru ca este evident cu ce "specialisti" avem parte in acest Guvern de tehnocrati(Guvern de rahat de altfel) care pune pe picior de egalitate o Lege organica cu un mare FISSS facut de ei !

Musafir

#255

2015-12-14 19:45

Militarii merita recunoaștere!

Musafir

#256

2015-12-14 19:57

Nu doresc modificarea legii.Sunt drepturi conferite printr-o lege aprobata de parlament si promulgata de presedinte.Guvernul a savarsit o fapta abuziva.
NSPNTJ

#257 Nu prea se vede Onoarea pe această petiție

2015-12-14 20:02

   1. Majoritatea dintre cei care și-au pus semnătura sau comentariul (prin care au înecat această rubrică și au transformat-o în coș de gunoi) nu prea înțeleg semantica cuvântului ONOARE, mai popular cam ce presupune acest cuvânt. Acesta are legătură cu altul, OM, cel mai important cuvânt de pe fața pământului creat de strămoșii noștri pe a căror jertfă am călcat aceste generații nesimțite care am vândut pe nimic țara la străini și am amanetat viitorul a cel puțin șapte generații! Dar mai întâi am dansat LAMBADA în ziua de Crăciun când românul nostru a fost ciuruit în numele nostru cu sute de gloanțe! Și nu numai atât am pupat în xur pe "bulibașa de Chirnogi, Oltenița"&co. mânjit cu sângele a mii de români naivi!

   Nu ne-am săturat timp de șase (1990-1996) l-am luat patru ani (2001-2004) când el împreună cu "bulibașa de Tărtășești" și cu parlamentarii trădători au vândut pe nimic petrolul și gazele (doar un exemplu din marea trădare din această perioadă) la hasburgi care ne-au ucis, ne-au iobăgit, ne-au folosit pe post de "carne de tun" în războaiele lor de cucerire, ne-au furat sute de ani și ne-au înlocuit românii cu șvabi (în Banatul întreg nu cel de azi) și alte semințenii (în Bucovina și împrejurimi)!

   Nu ne-am săturat nici zece ani căci le-am pupat circa 3 ani și pe elevul acestor excroci pe viitorul pușcăriaș "plagiatorul șef" care era să ne bage a doua oară în Guiness Book și care, afară de complicitate la excrocherii mai mari (drumuri, Roșia Montana, cu OMV ajutat să scoată gazul din țară sub formă de curent) sau mai mici, i-a aprobat lui "Mahomed II/Suleiman Magnificul" prima moscheie în capitala țării!

  M-am referit la aceștia pentru că nu-mi mai pierd timp să explic și de ceilalți inclusiv de urmașul celor care-au semnat "Unio Trium Nationum", sau neam de-al lui Bismark care ne-a implantat primul rege de import după ce l-am trădat și exilat pe românul nostru căruia obrăznicătura de prusac nu i-a permis nici să moară în țara lui pentru care a făcut enorm în nici 7 ani! Sau neam cu excrocii/trădătorii de urmași ai primului, cu Hitler sau chiar cu Angelika căreia nu-i mai ajungi la nas dar a dat OK-ul pentru islamizarea Europei căci Germania era islamizată deja cu circa 5 milioane de turcaleți!

  2. Despre onoare ar trebui să ne vorbească Ecaterina Teodoroiu (care după sacrificiul suprem al fratelui a insistat să-i ia locul și viața ei a dăruit-o patriei) și ostașul român care a fost nevoit (datorită excrocilor/trădătorilor de guvernanți și a celor din armată) să lupte cu baioneta contra mitralierelor și tunurilor nemțești! Să lupte neechipat corespunzător, flămând, în ploaie și ger,etc.!  

