VREM SPITALE NU CATEDRALE

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția VREM SPITALE NU CATEDRALE


Musafir

#826

2015-11-02 17:28

Vrem o țară mai bună!

Musafir

#827 Re:

2015-11-02 17:29

#822: -  

 vroiai sa opereze preoti in sutana ranitii?da de ce trebuie sa alegem spitale sau biserici?nu se poate si una si alta?mai bine sa renuntam la cluburi,restaurante etc


Musafir

#828

2015-11-02 17:32

Pentru ca imi pasa de oameni ! Pentru ca e nevoie !!!
pai trebuie biserici ca sa ne rugam ptr.sanatate caci nu avem spitale sa putem merge!

#829

2015-11-02 17:35

Isus se ruga sub cerul liber nu in catedrale ....nu in măreției. ...rusine 


Musafir

#830

2015-11-02 17:37

1. In primul rand NU EXISTA O COMPETITIE intre cele doua, AMBELE SUNT PENTRU OAMENI, nu impotriva oamenilor ( Eu ma tratez intr-un SPITAL si ma rog intr-o Biserica, am nevoie atat de MEDIC cat si de PREOT)

2. Daca Bisericile ar fi nefolositoare, de ce sunt pline ? Simplu: pt ca prezenta lor este ceruta de comunitatea respectiva

3. Biserica construieste biserici pt ca asta este menirea ei, dar asta nu inseamna ca nu construieste si spitale sau scoli ( de ex. in Bucuresti avem spitalul Sf Nectarie ( pt tratament paliativ) scolile Sf Sofia sau Sf Macrina ( in ambele se pregatesc in jur de 200 de copii).( La Margineni exista o scoala construita de Biserica si are o capacitate de 150 de locuri) Lista exemplelor e lunga, dar o putem detalia oricand daca este cazul. De multe ori se intampla si invers, adica Spitalele construiesc capele in incinta lor !

4. APROPO ! Aveti idee cat sange a fost colectat prin campania BISERICII „DONEAZA SANGE SALVEAZA O VIATA” ? : cel putin 7 TONE de SANGE ! ( Pr Ciprian Gradinaru a dat startul inca de saptamana trecuta celei de-a noua campanii, iar sangele care a fost folosit pentru victimele de la Colectiv, de acolo fusese colectat – ce ironie, nu-i asa ? ( apropo, acolo tot Biserica a dat autorizatiile de functionare ? Ma gandeam eu ca NU !

5. De ce s-au inchis SCOLILE si SPITALELE ? Simplu: pt ca de 25 de ani suntem condusi de bolnavi mintal si analfabeti ( pe care, in aparenta, tot noi i-am votat). Pt ca in cei 25 de ani, de la Revolutie, urmasii comunistilor nu aveau nevoie de un popor sanatos si inteligent, ci de niste oi care sa poata fi manipulate la urna de vot ! Faceti un calcul simplu: Costa mai putin un cozonac, o sticla de tuica si un pui recongelat, o data la 4 ani, decat scolarizarea unui elev timp de 16 ani

6. Cine a inchis spitalele ? Un număr de 67 de spitale au fost închise la 1 aprilie 2011 !!! DE CE ? DE CE ? DE CE ? Cine le-a inchis ? Biserica ? NUUU ! GUVERNUL, POLITICIENII !!!

7. De ce nu se construiesc SPITALE ? Pt ca tot „ei” le-au inchis ! Pt ca daca am avea SPITALE moderne n-am mai avea bolnavi, daca nu avem bolnavi nu mai cumpara nimeni medicamente !!! ups !!! mi-e frica sa continui ...

8. Cand se construieste o BISERICA este nevoie de un preot care deserveste cel putin 200 de credinciosi. Tot ei in mare masura ii asigura salarizarea. Apropo de salariul popilor: Preotul primeste de la buget o parte din bani ( vreo 5-6 mil) iar de la parohie isi completeaza veniturile. Atunci cand plateste impozitele o face pe toata suma, adica plateste Statului, mai mult decat primeste !

