Dorim ca Primaria Brasov sa exproprieze tronsonul de strada Emanoil Bernfeld, intre Ioan V Socec si Stefan Baciu. Apoi sa amenajeze drumul acesta cu asfalt, trotuar si iluminat public.

PMP (Partidul Miscarea Populara), solicita respectuos conducerii Primariei Brasov si consilierilor locali, in numele brasovenilor, sa se implice in seria de licitatii organizate de ANAF Brasov pentru a cumpara tronsonul de drum aferent strazii Emanoil Bernfeld, intre Ioan V Socec si Stefan Baciu. Prima licitatie este in 20.12.2021.            

Pretul de licitatie este in jur de 100.000 euro. Conform procedurilor ANAF, aceasta suma a rezultat in urma unei evaluari facut de un expert. Aceleasi proceduri spun ca dupa prima licitatie, daca nu se cumpara bunul, urmeaza inca doua licitatii, iar cei de la ANAF pot sa coboare pretul pana la 25% din cel initial. Recomandam ca primaria sa participe la ultima licitatie si sa achizioneze terenul la cel mai mic pret posibil, dar sa urmareasca indeaproape fiecare licitatie in parte, iar daca se cumpara terenul de catre altcineva, sa se demareze imediat procedura de expropriere. Pretul aferent exproprierii se stabileste in urma unei evaluari facute de un expert si este foarte probabil sa fie in jurul sumei de 100.000 de euro, conform licitatiei initiale. In cazul in care cumpara altcineva terenul inseamna ca Primaria a ratat sansa de cumpara la un pret mic si ii ramane la indemana doar varianta de expropriere, care este in jur de 100.000 euro.            

In cazul unei exproprieri, proprietarul terenului are dreptul sa conteste in Instanta suma stabilita si este posibil sa castige o suma mai mare in urma unor reevaluari. Nu poate sa primeasca terenul inapoi, acesta ramane in proprietatea primariei, dar exista riscul sa fie nevoita Primaria sa achite o suma mai mare decat evaluarea initiala.

Brasovenii doresc pe acel tronson de drum asfalt, trotuar si iluminat public. In prezent acel drum este greu practicabil din cauza lipsei acestora. Este o cale importanta de legatura intre zona nou dezvoltata a cartierului si zona unde se afla scolile, gradinitile, piata, parcul, etc...

 

Actualizare facuta in ianuarie 2022:

 

Primaria Brasov nu a participat la licitatia din 20.12.2021, iar terenul a fost cumparat de o persoana fizica. Dorim ca primaria Brasov sa il exproprieze pe proprietar si apoi sa amenajeze strada corespunzator.

Emanoil_Bernfeld.jpgSemneaza aceasta petitie daca esti de acord ca Primaria Brasov sa cumpere terenul despre care vorbim si daca doresti ca acesta sa fie amenajat cu asfalt, trotuar si iluminat public.


Liviu Stroe - Presedinte PMP Municipiul Brasov    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Liviu Stroe - Presedinte PMP Municipiul Brasov va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...