Dorim echivalarea optionala a Bacalaureatului si a examenului national!

Această petiție este organizată de un grup de elevi ce, în seara de 27.05.2020, stăteau în fața televizorului și așteptau ca doamna Monica Cristina Anisie, ministrul Educației și Cercetării al României, să anunțe ce se va întâmpla cu examenele naționale de anul acesta. La un moment dat, îmi aduc aminte faptul că, deși pe burtiera postului de televiziune respectiv scria clar „200 de cazuri noi de COVID-19”, doamna ministru mărturisește că e bucuroasă să ne știe sănătoși. Aveam de gând să nu facem nimic, deja se făcuse anunțul că se va susține atât Bacalaureatul, cât și Evaluarea Națională, iar noi alte variante mai bune nu aveam. Totodată, ne gândeam la clasicul: „examenul să se echivaleze cu media celor 4 ani”, dar acest argument era ușor de combătut cu: „dar cu cei care au luat note mari pe degeaba timp de 4 ani, cum rămâne? Ar trebui ca ei să ocupe printre primii locurile de la licee și facultăți copiilor ce chiar s-au străduit să învețe pe parcursul acestor ani?”. Am realizat că examenul este un mod corect și egal de a evalua pe cineva și din orice liceu sau generală ai fi, în mare parte, chiar dacă ești de la urban sau rural, dacă ai media zece pe cei patru ani, nu vei lua 5 în examen, ci o notă relativ asemănătoare. Există numeroase școli, din păcate, în care se întâmplă exact așa, iar acest lucru face sistemul nostru de învățământ defect. De ce este în regulă, ca și profesor, să ignori activitatea unui elev timp de patru ani, gândindu-te că „o să se vadă ce știe la examen”? Această problemă trebuie rezolvată cât mai curând cu putință și nu, nu pentru că nu vrem să învățăm pentru examene, ci pentru că la mijloc e vorba de o viață. Nu este în regulă să ne expunem noi și alți zeci de mii de elevi la un risc major ce ar putea fi ușor de evitat, dacă toate cunoștințele nu erau testate printr-un singur examen. Ne-am gândit că este corect ca un elev ce nu a putut să învețe acasă din cauza abuzurilor, gălăgiei sau a altor factori nedoriți și, din nefericire, nu a avut cum să se deplaseze într-un loc unde ar putea să învețe pe cont propriu, cum ar fi biblioteca, și este perfect mulțumit cu media celor patru ani de studii, să poată să echivaleze examenele cu media respectivă. DORIȚI CA ECHIVALAREA OPȚIONALĂ A EXAMENULUI DE BACALAUREAT ȘI A EXAMENULUI NAȚIONAL?

elevii.romaniei    Contactați autorul petiției

Prin semnătura mea, autorizez elevii.romaniei să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.