Inlocuirea denumirii de rrom cu tigan,sau cu alta denumire care sa faca referire la originile lor.


Musafir

#226

2015-04-30 06:01

sa se puna capat acestei situatii!!!! nu vreau sa mai fim intrebati daca suntem rromi!!!sa se schimbe situatia URGENT!!!!!

Musafir

#227

2015-04-30 08:47

Tiganii, gypsy , "romii" sunt de fapt o populatie migratorie de clanuri de indieni nomazi (izgoniti) din Nordul Indiei (pt ce faceau inca de pe atunci -furt, hotie, talharie, nerespectarea legilor autoizolare etc), au origine indiana 100% (toate studiile istorice , stiintifice, culturale, etc pana si cele ADN dovedesc ca sunt indieni din Nordul Indiei), nu au nimic in comun cu romanii , cu europenii (nici limba , nici "cultura" nici traditii, norme , port etc - toate duc catre originea indiana a tiganilor) Denumirea de "rom"a fost aleasa special pt a creea confuzie, eroare, pt a ascunde indentitatea adevarata a acestei populatii nomade care tradeaza catacterul acestei etnii. Cum ar fi daca si romanii din Italia s-ar autodenumi "itali" si ar face exact ce fac tiganii peste tot in Europa , sau daca o populatie de romani ar emigra in India s-ar autodenumi "indi" (pt a creea confuzie cu denumirea de indian,hindu hindi ) ar face exact ce fac tiganii in Romania dupa care ar emigra peste tot prin Asia ar face ce fac tiganii in Europa si s-ar denumi "indi" , cum s-ar simti indienii daca ar fi asociati confundati discriminati din cauza "faptelor" facute de "indi" prin Asia , de exemplu ?
Richard

#228 Re: Pentru cei ca nu-si cunosc istoria lor, dar de cum pe a altora

2015-04-30 09:28

#172: Lazar - Pentru cei ca nu-si cunosc istoria lor, dar de cum pe a altora 

 Intrebare : Stim ca tiganii (termen folosit timp de 500 de ani nu de ieri de azi! timp in care nici un tigan nu a spus nimic) vin din Nordul Indiei, sunt de fapt clanuri nomade migratoare de indieni izgnoniti (intreb retoric oare de ce pana si ai vostrii v-au izgonit si de-a lungul timpului toti v-au izgonit , in timp ce alte populatii migratoare au fost acceptate,s-au stabilit ,s-au integrat ?) de ce va este rusine de originea voastra ? De ce nu va denumiti indieni pt ca pana si studiile stiintifice ADN dovedesc originea indiana a populatiei "roma", in caz extrem de ce nu va denumiti - romandieni - desi este impropriu pt ca si tu recunosti ca Romandia era o provincie indiana, din Nordul Indiei, tara fiind India nu Romandia, deci toti romandienii sunt indieni, exact cum toti cei care traiesc intr-o regiune, provincie a unei tari sunt cetateni ai tarii respective au denumirea cetatenia tarii respective si nu a regiunii  , provinciei aceasta fiind secundara si pt a indica locul de provenienta din cadrul tarii respective, exact cum oltenii, ardelenii etc sunt romani . In acest caz voi "romii" ar trebui sa va denumiti in mod logic si legitim - indieni romandieni (mai ales ca voi nu aveti origini distincte foarte diferite de ceilalte populatii indiene, nu sunteti o minoritate nationala distincta , ci dupa origine sunteti descendentii unei populatii de indieni care traiau intr-o provincie din Nordul Indiei la fel cum alte populatii de indieni traiau in provincii din Sudul,Estul Vestul Indiei etc - nimic total diferit nimic special , similar cum sunt romani moldoveni, romani ardeleni, romani olteni , englezi scotieni, italieni sicilieni etc . Denumirea voastra corecta din toata punctele de vedere ar trebui sa fie indieni romandieni si nimeni nu ar avea ce sa conteste pt ca denumirea ar avea legitimitate bazata pe studii stiintifice care dovedesc originea indiana a voastra , similitudinile cu traditiile, cultura vestimentatia etc indiana, in plus care ar fi motivul pt care v-ati ascunde adevratele origini, de ce v-ar fi rusine ca sunteti indieni . Pentru ca altfel si eu ca roman impreuna cu altii pot sa formez o populatie sa gasim similitudini legate de cine stie ce denumire a unui oras romanesc si sa ne autodenumim diferit fata de romani, sa ne alegem o denumire care sa semene foarte mult cu denumirea unei alte tari unei alte populatii total diferite de noi ca origine, limba, cultura , traditii . Ca sa intelegi - cum ar fi daca altii care fac numai nefacute, care au un comportament detestabil, si care nu au nimic in comun -origine, limba , cultura etc s-ar autodenumi "romas" de exemplu, s-ar duce peste tot prin lume ar folosi acest nume care induce confuzie cu denumirea de "roma" si ar face numai tampenii ! Cum v-ati simti cand ati fi confundati , invinovatiti pe nedrept . Este ca si cum o firma ar folosi un nume asemnator cu al altei firme pt a creea confuzie pt a se ascunde si sa faca numai furaciuni, tampenii.


