Dreptul la recreație în parcul școlii în siguranță!

Suntem părinții elevilor înscriși la Sc.Prof.Speciala Sfântul Nicolae, unde beneficiem de servicii terapeutice de calitate și de spațiu de joaca în aer liber.

De curând în Consiliul de Administrație al scolii am fost informați ca din acest an școlar vom împărți spațiul verde cu copiii din cartier.

O echipa din cadrul Primăriei a amplasat un gard prevazut cu o poarta cu cheie, unde elevii școlii pot întra prin rotatie, in același timp sa aibă acces și cei din cartier pe o poarta amplasată în Strada Grigore Marin, deci nu pe poarta principala a Școlii. Asta însemnând ca poate întra oricine, iar copii noștri sunt expuși la pericole. IMG-20220816-WA0007.jpg

Anexez document care a stat la baza acestei amplasării, care NU menționează schimbarea destinației parcului.

Părinții Sc.Prof.Speciala Sfântul Nicolae cer de URGENTA închiderea acestei porți pentru siguranța a 270 de elevi ai școlii,asigurarea accesului copiilor din școală pe perioada programului 8-17.

Având în vedere dreptul egal al copiilor cu dizabilități la mișcare și relaxare, drept îngrădit prin transformarea singurului spațiu de joaca, in parc de cartier.

Prin deschiderea publicului în timpul programului copiilor noștri vor fi expuși bullying-ului, cu efecte pe termen lung asupra recuperării lor.

De asemenea aducem în discuție comportamentul discriminatoriu față de elevii școlii, punând mai presus dorințele cetățenilor din cartier, care paradoxal majoritatea locuiesc la curte.

Prin semnătura mea, autorizez Nedea Maria să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.