   Poate învățăm ceva din poezia găsită ȋn raniţa unui soldat mort ȋn toamna anului 1918, pe muntele Sorica, din Carpaţii de Curbură de lângă Azuga. Din păcate se pare că și acest munte va fi retrocedat unui trădător urmaș al regilor de import care au servit interesele străinilor și unii chiar au trădat grosolan și pe față neamul și țara care i-a ținut în puf! Zilele trecute televizat am văzut altă mare țeapă pe care Paulică și cu Liuța (care iubesc enorm neamul și țara) au brodat-o înainte de a călca pe pământ românesc!

Nu plânge, maică Românie,

Nu plânge, maică Românie,
Că am să mor neȋmpărtăşit!
Un glonţ pornit spre pieptul tău,
Cu pieptul meu eu l-am oprit…

Nu plânge, maică Românie!
E rândul nostru să luptăm
Și din pământul ce ne arde
Nici o fărâmă să nu dăm!

Nu plânge, maică Românie!
Pentru dreptate noi pierim;
Copiii noştri, peste veacuri,
Onoare ne vor da, o ştim!

Nu plânge, maică Românie!
Adună tot ce-i bun sub soare;
Ne cheamă şi pe noi la praznic,
Când România va fi mare!

  3. Despre Onoare ar trebui să-l citim pe Mihai Eminescu asasinat pentru că de unul singur și-a apărat neamul și țara de excroci și trădători. La 1916 nu se schimbase absolut nimic față de 1877! Nici în 1940,etc.

DOROBANŢII

   Au sosit în Bucureşti dorobanţii de pe cîmpul de război. Aceşti eroi, cu care gazetele radicale se laudă atîta, sunt, mulţumită guvernului, goi şi bolnavi. Mantalele lor sunt bucăţi, iar sub manta cămaşa pe piele, şi nici cojoc, nici flanelă, nici nimic. Încălţaţi sunt tot atît de rău, unul c-un papuc ş-o opincă, altul c-o bucată de manta înfăşurată împrejurul piciorului, toţi într-o stare de plîns, într-o stare care te revoltă în adîncul inimei.
  O spunem de mai nainte, nici o scuză, nici o justificare, nici o esplicaţie nu ne poate mulţămi faţă cu această mizerie vădită şi strigătoare la cer. Canibali au fost acei ce i-au trimis iarna la război în asemenea stare? Nu mai întrebăm de au fost români sau nu. Suntem de mai nainte siguri că numai români n-au putut fi aceia cari i-au trimis pe ţăranii noştri în asemenea stare în Bulgaria. Dar am fi putut crede ca să fie cel puţin oameni. Turcii, despre cari se zicea că mor de foame şi de frig, au sosit la Bucureşti mai bine îmbrăcaţi şi mai îngrijiţi decît soldaţii noştri. Ruşii cari pleacă la cîmpul de luptă sunt toţi îmbrăcaţi bine, cu cojoc şi cu manta sănătoasă, şi bine încălţaţi; la ai noştri îmbrăcămintea e curat ironia unor haine, e goliciunea parafrazată. Şi astfel au petrecut aceste victime ale radicaliei, ca să nu zicem un cuvînt mai rău, în zăpadă şi în ger, nemîncaţi, neîmbrăcaţi, decimaţi mult mai mult de frig şi de lipsă decît de gloanţele duşmanului.
   Nu sunt în toate limbile omeneşti la un loc epitete îndestul de tari pentru a înfiera uşurinţa şi nelegiuirea cu care stîrpiturile ce stăpînesc această ţară tratează cea din urmă, unica clasă pozitivă a Romîniei, pe acel ţăran care muncind dă o valoare pămîntului, plătind dări hrăneşte pe aceşti mizerabili, vărsîndu-şi sîngele onorează această ţară.
  Şi pe cînd aceşti cumularzi netrebnici, această neagră masă de grecotei ignoranţi, această plebe franţuzită, aceste lepădături ale pămîntului, această lepră a lumii şi culmea a tot ce e mai rău, mai mincinos şi mai laş pe faţa întregului univers face politică şi fanfaronadă prin gazete şi se gerează de reprezentanţii unei naţii ai cărei fii aceste stîrpituri nu sunt şi nu pot fi, tot pe atuncea soldatul nostru umblă gol şi desculţ, flămînd şi bolnav pe cîmpiile Bulgariei, îi degeră mîni şi picioare, de cad putrede de pe trupul viu al omului şi, veniţi înapoi în ţară, cad pe drumuri în ţara lor proprie de frig şi de hrană rea.
   Şi tot în această vreme vezi greci obraznici în mijlocul Bucureştilor refuzînd de a-i primi în cartier. Am ajuns cu teoria de ,,om şi om" aşa de departe încît fiece grecotei, fiece veni-tură, fiece bulgăroi e mai om în această ţară decît acel ce-şi varsă sîngele pentru ea.