Musafir

#229

2015-04-30 09:43

Sa isi aleaga alta denumire dar nu una care sa provoace confuzie .Cum ei sunt si au origini indiene , sunt indieni din Nordul Indiei - logic ar fi sa se numeasca indieni -nu inteleg de ce le este rusine cu originile lor asiatice , indiene, de ce de fiecare data incearca sa ascunda originile lor si adevarul despre ei - ca sunt descendentii unei populatii nomade migratoare a unor clanuri de indieni din Nordul Indiei, ca au o "cultura" tribala fara limba istorie cultura scrisa care s-a imprastiat de-a lungul migratiei care Europa care a adoptat fragmente ,a mixat, unele traditii cuvinte etc din cultura popoarelor pe teritoriul carora au trecut si /sau unde s-au stabilit, in acelasi timp pastrand o izolare o separatie fata de cei de alte etnii , un caracter conservator traditionalist tribal refractar la modernism , la schimbare, tipic castelor indiene asiatice -de aici si inapoierea .

Musafir

#230

2015-05-01 17:36

Un amic din Comore, cetatean francez, habar nu avea ca intre romi si romani e o diferenta! In Franta confuzia e evidenta. La o emisiune radio se vorbea despre Leonarda (o adolescenta tiganca din Kosovo) care se va intoarce in Romania, tara sa de origine!!! Motivele pentru care ar trebui sa semneze milioane de romani sunt EVIDENTE!!!!!!

Musafir

#231 Tigani in loc de romi

2015-05-01 17:37

Un amic din Comore, cetatean francez, habar nu avea ca intre romi si romani e o diferenta! In Franta confuzia e evidenta. La o emisiune radio se vorbea despre Leonarda (o adolescenta tiganca din Kosovo) care se va intoarce in Romania, tara sa de origine!!! Motivele pentru care ar trebui sa semneze milioane de romani sunt EVIDENTE!!!!!!


Musafir

#232

2015-05-02 08:12

Trebuie sa ne recastigam demnitatea de romani in afara granitelor tarii , demnitate pierduta pri confuzia voit facuta intre denumirea de roman si cea de romi .

Musafir

#233

2015-05-02 08:18

Este timpul sa se puna capat confiziei care se face in afara granitelor tarii datorita diferentei nesemnificative care exista intre denumirea de romani si cea de romi , strainilor fiindu-le greu sa faca aceasta diferenta datorita necunoasterii limbii romane . Este timpul sa ne recastigam demnitatea de romani , demnitate pierduta prin infractiunile savarsite de tigani in afara tarii sub denumirea de romi . Mai mult , potrivit documentelor istorice oficiale , niciodata tiganii nu au purtat alta denumire pe teritoriul tarii in afara de cea de tigani .

Musafir

#234

2015-05-02 08:21

M-am saturat sa fim priviti in afara granitelor tarii ca niste paria si infractori datorita tiganilor care , sub denumirea de romi-strainii neputand face diferenta intre termenul de romi si cel de romani -savarsesc infractiuni care sunt o pata pe obrazul nostru al romanilor .

Musafir

#235

2015-05-02 08:26

Vreau sa se termine cu confuzia care se face in afara Romaniei intre teremenul de romi si cel de romani , confuzie care a a facut ca strainii sa ne condamne si sa ne marginalizeze pe noi romanii pentru infractiunile si comportamentul necivilizat al tiganilor in afara granitelor tarii .

Musafir

#236

2015-05-03 02:43

Gypsy(English), Zigeuner(Dutch), Gitan(French), Gitano(Spanish), Zigeuner(German), Cigany(Hungarian), Cigan(Croatian), Tiganin(Bulgarian), Tiganschi(Serbian), Ciganski(Bosnian), Zingaro(Italian) etc. Unde este legatura dintre RRom si denumirile de mai sus?! A fost un act premeditat facut in scopul distrugerii identitatii romanilor.

Musafir

#237

2015-05-03 10:49

Sa li se schimbe denumirea cit mai curind posibil ca toata lumea sa faca diferenta intre romani si tigani, ne au facut destul de rusine din cauza unei greseli intentionate.

Musafir

#238

2015-05-03 11:48

Pentru a evita comfuziile care se creaza in randul tarilor in care ajung romanii sa lucreze.Fiecare sa isi duca crucea dipa fapte....

 


Musafir

#239

2015-05-04 14:45

Am semnat aceasta petitie pentru a participa la actul romanilor de a repara o succesiune de greseli politice ale celor care au permis si au semnat pentru ca tiganii sa primeasca numele de romi.
S-a profitat de haosul legislativ de dupa 1990 si s-a creat aceasta confuzie de neiertat de denumire a tiganilor ca si romi, denumire ce se transfera poporului roman in ansamblu.
Aceasta situatie de denaturare lexicala si de consolidare pe plan extern a constiintei ca Romania ar fi tara tiganilor s-a datorat lipsei totale de cultura, informare istorica si slabiciune in apararea intereselor natiunii noastre din partea politicienilor care sunt vinovati pentru lasitate si lipsa de responsabilitate semnand documente oficiale si acceptand atribuirea denumirii de romi etnicilor tigani.
Au cedat fara nici o baza istorica in fata unei teme ca cea a tiganilor in fata presiunilor politice straine privind tema tiganilor in Europa.
Suntem o natie ROMANA, cu o limba si o istorie proprie si suntem diferiti de natia TIGANILOR, o natie migratoare cu o limba si traditii proprii, care din nefericire a gasit loc prielnic pentru trai in tara noastra, Romania.

