Pentru încetarea influenței Bisericii Ortodoxe Române în educație


Musafir

#126 Re:

2015-02-26 21:02

#2: -  

 „Religia face parte din structura și cultura noastră națională. Religia îl va învăța pe viitorul adult să nu intre în depresie, să nu se sinucidă, să nu o ia pe căi greșite, să respingă avortul și să întindă o mână de ajutor aproapelui său. Religia instigă la bunătate și te face să te gândești de două ori înainte să comiți o nedreptate sau o răutate.”

(Daniel Buzdugan, realizator radio și TV, actor)


Musafir

#127 Re:

2015-02-26 21:13

#4: -  

 Nicolae Steinhardt, cel care încă din liceu are colegi şi prieteni pe Constantin Noica, Mircea Eliade, Alexandru Paleologu şi Dinu Pillat, nume ce-i vor schimba ireversibil destinul, face alături de aceştia ora de religie - ortodoxă.Deşi de confesiune mozaică, urmează cursurile de religie creştină, cu preotul Georgescu-Silvestru.


Musafir

#128

2015-02-26 21:16

Credinta fiecaruia in Dumnezeu, nu poate fi cantarita, evaluata si masurata decat de catre Dumnezeu. Cred cu toata fiinta mea in Dumnezeu si in Fiul Sau, Isus Hristos, dar nu cred in religie, in culte si in biserici. Daca in familie copiii nu cresc in preajma unor parintii cu dragoste pentru Dumnezeu, scoala si orele de religie nu vor fi de niciun folos. Hristos a lasat libertatea de a crede in El, nu a lasat religii si culte. Credinta este o traire, este o stare a inimii si a mintii, este o nadejde neclintita in lucrurile care nu se vad. Religia a indepartat pe oameni de Dumnezeu, doi oameni cu religii diferite nu pot sta de vorba fara sa nu se atace, tachineze sau sa se suspecteze reciproc de "racolare"...

Musafir

#129 Re:

2015-02-26 21:19

#5: -  

Religia l-a scos pe om din animalitate; i-a îmblânzit instinctele, i-a dat imboldul spre cultura sufletului şi spre progres. Religia a trezit în sufletul omului puterile gândirii, simţirii şi voinţei, a cultivat germenii vieţii spirituale şi a impus cele mai serioase preocupări asupra rostului şi destinului lumii şi al oamenilor, fără de care nu s-ar fi născut nici ştiinţa, nici arta, nici filosofia, nici progresul. Religia e matricea în care s-a zămislit cultura, făclia vieţii din care s-au aprins toate luminiţele valorilor morale şi culturale. Din religie s-au născut aşezămintele şi organizaţiile sociale care au contribuit efectiv la civilizarea, emanciparea şi ameliorarea omului.

Popoarele au apărut pe arena istoriei deodată cu religia şi au dispărut deodată cu ea. În religie s-a vădit mărirea lor. Fără de religie – căderea lor (Istoria Babilonului, Egiptului, Grecilor şi Romanilor). Ceea ce arată că religia este o forţă, cea dintâi şi cea mai mare forţă spirituală, care stăpâneşte viaţa şi cârmuieşte societatea umană. (...) Aşa se înţelege de ce a fi religios înseamnă a fi un om serios, bun de inimă şi sincer; un credincios devotat, militant şi evlavios; un caracter nobil, ordonat şi dezinteresat.

(Ilarion V. Felea, Religia iubirii, Editura Reîntregirea, Alba Iulia, 2009, pp. 16-17)


Musafir

#130 Re:

2015-02-26 21:28

#26: -  

Este doar o dorinţă. Aşa Daniel Buzdugan ne-a arătat de ce nu trebuie să refuzăm copiilor şansa de a-L afla pe Dumnezeu: 

Vă invit să încercăm,

Ca părinți, chiar dacă-i greu,

Pe cei mici să-i îndrumăm

Să mai creadă-n Dumnezeu.

 

Chiar așa, vreți ca niciunul

Să nu-și mai aduc-aminte

Cum că Paștele, Crăciunul

Sunt zile atât de sfinte?

 

Religia-i „cumpătare”,

Le dă celor mici un trai,

Cu lumină și răbdare,

Visul de-a ajunge-n Rai.

 

Lăsați-i la Cele Sfinte,

Nu-i nimic curat pe lume

Ca micuții ce-nainte

De somn spun o rugăciune.

