Fară rasism in institutii publice!

WhatsApp_Image_2023-03-23_at_16.15_.40_1.jpeg

FĂRĂ RASISM ÎN INSTITUȚII PUBLICE

Peste 80% din comunitățile de romi, trăiesc în sărăcie și înca nu au acces la serviciile de bază.

Educația în rândul acestei comunități este încă precară, iar implicarea autorităților este superficială sau inexistentă, locuința este un deziderat imposibil, serviciile de sănătate sunt inaccesibile întrucât nu pot avea un loc de muncă ca urmare a gradului mare de rasism.

Sute de mii de copii romi, învață in condiții mizere, în foste grajduri, cu mobilier din cele mai vechi timpuri, cu cadre didactice necalificate si tranzitorii. Romania este țară care până în 2007 a acceptat existența segregării școlare, implicit a repercusiunilor drastice asupra vieții acestor copii, respectiv familii de romi.

Toate acestea încă se mai întâmplă ca urmare a atitudinii rasiste, ofensatoare sau ignorantă a reprezentanților autorităților, care tratează membrii comunității de romi ca sub-oameni, iar menținerea acestor comunități în captivitate reprezintă pentru acești aleși – contextul perfect de manipulare si șantajare, in detrimentul unui trai decent pentru orice copil, mamă sau familie de etnie romă.

Este momentul să ne punem în aplicare drepturile inalienabile date de constituție și de valorile democratice a unui stat european, și să ne opunem atitudinilor rasiste din instituțiile cu factor de decizie asupra vieții noastre.

Astfel, in ceea ce privește declarațiile si comportamentul consilierilor locali aleși din comuna Sânpetru, județul Brașov, care s-au opus construirii unei scoli în vecinătatea comunității de romi, motivând că sunt negrii, indieni sau țiganii nu au cum sa vina să învețe la școală – luarea de măsuri imediate și drastice este imperios necesară în virtutea respectului față de instituția reprezentativă, a valorilor democratice, a principiilor de bază ale unei societăți incluzive așa cum trebuie să existe în fiecare localitate din România.

Prin urmare solicităm:

- Luare de atitudine a Partidelor acestor consilieri și retragerea susținerii politice
- Demiterea acestora și amendarea lor de către instituțiile abilitate
- Scuze publice față de membrii comunității din Sânpetru

 

- Introducerea obligatorie de programe de cunoaștere a comunității de romi în rândul membrilor instituțiilor de stat de la nivel local si național

 

- Introducerea obligatorie în conduita funcționarilor publici a modalităților de adresare și relaționare la adresa membrilor comunităților care provin din grupuri vulnerabile/romi

 

Semnează această petiție și susține inițiativa noastră de a combate discriminarea.

https://www.facebook.com/watch/?v=1272792306926549&extid=NS-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C&ref=sharing


ARESEL Platforma Civică, Dumitru Giuliano 0784 098 782    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că ARESEL Platforma Civică, Dumitru Giuliano 0784 098 782 va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face numărul dvs. de telefon public pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...