Dreptul parintilor de a opta pentru scoala online pe perioada pandemiei

Consideram ca este corect si necesar sa se ofere tuturor parintilor optiunea de a alege intre scoala online sau prezenta fizica la scoala.
Fiecare familie stie ce probleme de sanatate au membrii familei respective si cu siguranta nu doreste sa piarda pe nimeni anul acesta.
De aceea, scoala online ar trebui sa ramana o optiune deschisa pentru acele familii cu probleme de sanatate sau care pur si simplu nu doresc sa isi asume riscuri in aceasta perioada.
Prin aceasta petitie ne dorim ca Ministrul Educatiei sa garanteze parintilor dreptul de a opta pentru scoala online protejand astfel dreptul la sanatate, educatie si viata atat pentru acele familii pentru care virusul ar fi fatal datorita problemelor de sanatate existente cat si pentru familiile care nu doresc asumarea riscului de a se imbolnavi.
Domnule ministru, cum puteti sa cereti familiilor din Romania sa isi trimita tot ceea ce au mai pretios, proprii copii, la scoala in contextul actual ? Cum v-ati simti ca parinte sa stiti ca v-ati imbolnavit copilul pentru ca nu ati avut alternative? Cum s-ar simti copilul dvs. daca ar aduce Corona virusul de la scoala acasa si unul dintre parinti ar deceda din cauza lui ?

Madalina Ciobanu    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Madalina Ciobanu să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.