Eliminare criteriu medical mozaic (distincția între anumite nuanțe de culori )

Buna , ma numesc Stan Maria Alexandra.

Fac această petiție deoarece aș vrea ca, aceasta problema medicală sa nu fie percepută atât de grav la unele examene medicale susținute la anumite instituții de stat. 

Aș vrea sa încep prin a vă povesti întâmplarea mea prin care am trecut la examenul medical : 

în ziua in care am fost la IPJ să-mi deschid fișa medicală , am intrat in cabinetul medical și acolo am fost pusă de către medici sa ma uit pe cartea ishihara (mozaic) , unde trebuia sa văd anumite cifre , le-am văzut pe primele două dar la următoarele trei nu mi-am mai dat seama ce cifre sunt , iar doctorii când au văzut că nu fac distincția bine între anumite nuanțe de culori m-au declarat inaptă .

I-am întrebat dacă se poate rezolva aceasta problema ( ochelari , lentile de contact , picături etc) , ei au zis că această problemă este genetică și nu se poate face nimic .

După părere mea acest criteriu medical m-i se pare exagerat deoarece nu afectează vederea cu nimic .

Dupa ce mi-au dat inapt pe fișa medicală am fost la un alt medic sa ma asigur dacă se poate rezolva ceva, iar doctorul a confirmat că este o problema genetica. 

El m-a consultat și a zis că nu am nici-o problema cu vederea , văd foarte bine de la distanță sau apropriere . 

Acest genetic îl au foarte multe persoane și m-i se pare o discriminare între noi care moștenim acest genetic și cei ce poarta ochelari , adică vreau sa va explic ca sunt persoane care au o problema și nu văd de la distanță sau apropriere și poarta ochelari și sunt acceptați in poliție , pompieri, armata , iar noi care care vedem foarte bine și aceasta mică problema nu suntem acceptați . 

Aceasta problema nu este ca Daltonismul unde îți poate îți poate afecta cariera .

In final , va rog sa-mi acordați votul dumneavoastră pentru acest criteriu care nu este chiar așa de importat pentru slujba de polițist , pompier etc. 


Stan Maria Alexandra    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Stan Maria Alexandra să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Facebook