Finalizarea anului de studiu 2021-2022 în format online

     Către Conducerea Facultății de Sport, Conducerea Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, Conducerea Faculatii de Drept și Conducerea Universității din Craiova

 În temeiul Ordonanței Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor, vă aduc la cunoștință următoarele:             

     La data de 09.03.2022,  la Universitatea din Craiova, a avut loc ședința consiliului de profesori, în urma căreia a fost luată decizia de a începe din data de 21.03.2022, activitățile didactice ”Față în față”

    Studenții Facultății de Educație Fizică și Sport, specializarea Kinetoterapie și Motricitate Specială și specializarea Drept, FEAA, specializarea Contabilitate și Economie, anul I doresc, prin această petiție, permiterea continuării în mediul online a anului universitar 2021/2022.

     Ținem să enumerăm in cele ce urmează câteva motive care ne-au determinat sa înaintam această petiție:
1.  perioada pentru a  gasi chirie e foarte scurtă
2.  nu toți studenții vor beneficia de un loc in caminele univeristății
3.  este o trecere bruscă de la un sistem de învațare la altul
4. pentru studentii din anul 1 va fi dificila acomodarea după un semestru si jumatate petrecut in sistemul de învățare online, în sistemul de învățare față în față(prezență fizică)
5. studentii din Republica Moldova dar și din alte tări, nu reusesc să ajungă la cursuri pana in data de 21.03.2022
6. condiții ale vremii nefavorabile care împiedică desfășurarea lucrărilor practice afară(pentru studenții de la facultatea de sport)
7. Studenții străini necesită mai mult timp pentru perfecatrea vizei de studiu, acțiune irealizabilă până în data de 21.03.2022-01.04.2022
8. Studenții din Republica Moldova, nu dispun de cat de o singură companie de transport cu care ar putea ajunge în Craiova

    Conform ANOSR, "În conformitate cu prevederile articolului II, punctul 3, din Ordonanța de Urgență a Guvernului României nr. 99/2021, instituțiile de învățământ superior pot desfășura activitățile didactice  în format online atât pe perioada de alertă, cât și pe întreaga durată a anului universitar 2021-2022" ” În același timp, este de ordinul evidenței că o tranziție la învățământul fizic începând de mâine este pur imposibilă. Orice trecere de la mediul online la mediul fizic trebuie să presupună o perioadă de tranziție, în care studenții să aibă timp, de exemplu, să își caute cazare. ” ”Mai mult decât atât, amintim faptul că o parte din spațiile de cazare ale universităților sunt ocupate, printr-un gest lăudabil de solidaritate, de studenți sau alte persoane refugiate din Ucraina.”
” Astfel, deciziile trebuie luate descentralizat, de fiecare comunitate universitară, cu cântărirea avantajelor și dezavantajelor mediului online și ținând cont de anunțurile universităților, perioada rămasă până la finalizarea activității didactice, capacitatea de cazare, domeniul de studii șamd. Nicio decizie generică de a continua doar fizic sau doar online, cu atât mai puțin începând de mâine, nu este și nu poate fi productivă.”

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că . va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...