Eliminarea sau redactarea corectă, în baza legii constitutionale, a art.81 din Codul Muncii

Articolul 81 din Codul Muncii prevede ca angajatul nu poate demisiona fara preaviz din funcția ocupată daca angajatorul nu isi încalcă promisiunile din contractul de munca încheiat.

Mi se pare o discriminare la adresa angajatului care este obligat prin lege sa presteze inca 20 de zile de munca angajatorului.

Am câteva exemple de enumerat in care legislația romana cauta sa încalce drepturile cetățeanului prevăzute în Constitutia României conferind ilegal putere angajatorului asupra drepturile si libertățile cetățenilor.

1) Este o discriminare impotriva cetățeanului ca legislatia Codului Muncii sa permită angajatorului sa incheie contracte de muncă prin care angajatorul poate sa ceara angajatului sa renunte la drepturile sale prevăzute în Constituția României la articolul 41, alineatul 1.

2) In Codul Muncii la articolul 11 scrie asa: ,,Clauzele contractului individual de muncă nu pot conţine prevederi contrare sau drepturi sub nivelul minim stabilit prin acte normative ori prin contracte colective de muncă."

Prin urmare, un contract de munca care este încheiat în baza articolului 81 al Codului Muncii este ilegal in baza articolului 42, alineatul 1 din Constituția României si in baza articolului 11 al Codului Muncii.

Sa presupunem ca un angajat are o oarecare problema si nu mai poate continua activitatea la locul de munca. Legea actuala nu ii permite sa demisioneze de urgență, incalcand astfel legea Constitutiei Romaniei privind drepturile si libertățile omului.

3) Orice contract de munca încheiat în baza articolului 81 din Codul Muncii nu ar trebui sa fie valabil dat fiind faptul ca articolul 81 din Codul Muncii este prost redactat.

4) Articolul 81 din Codul Penal încalcă articolul 53, alineatul 1 din Constituția României, îngradind drepturi si libertăți ale cetățeanului prin urmatoarele:

a) nu are de a face cu apărarea securității naționale (prin urmare libertatea si drepturile cetățeanului prevăzute la articolul 23, alineatul 1 si la articolul 22, alineatul 1 din Constituția României sunt încălcate )

b) nu are de a face cu ordinea, sănătatea sau morala publică (prin urmare, libertatea si drepturile cetățeanului prevăzute la articolul 23, alineatul 1 si articolul 22, alineatul 1 din Constituția României sunt încălcate )

c) nu are de a face cu desfășurarea instrucției penale (sub prezumția ca angajatul nu este cercetat penal) , ( prin urmare încalcă drepturile si libertățile prevăzute la articolul 23, alineatul 1 si la articolul 22, alineatul 1 din Constituția României )

d) nu are de a face cu prevenirea consecinţelor unei calamităţi naturale, ale unui dezastru ori ale unui sinistru deosebit de grav ( prin urmare încalcă drepturile si libertățile cetățeanului prevăzute la articolul 22, alineatul 1 si la articolul 23, alineatul 1 din Constituția României )

În nici unul din cazurile de mai sus acest articol nu poate fi aplicat si drepturile si libertățile cetățenilor sunt încălcate.

Ca si consecințe, codul penal nu poate fi aplicat iar cetățeanul este liber sa aleaga cand si in ce circumstanțe renunță la locul de munca din cauza ca articolul 81 nu este conform legilor Codului Muncii, respectiv articolului 11, incalcand si Constitutia României trecând puterea de a da legi de la Parlament la angajator.

Constituția României reprezentată la articolul 61, alineatul 1 spune:,,Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării." Prin urmare nici un angajator nu are dreptul de a schimba legea.

Sper ca v-am convins.

Gioacchino Amagdalinei    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Gioacchino Amagdalinei să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.