 Daniel Buzdugan a compus o poezie prin care își arată susținerea pentru ora de religie și a distribuit-o pe o rețea de socializare. Astfel, el se adresează părinților – celor care au puterea de a-i ajuta pe copii să-L cunoască pe Dumnezeu și în mediul școlar.


Musafir

#131 Re:

2015-02-26 21:36

#128: -  

 Dacă îl vreau pe Dumnezeu şi-L caut, Îl voi afla oriunde: la şcoală, la biserică, prin oamenii din jurul meu.

Dacă mă învârtoşez şi nu fac loc în mine unor alte lucruri noi, nu le voi primi.

Ai dreptate, Dumnezeu ne vrea liberi. Dar dacă invit pe cineva la mine acasă, iî deschid poarta şi uşa să intre la mine, nu mă încui în casă. Aceasta înseamnă de fapt: fericiti cei săraci cu duhul. Adică fericiţi cei care se recunosc săraci, că nu ştiu şi au nimic, ci are loc în mintea şi sufletul lui să-L perimească pe Dumnezeu, Să înseteze după El.

 


Musafir

#132 Re:

2015-02-26 21:44

#51: -  

Religia face parte din tradiţia poporului român. Ea face parte din trunchiul comun al programei şcolare. Pentru respectarea libertăţii religioase, elevii au voie să nu participe. 

 Această este motivaţia pentru care în Germania, Austria şi în o grămadă de alte ţări religia este OBLIGATORIE. 

Iar dacă ne uităm la structura religioasă a populaţiei, în Germania, de exemplu, creştini sunt doar 64%, iar 30% atei. Oare cum ar trebui să fie în România care are 99% creştini?


Musafir

#133

2015-02-26 21:46

Mesajele acestor habotnici religiosi, care sunt mult mai apropiati ideologic de Statul Islamic decat de lumea moderna, ne motiveaza si mai mult. Luptam pentru viitorul nostru si al copiilor nostri. Pentru a nu fi obligati sa creasca intr-un stat religios.


Musafir

#134 Re: Re:

2015-02-26 21:50

#29: Vlad Enache - Re:  

 Doamna diriginte ar vrea, ar putea, să ne spună dacă dânsa este liber-cugetătoare?

Că poate discuţia cu directorul şcolii s-a purtat altfel... 

Nu am fost noi de faţă. S-ar putea să nu ştim toate amănuntele ambianţei colegiale din aceea şcoală.


Musafir

#135 Re: Re: Re:

2015-02-26 22:02

#81: - Re: Re:  

 „Tinerii din decembrie nu au cerut, pe stradă, nici pâine, nici salarii, ci libertate. Au fost credincioşi; ştim cu certitudine că pe strazi s’a strigat „există Dumnezeu”, că s’a rostit, deseori în genunchi, Tatăl nostru în faţa tancurilor, că s’au rostit cuvintele: „Voi cu arme, noi cu flori”, şi stim că nu armele au invins, ci florile. Dar mai ştim că tot atunci s’a strigat o zicere cutremurătoare, care ar trebui să fie scrisă în enciclopedia mondială: „Vom muri şi vom fi liberi!”. Faptul acesta mi se pare extraordinar. „Vom muri şi vom fi liberi”. Şi revin la ideea aceasta: disponibilitatea de a muri, de a-ţi asuma moartea, pentru ca prin ea să-ţi capeţi libertatea.

În acest „Vom muri şi vom fi liberi” este strigătul şi afirmarea libertăţii. Tinerii au cerut libertate şi au murit pentru libertate. Au murit fiind liberi, pentru ca prin moartea şi libertatea lor sa asigure libertatea celorlalti. Daca ei au murit şi sunt liberi, noi sperăm să trăim şi să fim liberi întru aceasta libertate. 

(IPS Bartolomeu Anania)

 


Musafir

#136 Re:

2015-02-26 22:11

#52: vlad -  

Deci cu ce înlocuim religia? Cu Zeiţa Raţiune ( sau Zeiţa Ştiinţă.

Să ne amintim ce s-a întâmplat după Revoluţia Franceză de la 1789:

În octombrie 1793 calendarul revoluţionar îl înlocuieşte pe cel creştin. Săptămâna era de 10 zile, fără referinţe biblico-religioase, marcând astfel naşterea unei noi ere, cea a Revoluţiei Franceze, şi sfârșitul erei religioase începute la naşterea lui Iisus Hristos. Totodată, sunt eliminate sărbătorile religioase (calendarul catolic francez existau atunci 183 de sărbători) şi înlocuite cu sărbători laice care celebrau natura, raţiunea sau omul. Sunt înlocuite şi numele de străzi care purtau denumirea unor sfinţi, regi sau aristocraţi. Se iau o serie de măsuri şi contra obiectelor fizice religioase. Astfel, se interzice folosirea clopotelor, care sunt topite şi folosite pentru crearea de tunuri în slujba naţiunii.

Statuetele religioase au fost distruse şi veşmintele clericale au fost înlocuite cu unele laice. Bisericile creştine fie au fost închise, fie au fost folosite drept temple pentru noua religie revoluţionară. De departe, cel mai atacat simbol a fost cel al preoţiei. Zeci de mii de preoţi au fost obligaţi să demisioneze şi să ducă o viaţă laică, fiind ameninţati cu închisoarea dacă refuzau. Evoluția situației a făcut ca mulţi dintre preoţi care susţinuseră idealul revoluţionar să fie acum deziluzionaţi de acesta.

În timp ce religia creştină era persecutată, autoritatea centrală impune noi culte care să o înlocuiască. Primul dintre acestea a fost cultul Raţiunii, proclamat în urma evenimentelor din 17-19 brumar (noiembrie 1793). Momentul culminant îl constituie depunerea pe altarul bisericii din Notre Dame a unei prostituate care reprezenta pe zeiţa Raţiunii.


Musafir

#137 Re: Re:

2015-02-26 22:17

#136: - Re:  

Deci cu ce înlocuim religia? Cu Zeiţa Raţiune ( sau Zeiţa Ştiinţă.)

(după Revoluţia Franceză)

Cultul este celebrat prin combinarea elementelor religioase cu cele păgâne. Iniţiativa unor astfel de festivaluri intervine fie datorită iniţiativei autorităţilor centrale (victorii, celebrarea unor momente importante din istoria Republicii sau a unor personaje importante pentru aceasta), fie unor iniţiative locale (celebrarea unor eroi locali).

Proclamarea cultului Raţiunii s-a făcut în iarna anului 1794, când orăşenii parizieni şi alţi cetăţeni din preajma comunelor pariziene au anunţat noua „revelaţie” în faţa Convenţiei:

„Eroarea care ne-a condus ani de ani a dispărut, prejudiciul adus de fanatism a dispărut, nu avem alt cult decât Libertatea şi Raţiunea”(Villemoble, 4 Frimaire)

Forma de exprimare a cultului era organizarea unor festivaluri marcate de manifestaţii antireligioase:

 -purtarea în procesiuni ale unor elemente religioase, precum statuete sau obiecte liturgice;procesiunea măgarilor care purtau mitre şi erau îmbrăcaţi în vestimentaţie clericală, arderea efigiilor capeţiene; purtarea prizonierilor contra-revoluţionari alături de măgarii care purtau mitre şi prin bacheturi civice, o formă de redescoperire a comuniunii. Festivalurile în cinstea zeiţei Raţiunii aveau loc, de obicei, în oraşele mai importante, de două ori: la începutul iarnii, în Brumar, şi apoi la începutul verii, în Pluviose. În ceea ce priveşte personificarea zeiţei, oamenii se foloseau de propria imaginaţie desemnând femei în vârstă sau femei tinere.

Cultul Ființei Supreme

Venirea la putere a lui Robesspierre şi instaurarea Marii Terori duce la decăderea cultului Raţiunii şi promovarea unui nou cult, cel al Fiinţei Supreme. Acesta a fost proclamat la 18 floreal anul II (7 mai 1794) şi a reprezentat manifestarea unei forme de deism care recunoştea existenţa unei divinităţi superioare şi a imortalităţii sufletului, negând însă implicarea divinităţii pe pământ, omul fiind liber şi demn să decidă asupra acţiunilor sale. Ca şi celălalt cult, principala formă de manifestare a sa era festivalul: în cinstea Fiinţei Supreme (la 20 prairial), a naturii, a fiinţei umane, a poporului francez, martirilor liberăţii, libertăţii, egalităţii şi fraternităţii, Republicii, stoicismului etc.


