Eliberarea Ursilor din Libearty Sanctuary Zărnești

In anul 2021 Ursul Carpatin s-a transformat in maidanez si circar pentru distractia turistilor!

Petitie adresata domnului presedinte al Romaniei Klaus Iohannis, ministerul mediului Barna Tanczos Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor si tuturor iubitorilor de animale ce nu cunosc adevarul din spatele acestei Ferme Libearty Sanctuary Zărnești.IMG_2163-768x576.jpg

Conform datelor obtinute Libearty Sanctuary Zărnești detine 69 de hectare de pădure de stejar impartita pe mai multe categori de animale.

In prezent in aceasta "Ferma de Ursi" este supra populata si nu respecta marimea optima pentru cei peste 130 de ursi captivi in acesta Ferma care ofera tururi contra cost pentru observarea Ursilor.

Conform planului national din 28 iunie 2018 de acțiune pentru conservarea populației de urs brun din România, Aprobat de Ordinul nr. 625 din 28 iunie 2018, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 549 din 2 iulie 2018.

Planul de acțiune pentru conservarea populației de urs din România are în vedere situația specifică țării noastre, asigurând o prioritizare a acțiunilor și coordonarea factorilor implicați în conservarea și gestionarea populației de urs din România, pentru:a) asigurarea datelor de încredere ca suport științific în procesul decizional,b) menținerea unei populații de urs stabile,c) protejarea habitatelor naturale specifice și a calității acestora,d) menținerea comportamentului natural și evitarea habituării/condiționării exemplarelor de urs,e) prevenirea și reducerea conflictelor,f) asigurarea conectivității ecologice în aria de distribuție a speciei la nivel național și regional,g) informarea și conștientizarea populației locale,h) implicarea factorilor interesați în luarea deciziilor,i) îmbunătățirea legislației și asigurarea implementării și respectării prevederilor legale,j) integrarea măsurilor de conservare a populației de urs în alte sectoare de activitate,k) creșterea capacității instituționale și cooperării autorităților/instituțiilor responsabile.

Conform planului national aprobat in anul 2018 art 4.1acesta Ferma Libearty Sanctuary Zărnești nu respecta art 4.1 principiile de baza ale planului, litera d.

d) menținerea comportamentului natural și evitarea habituării/condiționării exemplarelor de urs,

Facem apel pe aceasta cale catre toate institutiile statului Roman sa demareze o ancheta privind popularea si suprapopularea acestei ''Ferme",  transformata ei in parc de distractie, interzicerea turismului bazat pe ursii captivi in ferma Libearty Sanctuary Zărnești si eliberarea exeplarelor de urs.

In anul 2021, Romania prin Asociatia Milioane de Prieteni tine captive in cele 69 de hectare aproape 1000 de animale si peste 130 ursi pentru distractia turistilor.

 

 

 

 

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Daniel T să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...