Votați zero bani publici pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Votați zero bani publici pentru Catedrala Mântuirii Neamului


Musafir

#326

2015-11-25 06:00

Pentru ca nu ne trebuie. Sunt destule biserici! prea multe chiar, doar eu locuiesc inconjurat de 4 CURVE DE BISERICI ce clopotesc dimineata zici ca vine sfarsitu lumii

Musafir

#327

2015-11-25 06:06

Succes maxim


Musafir

#328

2015-11-25 06:14

Suntem printre primele locuri din europa la nr.de bolnavi.In loc sa finantam sanatatea, sa nu ne plece medicii afara,sa avem spitale moderne ca o tara europeana,finantam catedrale, biserici si preoti care face afaceri pe banii contribuabililor.

Musafir

#329

2015-11-25 06:16

Pentru ca BOR este o corporatie, care mananca banii oamenilor saraci.

Musafir

#330

2015-11-25 06:22

Pentru că, BISERICA SI CREDINTA NU ARE NIMIC CU OPULENȚA

Musafir

#331

2015-11-25 06:24

E bine să fie luată în consideraţie opinia cetăţenilor dacă ne interesează cu adevărat instaurarea unei democraţii adevărate.

Musafir

#332

2015-11-25 06:27

Din convingere!din ratiune!

Musafir

#333

2015-11-25 06:27

Imbogatirea "bisericii si a reprezentantilor sai" nu are nimic comun cu religia! RUSINE B.O.R.!

Musafir

#334

2015-11-25 06:28

Avem nevoie de scoli si spitale

Musafir

#335

2015-11-25 06:29

Cine este Dumnezeu? Ceva real, sau este o Divinitate? De unde vin, de unde i se trag radacinile lui?
Dumnezeu are doua radacini, pe de o parte o radacina artificiala, care se cheama Dumnezeu, iar pe de alta parte o radacina naturala, care se cheama Spatiul cosmic. Radacina artificiala la creat pe Dumnezeul artificial care este o inventie a omului. Dumnezeul natural este natura din care a aparut spatiul ceresc, impreuna cu galaxiile si megagalaxiile, cu gaurile negre cu sistemele solare cu sisteme planetare si cu viata aparuta pe ele, inclusiv pe Pamant, inclusiv cu aparitia omului. Cu acest Dumnezeu nu am nimic de comentat, deoarece el nu pedepseste si nu rasplateste pe nimeni, nu cere nimic de la nimeni, dar la nivelul planetei noastre el “cere” ca natura sa fie respectata, prin a nu ne risipii resursele pe care le avem in jurul nostru, sau la nivel pamantesc. Din cand in cand acest Dumnezeu se mai scutura din cand in cand si ne mai da un uragan, un inghet catastrofal, o ninsoare care ne astupa cu totul, o inundatie care face prapad, vulcani care erup, caderi de meteoriti, etc. Toate aceste calamitati desi fac prapad in jurul lor distrugand natura in ansamblul ei mai mult sau mai putin, gaseste resurse naturale pentru a se reface, mai concret reinvie din propria cenusa, iar oamenii care scapa de moarte se refac si isi refac asezarile pe care le-au pastorit inainte de catastrofa, fara vreo ruga speciala facuta de preoti, deoarece si ei atunci sunt facuti una cu pamantul.
Dumnezeul artificial a fost inventat de oameni preistorici, iar la ora actuala este mentinut in viata de preoti, ca pe o persoana care vede orice, pedepseste orice fapta nedemna facuta de om precum hotii, omoruri, minciuni, etc., dar cu conditia ca omul sa se duca la preot, sa-i ofere bani, cat mai multi bani, averi si ale motivatii financiare, sufletesti, etc., sa construiasca cat mai multe biserici, cat mai luxoase si mai cu capacitatea de a ne orbi sufleteste cat mai mult, pentru a nu vedea hotiile si alte nereguli savarsite de ei, de politicieni, de guvernanti, etc., acesta ne cere ca sa iertam cat mai mult, dar aceasta iertare este cu bataie lunga in special catre preoti, politicieni, guvernanti, etc. Cu acest Dumnezeu insa am o problema deoarece acest Dumnezeu protejat de preoti este un excroc, deoarece semnifica puterea preotului si a politicului asupra omului si nu puterea naturii asupra omului! Acestui Dumnezeu i-am dat denumirea de DUMNEZEUL PREOTILOR.
Cine este DUMNEZEUL PREOTILOR? DUMNEZEUL PREOTILOR este o entitate creata pentru a se face rost de averi si bani, cat mai multi bani. Daca nu ar exista posibilitatea de castig al banilor si al averilor, conceptul de Dumnezeu ar disparea cu totul, deoarece nimeni nu i-ar mai face reclama, pentru ceva ce nu i-ar aduce un castig.
Cine este Dumnezeu? Dumnezeu este natura care ne inconjoara care nu are nici o treaba cu preotii si politicului, pe care fiecare dintre noi o percepem mai mult sau mai putin, functie de educatia primita, functie de cunostiintele noastre, functie de capacitatea noastra de gandire.
Cine este Dumnezeu? Dumnezeu este partea cunoscuta a vietii, formata prin educatia fiecaruia dintre noi. Daca eu nu sunt educat cu credinta in Dumnezeu, nu pot crede in asa ceva, Dumnezeu nu poate aparea in mintea mea, nu poate aparea in visele mele, daca eu nu am facut religie, nu am avut de a face cu persoanele iubitoare a lui Dumnezeu.
Dumnezeu este sufletul fiecaruia dintre noi si nimic mai mult. Sufletul nostru poate fi bun sau rau, hot sau darnic, puternic sau slab, etc. Dumnezeu este natura in ansamblul ei, care nu are nici o legatura cu preotii sau bisericile construite de acestia. Preotii si bisericile, reprezinta rautatea lui Dumnezeu, in nici un caz bunatatea lui.
Cu cat o autoritate propaga cat mai tare cultul lui Dumnezeu, cu atat acel Dumnezeu este al autoritatii sau autoritatlor respective, deoarece aceste autoritatii sunt in mod direct beneficiare de putere financiara, puterea de a subjuga marea masa a oamenilor statului, sau statelor respective etc. si nicidecum de beneficii pentru oamenii de rand. Beneficiile pentru oamenii de rand sunt de ordinul firimiturilor. Prin acest tip de educatie se faciliteaza decalajul financiar intre oameni, intre regiuni, intre statele lumi. Partea cea mai dureroasa este ca oamenii prin aceasta educatie iau in serios acest tip de educatie, ajungand la atentate de tipul celor de la Paris din 6 ianuarie si 14 noiembrie 2015, celor din 2001 din New York soldate cu aproape 3000 de morti si daramarea turnurilor gemene
CINE ARE NEVOIE DE DUMNEZEUL PREOTILOR? CINE SE INCREDE IN DUMNEZEUL PREOTILOR? Persoanele carora li se inoculeaza prin educatie frica de Dumnezeu, frica de pedeapsa lui Dumnezeu, faptul ca Dumnezeu le rezolva toate problemele vietii, Dumnezeu ii vindeca de boli, Dumnezeu le da de mancare si de munca, Dumnezeu ii ajuta ca sa aiba copii, Dumnezeu pedepseste pe hoti si pe dusmani, pe parlamentarii si guvernantii corupti si hoti, Dumnezeu ii ajuta in orice si in toate, etc.. In realitate omul este la mana naturii si a semenilor lui, mai ales a semenilor lui, a oamenilor pusi in functii de sefi care fac totul sau nimic pentru comunitate ci pentru ei si nu pentru comunitatea in care traiesc si o pastoresc. Deci DUMNEZEUL PREOTILOR nu este altceva decat o forma de educatie, scoala, scoala religioasa, preoteasca, care are menirea de ai face pe oameni ca sa nu se impotriveasca neregulilor facute de guvernanti, dar si de breasla popeasca.

Musafir

#336

2015-11-25 06:33

Pentru ca biserica e doar o forma de manipulare a maselor invechita si nu are rost sa se iroseasca atatia bani acum cand sunt forme de manipulare a maselor moderne.
Radu

#337 Zero

2015-11-25 06:36

Sa o faca din profituri....ca au au destule!!!!!


Musafir

#338

2015-11-25 06:37

am semnat deoarece nu sunt de acord ci finantarea cultelor relogioase respectiv construirii catedralei cu fonduri de la bugestul de stat!

Musafir

#339

2015-11-25 06:37

Banii publici ar trebui investiti in proiecte care sa asigure cetatenilor locuri de munca, nu de rugaciune. Sunt suficiente biserici si catedrale goale. In secolul 21 trebuie sa ne axam pe invatamant si cercetare.

Musafir

#340

2015-11-25 06:39

Am semnat petitia din motive multiple, unul din ele fiind faptul ca nu e corect ca asemenea fonduri publice sa mearga spre o constructie complet ne-necesara, Pentru mine aceasta catedrala exprima perfect proverbul: "nu e prostul prost destul daca nu e si fudul". Pai noi, o tara cu deficiente majore, in care colcaie saracia, avem nevoie de ditai constructia in inima capitalei? Nu mai bine investim in institutiile de cercetare, cu ale caror rezultate ne-am mandrii pe buna dreptate? Raspunsul e evident pentru orice om lucid...

Musafir

#341 Re: Avem spitale și multe doar ca sunt închise și nu din vina Bisericilor....oameni fără Dumnezeu!!!

2015-11-25 06:39

#4: -  

 


Musafir

#342 Re: cursa e cine te-a făcut căci mai bine te îneca sa scape lumea de un prost.

2015-11-25 06:40


Musafir

#343

2015-11-25 06:42

pentru ca toti banii ar trebui investiti in sistemul sanitar-medical si in educatie.

Musafir

#344 Re: Avem spitale și sunt închise la fel și scoli la fel și biserici și de ce doar astea va încurcă

2015-11-25 06:43

#12: -  

 


Musafir

#345

2015-11-25 06:47

Sunt mult mai multe alte prioritati. E incredibila naivitatea si ipocrizia romanilor care continua sa depuna sume mai mici sau mai mari pentru acesti burtosi megalomani. Tot asa s-a inaltat si Casa Poporului cu atatea sacrificii umane si materiale. Imi doresc ca aceasta actiune sa fie incununata de succes.

Musafir

#346

2015-11-25 06:48

Sunt destui bani in visteria bisericii, nu platesc taxe,impozite,dar string bani care nu sunt fiscalizati, nu fac nimic pentru popor,sau poate fac rau.Nu este necesara acesta investitie din bani publici, cu acesti bani se pot face spitale,scoli ,camine pentru copii si batrani, sau multe alte lucruri utile populatiei acestei minunate tari.Musafir

#347 Re: Re: Ateilor nu da o bomba în voi!!!

2015-11-25 06:49


Musafir

#348

2015-11-25 06:51

Dumnezeu se afla in inima noastra, nu avem nevoie de intermediari !

Musafir

#349

2015-11-25 06:54

nu mi se pare corect ca intr-o tara saraca sa se aloce asemenea sume uriase nici unui cult religios .sa se faca spital din aceasta catedrala.

Musafir

#350

2015-11-25 06:54

Taxe si impozite ,nu, salarii de la buget ,da ,evaziune fiscala , da si in plus singurele locuri de munca ce au explodat in Romania sunt cele de popi !!!!! De ce sa platim o armata de popi fara har si pusi doar pe imbogatire in loc sa redistribuim banii scolilor si spitalelor ???????