Musafir

#138 Re: Re: Re:

2015-02-26 23:31

#73: - Re: Re:  

Scrisoare de mulţumire domnului profesor Emil Moise 

Mulţumim din inimă domnului profesor Emil Moise pentru succesul repurtat de învăţământul românesc. Înţeleg că aţi fost ajutat şi sprijinit de fiica dumneavoastră, şi ea v-a fost sfătuitor în demersul care l-aţi făcut

Dacă nu aţi fi existat dvs. şi alţi asemenea, azi nu s-ar fi printat două milioane de cereri pentru a ajunge cât mai repede la părinţii elevilor minori şi la elevii majori pentru a fi semnate. Altfel, dacă orele de religie mai continuau, Curtea de Conturi, DNA, Tribunalul, ar fi fost imediat sesizate de Dvs. şi asociaţiile pentru libertatea conştiinţei, şi, nu-i aşa, dosarele penale trebuiau să apară. Iar profesorii de religie, colegii dvs., trebuiau să dea banii înapoi pentru orele prestate după 9 martie! Ce mai!

La început nici dvs. n-aţi înţeles bine ce se spunea în Decizia Curţii Constituţionale referitor la cele 45 de zile de graţie, şi i-aţi ameninţat, aşa cum bine meritau, cu stimabila Curte de Conturi.

E parcă bine, frumos şi educativ să faci dosare penale colegilor şi să-i reclami.

Au ce învăţa şi elevii şi profesorii!

Şi ne prăpădim de râs când îi vedem cum se agită să completeze cererile. Eu cred că ar fi bine să nu le mai completeze. ŞI CE DACĂ SUNT CREŞTINI, ŞI CE DACĂ VOR SĂ FACĂ RELIGIE?

Este bine că nu o suportaţi în şcoli! Afară cu ea. Afară cu moralitatea, afară cu formarea caracterului, afară cu visul celor martirizaţi pentru credinţă! Afară cu ingenuitatea elevilor, cu toleranţa şi cu drepturile constituţionale.

E bine că aţi creat război şi în şcoală, între elevi, între elevi şi profesori, între elevi şi părinţi. Aşa stă bine unui învăţământ dintr-o ţară europeană!

Apropo, am auzit că vreo 25 de ţări europene au educaţia religioasă în şcoli. În şcolile de stat. Unii chiar au 2 ore de religie pe săptămână. La unii nici măcar nu este opţională ora de religie. Ce încuiaţi! Ar fi bine să ne ducem noi să-i învăţăm să nu mai studieze spiritualitatea creştină, că se îndobitocesc de tot!

Există un singur drept: al libertăţii de conştiinţă al celor ce nu-l vor pe Dumnezeu în viaţa lor.

Iar Biserica (Ortodoxă Română, pentru că numai ea ne supără, deşi nu prea o cunoaştem) e bine să tacă, să se ascundă.

Chiar dacă o mulţime de părinţi şi profesori au strigat din 12 noiembrie încoace: DE CE Biserica nu iese în apărarea noastră, a celor care suntem umiliţi de această decizie?

Iar când a scos şi Biserica, prin reprezentanţii ei, primul sunet în apărarea unui drept constituţional, bineînţeles că dvs. şi asociaţiile aţi strigat din toţi rărunchi: TERTIPURI!, Biserica face presiune, vai! Din câte ştiu eu 86% din români sunt creştini ortodocşi, iar religia are caracter confesional. Aşa se fac şi cererile.

Păi, evident, creştinii aştia nu trebuie să-şi apere libertatea lor de conştiinţă şi de exprimare. Iar reprezentanţii BOR, care îi reprezintă şi pe ei,(aşa cum dvs. îi reprezentaţi pe cei 0,2% necredincioşi, dar şi pe unii care nu au avut posibilitatea să afle ce sunt), o fac pentru ei. Numai dvs. aveţi dreptul să daţi în judecată, numai remus cernea are voie să propună legislativului scoaterea religiei din şcoli. Creştinii şi BOR nu au voie să vorbească. Pentru că ei nu sunt cetăţenii acestei ţări, iar din BOR fac parte numai 86% din populaţia acestei ţări.

 Şi ce mai contează că alin 19 din Decizie CCR 669/2014 spune: Curtea constată că Legea fundamentală garantează părinţilor dreptul la îngrijirea şi educarea copiilor lor şi cuprinde dreptul la educarea religioasă. De aceea, este primordial dreptul acestora de a transmite copiilor convingerile proprii legate de probleme religioase. Iar alin. 20. Curtea Constituţională constată că ŞCOALA trebuie să fie deschisă pentru idei şi valori religioase, deoarece, potrivit dispozitiilor art. 29 alin. (2) din Constituţie, statul garantează libertatea conştiinţei, care trebuie să se manifeste în spirit de toleranţă şi de respect reciproc.