9. Cand se construieste un SPITAL ( daca se construieste) e nevoie de cel putin 50-100 de medici si asistente (pai oamenii acestia trebuie scolarizati, platiti ... daca cheltuim banii de la buget pe ei, n-or sa ne mai ramana pentru autostrazile fictive, sau alea care pleaca singure la vale, pt borduri si panselute ... )

10. Apropo de medici ... aproape toti prietenii doctori ( si nu sunt putini) au plecat sau sunt pe punctul de a pleca din tara ( iar motivul nu este BISERICA ! ci tratamentul jegos pe care STATUL il are fata de ei)

11 NU sunt bani pentru SANATATE ! BA DA sunt fooooarte muuuulti bani, dar ATENTIE cine ii imparte si cum !

12. Nu BISERICA tine posturile blocate in SANATATE ci ... stilourile cu „cerneala magica” ale ...( ati ghicit !!! ) acelorasi politicieni influenti si ale „functionarilor de casa”.


Musafir

#831

2015-11-02 17:37

Unii au donat case,mancare,transport dat niciun preot nu a facut o slujba sau o inmormantare pe gratis...nu cred ca cei care au fost in club erau satanisti si de asta s-a intamplat ce s-a intamplat...inloc sa ne ingrijeasca in cat mai multe ei ne construiesc biserici ca sa ne ingroape...va rog fara comentarii urate asta nu spun din ura..

Musafir

#832 Re:

2015-11-02 17:41

#831: -  

 oamenii inca nu au fost inmormantati si iti spun ca ieri am fost la biserica si s-au facut rugaciuni speciale pentru cei care au murit in club,pentru vindecarea celor din spitale,a fost citit un mesaj de la patriarhie,indemn sa mergem sa donam sange,sa ajutam si anunt ca parohia va ajuta ranitii cu orice e nevoie.STIAI ASTA???!!!


Musafir

#833

2015-11-02 17:45

Cate vieti au fost salvate in spitale si cate in biserici?Fara invatamantul din scoli si doar cu invatamantul din biserici am fi si acum in obscurantismul evului mediu.

Musafir

#834

2015-11-02 17:48

BOR nu trebuie să se îndreptățească în aceste zile. Nu e nevoie de poze cu preoți care donează sînge, nu e nevoie să explice cum se roagă. Preoții își fac treaba și fără șantajul mediatic. Să cheme cluburile din România să renunțe la o noapte de dezmăț în semn de doliu - banii ar fi suficienți pentru construirea unui spital.


Musafir

#835

2015-11-02 17:49

Nu vrem sa fim ignoranti si ignorati !!!
Nu vrem sa murim, cu toate ca avem inca zile !!!
Nu vrem sa fim prostiti pe fata !!!!
Nu vrem ca tinerii acestei tari sa mai moara nevinovati !!!

Musafir

#836 Re:

2015-11-02 17:49

#833: -  

 biserica salveaza sufletul,spitalul sanatatea,la scoala inveti etc.Fiecare are rolul sau.


Musafir

#837

2015-11-02 17:50

Pentru ca mi se pare inuman,s-au batut pe locuri in spitale ,dar na, "nu sunt bani" ,dar pentru biserici cu cupole aurite sunt bani mereu!Rusine!

Musafir

#838

2015-11-02 17:50

niste excoci, ....n-am vazut popa sa mearga cu bicicleta.....si cica sunt si bugetari...SILA...provocati ba cu biserica voastra.

Musafir

#839

2015-11-02 17:53

Sunt o persoana credincioasa, dar dar nu cred ca Dumnezeu vrea asa ceva! S-a exagerat cu bogatia opulenta a preotilor si bisericilor in timp ce oamenii isi risca vietile zi de zi in conditii grele, sa ajunga la pensie si sa moara de foame si frig. Puneti capat aberatiilor!

Musafir

#840

2015-11-02 17:53

Pentru a imi spune parerea cu privire la situatia precara a spitalelor din Romania

Musafir

#841

2015-11-02 17:56

Rugăminte:

Salut!
Mâine ma duc la inmormântatarea unuia din cei doi prieteni ai mei care au murit in incendiu!
Familia a hotărât sa fie înmormântați cu preoți!

