Dorim vot prin corespondenta pentru românii din Diaspora

PETITIE ADRESATA PARLAMENTULUI ROMÂNIEI : Cetatenii români din Diaspora sunt parte a natiunii române si au dreptul sa ia parte , prin votul lor , la alegerea celor ce vor hotarî destinul României . Fondurile trimise în tara de catre cetatenii români din diaspora reprezinta aproape 6 % din PIB-ul României . Dorim sa putem vota prin corespondenta la alegerile prezidentiale , euro-parlamentare si parlamentare . Distantele mari între centrele de vot si domiciliile cetatenilor români din Diaspora sunt o piedica în calea exercitarii acestui drept constitutional . NOI DORIM SA PUTEM VOTA PRIN CORESPONDENTA ! Politicienii care ne refuza acest drept dau dovada de lasitate si de frica fata de puterea vocilor celor peste 3 milioane de români din Diaspora . Celor care argumenteaza , în mod fals , ca nu platim impozite în România , noi le raspundem doar atât : Aduceti la PIB-ul tarii atât cât aducem noi !

Dragi parlamentari români , semnati alaturi de parlamentarii Miscarii Populare , proiectul de lege privind instaurarea votului prin corespondenta pentru cetatenii români din Diaspora !

 

Aici

Proiectul de lege privind exercitarea prin corespondenţă a dreptului de vot de către alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate

http://www.mae.ro/sites/default/files/file/transparenta/2010.12.28_lege_vot_coresp.pdf

Acest proiect a fost initiat de Ministrul de Externe Domnul Teodor Baconschi în 2010 si a fost depus din nou în Parlament de catre parlamentarii Partidului Miscarea Populara : deputaţii Eugen Tomac, Valerian Vreme, Mihaela Stoica şi Clement Negruţ.Partidul Miscarea Populara - filiala Franta    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Partidul Miscarea Populara - filiala Franta să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook