Inlocuirea denumirii de rrom cu tigan,sau cu alta denumire care sa faca referire la originile lor.


Musafir

/ #239

2015-05-04 14:45

Am semnat aceasta petitie pentru a participa la actul romanilor de a repara o succesiune de greseli politice ale celor care au permis si au semnat pentru ca tiganii sa primeasca numele de romi.
S-a profitat de haosul legislativ de dupa 1990 si s-a creat aceasta confuzie de neiertat de denumire a tiganilor ca si romi, denumire ce se transfera poporului roman in ansamblu.
Aceasta situatie de denaturare lexicala si de consolidare pe plan extern a constiintei ca Romania ar fi tara tiganilor s-a datorat lipsei totale de cultura, informare istorica si slabiciune in apararea intereselor natiunii noastre din partea politicienilor care sunt vinovati pentru lasitate si lipsa de responsabilitate semnand documente oficiale si acceptand atribuirea denumirii de romi etnicilor tigani.
Au cedat fara nici o baza istorica in fata unei teme ca cea a tiganilor in fata presiunilor politice straine privind tema tiganilor in Europa.
Suntem o natie ROMANA, cu o limba si o istorie proprie si suntem diferiti de natia TIGANILOR, o natie migratoare cu o limba si traditii proprii, care din nefericire a gasit loc prielnic pentru trai in tara noastra, Romania.