Pentru încetarea influenței Bisericii Ortodoxe Române în educație


Musafir

#201

2015-03-04 05:05

Dar sahul de ce nu este impus in scoli? Aaaa, ala deschide prea mult mintea, iar noi dorim tocmai contrariul. La popi daca nu le dai, cica nu ajungi in rai!


Musafir

#202 Re:

2015-03-04 05:23

#199: -  

 Dacă există Dumnezeu, El există şi gata. Susţine viaţa şi creaţia, şi pe copilul tău tot timpul. El nici nu dispare, nici nu apare la comandă peste 5, 10, 20 de ani sau niciodată pentru CONŞTIINŢA copilului tău. Dumnezeu nu apare sau dispare la o anumită vârstă a ta. dar tu poţi trăi în El şi cu El de la vârstele mici, fragede.

Dacă doi soţi sunt despărţiţi, iar din căsnicia lor a rezultat un copil, ce-i spune mama unui copil: Tatăl tău este rău şi vei avea numai de suferit dacă-l ştii. Tu alegi dacă îl cunoşti. Sau, mai înţelept, îi facilitează fiului şi tatălui orice întâlnire, pentru a nu exista un sentiment INDUS de ură împotriva Tatălui?

Dacă va creşte într-un climat de ură, va avea repulsie să-şi cunoască tatăl, iar legătura, chiar reînnodată, niciodată nu va mai fii sinceră, adevărată şi completă. 

 


Musafir

#203 Re:

2015-03-04 06:57

#167: -  

 Enumeră câteva dintre faptele fanaticilor ortodocși,  semeni ai noștri! 

 

 


Musafir

#204 Re:

2015-03-04 07:03

#194: -  

 Ce exemplu mai elocvent trebuie decât acela că in chiar cele 45 de zile emil moise a somat profesorii de religie, colegii săi cu Curtea de conturi și și dosare penale?

Iar toată acțiunea de colectare a cererilor s-a făcut la mijloc de semestru,  zapacind și părinți și elevi.

 


Musafir

#205

2015-03-04 07:13

Eu sunt ortodox și am o credință consolidată.  Dacă mâine aș începe scoala, dacă s-ar face ateism,  jur că aș face.

Pentru că vreau să cunosc. Să am surse autorizate, nu să cant după ureche.

As dori sa cunosc și coranul. Ca să pricep de ce ajung unii să se folosească de el când ucid.

Sau aceia au ajuns așa pentru că nu au vrut o cultură largă,  deschisa? 

Sau religia lor îndeamnă la ură? 


Musafir

#206

2015-03-04 07:17

Tindem să devenim aculturali. Pentru că ne marginim domeniile de cunoaștere potrivit minimului de cultura generala. 

Si atunci cum acceptăm pe ceilalți? 


Musafir

#207 Re:

2015-03-04 07:32

#205: -  

 Nici o religie din lume nu promoveaza raul, crima, intoleranta, minciuna. Ex. din Coran:

"Cuviosia nu sta in a va intoarce fetele spre Rasarit sau spre Apus, ci cuviosia este a crede in Allah si in Ziua de Apoi, in ingeri, in Carte si in profeti, a da din avere - in pofida iubirii pentru ea - rudelor, orfanilor, sarmanilor, calatorului, cersetorului si pentru rascumpararea robilor, a implini Rugaciunea [As-Salat], a da Dania [Az-Zakat], a-si tine legamantul daca s-a legat, a fi rabdator la nenorocire, la rau si in momentele de primejdie. Acestia sunt cei drepti, acestia sunt cei evlaviosi [Al-Mu'taqun] !" (Al-Baqara 2 : 177)

Nu religiile sunt rele, ci oamenii sunt rai.  Nu religiile omoara alti oameni. Orice religie este fundamentata pe etica si moralitate.