   Scuzabil n-au fost acest război, dar esplicabil putea să devie purtat în condiţii normale, dar în modul în care s-au purtat, cu oameni goi şi flămînzi, au fost o adevărată crimă, un omor de oameni prin foame şi frig.

Consistă această ţară din călăi şi din victime?

[30 decembrie 1877], Vol.X, OPC, pag.33

   4. Prin comentarii unii sunt supărați pe țară pe care s-au abținut s-o înjure. Mulți dintre românii fugari își varsă năduful pe țară, pe alți români, le este rușine să-și decline identitatea, se dau mai deștepți decât noi toți care am rămas pe aici! Realitatea este că avem câteva gene legate de lașitate, nesimțire, egoism și chiar de trădare. La aceste generații procentul a depășit 85 ceea ce înseamnă "cancer generalizat"! Nici măcar de viitorul copiilor noștri nu ne-a păsat și nu ne mai pasă!

   Vine un turcalete și reglementează peste o sută de minore proaste care au devenit xurve pentru că poate părinții au fost la fel sau au fost impotenți să le asigure hrana de zi cu zi! Dacă a avut 10000 $ când a intrat prima dată în țară! A devenit bogat pe seama noastră a făcut evaziune, a mituit polițiști, procurori, judecători, administratorul de bloc și vecinii apartamentului unde le chema pentru "probe de angajare". Nimeni n-a văzut sau n-a făcut nimic până nu s-a depășit suta ceea ce mai arată alt aspect legat de românce care se duc chiar la Istanbul să "câștige un ban cinstit" în timp ce mamele se roagă sau se miră ce fete deștepte au!

   Un alt turcalete similar dezintegrează un polițist român care a încercat să-și facă datoria! Ambii turcaleți sunt încă în siguranță! Un român n-ar fi îndrăznit și n-ar fi reușit să aibe aceste performanțe la Istanbul! Dacă prin absurd ar fi reușit săși bată joc doar de cinci turcoaice minore sau ar fi dezintegrat un polițist turc n-ar mai fi ajuns pe la procurori, judecată,etc!

   Unde ești tu Țepeș Doamne să ne vorbești un pic despre Onoare!

 


Musafir

#258

2015-12-14 20:14

Rugaminte pentru cei care pot decide : NU VA BATE-TI JOC DE CEI CARE VA APARA!!!!

Musafir

#259

2015-12-14 20:19

De cand o lege organica este modificata deO.U.9G


Musafir

#260

2015-12-14 20:27

DREPTATE SI SOLIDARITATE .

Musafir

#261

2015-12-14 20:58

Sunt si eu unul dintre prnsionarii militari, care ar avea mult de suferit daca Legea 223 ar fi modificata de acesti nesmtiti.

Musafir

#262

2015-12-14 21:37

Este neconstituțional să modifici o lege organică printr-o hotărâre de guvern, fie ea și de urgență; prin această ”manevră” se desconsideră, odată în plus, parlamentul României și chiar președintele țării. Se calcă în picioare, dinnou, așteptările militarilor, polițiștilor și ale celorlalți reprezentanți ai structurilor din sistemul de apărare și ordine publică aflați fie în activitate fie ieșiți la pensie.
Emil Patrichi
vasile

#263 solicitare

2015-12-14 22:01

catre Presedintele Romaniei: ce masuri veti lua pentru eliminarea discriminarii care s-a creat intre magistrati si militari?


