Expulzarea ambasadorului SUA din Moldova

„Moldova nu este România, Moldova își are propria sa istorie și propriile sale provocări, printre care este faptul că Moldova este o țară multietnică cu oameni care vorbesc limbi diferite și desigur, mai este și problema transnistreană, care nici măcar nu este sub controlul guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, dar un statut special în cadrul R. Moldova”, a declarat James D. Pettit.

 

Moldova reprezinta teritoriile de la r.Moldova, r.Siret, Bucovina, Hotin, Republica Moldova si Basarabia (tinutul de la Marea Neagra intre Dunare si Limanul Nistrului.

Conform actului de la 1 decembrie 1918 Moldova, Transilvania si Valahia au format un singur stat, in granitele micsorate ale vechii Dacii, un stat cu numele Romania. Acest act nu si-a pierdut valabilitatea fiind grosolan incalcat de catre Germania nazista si URSS comunista. Dupa destramarea URSS, descendenta sa Russia a format un pseudostat romanesc, cu ajutorul persoanelor influentate de la Chisinau si Bucuresti, Mircea Snegur, Iurie Rosca, Ion Iliescu si altii. In asa fel Romania nu si-a putut recapata teritoriile pierdute.

In acest context a spune ca Moldova nu este Romania este un fals istoric si o sudalma la adresa tuturor romanilor.

Dl Ambasador James Pettit trebuie sa paraseasca Republica Moldova pana la expirarea mandatului.


Mihai Andrievski    Contactați autorul petiției