E aşa o toleranţă şi o pace după Decizia Curţii că se plictisesc bieţii profesori de religie, iar în şcoală, familie şi societate s-a lansat INUTIL un război.

Vă urez post binecuvântat şi să participaţi cu CONŞTIINŢA CURATĂ la Învierea Mântuitorului, iar făclia din mâna dvs. să lumineze valorile supreme la care aspiraţi! Pentru că am înţeles că dvs. sunteţi credincios, dar nu vreţi religia în şcoală. În rest...  

Mulţumim din inimă pentru războiul creat. Benefic, după cum se vede tuturor! Dar mai ales TUTUROR COPIILOR!

Căci cine seamănă vrajbă, ce oare v-a culege?

Mulţumim din inimă partidului. (PCR) 


Musafir

#139

2015-02-27 01:00

Popii sunt parte a problemei in ce priveste saracia poporului roman. Religia are nevoie neaparat de un popor sarac si prost. Iar popii sunt niste lipitori care iau bani atat de la stat cat si de la prostime, nu platesc taxe, duc o viata de huzur, si se ocupa cu spalarea pe creier a oamenilor.

vlad

#140 Crede și nu cerceta că în Biblie nu există ideea „crede și nu cerceta”

2015-02-27 01:11

Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta. Recunoaşte-L în toate căile tale şi El îţi va îndrepta cărările. Nu te considera înţelept în ochii tăi; teme-te de Domnul şi fereşte-te de rău.” (Proverbe 3:5-7)

Oricum, este irelevant dacă Biblia conține sau nu acest îndemn; important este că el e conținut în însăși ideea de „taină”. Care nu înseamnă „ceva ce încă nu știm, dar poate vom ști în viitor”, ci înseamnă „ceva ce mintea omului nu poate cunoaște; punct”. Astfel se instituie o barieră dincolo de care cercetarea ar fi inutilă din start, deci n-are rost s-o mai întreprinzi.

„Crede și nu cerceta” nu este un îndemn la abandonarea oricărei cercetări (așa cum presupun cei ce-au cercetat Biblia superficial sau deloc), ci este invocat numai atunci când cercetarea se apropie prea mult de Dumnezeu, de lucrurile importante din Biblie. Are legătură cu păcatul originar prin care Adam și Eva au mâncat din Pomul Cunoștinței Binelui și Răului, atrăgându-și mânia teribilă a lui Yahwe:

„Femeia a văzut că pomul era bun de mâncat şi plăcut de privit şi că pomul era de dorit ca să deschidă cuiva mintea. A luat deci din rodul lui şi a mâncat; a dat şi bărbatului ei, care era lângă ea, şi bărbatul a mâncat şi el.” (Geneza 3:6)

Atunci Domnul Dumnezeu a zis: 'Omul a ajuns ca unul dintre Noi, cunoscând binele şi răul; acum el şi-ar putea întinde mâna să ia şi din pomul vieţii ca să mănânce şi va trăi veşnic.' 23 De aceea Domnul Dumnezeu l-a alungat pe om afară din grădina Eden, ca să muncească pământul din care a fost luat. 24 După ce l-a alungat pe om, a pus la răsăritul grădinii Eden nişte heruvimi şi o sabie învăpăiată care se rotea, ca să păzească drumul spre pomul vieţii.” (Geneza 3:22-24)

Citiți Biblia!


Musafir

#141

2015-02-27 02:32

Popii intotdeauna o duc bine. N-am vazut nici unul sa aiba nevoi. Cu straie aurite si masini scumpe sunt destui.


Musafir

#142 Re:

2015-02-27 06:38

#141: -  

 Să fie cum zici. Dar de ce copii mei şi ai tăi să piardă un lucru de preţ? De ce să nu îl caute ei pe Dumnezeu?

Nu va mai avea posibilitatea să o facă decât în şcoală. Este mult mai greu după să aduni informaţii corecte despre o anumită religie.

Şi cum dacă nu ştie istorie, limba română sau alteler, este amputat intelectual, aşa cum dacă nu are cel puţin informaţii va fi handicapat intelectual, moral şi spiritual.