 


DOMNULE  PRESEDINTE  AL  ROMANIEI,  KLAUS  WERNER  JOHANNIS

Subsemnatul, Col. (r) Coltescu D.Victor, domiciliat în localitatea Bucuresti,  avand in vedere prevederile art. 31 si ale art. 51 din Constitutia Romaniei, rog să binevoiţi să dispuneti clarificarea următoarelor probleme:

Avand in vedere ca:

            - Prevederile art. 147 alin. (4) din Constitutia Romaniei prevad ca: “deciziile Curtii Constitutionale se publica in Monitorul Oficial al Romaniei. De la data publicarii, deciziile sunt general obligatorii si au putere numai pentru viitor.”

            - In Decizia nr. 20 din 2 februarie 2000, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 72 din 18 februarie 2000, Curtea Constitutionala a Romaniei arata ca: “ Un alt element care justifica in mod obiectiv si rezonabil un tratament juridic asemanator al magistratilor si al cadrelor militare, inclusiv in ceea ce priveste regimul de pensionare, il reprezinta riscul pe care il implica exercitarea profesiilor respective, ambele avand un rol esential in  …” si constata ca, „fata de asemanarile subliniate anterior intre situatia cadrelor militare si cea a magistratilor, avandu-se in vedere si caracteristicile comune ale statutelor aplicabile acestor categorii profesionale, care au determinat in mod obiectiv reglementarea prin lege, in mod aproape identic, a pensiei de serviciu, nu se poate identifica o ratiune suficienta care sa justifice aplicarea unui tratament diferit magistratilor fata de cadrele militare permanente, …”

- In Decizia nr. 1 din 8 februarie 1994, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 69 din 16 martie 1994, Curtea Constitutionala a Romaniei a stabilit ca: „un tratament diferit nu poate fi expresia aprecierii exclusive a legiuitorului, ci trebuie sa se justifice rational, in respectul principiului egalitatii cetatenilor in fata legii si a autoritatilor publice”.

- De asemenea, prin Decizia nr. 135 din 5 noiembrie 1996, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 345 din 17 decembrie 1996, Curtea Constitutionala a retinut ca „principiul egalitatii in fata legii presupune instituirea unui tratament egal pentru situatii care, in functie de scopul urmarit, nu sunt diferite”.

- In Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 684 din 08.10.2007 la art. 82 alin. (1) se prevede ca „Judecatorii si procurorii cu o vechime de cel putin 25 de ani in magistratura se pot pensiona si pot beneficia, la implinirea varstei de 60 de ani, de pensie de serviciu, in cuantum de 80 % din baza de calcul reprezentata de indemnizatia de incadrare bruta lunara si sporurile avute in ultima luna de activitate inainte de data pensionarii”, fara ca in cadrul articolelor 82 la 86 sa se prevada o limitare a cuantumului pensiei;

- In Ordonanta de Urgenta nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, care prevede modificarea si completarea Legii nr. 233/2015 privind pensiile militare de stat, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 556 din 27.07.2015 la art. 28.alin. (1) se arata ca „Baza de calcul folosita pentru stabilirea pensiei militare de stat este media soldelor/ salariilor lunare brute realizate la functia de baza în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate în calitate de militar/politist/functionar public cu statut special, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea persoanelor prevazute la art. 3 lit. a) - c), în care nu se includ: ...”, la art. 29 alin. (1) „Cuantumul pensiei de serviciu se determina în procente din baza de calcul, astfel:

a) militarii, politistii si functionarii publici cu statut special, cu vechime cumulata conform art. 3 lit. f) de cel putin 25 de ani, beneficiaza, la împlinirea vârstei prevazute de lege, de pensie de serviciu, în cuantum de 65% din baza de calcul prevazuta la art. 28;” si la art. 30 „Pensia stabilita, recalculata si actualizata în conditiile prezentei legi, nu poate fi mai mare decât 85% din baza de calcul prevazuta la art. 28.”