De aceea, eu sunt de parere ca e bine sa crezi in Dumnezeu oricum s-ar numi el. Dar n-o sa-l gasesti niciodata pe Dumnezeu sub patrafirul popolior, in gura unui om pervertit, sau ignorant, ci in inima ta.

Oamenii sunt liberi sa-si exprime orice forma de credinta atata timp cat respecta drepturile si libertatile celorlalti.

musafirul nepoftit

#208 Re: Re:

2015-03-04 13:34

#65: avand in vedere ca ai terminat  o facultate e grav, pentru ca nu esti in stare sa scrii corect in limba materna!crezi ca esti in stare sa predai unor copii?


Musafir

#209

2015-03-04 16:16

Oamenii au evoluat, Biserica a ramas la fel. Biserica are tot interesul sa tina oamenii inapoiati.


Musafir

#210 Re:

2015-03-04 21:18

#201: -  

 După prima parte, te-ai fi aşteptat ca cineva să vorbească mai inteligent. Dar ai continuat cu prostii.

N-ai argumente mai solide, din care să-mi dau seama că te interesează să găseşti rostul omului în lume, că meditezi la la viitorul acestui popor şi a ta, ca parte a acestui neam.

Şi mai presus de toate, să cred că tu umblii să fii desăvârşit in toate, în ştiinţă, în educaţie, în caracter şi morală, în trăire şi dăruire. 


Musafir

#211 Re:

2015-03-04 21:33

#209: -  

„ Peste toate, vă îndemn să priviţi în ţările occidentale care L-au izgonit pe Dumnezeu din viaţa lor: or fi ele mai prospere economic, dar, din punct de vedere spiritual, trăiesc o moarte evidentă.

Și atunci ne amintim de spusele Mântuitorului Hristos: „ce-i foloseşte omului să câştige lumea întreagă, dacă-şi pierde sufletul? Sau ce ar putea să dea omul, în schimb, pentru sufletul său?”.

De aceea ora de religie în şcoli nu reprezintă o dorinţă utopică a Bisericii, ci o necesitate, nu doar de ordin religios, ci şi social, etic şi chiar istoric.

Am citit multe luări de poziţie referitoare la încercarea filistină a celor ce au declarat război lui Dumnezeu în propria viaţă, iar acum caută cu orice preţ să extindă această luptă în întreaga societate românească, de a-L izgoni pe Domnul din educaţia şcolarilor. Nu am crezut niciodată că simpla frustrare a unor români care vieţuiesc în bejenie faţă de valorile spirituale ale neamului lor ar fi capabilă să stârnească atâta polemici.

Bag seamă că unii au mocnit revolta împotriva educaţiei religioase mai de demult, iar acum, că tot s-a ivit prilejul, au început a arunca cu tot felul de mizerii în acest drept, obţinut prin lupta şi jertfa atâtor români, în decembrie 1989.


Musafir

#212

2015-03-04 22:00

VREAU PENTRU COPILUL MEU, IUBIREA DE DUMNEZEU, NU FRICA SI URA.
M-am saturat de prostie

#213 Re: Re:

2015-03-05 08:39

#211: - Re:  

 Eu bag seama ca fanatismul religios intuneca vederea din nou (si pentru a cata oara?).

De ce nu vreti sa intelegeti ca discutia nu este despre DUMNEZEU si CREDINTA ci despre modul subiectiv in care oamenii se folosesc de imaginea, maretia si bunatatea CREATORULUI.

Descopar cu groaza ca biserica a pus stapanire pe notiunea de suflet si crede ca are dreptul sa foloseasca aceasta componenta esentiala a fiintelor vii in interes propriu. De cand exista un monopol asupra spiritului, de cand isi permite cineva sa conditioneze un spirit liber. Se pare ca fiind saraci nu mai au ce foloase materiale sa traga de pe spinarile rupte de munca si griji, si atunci au venit cu imbecilitati cum ca daca nu esti de acord cu ei iti pierzi sufletul.

