Dorim vot prin corespondenta pentru românii din Diaspora

PETITIE ADRESATA PARLAMENTULUI ROMÂNIEI : Cetatenii români din Diaspora sunt parte a natiunii române si au dreptul sa ia parte , prin votul lor , la alegerea celor ce vor hotarî destinul României . Fondurile trimise în tara de catre cetatenii români din diaspora reprezinta aproape 6 % din PIB-ul României . Dorim sa putem vota prin corespondenta la alegerile prezidentiale , euro-parlamentare si parlamentare . Distantele mari între centrele de vot si domiciliile cetatenilor români din Diaspora sunt o piedica în calea exercitarii acestui drept constitutional . NOI DORIM SA PUTEM VOTA PRIN CORESPONDENTA ! Politicienii care ne refuza acest drept dau dovada de lasitate si de frica fata de puterea vocilor celor peste 3 milioane de români din Diaspora . Celor care argumenteaza , în mod fals , ca nu platim impozite în România , noi le raspundem doar atât : Aduceti la PIB-ul tarii atât cât aducem noi !

Dragi parlamentari români , semnati alaturi de parlamentarii Miscarii Populare , proiectul de lege privind instaurarea votului prin corespondenta pentru cetatenii români din Diaspora !

Aici

Proiectul de lege privind exercitarea prin corespondenţă a dreptului de vot de către alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate

Acest proiect a fost initiat de Ministrul de Externe Domnul Teodor Baconschi în 2010 si a fost depus din nou în Parlament de catre parlamentarii Partidului Miscarea Populara : deputaţii Eugen Tomac, Valerian Vreme, Mihaela Stoica şi Clement Negruţ.

Partidul Miscarea Populara - filiala Franta    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Partidul Miscarea Populara - filiala Franta să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.