- Ati jurat sa respectati Constitutia si legile tarii, asa cum prevede juramantul de la art. 82 alin. (2) din Constitutia Romaniei;

- aveti si calitatea de comandant al fortelor armate si presedinte al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, asa cum prevede Constitutia Romaniei la art. 92 alin. (1);

Ce masuri veti intreprinde in vederea respectarii Constitutiei, coroborata ce prevederile deciziilor Curtii Constitutionale dar si pentru eliminarea discriminarii care s-a creat intre magistrati si militari? 

Vă mulţumesc.

rezervist demolat de statul mafiot

Andi H.
Autorul acestei petitii

#264 Re: solicitare

2015-12-14 22:05

#263: vasile - solicitare 

 RESPECT ! DOMNULE COLONEL 

PS: As aprecia cateva sfaturi/sugesti la demersul meu

multumesc


Musafir

#265 Re:

2015-12-14 22:18

#2: -  

 Escrocii au facut acelasi lucru si in 2010 ! Asa ca nu mă mai miră ca si "nepotii lor" să facă la fel !!! Poate ii va bate Dumnezeu !!! Depinde si de parlamentari cum vor vota cand le va fi prezentată ordonanta( zilele acestea) ! Dar ... si aștia sunt la fel !


Musafir

#266

2015-12-14 22:53

Din respect pentru cadrele militare ,si pentru munca depusa .

Musafir

#267

2015-12-14 23:05

Pentru ca se face o mare nedreptate cadrelor militare şi familiilor acestora!

Musafir

#268

2015-12-15 04:35

Pentru stoparea acestui abuz .

Musafir

#269

2015-12-15 04:37

Dupa o viata de munca,vanitul trbuie sa fie rezonabil.Care este diferenta intre cei cu vechime completa si cei cu vechime minima?Nesemnificativa.Legea pensiilor incurajeaza asta.Multumesc!

Musafir

#270

2015-12-15 05:58

Pentru ca este ilegala si nu respecta drepturile pensionarilor militari, castigate prin adoptarea Legii 223. O Ordonanta de Guvern nu poate modifica o lege

Musafir

#271

2015-12-15 06:01

Consider ca schimbarea legilor de la o zi la alta bulverseaza pe toti, demonstreaza superficialitatea Guvrnului si Parlamentaului in fundamentarea actelor normative, imaturitatea si populismul partidelor, interese ascunse si dezonorante in gestionarea banului public, amplificarea mediului favorabil furtului si coruptiei etc.

Musafir

#272

2015-12-15 06:06

M-am saturat de nimicnicia conducatorilor nostri, care se comporta ca niste'"dusmani ai poporului" !

Musafir

#273

2015-12-15 06:08

Pentru bătaia de joc la care sunt supuse cadrele militare active,în rezerva și retragere

Musafir

#274

2015-12-15 06:21

Poate inteleg si cei care au putere de decizie in tara asta ca a jefui drepturile legale ale cetatenilor pentru a avea ei de unde sa se infrupte nu trebuie sa devina o practica. Poate suntem mai in varsta, dar trebui sa tina cont de faptul ca noi stim sa ne sacrificam, chiar si pana la moarte, pentru drepturile noastre. Sa nu ne oblige sa iesim in strada!

Musafir

#275

2015-12-15 06:49

Nu este corect ca un militar care este la dispoziția statului 24 din 24,să fie asimilat cu o asistență medicală sau cu un funcționar din primărie Este diferență de la cer la pământ în ce condiții lucreaza unii și în ce cond lucreaza ailalti. Să ne fie cu iertare!!!