Din pacate spatiul nu permite exprimarea in scris a situatiei complete si a contextului in care niste simpli oameni isi permit sa sustina ca ei sunt singurii indreptatiti sa vorbeasca in numele lui Dumnezeu si sa decida cine isi poate pastra sufletul si cine nu.

Se pare ca a "lua in desert numele Domnului" nu este un pacat capital pentru cei ce reprezinta biserica, iar inainte de a interpreta situatia ar fi bine ca informatiile sa fie bine "mestecate".

Puterea de gandire si interpretare vine direct de la divinitate si este de datoria noastra sa aratam recunostinta fata de singurul Dumnezeu si nu fata de o anumita religie care poate sa indruge (sau nu) ce ineptii doreste, fiind de asemenea libera sa considere ce pofteste sau ce i se comanda asa cum liber sa aleaga ar trebui sa fie oricare dintre noi.

Incetati cu blasfemiile care considera ca DUMNEZEU=ORA de religie.

De cand interpretam jertfa oamenilor pentru libertate in cadrul evenimentelor din 1989 ca fiind pentru biserica, cand ei au luptat pentru LIBERTATE (inclusiv aceea de a crede in ce vor ei) nu pentru ca oricine sa isi insuseasca meritele lor, aveti grija cu afirmatiile pe care le faceti si fiti gata sa le sustineti si sa le justificati, sau dupa caz sa raspundeti in fata legilor oricare ar fi ele, ale oamenilor sau ale lui DUMNEZEU!!!

Ce miza aveti toti cei care confundati divinitatea cu activitatile abjecte ale diverselor culte religioase.

Aveti cumva nevoie de ceva transfuzie de IQ?


Musafir

#214 Re: Re: Re:

2015-03-05 12:57

#213: M-am saturat de prostie - Re: Re:  

Citat:De cand interpretam jertfa oamenilor pentru libertate in cadrul evenimentelor din 1989 ca fiind pentru biserica, cand ei au luptat pentru LIBERTATE...

De când 45 de ani s-au dărâmat biserici- unele monument istoric, de când materialimul dialectic și ateismul erau singurele acceptate de regimul securist, de când activitatea bisericilor era strict monitorizată de Securitate, iar preoții nu aveau voie să spună prea multe lucruri nici măcar în biserică, de când, ca să ai un dosar curat, trebuia să fii un element de tip nou, să nu te cununi la biserică, să nu-ți botezi copilul etc.

Dacă s-a uitat, sau unii nu ȘTIU, nu se făcea nici măcar cruce când se trecea pe lângă biserică, iar cei din cadrul armatei de pildă, se fereau chiar să intre într-o biserică.

Și de când religia a fost furată sau interzisă tuturor, iar epurarea credincioșilor și preoților s-a făcut în anii 50 prin trimiterea în inchisori și la canal.

DA, oamenii au crezut că libertatea le va reda religia  în școli, in biserică chiar, că vor putea din nou să-și construiască după 45 de ani biserici, că nimeni, NICIODATĂ nu le va spune că sunt proști și inculți pentru că ei cred în Dumnezeu la fel ca și străbunii lor.  


Musafir

#215 Re: Re: Re:

2015-03-05 13:02

#213: M-am saturat de prostie - Re: Re:  

 Și eu m-am săturat de prostie: comentariile celor care au ceva împotriva religiei în școli sunt extrem de sărace în dovezi și argumentație, sunt mult, mult pe lângă subiect.


Musafir

#216

2015-03-05 13:31

In spaima care i-a cuprins pe sefii ONG-ului numit Biserica Ortodoxa Romana, ca vor ramane fara "pupatori de moaste" (si atunci, cine sa mai dea banul?), acestia au "sponsorizat" pe Facebook un text in "Doxologia", intitulat: "Ora de religie, certitudinea unui viitor crestin al poporului roman!"


Alooo! Anacronicilor!


Nu de un viitor crestin, islamic sau mozaic are nevoie poporul roman (ca de-altfel orice popor!), ci de un viitor alaturi de Dumnezeu!