Ca tu poate iti dorești pentru tine -sau familia ta - sa nu fi înmormântat/ă cu preoți e o alegere pe care ti-o respect!
Pentru aceste sufletele, cei apropiați au decis altfel!
Faptul ca unele persoane indiferent din ce motive folosesc aceasta tragedie ca lupta in diverse interese este abject!
In mine stârnește furie!
Familiile acestor doi prieteni ii înmormântează in Biserica lui Hristos!
Ar fi omenește ca cei de genul tau sa nu ne amareasca mai mult cu postări anti-biserica etc in aceste momente! O biserica pe care tu din câte vad nu stii ce este...!
Desigur exista multă corupție si mizerie între popi si prelați! Si multi dintre credincioși sunt tembelizati! (Dar fenomenul de spălare de creiere este mult mai răspândit - inclusiv la persoane inteligene de felul tau sau al meu!)
Lucru care ne doare, ne revolta, ne smintește chiar, si împotriva căruia noi Biserica - "biserica" reprezinta comuniunea sufletelor in Hristos indiferent ca esti cleric sau mirean - luptam cum putem!
... In acest moment însă nu ne ocupam de aceste cazuri de corupție!
Si oricum noi dorim sa ne vindecam ca Biserca nu sa o desființăm!
Poate ai putea sa meditezi la ce ti-am zis!

Cu respect la opiniile tale pe care nu le împărtășesc, dar cu sinceritate iti spun ca ele ma dor si ma ofensează in aceste momente!
Sufletele prietenilor noștri care au murit au nevoie de rugăciune - asta consideram noi cei apropiați!

Roagă-te împreuna cu noi, daca nu stii ce sa faci cu furia si durerea ta provocate de aceste morți ori de alte lucruri!
Nu-mi doresc decat sa ma înțelegi!

P.S.
Si daca tu ai primit un botez la naștere sau mai târziu - si de la care nu ai abdicat - înseamnă ca esti Biserica!...
Dumnezeu sa ne lumineze!

Lasă lumea sa-si îngroape morții! Începe campania ta Anti-Biserica dupa parastas, te rog!

 


Musafir

#842

2015-11-02 18:01

Joc cu hotii

Musafir

#843

2015-11-02 18:02

Pentru ca vreau!

Musafir

#844

2015-11-02 18:11

Pentru ca vreau mai multe scoli( sa invete copiii numai dimineata si cu laboratoare adevarat) si mai multe spitale(pentru ca viata omului este mai importanta decat orice), iar biserica este acolo unde ridici ochii spre cer si simti ca te asculta Dumnezeu!

Musafir

#845

2015-11-02 18:12

Sâmbătă dimineaţa am aflat şi eu (n.ed. despre accident). De atunci am venit la spital, am trecut pe la paturile bolnavilor, am luat de la personalul medical cu care colaborez de foarte mulţi ani, numele tuturor celor care au trecut prin accident şi sunt în suferinţă pentru a-i pomeni în rugăciune, la Biserică. I-am pomenit şi ieri, duminică, la Sfânta Liturghie. În toate bisericile au fost pomeniţi atât cei vii care se află în suferinţă, cât şi cei care au trecut la Domnul. Dar Biserica nu prea face caz de binele pe care îl săvârşeşte pentru că este o poruncă a Mântuitorului care spune: «Tu însă, când faci milostenie, să nu ştie stânga ta ce face dreapta ta». Astfel, Biserica îşi face lucrarea ei cu modestie, cu semerenie, fără să trâmbiţeze foarte mult acest lucru”, a spus pr. Marian Sava de la Biserica Adormirea Maicii Domnului, Spitalul Universitar de Urgență – Bucureşti.

 


Musafir

#846

2015-11-02 18:13

Vreau conditii mai bune pentru cei ajunsi pe patul de spital.E inuman ca in secolul XXI copii nostrii sa stea in saloane cu pereti scorojiti,cu gratii la geamuri,paturi cu saltele murdare si deformate de atata vechime,cu mancare adusa de acasa.....vrem o generatie de copii sanatosi si educati asa nu vom reusi.

Musafir

#847

2015-11-02 18:13

Spitalele salveaza pe cei vii!

Musafir

#848

2015-11-02 18:20

Dragi romani, este timpul sa facem ceva pentru noi. Haidetii sa luptam pentru sanatatea noastra si sa sprijinim
initiativa.

Musafir

#849

2015-11-02 18:20

Daca s-ar pastra doar bisericile in care slujesc prelatii cu chemare, nu cred ca ar ramane 5% din cele existente la ora actuala.

Musafir

#850

2015-11-02 18:26

Avem nevoie de spitale!