Musafir

#240

2015-05-06 11:26

Tigan=Tigan! Nu mai vreau sa fiu discriminata din cauza acestei confuzii, romanul e Roman, dac din neamul lui Zamolxe! Nu ne curge in vene sange de indian!


Musafir

#241

2015-05-06 19:14

Vreau sa-i vad finalitatea!!!Asa cum sublinia un co-petitionar, n-au decat sa-si ridice la superlativ denumirea ede tigan prin comportament. Nu inseamna ca romanii sunt perfecti, dar nu  ne comparam cu "dansii".


Musafir

#242

2015-05-07 13:54

SINT atitea probleme cu ei .1-am ajuns la tribunal , politia a luat spaga ,si nu am rezolvat nimic.- 2 copii au plecat din tara , si datorita lor .-3 vor sa ne mutam de aici sa scape de noi (sa vindem ),-4 O sa devina tara lor nu a noastra , care o vor si conduce .
molniya22
Musafir

#243

2015-05-12 18:30

Pt ca locuiesc in Franta de 8 ani si duc o lupta acerba impotriva confuziei. In franta TOTI stiu ca ROMANIA este tara tiganilor; nu mai avem demnitate si nici respect din partea nici unui popor!Cand spun " toti" nu ma refer la omul de rand ci la mari organizatii, asociatii si cel mai bun exemplu este MEDICINA MONDIALA : angajati, salariatii etc "stiu" ca roman = tigan!!!5 am fost benevol la diverse assos inclusiv Medecin du Monde!!!


Musafir

#244

2015-05-13 11:40

PENTRU CA M-AM SATURAT SA FIM PRIVITI IN TOATA LUMEA CA TIGANI CIND DE FAPT O MINORITATE CU ACORDUL U.E AU CREAT O CONFUZIE LA NIVEL GLOBAL INTRE O TARA SI LOCUITORII EI MAJORITARI .

Musafir

#245

2015-05-16 06:47

singura denumire este cea de tigan, ...fara comentarii, ...
nu trebuie sa le fie rusine de denumirea lor si de comportamentul pe care il au mare parte dintre ei

Musafir

#246

2015-05-18 18:42

Am semnat-o pe pentru ca nu mi se pare normal sa fim confundați cu ei in toată lumea,..daca lor le este Rușine ca sunt tigani de ce nu vor sa se numească americani sau francezi sau altfel decât romani,..de ce au impresie ca doar denumirea trebuie schimbată si nu comportamentul?

Musafir

#247

2015-05-20 09:59

Am semnat aceasta petitie pentru ca Romania sa nu mai fie confundata cu tiganii care merg la cersit,furat,talharit,violat,etc,prin europa si se afiseaza cu statutul de Roman,prin urmare daca un conational de al nostru vrea sa isi caute un loc de munca nu va fi acceptat,pentru ca tiganii au speriat europa si prin urmare Romanul are de suferit ,din cauza tiganului!!

Musafir

#248

2015-05-20 12:26

Cuvintele "rom/rrom" nu se regăsesc în nici un document din Europa, de când au apărut țiganii pe aici şi până în zilele noastre. Aşa-zisul argument, că în țigăneşte "rom/rrom" înseamnă "om" este de un penibil absolut: e ca şi cum britanicii s-ar denumi, peste noapte "people". În plus, dacă țiganii sunt "oameni", noi, restul, ce suntem?! Trebuie să punem capăt acestei situații care crează confuzie şi care ne-a prejudiciat deja într-o măsură greu de cuantificat.

Musafir

#249

2015-05-20 17:39

Pentru inlocuirea denumirii de rrom cu tigan,sau cu alta denumire care sa faca referire la originile lor. Tarile Europei ar trebui sa ia cota parte din aceasta etnie , in functie de cat de intins le este teritoriul !

Musafir

#250

2015-05-20 18:52

Pentru respectarea unui adevar. Numele artificial al acestei etnii, inventat intr-o Romanie a lui Iliescu (cica el n-ar fi tigan, doar maca-sa ar fi) a adus prejudicii imaginii noastre, imaginii romanilor . Noua nu ne este rusine sa ne declaram originea si etnia. Lor de ce le-ar fi? Pentru gitanii spanioli sau francezi e o mandrie sa-si afirme etnia. Alor nostri le pute ... De ce oare? Nu cumva din cauza comportamentului care nu le face cinste si care ne-a facut sa ne crape obrazul ori de cate ori am fost confundati cu ei. Doamne-ajuta, aici, in Qatar nu avem asemenea specimene. Nu sunt sovin, sunt doar roman. Roman cu capul pe umeri.