Numai un asemenea VIITOR COMUN, cand toate popoarele vor avea aceeasi Divinitate Unica, va elibera lumea de teroarea cauzata de "apararea" unor credinte fanatice, datorate indobitocirii umane!


Iar un asemenea viitor va fi garantat, numai daca atat poporul roman, cat si nevrednicii lui conducatori, vor face alegerea prezentata in http://dumitrurizoaica.blogspot.com/, care este intitulata: "O ALEGERE IMPERATIVA, si VITAL-NECESARA, pentru LUMEA Mileniului III"!


Conducatorilor romani le-am transmis solicitarea cu Scrisorile:


IOHANIS, cu Nr.20.304/23-12-2014; PONTA, cu Nr.2.135/29-12-2014;
GORGHIU, cu Nr.531/05-01-2015; BLAGA, cu Nr.1/05-01-2015.

Musafir

#217

2015-03-05 17:51

Toti habotnicii sunt departe de tot pe aratura. Grav e ca ii baga pe aratura si pe copii in scoli.


Musafir

#218

2015-03-05 17:53

Orele de religie sunt un abuz mental asupra copiilor. Copiii mici cred orice poveste, iar Biserica foloseste acest lucru pentru a-i indobitoci!


Musafir

#219

2015-03-05 18:49

Religia s-a nascut cand primul ticalos l-a intalnit pe primul prost. - Voltaire


Musafir

#220 Re:

2015-03-05 20:37

#216: -  

 Se cheamă ghiveci ce spui. Amestecăm toate religiile,  le punem la foc scăzut și servim la toată lumea un ghiveci pe cinste. 

Vom avea și un conducător unic al acestei "religii" sincretice?

Se va numi antihrist și va fii Salvatorul nostru?

Parcă,  parcă seamănă cu ultima carte din Biblie și cu Matei cap. 24?


Musafir

#221 Re:

2015-03-06 07:21

#219: -  

 Atât a fost el „luminat” de iluminism. E oare normativ pentru toţi?


Musafir

#222 Re:

2015-03-06 07:27

#218: -  

 Sigur că este o îndobitocire să-i spui copilului de bine, frumos, respect, blândeţe, dăruire, pace, recunoştinţă... E un abuz foarte mare.

Hai să-l lăsăm în lumea virtuală şi a televizorului. Va primi tot ce trebuie să ştie despre violenţă, sex, incultură sau reuşita şmecherului manelizat, care îndeamnă la negare, fără a accepta prea mult nicio formă de educaţie.


Musafir

#223

2015-03-06 09:09

Indoctrinezi azi, exploatezi pupatori de moaste maine! Asta-i strategia BOR in scoli.


Musafir

#224 Re:

2015-03-06 12:12

#223: -  

 Cine-ţi dă dreptul să-i cataloghezi nedemn pe ceilalţi?

Cam acesta este tabloul minunatei ştiinţei de carte a celor pe care Dumnezeu îi incomodează!

Pace in suflet

#225 Re: Re:

2015-03-06 13:07

#224: - Re:  

 Dreptul il da acelasi care da dreptul ca sacrificiul unor oameni (revolutie 1989) sa fie monopolizat intr-un mod la fel de "minunat" de catre biserica si prozelitii sai (nu vroiam sa generalizez dar ma vad nevoit prin exprimarea cum ca ar avea cineva ceva impotriva lui Dumnezeu si nu a bisericii care nu este acelasi lucru.)

Si apropo de toate atitudinile astea agresive va rog sa procedati conform:

"CE TIE NU-TI PLACE ALTUIA NU-I FACE" daca tot umblam la expresii (asta este din folclorul urban si mi se pare foarte etica, chiar daca biserica inca nu a asezat posteriorul impunator pe ea).

Multumim tuturor criticilor si sustinatorilor pentru demonstratia ca traim intr-o tara libera inca, prin exprimarea opiniilor.