Majorarea alocatiei pentru copii de la 42 de lei la 200 de lei
Cea mai mare prostie ar fi asta. Haideti sa incurajam lenevia, betia si abuzul de banii statului. Ce o sa faca un nea "Costel" dintr-un sat uitat de lume care nu are nici un venit? Acum toarna 5 copii pentru alocatia aia amarata.. Daca se mareste probabil o sa faca 10 daca tot vin banii. Ce efecte ar avea o asemenea decizie in randul scursurilor societatii care trag bani din sistem fara sa aduca vreun beneficiu?
Hai intai sa castram toata lumea care face copii si nu are cu ce sa-i creasca si abia apoi se poate vorbi de o asemenea marire.
Am mai vazut anumite posturi genul: "Cum s-ar descurca un copil de senator cu o alocatie de 42 lei".. Oameni buni, copii sunt responsabilitatea parintilor, nu a statului. Deci de ce un copil de senator sau oricare altul ar trebui sa se descurce cu 42 de lei dati de stat? Parintii lui unde sunt? Hai sa ne educam pe noi si sa invatam sa nu mai cersim ajutoare si abia atunci putem emite pretentii.
P.S. Este doar o parere si stiu ca majoritatea nu vor intelege (asta ne e nivelul).
Pensionarii au contribuit o perioada lunga cu taxe si impozite la stat, pe cand copii sunt responsabilitatea parintilor care nu sunt in stare sa-i creasca dupa ce i-au facut si intind mana zicand ca banii aia sunt pentru copiii lor, cand de fapt sunt pentru ei.
Este adevarat ceea ce spune George. Dar aceasta generalizare afecteaza toate paturile sociale, inclusiv cei din mijloc, pentru care alocatia copiilor reprezinta un plus. De aceea il intreb pe George, el nu se bucura ca putea cu alocatia primita sa isi achizitioneze o pereche de adidasi noi sau ghiozdanul pe care si-l dorea nu pe cel care il permiteau parintii. Eu am 27 de ani dar cand eram eu la scoala puteam sa achizitionez cu alocatia aceste lucruri. Acum cu 42 lei nu poti sa iti cumperi nimic preferat, in plus de ceea ce primesti de la parinti(responsabilitatea lor). Nu este corecta generalizarea. E trist ca unii vor face copii doar pentru acesti bani dar majoritatea o sa foloseasca eficient aceasta marire pe care eu o consider absolut necesara.
This comment has been removed by the person who wrote it.
| This discussion has been closed. |