Necunoscându-l, nu va putea face aprecieri.

Va lua, nemestecat, ce alţii îi spun.

Cercetaţi şi apoi alegeţi.


Musafir

#143 Re:

2015-02-27 06:45

#139: -  

 Eu nu ştiam că preoţii sunt în guvern şi în parlament, au pe mână averea ţării şi au vândut şi distrus acest popor.

Ştiam că românii sunt săraci pentru că nu au unde munci, pentru că salariile sunt mizere, pentru că din taxele noastre se dau şpăgi care însumate dau cifre de sute de milioane de euro. Vezi câţi au ajuns în arest.

Ştiam că statul face cheltuieli de 2-3 ori mai mari pentru orice fel de achiziţie, serviciu, lucrare.

O întrebare: a ajuns vreun leu din venitul tău în toată viaţa ta la biserică?


Musafir

#144

2015-02-27 06:50

Un fel de invatamant politic, spre asta tinde.
Nu au nici un drept asupra obligarii parintilor sau copiilor sa participe la aceste ore, daca ar avea constinta nu ar procrda asa

Musafir

#145

2015-02-27 06:59

Religia e ca o P***. E ok sa ai una. E OK sa fii mandru de ea. Dar nu o afisa in public si NU LE-O BAGA COPIILOR MEI PE GAT!!!

Musafir

#146 Re:

2015-02-27 08:06

#145: -  

 E foarte clar la ce duce lipsa culturii în general şi a celei religioase în special.

Cam asta este ceea ce rezultă din acest amestec, în care nu mai vrem să ne educe nimeni.

Părinţi, luaţi aminte!


Musafir

#147

2015-02-27 08:32

Consider ca este absolut normal ca o persoana,fie si minora, sa aiba libertatea de a alege. Impunerea studiului religiei este echivalenta cu patrunderea, cu bocancii,in viata unui om.Repet, pentru a nu stiu cata oara: sunt persoane care au nevoie de religie pentru a supravietui si sunt, de asemenea, persoane care nu au nevoie. e un paradox, pe care nu am cum sa nu-l observ: in timp ce oamenii care se declara atei sunt mai toleranti, cei care se declara practicanti religiosi sunt foarte patimasi in exprimare, in atitudine, ba unii chiar merg pana la a adopta atitudinea unui inchizitor.

Musafir

#148 Re:

2015-02-27 09:47

#147: -  

Uită-te două postări mai sus - la 145,  şi ai să vezi şi toleranţa şi cultura celor fără Dumnezeu! 

Este EXACT pe dos!

Şi sunt mii de astfel se postări pe net. 

Iar aici nu este vorba de a avea sau nu nevoie de Dumnezeu ( deşi nu este un lucru de neglijat, iar subconştientul tău îţi va spune asta), ci este vorba de a afla ceva din religia acestui popor şi de a înţelege şi eu, la nivel mediu, ce este cu această credinţă. Nu pot trăi în România, să fiu ortodox, şi să nu ştiu de ce Neagoe Basarab a lăsat o moştenire isihastă fiului său, de ce domnitorul Constantin Brâncoveanu şi-a dat viaţa alături de fii săi pentru Hristos, de ce valul ateist-bolşevic a îngropat mulţi credincioşi şi preoţi în temniţe, care au supraveţuit tocmai credinţei care o moşteniseră.

Şi când intru într-o biserică să nu ştiu prin ce este ea valoroasă.

Înainde de 89 nu am avut această şansă, de a avea o oră de religie, în care să aflu despre lucruri mai înalte şi mai valoase decât faptele „omului nou” liber şi independent de Cer!


Musafir

#149

2015-02-27 10:29

Cel de la #145 are perfecta dreptate, asemuind religia cu o p*la.

Si da, sunt mii de astfel de postari pe net, pentru ca este adevarat.

Voi, habotnicii, mergeti in Statul Islamic, ca acolo va este locul. Redenumiti-l Statul Ortodox! In Romania nu vom accepta stat religios.


Musafir

#150 Re:

2015-02-27 11:42

#149: -  

 Numărul nu arată întotdeauna valoarea....Şi aici, nu prea există dubiu.

Iar ISIS a apărut ca urmare a necunoaşterii şi a lipsei comunicării şi comuniunii. 

Intoleranţa este a celor cu o cultură deficitară.

Extremismul poate fi al unei ideologii, al unei gândiri unilaterale. Care nu are deschidere.